AGENDA-Les Associacions al dia

Dijous 14 es donarà el tret de sortida a la novena edició de les Jornades del Polp a Caduf de Benicarló amb la mostra de pinxos mariners que tindrà lloc a partir de les 19.00 hores davant del Mercat. Així ho ha anunciat el regidor d'Agricultura i Pesca, Domingo Roca, acompanyat de la secretària de la Confraria de Pescadors, Silvia Ferrer, del representant de la penya l'Arjup, Eloy Cerdá i de Sergio Gutiérrez, en representació dels bars i restaurants que participen en les jornades. Així, des del 14 de setembre i durant tot el mes d'octubre, Benicarló es bolcarà en l'organització d'unes jornades que tenen com a objectiu potenciar un dels principals productes de la costa benicarlanda: el polp pescat a caduf, una modalitat de pesca que selecciona els millors exemplars i atorga al producte una major qualitat. L'avantsala a les Jornades la protagonitzaran les Jornades del Pinxo del Polp a Caduf, que començaran dijous 14 i s'allargaran fins a l'1 d'octubre. La iniciativa ha tingut de nou una gran acollida entre els bars i restaurants de la ciutat i comptarà amb 13 participants, que serviran pinxos elaborats amb el polp com a ingredient principal. Els establiments participants podran optar al premi al millor pinxo a través d'un concurs organitzat per la Penya l'Arjup amb l'objectiu de donar a conèixer el treball dels restauradors, d'incentivar la participació de la gent en les jornades i de generar activitat social. En definitiva, amb la intenció de fer més visibles aquestes jornades que es van consolidant en el panorama gastronòmic i festiu de Benicarló. El plat fort de les Jornades serà, com cada any, la Demostració Gastronòmica que tindrà lloc el dia 29 de setembre en horari de tarde nit en la plaça Mestres del Temple. Els restauradors de Benicarló serviran autèntiques delícies gastronòmiques elaborades a base de peix fresc i receptes amb el polp com a producte principal. Paral·lelament, s'han programat espectacles i activitats complementàries orientades als més menuts, que afavoriran l'atracció d'un públic més familiar. A més, i com a novetat, està prevista que la tarde nit de la Demostració Gastronòmica estiga amenitzada amb música per tal d'allargar la nit. El regidor d'Agricultura i Pesca, Domingo Roca, ha afirmat que «Benicarló és un referent dins del món de la gastronomia i estes jornades ajuden a mantenir eixe estatus». A més, també ha volgut destacar que «l'objectiu d'aquestes jornades és que la gent puga gaudir de les meravelles que els nostres restauradors preparen amb un dels nostres principals productes».

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, integrada per una vuitantena de joves músics, alumnes de Grau Professional dels conservatoris de Tarragona, Reus i Tortosa, ha iniciat aquest dilluns la seva tretzena estada a Sant Carles de la Ràpita. Amb caràcter anual, aquest projecte musical, pedagògic i de convivència culmina amb tres concerts gratuïts oberts a tot el públic. En aquest ocasió, els concerts tindran lloc els dies 8, 9 i 10 de setembre a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, al Teatre Bartrina de Reus, i al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, respectivament. Els concerts començaran el dia 8 a les 20h i la resta de dies a les 19 hores. L’estada compta amb la presència d’un director convidat, que enguany és el mestre Frank de Vuyst, que a més de dirigir els assajos, es posarà al capdavant de la formació durant els concerts. Un projecte d’aprenentatge musical i de treball col·lectiu La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona està formada per alumnes de vent, percussió, corda i piano dels tres conservatoris de la Diputació amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys. Després de passar unes proves de selecció, els joves músics realitzen una estada de treball, que enguany té lloc a la casa de colònies l’Alberg la Ràpita, a Sant Carles de la Ràpita. Fruit d’aquesta estada de treball amb professors dels conservatoris i el director convidat, és possible preparar un repertori de qualitat i oferir-lo al públic. Es tracta d’una experiència pedagògica, musical i de convivència que enriqueix l’alumnat i que els permet formar part d’una agrupació de grans dimensions i d’un alt nivell interpretatiu. El projecte de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona ja ha estat consolidat durant els seus 13 anys d'existència.

La Diputación dará mañana el último paso antes de convertir la provincia en el primer territorio cardioprotegido de toda España. Desde el lunes, y hasta el día 27 de este mes, el Gobierno Provincial promoverá la formación de más de 1.500 castellonenses de hasta 126 municipios de la provincia para que puedan emplear con garantías los desfibriladores que el Gobierno Provincial ha repartido a lo largo de todo el territorio castellonense. De este modo, y después de haber repartido a lo largo de esta semana un total de 200 desfibriladores entre todos los núcleos poblacionales que han solicitado adherirse en este programa sanitario provincial, la administración provincial “subirá el último peldaño antes de implementar al 100% un servicio que llegará a todos los rincones de la provincia y que sobre todo en el interior de la provincia, cubrirá una carencia sanitaria para responder ante una urgencia cardíaca”. La diputada responsable de Acción Social, Elena Vicente-Ruiz, ha querido poner en valor la importancia de un servicio que “permitirá combatir la muerte súbita y aumentar el índice de supervivencia en caso de parada cardíaca. Invertimos en salud y sobre todo lo hacemos en aquellos municipios que por su tamaño, o por la distancia con los centros hospitalarios de referencia en la provincia, cuentan con menos recursos sanitarios”. En este sentido, Vicente-Ruiz ha señalado que esta necesario formación para emplear los dispositivos DESA arrancará mañana en Lucena del Cid y formará a decenas de operarios procedentes del propio municipio sede y de Vistabella del Maestrat, Xodos, Benafigos, Les Useres, Figueroles, Costur, Castillo de Villamalefa y Les Useres “para que este equipamiento adquirido y cedido por el Gobierno Provincial tenga, en caso de ser necesario, el mejor de los usos”. Cabe destacar que para facilitar el proceso formativo se han habilitado hasta quince puntos de formación establecidos en coordinación con la entidad responsable de la misma. Para su selección, se ha atendido en la medida de lo posible a la equidistancia geográfica en un ámbito comarcal prestando especial atención en aquellas localidades que pueden acoger esta formación y que, por situación, tienen una cercanía geografía con aquellos pueblos que por falta de recursos más requieren de este servicio ideado por el Gobierno Provincial. Así, hasta el 27 de septiembre, además de Lucena del Cid se realizará la formación en los siguientes municipios: Villahermosa del Río, Pobla de Benifassà, Morella, Benassal, Benicarló, Montanejos, Segorbe, La Vall d'Uixò, Onda, Vila-real, Burriana, Vall d'Alba, Castellón de la Plana y, por último, el día 27 Cinctorres.

-A través de l'Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Vinaròs, s'informa que aquest 11 de setembre finalitza el termini de matrícula per al segon període d’exàmens per qualificar els coneixements de valencià. Per a més informació i accedir al model de sol·licitud es pot consultar el web: http://www.ceice.gva.es/jqcv El calendari de les proves que es podran fer a Vinaròs, en segona convocatòria, és el següent: - Certificat de nivell A2 (abans Coneixements Orals): 4 de novembre de 2017 - Certificat de nivell B1 (abans Elemental): 11 de novembre de 2017 - Certificat de grau mitjà: primera part el 4 de novembre i segona part el 18 de novembre de 2017 - Certificat de grau superior: primera part el 11 de novembre i segona part el 25 de novembre de 2017 Per a més informació sobre aquestes proves, podeu adreçar-vos a l'Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Vinaròs: Ajuntament de Vinaròs (primera planta) , Tel.: 964 407 700 (Ext. 0150) , aviva@vinaros.org

Càlig engega una escola municipal d'anglès La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Càlig anuncia, que engega una escola municipal d'anglès amb l'objectiu d'oferir “un servei més per als veïns de Càlig, que poden obtenir un certificat oficial d'anglès sense haver de desplaçar-se”, ha explicat la responsable de l´àrea, Ruth Sanz. De fet s'expediran certificats oficials de Cambridge. L'escola d'anglès està oberta a totes les edats i nivells i la gestionaran des d'Aula Abierta, centre de reconegut prestigi en la comarca del Baix Maestrat. La matrícula és de 15 euros/any i el curs de dues hores a la setmana té un cost de 27 €/mes i de 24€/mes per a les famílies nombroses i persones que es troben en situació d'atur. Les inscripcions han de realitzar-se abans del 22 de setembre en les oficines de l'Ajuntament, mentre que el 15 de setembre es realitzarà una reunió informativa a les 19.30 hores en el Centre de Cultura. ¨El nostre objectiu és que aquest tipus de formació estiga a l'abast de tots els veïns del nostre municipi, ja que som conscients de la importància, que els idiomes tenen actualment en qualsevol procés de selecció laboral”, afig la regidora d'Educació en l'Ajuntament de Càlig.

Des de l'Ajuntament de Vinaròs es recorda que el termini de pagament de la taxa de reciclatge acaba el proper 5 de setembre de 2017. Encara que des de l'Ajuntament s'han presentat més de 500 referències exemptes d'aquest pagament, el servei de contribucions no tindrà temps suficient per notificar abans d'aquesta data als exclosos. Per això, s'han de pagar tots els rebuts per no tindre cap recàrrec en el cas que una referència no es trobe en aquest llistat. Es recorda també que el servei de contribucions retornarà d'ofici l'import a les persones que queden finalment excloses.

ESCOLA DE MÚSICA MATRÍCULA SETEMBRE CURS 2017-2018 L’Escola de Música de la Societat Musical “La Alianza” informa que queda obert el segon periode de matriculació: del dilluns 4 al 15 de setembre. Començament de les classes: *Classes de llenguatge musical: el dia 11. Classes d’instrument: el dia 18. **Durant la setmana del 4 al 15 queda exposat al tauler d'anuncis de l’escola, els dies de reunió i repartiment d'horaris d'instruments amb els professors de cada especialitat.

L'Associació de pensionistes i jubilats Francolí, la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Vilafranca i els serveis socials de la Mancomunitat Els Ports han organitzat entre el 18 i el 23 de setembre la 12a edició de la setmana dels majors de Vilafranca. Rutes, cinema, conferències, concursos,tallers i un sopar de germanor conformen el programa. L'activitat s'iniciarà el 18 de setembre amb una ruta pel terme de Vilafranca, guiada per José Escuder, gran coneixedor de l'entorn de la Vila. El dimarts dia 19 es projectarà la pel·lícula "La Gran Familia Española", del director Daniel Sánchez Arévalo. El dimecres dia 20 el tècnic de turisme de Vilafranca, Guillem Monferrer, oferirà una conferència sobre l'evolució del carrer Major i els comerços de la localitat. El dijous dia 21 s'ha organitzat un concurs mixt de guinyot. Per al divendres dia 22 la mestra de música del col·legi Don Blasco de Alagón, María Jesús Gil, oferirà un taller de percussió corporal. Els actes de la setmana finalitzaran amb el sopar popular al Parador de Festes.

Sta. Magdalena se prepara para la 17ª Trobada de Bolilleras

La Asociación de Bolilleras de Sta. Magdalena, en colaboración con el Ayuntamiento de la localidad, está inmersa en los preparativos de la XVII Trobada de Bolilleras, que se celebrará el próximo domingo, 10 de septiembre, en la plaza España. Más de 300 personas, procedentes de diferentes comarcas de las provincias de valencia, Castellón, Barcelona y Tarragona, han confirmado ya su asistencia a este evento, que dará comienzo a las 10 de la mañana en la plaza España, con la recepción y bienvenida de todos los participantes. A las 10.15 horas se inaugurará la exposición de trabajos en La Capella y a las 12 horas está prevista la visita de las autoridades a la Trobada. Finalmente, la clausura tendrá lugar a las 13.30 horas. Desde el colectivo local de bolilleras “estamos muy contentas de poder volver a ser sede de este encuentro, que nos permite intercambiar experiencias y técnicas con compañeras de otros municipios, que vienen a pasar una jornada muy intensa con nosotras”, explica Rosa Aycart, presidenta.

La Orquesta de Cámara Filarmonía de Colonia de nuevo en Vinaròs Tras sucesivas y exitosas giras en Escandinavia, Alemania, Reino Unido, Irlanda, Francia y España, sin olvidar su paso por Australia en los meses de Enero y Febrero, la "Kammerphilharmonie Köln " (Orquesta de Cámara Filarmonía de Colonia), presenta su programa en Vinaròs, incluyendo esta ciudad en su tradicional gira de Otoño bajo el lema: “Klassik überall” (La Música Clásica en todas partes) con obras de compositores como Vivaldi, Mozart, Tschaikowsky ... Será el Domingo 8 de Octubre a las 19:00 en el Auditori Municipal V. Ayguals d'Izco Venta anticipada de entradas: Els Diaris Plaza Jovellar 15, 12500 Vinaròs Tlf: 964451738 Horario: Lunes a sábado de 8:30 a 14:00 y 17:00 a 20:30, domingo de 8:30 a 14:00 Música clásica en todas partes, éste es el lema de la Orquesta Filarmonía de Colonia. No importa el lugar; bien sea en la iglesia de una pequeña aldea, a cielo abierto, en la monumental Catedral de Colonia o la Ópera de Sydney, su ilusión y dedicación a la hora de tocar es la misma. Su objetivo es simple: acercar y aficionar a la Música Clásica cada vez a más personas, sin importar su edad o su procedencia. La reputación y popularidad de esta agrupación está avalada por los más de 300 conciertos anuales realizados alrededor del mundo, donde el público puede en cada uno de ellos, disfrutar de su excepcional talento. La Orquesta de Cámara Filarmonía de Colonia, hace honor con su nombre a la ciudad donde se fundó. Ciudad reconocida a nivel internacional por su alta calidad musical, procedente en gran parte de su renombrada Universidad, donde profesionales del más alto nivel imparten sus clases a jóvenes músicos promesa. Son ellos, los que apoyados por un grupo de excelentes músicos, llevan el lema de la Orquesta alrededor del mundo. Desde noviembre de 2009, la Orquesta Filarmonía de Colonia, cuenta a su lado con el apoyo especial del centro de Mercedes-Benz en Colonia.

Pressupostos participatius a Vinaròs

Des d'aquest 29 d'agost i fins el proper 22 de setembre, els veïns ja poden presentar els seus suggeriments. Per a això hi ha diverses opcions: - A través de les assemblees veïnals - Emplenar una sol·licitud que s'haurà d'introduir a les urnes habilitades a l'Ajuntament, a la Biblioteca Municipal o al Poliesportiu - També es podran presentar telemàticament al web participa.vinaros.es Un cop finalitze aquesta primera fase, ha indicat Romero, "els tècnics municipals realitzaran una primera anàlisi general per descartar aquelles que no s'ajusten als criteris de viabilitat tècnica o econòmica". La tercera fase, que s'iniciarà el 9 d'octubre i finalitzarà el 27 d'octubre, serà per a la recollida d'avals. En aquest punt la ciutadania ha de marcar les 7 propostes considerades més urgents o necessàries i aquelles que no obtinguen un mínim de 50 avals quedaran descartades. Les 30 que tinguen més avals seran les que passaran a la fase final.

Després d'un informe tècnic de cadascuna de les propostes finalistes, que inclourà una valoració econòmica detallada i una descripció tècnica de la proposta, la votació final es durà a terme entre el 4 i el 22 de desembre i únicament es podrà votar a través del web participa.vinaros.es, seleccionant les tres propostes considerades més necessàries. María Cano, regidora d'Hisenda, ha explicat que aquest any s'ha establert un màxim d'inversió per proposta de 50.000 euros, de manera que s'espera que hi hagin un mínim de quatre projectes seleccionats. "Aquests s'adjudicaran per ordre de votació", ha assenyalat Cano, que ha explicat que els projectes han de fer referència a inversions d'obra, no a ampliacions de personal, subvencions o despeses corrents. "En el cas que algunes propostes siguen superiors al límit de 50.000 euros igualment seran estudiades i podran ser tingudes en compte per a realitzar-les mitjançant altres fonts de finançament com el eDUSI o mitjançant els pressupostos d'altres regidories", ha conclòs Cano. Des de l'Ajuntament s’ha animant a tota la població a participar d'aquesta convocatòria oberta que suposa una oportunitat per a totes aquelles persones que vulguen que es dugue a terme una actuació o millora determinada en la localitat.

 Jornades Europees de Patrimoni 2017 amb la Mancomunitat Taula del Sénia

Un any més Vinaròs participa en la programació d'activitats de les Jornades Europees de Patrimoni 2017 (JEP), presentades aquest dimarts a la localitat per representants de la Mancomunitat Taula del Sénia. En aquesta ocasió el tema proposat pel Consell d'Europa és "Patrimoni i territori: arquitectura rural", de manera que la Mancomunitat, en col·laboració amb els ajuntaments de la regió, entitats i experts, han organitzat un total de 33 activitats culturals i esportives per abordar aquesta qüestió. L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha explicat que a Vinaròs es duran a terme dos esdeveniments dins les JEP. El primer serà el proper 24 de setembre i consistirà en un recorregut per les construccions de pedra en sec al Puig de la Misericòrdia; el segon serà una xerrada a la Biblioteca Municipal sobre aquesta mateixa temàtica que es durà a terme el 26 de setembre. "Convidem a tota la població a participar en aquestes activitats i en altres que que es realitzen en els pobles de la zona i que són també molt interessants per conèixer millor el ric patrimoni de què disposem", ha assenyalat Pla. Teresa Adell, gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia, ha destacat que totes aquestes activitats són gratuïtes, si bé cal inscriure’s prèviament al web de la Mancomunitat. "A més, hi ha dos esdeveniments singulars: la festa del Tossal del Rei, el 8 d'octubre, i la celebració del Dia Mundial de l'Olivera, el 19 de novembre, quan es duran a terme diverses accions a Canet, la Jana i Traiguera”.

Des del Parc Natural de la Tinença de Benifassà vos conviden a participar en la activitat " Descobrint el Bovalar de Castell de Cabres, Microreserva i el Muladar" 3/9/2017. 17.00h A la plaça de Castell de Cabres. Activitat per a totes les edats. Dues hores aproximadament, amb cotxes ens aproparem al Bovalar, i emprendrem una ruta senzilla fins a la microreserva, a on explicarem i gaudirem del entorn, suaument pujarem fins a la zona d'observació d'aus, el muladar. Més informació punxant ací. Salutacions Recomanem la subscripció al llistat de distribució de les notícies de la nostra web. És la manera més ràpida d'informar-se de les activitats del Parc Natural per mitjà d'un correu-e automàtic en el moment de la publicació - subscriu-te ací: http://www.parquesnaturales.gva.es/ca/web/pn-tinenca-de-benifassa/suscripcion .

Desde el inicio del mandato, el equipo de gobierno del Ayuntamiento de Peñíscola ha impulsado la puesta en marcha de ordenanzas y reglamentos que garantizasen la participación ciudadana y la transparencia “independientemente de quien gestione la administración, para que por norma se garanticen los derechos de los vecinos y vecinas para participar de la vida pública y para saber qué gestiones e inversiones se realizan por parte de la administración local” ha explicado el propio alcalde, Andrés Martínez, anunciando “un día histórico para nuestra localidad en el que la corporación municipal se convocará para debatir sobre el estado del municipio, en el ecuador de la legislatura”. El resultado de esta gestión ha cristalizado en la creación de nuevos Consejos de participación ciudadana, hasta siete; la puesta en marcha del Portal de Transparencia que ya cumple en apenas dos años de mandato el 100% de los indicadores de Transparencia Internacional; así como la modificación del Reglamento Orgánico Municipal. En virtud de este último, el alcalde de la ciudad, Andrés Martínez, proponía el pasado mes de julio a la Junta de Portavoces, la celebración de un Debate sobre el Estado del Municipio. La propuesta, que fue bien acogida por parte del resto de grupos políticos, se ha concretado, por consenso, en la Junta de esta semana en la organización de la cita el día 5 de octubre a las 21h, en el Salón de Plenos del Ayuntamiento; con la participación de los portavoces de las agrupaciones políticas que integran la Corporación Municipal – PP, PSPV-PSOE, Ciudadanos y la Agrupación de electores La Roca -. El debate, que será público y se retransmitirá en streaming desde la página web municipal; asimismo, se retransmitirá por televisión comarcal en directo desde el Salón de Plenos. Los grupos dispondrán de turno de intervención y réplica y no tendrán ningún tipo de acotación ni indicación de bloques temáticos, “podrán tratar los temas que les parezcan más oportunos y de mayor interés para los ciudadanos, con total transparencia” ha asegurado el propio alcalde. Martínez ha destacado la “vocación participativa” de la propuesta y su objetivo de “evaluar y rendir cuentas sobre los dos primeros años de mandato, así como plantear y debatir sobre los retos de los dos años próximos”

A partir d'aquest dimecres 23 d'agost, les persones interessades ja poden inscriure’s per participar, el proper 22 de setembre, en la quarta edició de Mercatxef Vinaròs, el concurs de cuina per a amateurs que es celebra com avantsala del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs. El regidor de Comerç i Turisme, Domènec Fontanet, ha explicat que el període d'inscripcions gratuïtes romandrà obert fins al 19 de setembre i que aquestes es podran formalitzar al Mercat de Vinaròs, lloc on es durà a terme el concurs, o per internet a través del correu electrònic info@mercatdevinaròs.es. "Per a les regidories de Turisme i Comerç és una gran satisfacció poder col·laborar amb el Mercat en l'organització d'esdeveniments com aquest, que poc a poc es va consolidant i permet conèixer millor les instal·lacions i els productes del nostre mercat, tant als i les vinarossencs com als nostres visitants", ha indicat Fontanet. Ana Goyenechea, representant del Mercat, ha explicat que aquest any s'han augmentat els premis i que hi haurà un màxim de 8 participants al concurs.

Cada inscrit pot estar acompanyat d’un ajudant. La llista final d'inscrits es publicarà el 20 de setembre. En quan a la mecànica del concurs, Goyenechea ha comentat que serà similar a la d'anys anteriors. L'organització facilitarà una cuina amb un foc d'inducció, davantal, aigua, oli i sal als participants. Cada un d'ells disposarà, a més, de 30 euros per comprar els ingredients per preparar la seua recepta al Mercat. Posteriorment, el mateix 23 de setembre a les 18:00 hores, disposaran de 50 minuts per poder cuinar els plats i presentar-los als membres del jurat, que estarà conformat per professionals del món de l'hostaleria i un nutricionista. A les 19:00 hores està previst que s'inicien les valoracions i en total hi haurà dos premis: el primer serà un menú per a dues persones al restaurant Bergantín i un xec de 200 euros, i el segon premi serà un menú per a dues persones al restaurant Terol i un xec de 100 euros. Tots els concursants seran obsequiats amb un detall pel seu esforç. Joan Vidal, en representació també del Mercat Municipal, ha finalitzat la roda de premsa agraint a tots els patrocinadors que fan possible aquest esdeveniment. Aquest 2017 es comptarà amb el suport del Restaurant Bergantín, Hotel Teruel, Majaral i Lehman, així com amb la col·laboració de Nutriestudio.

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Càlig, ja ha publicat les bases per a poder accedir a la borsa de treball de la futura Unitat de Respir, que presumiblement es posarà en funcionament, durant el mes d'octubre en la població. La persona que accedisca a la plaça convocada, s'encarregarà d'atendre les necessitats diürnes dels usuaris de la Unitat de Respir. Els aspirants hauran de presentar tota la documentació requerida, entre l'1 i el 10 de setembre, en les oficines del consistori. Les bases es poden consultar en el web de l'ajuntament, en l'apartat d'Oferta Pública d'Ocupació. La regidora de Benestar Social, Ruth Sanz, assegura que “estem molt satisfets de poder engegar aquesta unitat a la nostra població. Era un dels objectius principals d'aquesta regidoria. A més, generem un lloc de treball més i no solament ajudem a les famílies a conciliar l'activitat laboral, personal i familiar de la persona, que està càrrec del major, sinó que també s'ajuda a la recuperació i manteniment de l'autonomia personal de les persones majors”. La Unitat de Respir de Càlig tindrà una capacitat per a 12 persones, que podran gaudir d'aquest servei, durant dues hores al matí. El pròxim, 13 de setembre, es realitzarà una reunió informativa per a totes aquelles famílies, interessades en aquest servei i es repartirà la sol·licitud de prestació.

Morella continúa con su oferta cultural durante el mes de septiembre y las salas de exposiciones de la ciudad siguen llenas de obras de diferentes estilos y temáticas. De este modo, la exposición de pintura Carloandrés. Retorn a Morella. Obres de 1963 a 1979 permanecerá en las Salas Góticas del ayuntamiento hasta el 10 de septiembre. La exposición de fotografías en alta resolución de la Basílica Arciprestal de Morella, Memòries olblidades, sigue instalada en la Lonja y el Convento de Sant Francesc alberga la exposición Els Peirons con diferentes muestras de estos monumentos. Estas exposiciones se suman a la oferta cultural de Morella con los museos, el castillo, la Basílica Arciprestal y las murallas que componen el patrimonio de la ciudad. La concejala de Cultura, Rocío Querol, ha destacado que "las exposiciones de este verano en Morella han tenido muy buena acogida y siguen durante algunas semanas del mes de septiembre. La edila apuntaba que "la exposición de Carloandrés ha tenido repercusión en los medios de comunicación de más próximos a Morella, como en Ibiza, ciudad de donde es el autor de las pinturas". Rocío ha querido "agradecer a todos los autores que han pensado en Morella para exponer su obra" y ha recordado que "las salas de exposiciones están abiertas para albergar diferentes actividades culturales como presentaciones o exposiciones". De este modo, la campaña Vols exposar a Morella? Ha funcionado muy bien durante este año y se espera una respuesta superior durante el año del 54 Sexenni. Además, la actividad cultural no para en Morella y el 22 de septiembre se inaugura una nueva exposición en las Salas Góticas sobre los 100 años del descubrimiento de las pinturas rupestres de Morella la Vella. La exposición 100 años. Del descubrimiento del arte rupestre de la Valltorta la creación del Parque Cultural de Valltorta-Gasulla-Morella la Vella ha recorrido los diferentes pueblos que tienen pinturas rupestres en la provincia de Castellón y finaliza su actividad en la capital dels Ports. Así esta se podrá ver en la ciudad hasta el 22 de octubre.

Morella prepara la 761 edición de la Fira, la cual concentra cada año a gran cantidad de expositores y visitantes. De este modo, la Fira de Morella es una de las más antiguas de la Comunidad Valenciana y tiene una tradición agrícola y ganadera, aunque en la actualidad es también un atractivo turístico para la ciudad. Además, este espacio une todos los sectores económicos y sirve de escaparate para mostrar los productos y servicios de Morella y la comarca dels Ports a todo el público que asiste a la cita del 9 y 10 de septiembre, sobre todo del sector primario. Una de las novedades de este año en la Fira de Morella son los actos taurinos que tendrán lugar el sábado. En la tarde del sábado se realiza la prueba del toro a las 19.30 horas y por la noche, toro embolado. Estos eventos están previstos en la Plaza de Toros donde también se celebra una discomóvil. Así, estos actos cuentan con la colaboración de la Asociación Firal, la Peña el Bou y el ayuntamiento de Morella. El concejal de desarrollo rural, Rafa Pallarés, ha destacado que "se acerca un año más la Feria de Morella, la cual es muy importante, ya que cada año vienen muchos expositores para mostrar sus productos". Además, el edil ha comentado que "este año, durante la Fira de Morella, hay toro embolado por la noche y la prueba del mismo por la tarde que completan la agenda habitual de esta". Rafa también ha comentado que "la Fira de Morella es un gran ejemplo de los objetivos económicos que persigue la ciudad y que pretende construir sinergias entre los diferentes sectores económicos con el fin de unir esfuerzos y potenciar el desarrollo económico de la zona".

Fiestas Patronales de Peñíscola

La concejalía de Fiestas ha presentado un ambicioso programa para once días de festejos que suma más de 130 actos “gracias a la colaboración de multitud de entidades y colectivos del municipio, así como las Peñas, que han sumado actividades a una programación para todos los públicos” ha asegurado la concejala de festejos, Raquel París, que encara la recta final de preparativos de los festejos. “Un programa para todas las edades que cuenta con novedades como el concierto de Fangoria del día 16 o los actos culturales alrededor de la figura del Papa Luna; además, el programa incluye el tradicional día de los mayores, el día de las amas de casa, el día del deporte, la programación taurina o el día del turista” ha expllicado París.

Un sinfín de actos culturales y deportivos que se suman a los dos emotivos días dedicados a la Virgen de Ermitana con las “danses” y “dansa-batalla de moros i cristians” y a los ya tradicionales desfiles de Moros y Cristianos durante los últimos días de fiesta. El Chupinazo que da inicio a los festejos, el día 7, con la batalla de agua volverá a celebrarse a la una del mediodía; y a éste seguirá uno de los actos más emocionantes de todos los festejos, la Proclamación de la Reina de las Fiestas que este año tendrá el honor de coronar a Alejandra Martín, junto a su Corte de Honor, como regina número 50 en el municipio. Este hito contará con una Mantenedora de excepción, la Reina que se coronó por primera vez en la ciudad, Rafaela Biosca. Juntas estarán también en el acto de homenaje a las 50 reinas de la localidad que organiza la concejalía de festejos el jueves día 14 de septiembre, en el Parque de artillería del Castillo. El alcalde de Peñíscola, Andrés Martínez, ha querido agradecer el esfuerzo de la concejala de festejos, así como de toda la Comisión de Fiestas que trabaja para coordinar los días grandes de la ciudad; también ha agradecido la intensa participación de todos los ciudadanos y a la Comisión Taurina por su colaboración año tras año. Martínez ha aprovechado la presentación para agradecer la tarea representativa de la Reina y Corte de Honor de las Fiestas de 2016 y para felicitar y animar a la nueva Reina y Corte de los próximos festejos, así como a la mantenedora. El primer edil ha querido incidir también en “la emotividad con la que los vecinos del municipio viven las fiestas de carácter religioso ya con la participación en el novenario a la Virgen de Ermitana”, con lo que ha querido constatar su apuesta por la continuidad de la tradición que, ha dicho, “es inquebrantable y contundente”; “nuestras fiestas patronales no serían sin la devoción a nuestra Patrona y los días 8 y 9 en los que recordamos cómo nuestros antepasados las celebraban como lo hacemos nosotros con orgullo hoy”. Martínez ha añadido que “las Fiestas Patronales son mucho más que unos festejos, son días de fraternidad y de devoción en los que constatamos en los más pequeños, que participan activamente, que la tradición sigue viva”

La concejala y el alcalde han aprovechado la presentación del programa de festejos, que a partir de hoy estará en la página web municipal y en formato reducido y que, a partir del próximo lunes, se distribuirá ya para todos los vecinos del municipio en formato revista, para entregar el reconocimiento y premio a los ganadores del Concurso de Fotografía de Fiestas, cuyas instantáneas ilustran la portada y contraportada del programa. Pere Martell ha conseguido hacerse con el primer y segundo premio, consiguiendo así la publicación de la portada y contraportada del programa de fiestas. Durante el acto se ha hecho entrega del Programa oficial en formato revista a la Corte de Honor que se proclamará este septiembre y protagonizará las fiestas de 2017.

El próximo viernes, 1 de septiembre, comienza en Peñíscola la XII Edición de la Ruta Gastronómica Chanclas y Tapas. Durante una semana completa, 16 bares, restaurantes y tascas de la ciudad ofrecerán a quienes los visiten 2 tapas a concurso. Las personas que deseen realizar la ruta pueden recoger uno de los 25.000 folletos que se han preparado en las oficinas de información turística de la ciudad y o en cualquiera de los cien locales donde se han repartido en el municipio e ir, local por local, degustando y disfrutando cada tapa. Cuando hayan terminado la ruta deben acercarse a la Oficina de Información y Turismo donde, tras rellenar un pequeño formulario de calidad y valorar las tapas, se les entregará el regalo que le corresponda, de entre los más de 500 disponibles, junto con un par de chanclas. El precio por tapa y bebida es de 3 euros. Este año la ruta cuenta con el patrocinio de la bodega Torres, con tres variedades de su vino Verdeo, altos ibéricos, crianza y celeste roble,que estarán presentes en los maridajes de las tapas. El concurso contará con las valoraciones de los participantes para premiar las tapas y también con un Jurado Profesional que sumará su veredicto en base a criterios como un test gustativo (sabor, textura, razonamiento en punto óptimo, temperatura adecuada), un test visual (presentación atractiva, presentación pulcra, volumen adecuado), un test de materias primas (calidad, frescura, productos de temporada, productos km 0), un test de técnica culinaria (punto de cocción adecuado, texturas, contrastes) y un test de originalidad (tapa gustativa y visualmente sorprendente, aplicación de técnicas novedosas en la elaboración).

En pasadas ediciones han participado una media de 11 locales cada año, los cuales han servido de media 500 tapas por edición, pasando de las 1.800 tapas servidas en 2006 (225 tapas por local), a las 10946 (684 tapas/local) de la edición 2014 y superando todas las espectativas en 2015, en el décimo aniversario de la rutra, sumando casi 1000 tapas por local. El pasado 2016 se sirvieron un total de 11.645 tapas. El éxito lo corroboran las encuestas de satisfacción, las cuales arrojan resultados excelentes durantes los últimos años: más del 90% de los clientes que realizan la ruta valoran la iniciativa como “Muy buena” o “Buena”. El alcalde, Andrés Martínez, ha querido recordar “lo importante que resulta consolidar este tipo de iniciativas gastronómicas con el fin de complementar la actividad de restauración de los establecimientos de nuestro municipio” incidiendo especialmente en la profesionalización y altísimo nivel de la ruta. Toda la información sobre los establecimientos y las tapas en el siguiente link que incluye los premios para los participantes y el detalle de patrocinios: http://www.peniscola.org/ver/9789/Chanclas-y-Tapas-2017.html

El pròxim 6 de setembre, Càlig festejarà a la seua patrona, la mare de Déu dels Socors, amb un ampli programa, confeccionat per la regidoria de Festes de l'Ajuntament de la localitat i que ha comptat també amb la col·laboració de diverses entitats locals. Els actes s'iniciaran, no obstant açò, el 3 de setembre, a les 20 hores, amb un concert en la mateixa ermita dels Socors, que serà a càrrec de l´Orfeó Vinarossenc. Ja el dia 6 de setembre, a les 10 del matí està prevista una cercavila per la població i a les 10.30 hores la processó de pujada de la imatge de la patrona fins l´ermita, lloc en el qual se celebrarà la missa. Posteriorment, a les 14 hores, es realitzarà un menjar de germanor, per al què cal retirar els tiquets en les oficines de l'Ajuntament de Càlig, fins al 4 de setembre. A la vesprada, a les 18 hores, se celebrarà la novena i la Colla de Dansaires de Càlig realitzarà la Dansa, amb la qual es tancaran els actes de celebració de la patrona de tots els veïns de Càlig.

Des de la regidoria d'Ocupació, i a través de l'Agència de Desenvolupament Local de Vinaròs , s'han programat per a aquest segon semestre de l’any diverses accions formatives per tal de promoure l’ocupació, l'emprenedoria i la promoció econòmica. Els nous cursos gratuïts per a aturats es duran a terme a la localitat durant els mesos de setembre, octubre i novembre. Els tallers programats són: "Mindfulness i emocions saludables en la recerca d’ocupació. Nivell inicial" (18, 20, 25 i 27 de setembre), "Acceleradora d’ocupació" (dimarts i dijous, del 3 d’octubre al 23 de novembre), "Descobreix les teues competències laborals i dissenya la teua marca personal" (20, 25 i 27 d’octubre), i "Informàtica bàsica i portals per a la recerca d’ocupació "(20, 21 i 22 de novembre). Com a novetat, aquest segon semestre es realitzarà l’Acceleradora d’ocupació, en què un grup de persones desocupades es reuniran setmanalment, amb l’objectiu de millorar de forma autònoma les seues habilitats, coneixements i motivació. Al llarg de 15 sessions, les persones participants aprendran a fixar objectius laborals, treballaran eines i recursos per a la recerca, analitzaran els seus punts dèbils i forts, etc. En definitiva, es prepararan per a fer front al món laboral, en un clima de confiança i ajuda mútua. Tots aquests tallers es duran a terme en horari de matí, de 9:30 a 13:30 hores. Els interessats es poden inscriure a l'Oficina d'Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC) o a través de la seu electrònica. La inscripció es realitzarà per ordre de registre fins a esgotar les places disponibles.

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa es prepara per un nou inici de curs amb una oferta àmplia i diversa adreçada a tothom que vulgui accedir a un ensenyament especialitzat, innovador i personalitzat. En total, s’ofereixen 27 cursos trimestrals i monogràfics que es començaran a impartir el dia 19 de setembre. Aquest curs 2017-2018, l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa innova i incrementa l’oferta educativa i artística amb més cursos d’arts plàstiques, arts visuals, arts digitals, teoria de l’art, formació educativa, multidisciplinària i la proposta de recursos i desenvolupament de projectes adreçats a professionals. Entre els dies 6 i 18 de setembre podrà formalitzar-se la matrícula dels cursos, tret dels de curta durada que mantindran oberta la matrícula fins al dia abans de l’inici de l’activitat formativa. L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa ofereix classes especialitzades dirigides per professionals, equipament adequat i activitats complementàries. A més, posa a disposició de l’alumnat un programa específic adreçat a tots els públics i per a docents interessats en l’educació visual i plàstica. Escola oberta al món i centre de producció i difusió cultural Els tallers oberts i les activitats per difondre l’art, la cultura i el patrimoni entre tota la ciutadania es desenvoluparan al llarg de tot el curs i arrencaran el dia 1 de setembre amb la proposta Cuita de rakú a la vora del riu. Es tracta d’un taller participatiu i gratuït consistent en esmaltar i coure un bol de ceràmica realitzat amb la tècnica oriental del rakú. L’activitat tindrà lloc a l’Avinguda Felip Pedrell, a l’alçada de l’embarcador del Mercat municipal de Tortosa. Del 2 a l’11 de setembre, la sala d’exposicions de l’Escola acollirà la instal·lació Corporea en el marc del Festival Eufònic. Es tracta d’una proposta singular que estableix les semblances entre els sistemes neuronals i informàtics. A més d’assistir a la instal·lació, hi haurà un taller gratuït que s’oferirà el dia 2 de setembre, a les 18 hores, i que permetrà participar en una pràctica creativa per narrar i generar missatges a partir del moviment de les persones i la seva interrelació. http://www.dipta.cat/eadtortosa/

La Diputación de Castellón pondrá a disposición de los jóvenes de la provincia un amplio abanico de propuestas deportivas, lúdicas y de ocio a través del programa de turismo activo para castellonenses de entre 18 y 30 años, 'Castellón Junior'. Más de medio centenar de actividades que tal y como ha destacado el vicepresidente y diputado de Turismo, Andrés Martínez, “darán forma a la primera edición de una iniciativa que convertirá el deporte en la mejor excusa para que nuestros jóvenes descubran una provincia única de mar y montaña al mismo tiempo que revitalizan la actividad turística de nuestros pueblos en temporada baja”. Con este objetivo, el Gobierno Provincial ha adaptado el modelo de la exitosa iniciativa turística 'Castellón Senior'. Para lograr que 'Castellón Junior, “se convierta en un verdadero aliado que vertebre el turismo en toda la provincia, tanto en la costa como interior”, el programa reforzará en temporada baja la red hotelera de hasta 15 municipios. Así, las localidades de alojamiento de las rutas ofertadas son las siguientes: Alcalà de Xivert, Benicàssim, Oropesa del Mar, Vinaròs, Peñíscola, Morella, Cinctorres, Benassal, Sant Mateu, La Vilavella, La Vall d'Uixó, Jérica, Montanejos, Segorbe y Castellón.

Se ha presentado el jurado que decidirá quién será el ganador del Concurso Nacional de Cocina Aplicada al Langostino de Vinaròs en su 15 edición, que se celebrará el próximo 25 de septiembre en el Mercado Municipal. El Ayuntamiento de Vinaròs quiere destacar esta 15ª edición y por ello ha invitado a presidir el jurado a Vicent Guimerà, chef del Antic Molí de Ulldecona, ganador de la primera edición en 2003 y quien recientemente ha conseguido la estrella Michelin para su restaurante. Vicente Guimerà se une al selecto grupo de cocineros y expertos del mundo de la gastronomía que han encabezado este evento a lo largo de su historia, como Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Ricard Camarena o Kiko Moya. El resto de los miembros del jurado representan diferentes ámbitos del mundo de la gastronomía y hacen que el concurso tenga un alto nivel: Pablo Márquez es periodista y crítico gastronómico.

En la actualidad es Asesor Gastronómico de Gasma, el Campus de Gastronomía y Management Culinario de la Universidad CEU Cardenal Herrera; Daniel García es propietario y chef del Maroleum en Málaga. Viene en representación de la Selección Española de Cocina y también participó en el concurso de Vinaròs, ganando el Langostino de Oro el año 2015; Agustí Torelló es sumiller y productor de cava y fue el primer presidente del jurado del concurso del año 2003; también estará Cristian Biedma Romero, chef representante de la Asociación de Restauradores de Guardamar del Segura. Para finalizar, el concejal de Turismo, Domènec Fontanet Llatser, ha remarcado que se está llevando a cabo una campaña promocional a nivel nacional para dar a conocer este concurso, así como para incentivar la participación. Sin embargo, ha querido recordar que el periodo de inscripciones al concurso estará abierto hasta el 10 de septiembre y ha animado a los profesionales de toda España a que presenten sus recetas. En este sentido, ha recordado que aparte de los premios que pueden llevarse los ganadores, el primer clasificado podrá ser seleccionado por la Selección Española de Cocina para representar el país en eventos y concursos gastronómicos de carácter internacional. Los interesados pueden inscribirse en la web www.llagostidevinaros.com

La Ruta dels Pescadors, a Benicarló, a diferència d’altres ofertes de visites guiades, està conduïda, co-creada i protagonitzada única i exclusivament pels propis pescadors de Benicarló. La Regidoria de Turisme, seguint l’estratègia del Pla, ha creat el grup de pescadors interessats a obrir aquesta nova activitat i els ha ajudat a estructurar la ruta. En aquesta prova pilot s’han iniciat quatre pescadors d’arts majors i arts menors, que després de rebre formació en la dinàmica de grups i el guiatge turístic, han participat en la creació d'una ruta que creix dia a dia, amb nous continguts, anècdotes i fets que es van recollint per part dels pescadors de la Confraria. La primera sortida, de prova, es realitzarà el proper dimecres 2 d'agost a les 12.00 hores i continuarà la resta de dimecres del mes, excepte la setmana de les Festes Patronals, aprofitant l'hora de la subhasta d'arts menors. Al mes de setembre, la ruta està programada per als divendres 16.30 hores, també per aprofitar l'horari de la subhasta. El preu de la ruta és de 5 euros per adults i gratuïta per a menors de 7 anys. L’objectiu és crear un producte turístic estable i preparat per ser comercialitzat tant a turistes individuals com a peticions especials per part d’operadors turístics. Els fons recollits en aquesta ruta es destinaran a la millora dels espais de visita i a posar en valor el peix fresc de llotja de Benicarló.

La ruta es podrà adquirir als centres d’informació habituals, als restaurants i hotels col·laboradors, però també s’han sumat a la iniciativa les peixateries del Mercat Central de Benicarló. I és que la vinculació de la llotja i el mercat amb l’arribada del peix fresc és un dels principals actius turístics de Benicarló. La Ruta dels Pescadors potencia activament el valor del peix fresc i la visita al Mercat, per la qual cosa s’espera que aquesta vinculació siga molt positiva per ambdues parts. La Regidora de Turisme, Rosana Marzá, assenyala que «amb aquesta ruta es demostra que Benicarló pot oferir productes turístics diferenciats, molt lligats a la nostra identitat i alhora potenciar el comerç de proximitat i els nostres productes de qualitat». El patró major de la Confraria, Ximo Sánchez, també ha mostrat la seua satisfacció després d'una prova pilot que s'ha realitzat aquesta setmana. «Tenim pescadors apassionats del seu treball, han fet un gran esforç per formar-se i explicar el que som i el que fem». «Aquesta iniciativa -ha assegurat el president- té tot el suport de la Confraria de Pescadors, ja que pot ser molt positiva per al nostre col·lectiu i per al turisme de la ciutat”. Reserves i informació a la Tourist Info de Benicarló (964 47 31 80 o touristinfo_benicarlo@gva.es).

Entre el 22 i el 27 d'agost Castellfort celebrarà les seues fes

Del 8 d’agost a l’11 de setembre de 2017, la Sala 2 de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l’Ajuntament) tindrà el plaer d’acollir una exposició de ceràmica i poesia de les ceramistes finlandeses: Arja Martikainen, Catharina Kajander i Maarit Mäkelä i del poeta, i, ceramista, també, Antònio Altarriba. L'exposició recull les obres d’aquest grup d’artistes finlandesos, del primer taller experimental i internacional per a professionals que es va realitzar al Museu de la Terrissa de Quart durant la primera quinzena de juliol del 2016 complementat amb algunes peces d'enguany. El tema del taller era la cuita negra en peces de ceràmica contemporània. Els artistes ceramistes van treballar durant quinze dies desenvolupant la seva obra personal. La trobada va néixer a partir de la idea de l'artista finlandesa Catharina Kajander, persona molt vinculada en el ús de materials i tradicions locals d'arreu del món. La seva idea era impulsar l'ús de la cocció tradicional de Quart dins una mirada artística. Les peces de la Catharina i la Maarit i una peca de l'Arja es van elaborar i coure en la tradicional cuita negra a Quart (Girona). L'Arja, a més, porta algunes peces de Finlàndia. Les peces de la Catharina i la Maarit van sobre pedestal mentre que l'obra de la Arja va penjada a la paret com també els poemes.

La Diputación de Castellón permitirá que cerca de un centenar de municipios pequeños de la provincia ofrezcan a sus vecinos y visitantes más pequeños una propuesta de ocio durante este verano. Mediante una inversión superior a los 51.000 euros, el Gobierno Provincial favorecerá la instalación de parques infantiles en aquellos pueblos de Castellón de menos de 2.000 habitantes que han solicitado adherirse a esta línea de ayudas gestada por el Gobierno Provincial para “dinamizar la actividad lúdica de los pueblos que, por su tamaño, cuentan con menos recursos”. El vicepresidente y diputado de Cultura, Vicent Sales, ha destacado la importancia de una línea de ayudas aprobada en la Junta de Gobierno del pasado 11 de julio y que permitirá que 98 localidades castellonenses “puedan enriquecer su oferta cultural y lúdica y ofrecer a sus vecinos un tipo de actividad lúdica que siempre congrega a mucha gente”. Los parques estarán en estos municipios del norte de la provincia: Albocàsser, Ares del Maestre, Benassal, Canet lo Roig, Castell de Cabres, Castellfort, Catí, Cinctorres, Coves de Vinromà, Culla, Herbés, La Jana, La Mata de Morella,  Olocau del Rey, Palanques,  Portell de Morella, La Pobla de Benifassà, Rossell,  La Salzadella, Sant Jordi, Sant Mateu, San Rafel del Riu, Santa Magadalena de Pulpis, Tirig, Todolella, Traiguera, Vallibona, Vilanova d'Alcolea, Vilar de Canes, Villores, Vistabella del Maestrat y Zorita del Maestrazgo.

La Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Vinaròs, juntament amb el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló, CEEI Castelló, treballen en la que serà la primera edició de la fira «Destaca en ruta» a Vinaròs, una versió de la Fira Destaca que, a finals de setembre, aproparà a les comarques del nord el coneixement i tecnologia produïts i distribuïts per la Universitat i pel sector empresarial. El programa d’activitats de «Destaca en ruta» serà presentat a empreses i entitats de Vinaròs el pròxim 21 de juliol en un acte que tindrà lloc al Centre de Coneixement Vinalab de Vinaròs. Destaca obri un espai de trobada per a l’intercanvi de coneixements, per al diàleg i per a la reflexió conjunta de professionals, investigadors, docents i estudiantat d’edats i nivells diversos al voltant de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació. Impulsat per la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real amb l'Ajuntament de Vila-real, el projecte Destaca s’organitza per primera vegada l'any 2014 amb un format de Fira Biennal de Transferència Científica, Tecnològica i d'Innovació, amb un considerable èxit de participació. En la segona edició la Fira Destaca 2016 va rebre més de 7.000 visites de professionals acreditats i va arribar als més de 20.000 visitants únics a la web. Destaca en línia La web oficial feriadestaca.es compta amb més de 42.000 visitants distints des de la seua creació i supera els 9.000 aquest any. La Càtedra d'Innovació Ceràmica, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real, prepara nous continguts, així com una sèrie de vídeos que començaran a llançar-se a finals d'any.

[ Entrada - Una a Una - Al Dia - Com Som - Els Ports - Trobada Morella - Llista - Vallibona ]

 

©1996-2017 VinaròsNews
http://news.vinaros.net   news@vinaros.net