BENICARLÓ
Edició 500 i última-Del 7 al 20 de novembre de 2016
 

Carxofa d'Or 2017: Ricard Camarena

Benicarló ofereix quatre llocs de treball a través de tres programes d'iniciativa social

Els Premis Literaris situen Benicarló en l'epicentre cultural del territori

Reconocimiento institucional a los deportistas benicarlandos con éxitos destacados

Benihort presenta el Proyecto Citrus Medica para recuperar el primer cítrico que pobló el Maestrat

Benicarló assisteix a una jornada per a municipis seleccionats per al desenvolupament de l'Edusi

Premis al Comerç 2016 de la Regidoria de Comerç

Xerrades informatives per a pares i alumnes. "Lectures que uneixen" al Marquès de Benicarló

Lo Más News.- Conozca titulares y fotografías recientes y destacados, en actualización constante, en nuestra portada

                                       


Carxofa d'Or 2017: Ricard Camarena
NOTES DE PREMSA                              

«Se'm va posar la pell de gallina quan vaig sentir a l'alcaldessa de Benicarló parlant de mi i del meu treball», diu Ricard Camarena, el xef valencià que ha estat reconegut amb el guardó Carxofa d'Or 2017, la més alta distinció que s'atorga amb motiu de la Festa de la Carxofa.

En una entrevista realitzada per Ràdio Benicarló, l'emissora municipal, Camarena assegura també que va rebre «amb molta il·lusió» la notícia del reconeixement que li farà Benicarló «perquè crec molt en les possibilitats de la meua terra i la meua gent» i s'ha confessat un gran amant de la carxofa. «És la meua verdura preferida. Tinc una gran devolució per la carxofa i per tot allò que representa aquest guardó, especialment pel reconeixement que suposa als valors de treball al camp». De fet, la cuina de Ricard Camarena és una cuina amb una relació molt directa amb els productes i el seu origen. «Cada vegada -diu el xef- som més conscients que el sector de la restauració som un altaveu del sector agrícola». «En aquest sentit -assenyala Camarena- és un acte de responsabilitat comptar amb la gent que ens envolta, amb els nostres agricultors. El nostre producte és allò que ens diferencia, i l'hem de posar en valor.

D'aquí la meua relació amb l'horta i amb els llauradors». Una relació que Camarena considera «d'interés comú i de confiança». Sobre la seua proposta gastronòmica, caracteritzada pel sabor, per la temporalitat del producte i pels matisos, Ricard Camarena assegura que es tracta d'aconseguir «una barreja de sensacions. Analitzem el producte i li extraiem totes les virtuts que té. És aquí on comença el nostre procés creatiu». Com en els caldos, on ha revolucionat la forma d'elaborar-los «observant els procediments i evolucionant des de la tradició». En aquest sentit, el xef diu que «ser respectuós amb la tradició no vol dir que no es puga canviar i de vegades millorar». Camarena atribueix al seu treball diari i a la gent que l'envolta l'èxit de la seua cuina, que li ha valgut un llistat interminable de premis, entre els quals destaquen una Estrella Michelin, quatre Sols Repsol, el Premi al Millor Restaurant de l'any (2009) o el títol honorífic de Valencià de l'Any atorgat pel diari Las Provincias. «Sóc el cap visible d'un projecte on treballen més de 90 persones amb responsabilitats compartides. És qüestió de prioritzar i de tindre el suport d'un equip humà impecable». El xef valencià recollirà el guardó Carxofa d'Or el 27 de gener, en el sopar de gala de la Festa de la Carxofa 2017.

ANTERIOR INFORMACIÓN SOBRE LA CARXOFA D'OR

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d'Agricultura, Domigo Roca, han anunciati el nom de la persona guardonada amb la Carxofa d'Or 2017: Ricard Camarena, afamat cuiner valencià, amb una reconeguda trajectòria i creador d'un estil propi basat en els productes del territori.

Roca ha remarcat que «després de tres anys concedint el premi a gent del Benicarló, calia un canvi de perfil, i la manera de treballar de Camarena encaixa perfectament amb els objectius del guardó». «Es tracta d'un cuiner de primera divisió», ha conclòs Roca. L'alcaldessa, Xaro Miralles, ha emfatitzat aquest concepte i ha dit que «Ricard Camarena és un cuiner que parla en valencià, cuina en valencià i treballa amb productes valencians». La cuina de Ricard Camarena, que rebrà la Carxofa d'Or 2017 el pròxim mes de gener durant els actes que s'organitzaran amb motiu de la Festa de la Carxofa, està marcada pels productes de proximitat que ofereix el seu rebost: la mar i l'horta. El cuiner manté una relació molt estreta amb agricultors del seu entorn que cultiven per a ell les verdures i hortalisses que després cuina als seus restaurants. La proposta gastronòmica de Ricard Camarena es caracteritza pel sabor i la temporalitat del producte.

La seua cuina esta repleta de matisos. Àcid, picant, cítric i amarg es barregen en una proposta personal i innovadora que s'anat forjant des de l'any 2001. Camarena ha revolucionat la forma d'elaborar caldos, sucs i fons. Apenes utilitza aigua i aprofita la pròpia humitat dels productes que cuina. Aquestes innovadores tècniques s'han vist plasmades en el seu llibre «Caldos. El código del sabor», publicat el novembre de 2015. El xef valencià compta amb una interminable llista de guardons, entre els quals destaquen una Estrella Michelin, quatre Sols Repsol, el Premi al Millor Restaurant de l'any (2009) o el títol honorífic de Valencià de l'Any atorgat pel diari Las Provincias. Camarena ha sigut nominat en diferents ocasions al Premi Nacional de Gastronomia i el seu local «Central Bar» va ser nominat Millor Restaurant de l'Almanac Gastronòmic 2014. Ha participat com a ponent i conferenciant en nombrosos congressos nacionals i internacionals i està considerat com una de les principals figures de la cuina valenciana i estatal. Actualment, Ricard Camarena regenta tres restaurants a València: «Ricard Camarena Restaurant», «Canalla Bistro» i «Habitual». Els tres establiments han rebut els més prestigiosos reconeixements gastronòmics.

Els antics murs d'austeritat franciscana de l'antiga capella del Convent de Sant Francesc, van, a poc a poc, recuperant l'aspecte que presentaven a finals del segle XVII i principis del XVIII. Després de patir inundacions, humitats, filtracions i dos incendis ben documentats, els treballs de restauració que es porten a terme a la capella han tret a la llum interessants pintures murals i han recuperat les capes més antigues de policromia que decoraven les capelles laterals. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha visitat el recinte per a comprovar in situ la marxa dels treballs i intercanviar impressions amb les especialistes que treballen al Convent amb meticulositat d'orfebre. Miralles ha recordat que «els treballs de restauració del Convent de Sant Francesc van iniciar-se ja fa 26 anys, i amb la segona fase de la rehabilitació de la capella, finalitzarà el Projecte Integral de Restauració de tot el recinte». L'alcaldessa ha agraït a les empreses Ashland i IFF «la contribució econòmica aportada en la primera etapa dels treballs, que ara encaren la culminació final en un procés que ha suposat la recuperació d'elements arqueològics i pictòrics, a més dels treballs de consolidació i reparació de l'estructures i elements d'obra». Miralles ha avançat també que el terra de la capella «es cobrirà amb marbre gris de Santa Magdalena, en sintonia amb l'austeritat que caracteritza aquest recinte, conservant les làpides que es van descobrir en la primera fase de les obres.

Els treballs d'aquesta segona fase de rehabilitació de la capella franciscana està finançat pel Ministeri de Foment en un 61%. L'alcaldessa ha recordat que «aquesta última fase es pot portar a terme gràcies a què la capella del Convent és un dels quatre projectes valencians subvencionats per la Direcció General de Patrimoni (depenent del Ministeri) en el marc de l'ordre d'invertir el 1,5% del pressupost en recuperació de béns culturals». Després de dos mesos de treballs, les restauradores han tret a la vista les inscripcions, esgrafiats i pintures que decoraven les capelles de l'Evangeli i de les Relíquies. Les tres especialistes que treballen al Convent estan recuperant també les capelles de l'Epístola, que se situen a la part dreta del recinte, i on han aparegut fins a set capes de policromia superposades. La coordinadora dels treballs de restauració, Pilar Martín, ha subratllat les principals dificultats que presenta la recuperació integral de la Capella: «humitats, filtracions, incendis, enlluïts de diferents èpoques i pintures molt deteriorades». Però tot i això, Martín ha remarcat que « la Capella és una caixa de sorpreses, degut en bona part a les múltiples capes de policromia que se superposen».

L'estratègia dels restauradors es recuperar les més antigues i millor conservades i deixar testimonis o «finestres» que permeten apreciar una part dels diferents estils artístics que conviuen als murs i que donen fe de diferents etapes històriques. Pel que fa als usos als quals es destinarà el Convent, l'alcaldessa ha avançat que «l'Ajuntament dotarà l'espai amb les últimes tecnologies de so i llum, ja que les proporcions són idònies per a concerts, conferències i espectacles de xicotet format». Xaro Miralles ha recalcat que «hi ha un equip multidisciplinari treballant i estudiant totes les possibilitats per aconseguir un espai harmoniós i acorde, que integre tots els elements patrimonials i compatibilitze els usos de la capella amb les necessitats del Museu de la Ciutat».

La Banda de Música, va recorrer els diferent càrrers per tal de recollir als nous musics.La vesprada de dissabte, la "Banda de Música Ciutat de Benicarló", va recórrer els diferent carrers per tal de recollir els nous músics que avui s'han incorporat i ja formen part de la "Banda de Música Ciutat de Benicarló". Al front han estat Carlos Sánchez, que actualment precedeix la Direcció com a President i també el Director de la Banda,:Pablo Anglés. MIREU-HO COMPLET A DIARI DEL MAESTRAT.


Benicarló ofereix quatre llocs de treball a través de tres programes d'iniciativa social
NOTA DE PREMSA                           

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha presentat l'estratègia d'ocupació dissenyada des de l'Ajuntament per a persones en atur en un àmbit laboral que abasta diferents perfils professionals.

El regidor ha remarcat que «el pla s'orienta a aturats en general, a joves, i al disseny d'itineraris per a persones desocupades de difícil inserció laboral». Sánchez ha subratllat també que tots els aspirants «hauran d'estar inscrits al Servef amb el perfil adequat a l'oferta». En el detall de l'oferta de treball que ha llençat l'Ajuntament, es contempla la contractació d'un oficial electricista que treballarà en la millora de l'enllumenament púbic de Benicarló. El perfil per a ocupar la plaça requereix de titulació en instal·lacions elèctriques i automàtiques, electrotècnia i automatització o Formació Professional en electricitat i electrònica.

En tots els casos, caldrà comptar amb experiència prèvia. La jornada laboral serà de 30 hores setmanals i la durada del contracte de tres mesos. L'import concedit per la subvenció per a finançar el lloc de treball és de 7.500 euros. Tot i això, el regidor de promoció econòmica ha dit que «l'Ajuntament farà un esforç per a intentar ampliar el contracte a quatre mesos». En el marc de les polítiques per a fomentar l'ocupació juvenil, l'Ajuntament oferta també una plaça de suport administratiu que treballarà en el departament de Turisme i es dedicarà a la promoció turística local. Els aspirants hauran de ser menors de trenta anys. Pel que fa al perfil professional, es requereix formació reglada en la família professional d'Hoteleria i Turisme o Administració i Finances. La jornada laboral serà de trenta hores setmanals i la durada mínima del contracte de 6 mesos. La contractació està dotada amb un import de 15.000 euros. El tercer àmbit de l'estratègia d'ocupació pública engegada per la Regidoria de Promoció Econòmica centra la diana en les persones desocupades de llarga durada i difícil inserció laboral.

En aquest context de situació, es requereixen dues persones amb titulació d'Orientador laboral per a la inserció o Tècnic Mitjà en Orientació Laboral. L'objectiu del lloc de treball és el disseny d'itineraris d'atenció individual i personalitzada per a persones aturades de llarga durada. El contracte tindrà una durada de sis mesos i la jornada laboral serà de 30 hores setmanals. L'import de la subvenció per a finançar els dos llocs de treball és de 59.000 euros. La incorporació als llocs de treball es materialitzarà, en totes les ofertes, abans del 31 de desembre. L'Ajuntament de Benicarló brindarà tota la informació necessària als interessats a l'Oficina de Promoció Econòmica (Edifici de la Cambra Agrària).

Entrega i inauguració del Concurs de Fotografia Ciutat de Benicarló, Canal 56  https://vimeo.com/190225473

Inauguració de l'exposició "Peiró i els referents literaris", Canal 56 https://vimeo.com/190066208

Concert Carles Santos i Inés Borras, Maestrat TV https://youtu.be/m__AhtyBHnw


Els Premis Literaris situen Benicarló en l'epicentre cultural del territori
NOTA DE PREMSA                 

L'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló ha posat el colofó a nou mesos d'intens treball. Des del passat mes de març, quan es van presentar oficialment els premis, fins que s'han presentat les obres ja editades, els Premis Literaris han passat de ser un projecte a ser una realitat, que s'ha materialitzat en un magnífic acte de lliurament que ha tingut lloc a l'Auditori Pedro Mercader.

Amb l'animació musical del grup benicarlando Free Jazz Boleros i la presència a l'escenari de la periodista Reis Juan i l'actor Francesc Anyó com a conductors de l'acte, els tres guanyadors han anat recollint els guardons i han tingut l'oportunitat d'explicar el per què dels seus treballs i el seu procés de creació. Fátima Fernández (Premi d'Àlbum Infantil Il·lustrat), Joan Garí (Premi de Narrativa Memorialística) i Joan Borja i Sanz (Premi de Divulgació Científica) han rebut el guardó, una magnífica peça de l'escultor basc Iñaki Ruiz de Egino, i han aprofitat per agrair la implicació de l'Ajuntament de Benicarló, d'Onada Edicions i de la resta d'entitats i empreses que han fet possibles aquests premis.

L'acte, presidit per l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha comptat també amb la presència del director territorial de Presidència, Adolf Sanmartín, el director de l'Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros, representants de les entitats Acció Cultural del País Valencià i Òmnium Cultural, del Centre Integrat Públic de Formació Professional, i representants de les empreses Ashland Chemical, IFF i Caixa Benicarló.

Posteriorment, en el sopar literari que ha tingut lloc al Magatzem de la Mar, l'alcaldessa ha expressat el seu convenciment que «aquests premis mostren tot allò que som i que volem ser» i «suposen la primera pedra per a situar aquesta ciutat nostra com a capital cultural i com a motor de desenvolupament». Miralles ha agraït la implicació de totes les persones, empreses i entitats que s'han bolcat en els Premis Literaris i ha finalitzat assegurant que «continuarem treballant per anar fent grans aquests premis, que han nascut amb la il·lusió dels grans projectes i que, estic segura, es convertiran en un referent cultural de primer ordre». Per la seua banda, el regidor de Cultura, Josep Barberà, ha insistit en la necessitat que les institucions públiques aposten per la cultura i ha recordat que «tot allò que invertim en cultura no és una despesa, sinó una inversió». La roda dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló es tancarà aquest mes de desembre, quan es publicaran les bases per a la segona edició.


Reconocimiento institucional a los deportistas benicarlandos con éxitos destacados

VICENT FERRER- NOTA DE PRENSA             

El Ayuntamiento de Benicarló celebró un acto de reconocimiento institucional a deportistas y clubes benicarlandos que han conseguido éxitos deportivos en los últimos meses.

El acto tuvo lugar en el Antic Seller dels Miquel a las 19.00 horas y fue conducido por el concejal de Deportes; Carlos Flos, que fue entregando a cada uno de los galardonados la placa correspondiente.

A diferencia de las nominaciones que se hacen en la Gala del Deporte anual, y que tiene su reglamento específico y aprobado por todas las entidades deportivas locales desde el 2009, estos actos de reconocimiento institucional se llevan haciendo desde el año 2009 para homenajear a todos aquellos deportistas benicarlandos que, habiendo conseguido éxitos de ámbito nacional o internacional, no militan en ningún club local (y por lo tanto no pueden acceder a los premios de la Gala del Deporte) o bien sí que militan en clubes locales pero no han sido nominados por sus respectivas entidades deportivas para la Gala del Deporte. Además, el Consell Consultiu d´Esports ha aprobado que este año el calendario para llevar a cabo los reconocimientos institucionales a deportistas quede establecido en los meses de noviembre, marzo y junio, coincidiendo este último con la Gala del Deporte. VEA MUCHO MÁS EN BENICARLÓ AL DÍA.

El concejal de Ciudadanos en el Ayuntamiento de Benicarló, Juan José Cornelles, ha instado al equipo de Gobierno, “a realizar un estudio sobre las necesidades del sector comercial”, y ha reclamado que, “el Ejecutivo Local centre las políticas y actuaciones en reducir la tasa de paro en el municipio ya que es el principal problema de los vecinos”.

Para el edil, “es prioritario realizar acciones para disminuir la desocupación, ya que los datos del mes de septiembre indican que 2.071 personas están sin trabajo, y ello supone que el 17.47% de la población necesitan una oportunidad”. Al respecto, Cornelles ha asegurado que, “el sector comercial del municipio cuenta con más de 700 actividades empresariales”, y por esta razón, el edil ha exigido que, “los fondos FEDER se destinen a fomentar nuestra actividad empresarial y así poder reducir lo antes posible el paro que es, y debe ser la principal preocupación”. Asimismo, Cornelles ha manifestado que, “se necesita diseñar la nueva zona comercial, en la que el protagonismo recale en el Mercado Central. Es imprescindible llevar a cabo el estudio sobre las carencias y los mercados potenciales que ofrece nuestra comarca, para que los emprendedores puedan profesionalizarse y especializarse”.

Por último, el edil ha subrayado que, “fomentar el espíritu emprendedor y dar servicios de asesoramiento empresarial, son las asignaturas pendientes del equipo de Gobierno, y sin estas acciones, difícilmente conseguiremos dinamizar la economía local”.


Desmantellat i traslladat el monòlit sobre les tropes de Franco

Benihort presenta el Proyecto Citrus Medica para recuperar el primer cítrico que pobló el Maestrat

NOTAS DE PREMSA 

Benihort ha presentado el Proyecto Citrus Medica, basado en la recuperación del citrón, primer cítrico que pobló la comarca del Baix Maestrat. El fruto está considerado como el padre de los cítricos actuales y cuenta con multitud de aplicaciones que se han desarrollado a lo largo de la historia.

La rehabilitación cultural del árbol ha llevado ya a la empresa Cafés BO a elaborar el primer producto con fines comerciales, el licor de crema de Citrón. El proyecto está abierto ahora a cualquier sector productivo que desee buscar nuevos usos comerciales para el citrón. El director de Benihort, Guillermo Edo, ha mostrado el interés de la cooperativa benicarlanda por seguir apoyando este proyecto: “estamos muy ilusionados en la rehabilitación cultural del árbol y poner en valor su fruto, como nuevo recurso económico de un producto autóctono e histórico. Sin duda, el citrón vuelve a ocupar un merecido espacio en nuestras tierras, donde ya contamos con una veintena de árboles en los términos de Benicarló y Peñíscola”. Por su parte, el historiador Juan Bautista Simó, de quién partió todo el proyecto, ha hecho un repaso a la importancia que ha tenido este fruto desde la época del Imperio Romano. “Ha sido siempre un producto de excelencia, que también está vinculado al Papa Luna, Benedicto XIII, ya que en un postre hecho a base de citrón-el citronat-, se colocó el arsénico para intentar envenenar al pontífice en 1418”.

Simó ha insistido “en las múltiples posibilidades del citrón, como producto utilizado en cosmética, como repelente antimosquitos, como remedio medicinal, como alimento de la repostería tradicional o como componente básico en la elaboración de bebidas, etc”. Es por ello que durante el acto, se ha dado a conocer la primera aplicación comercial de este fruto en la comarca. Se trata del licor de crema de Citrón, que comercializa la empresa Cafés BO y cuyo gerente, Martín Ribes, ha recordado que “a partir de ahora el proyecto está abierto también a particulares y empresas que deseen apostar por buscar nuevos usos comerciales para el citrón”.

El edificio gótico de Benicarló ha acogido esta presentación, a la que han asistido el concejal de Agricultura, Domingo Roca, la concejal de Comercio y Turismo, Rosana Marzá y el alcalde de Peñíscola. La Agrupación de Restaurantes de Benicarló también ha apoyado este proyecto, además de una representación de profesores y alumnos de los ciclos de Agraria, y Hostelería y Turismo del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló, entre otras asociaciones y empresas de diferentes sectores productivos del municipio.

Han desmantellat i traslladat el monòlit situat en la rotonda del final del carrer de Vinaròs, instal·lat per a commemorar l'ocupació de la ciutat per part de les tropes del General Franco el 15 d'abril de 1938.

El monòlit, d'1,70 metres d'amplària, 4 metres d'alçada i 15 tones de pes, es traslladarà al Museu d'Història Militar de Castelló, pertanyent a l'associació Aula Militar Bermúdez de Castro.

El desmantellament del monòlit és fruit de l'aplicació de l'article 15 de la Llei 52/2007, de 26 de desembre, relatiu a Símbols i monuments públics, que estableix que «les administracions públiques, en l'exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d'exaltació, personal o col·lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura...».


Benicarló assisteix a una jornada per a municipis seleccionats per al desenvolupament de l'Edusi

NOTA DE PREMSA

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha viatjat a Madrid per assistir a la reunió del VI Ple de la RIU (Red de Iniciativas Urbanas) i a una jornada informativa relativa als passos que han de seguir les entitats locals que han estat seleccionades en la primera convocatòria dels fons Feder.

Dijous i divendres, l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada de tècnics de l'Àrea d'Urbanisme, estarà a Madrid per assistir al VI Ple de la RIU (Red de Iniciativas Urbanas), un espai de trobada on s'exposen les oportunitats per a les ciutats per al període 2014-2020.

En el marc d'aquesta jornada, divendres dia 4 de novembre, tindrà lloc una trobada dirigida exclusivament per a les entitats que han estat seleccionades per a desenvolupar l'Edusi (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat). En aquesta jornada es donaran als ajuntaments seleccionats pautes generals sobre com procedir una vegada es publique el llistat definitiu de les estratègies. També s'exposarà l'esborrany de la norma de legibilitat i l'aplicació informàtica per a la gestió de les estratègies DUSI.


Premis al Comerç 2016 de la Regidoria de Comerç
NOTES DE PREMSA

Els Premis al Comerç 2016 que cada any entrega la Regidoria de Comerç han volgut reconéixer una vegada més l'esforç de les empreses i establiments de Benicarló per millorar el servei que ofereixen als consumidors i clients.

Els premis reconeixen aquest esforç i animen el sector comercial de la ciutat a continuar treballant en la bona direcció. Pel que fa a la categoria d'Innovació, Renovació i Imatge Comercials, el premi el comparteixen dos noms: Zapatería Mayba, per la renovació de la seua imatge comercial aconseguida amb remodelació de la botiga aquest any 2016; i Apartaments Els Romers, per la seua aposta en innovació comercial a través de la creació d'una pàgina web que inclou tota la informació del negoci, equipaments, fotografies de les habitacions, etc. A més, el web també ofereix la possibilitat de fer reserves en línia i de recollir l'opinió dels clients.

En la categoria de Trajectòria Empresarial ha resultat guanyador l'establiment comercial La Llanera, una empresa fundada el 1926 pel besavi de l'actual propietari, Felipe Monfort Pruñonosa. Aquesta és la quarta generació que està al capdavant d'aquesta botiga singular i emblemàtica de Benicarló, que ha sabut conservar i preservar el disseny de la botiga original i tota la seua essència que la fa única en el seu gènere, tant a Benicarló com per a la resta de la comarca. El Premi a la Solidaritat i a la Responsabilitat Social Empresarial i el Premi a la Qualitat Comercial han quedat deserts per no haver-se presentat cap candidatura. L'entrega de les distincions a tots els guanyadors es durà a terme aquest diumenge 6 de novembre en un acte que s'emmarca en els actes programats amb motiu de la IX Setmana del Comerç Local, que tindrà lloc del 6 al 13 de novembre.

Ja estan en marxa les activitats de la Setmana del Comerç Local, que ha organitzat cursos formatius, tallers, sortejos, xarrades i degustacions. La programació va començar diumenge amb el lliurament dels Premis al Comerç Local als establiments La Llanera, Zapatería Mayba i l'empresa de serveis Apartaments Els Romers. Les jornades formatives sobre retocs fotogràfics per aplicar a les xarxes socials han encetat la programació de la IX Setmana del Comerç Local, una iniciativa de la Regidoria de Comerç i Turisme que té com a objectiu principal promocionar i dinamitzar el sector comercial de la ciutat.

Fins al 12 de novembre hi haurà, a més, tallers al Mercat organitzats per l'Associació Artesans de Benicarló (de ganxet i d'artesania amb material reciclat). També s'ha programat una xarrada adreçada al sector comercial sobre la presència a Facebook dels establiments comercials i dimecres 9 i divendres 11 de novembre se sortejarà una cistella de la compra amb productes del Mercat. Finalment, dissabte 12 s'ha programat al Mercat un taller i degustació d'hamburgueses vegetals, a càrrec d'Esther Àvila. La Setmana del Comerç es tancarà amb un tallada de cabells benèfica que destinarà els beneficis a la investigació de malalties. Els actes van començar el passat diumenge amb el lliurament dels Premis al Comerç Local, que enguany han estat per als establiments La Llanera, Zapatería Mayba i l'empresa de serveis Apartaments Els Romers. *adjunto cartell i fotografia dels premiats.

Més a Benicarló al Día


"Lectures que uneixen" al Marquès de Benicarló
NOTA DE PREMSA

Aquest mes d'octubre hem començat a desenvolupar un dels nostres tres projectes d'Innovació que inicia el centre aquest curs 2016-2017. Es tracta del projecte "LECTURES QUE UNEIXEN" que consisteix en fer parelles de padrins lectors (els alumnes de 4t, 5è i 6è curs) i fillols aprenents o primers lectors (els alumnes d'Infantil 4 anys, 5 anys i 1r curs respectivament), per a que tots junts col·laboren i milloren la seva comprensió, la velocitat i expressivitat lectora i l'expressió oral i escrita.

En les primeres sessions cada parella de padrí-fillol de lectura s'ha de conèixer un poc, per això els alumnes més grans que fan de padrins han preparat un qüestionari amb preguntes per als fillols. Quants anys tens? Què t'agrada fer a casa? Quins jocs prefereixes? Quins són els teus amics o amigues? Quins llibres t'agraden?... Són algunes de les preguntes que ajudaran a que cada parella es conega millor. Per això durant les sessions en que s'ajunten les classes de fillols i padrins és normal veure xiquets grans i menuts per diferents llocs de l'escola, ara fent-se preguntes, ara llegint-se contes i altres llibres, ara ajudant-se a escriure... Ajudats de prop per les dues mestres que coordinen l'activitat.

Ací teniu dos exemples de l'activitat inicial a dos espais diferents: al pati i a un aula de primer. Aquesta relació d'apadrinament durarà 3 cursos consecutius, des d'Infantil 4 anys fins a 1r curs de Primària. Segur que grans i menuts acabaran sent bons amics i que aprendran molt els uns dels altres.

Enguany com a novetat, la nostra orientadora del SPE (Servei Psicopedagògic Escolar) Ana Mª Blanes, i els mestres especialistes d'Audició i Llenguatge Ana Chavarrías i Ivan Miralles, estan duent a terme una sèrie d'activitats informatives i formatives molt interessants tan de cara als pares com de cara als alumnes.

En relació als alumnes, l'orientadora ha realitzat xerrades als alumnes de 5è i 6è de Primària (els dies 19, 21 i 26 d'octubre) sobre "Tècniques d'estudi". En primer lloc els va passar un qüestionari d'autovaloració per a que cadascú analitzara si sap estudiar, què fa bé i què fa mal o no fa. Desprès els va explicar què han de fer per a millorar els seus hàbits d'estudi, la seva concentració, i el seu rendiment en l'estudi. Així com quines són les estratègies més útils per a millorar en la memorització i la comprensió. (com els "trucos" per a memoritzar, fer esquemes o mapes de conceptes, lectura ràpida i re-lectura del que s'ha d'estudiar, etc)

En relació als pares i mares, el passat dimarts 25 d'octubre a les 9:15 h, els logopedes del centre, van fer una xerrada-presentació per als pares i mares dels més menuts, d'Infantil 3 anys, sobre: " Estimulació del llenguatge oral " i quines pautes han de seguir els pares i mares per a ajudar a desenvolupar el llenguatge oral dels seus fills/es. Al final es va repartir un full resum als vora trenta assistents. Tenim més xerrades previstes que vos contarem en properes ocasions. Si voleu més informació, visiteu la nostra web.


NOTÍCIES CURTES, RESUMIDES 0 RECIENTS
V.FERRER-NOTES DE PREMSA


Un vehículo ocupado por dos jóvenes cayó al agua en el puerto deportivo de Benicarló. Ambos ocupantes se encontraban fuera del coche a la llegada de los bomberos..

Es va fer la presentació del cartell anunciador, al saló d´actes de Caixa Benicarló i a continuació l´assemblea anual de socis del Estel del Collet. En primer lloc va prendre la paraula el síndic José Luís Guzmán, anunciant el canvi de direcció, succeint a Natalia Sanz en el càrrec tres joves benicarlandos, Domi Roig que farà com a director acompanyat de Marta Roig i Natxo Nebot com ajudants de direcció, que com es natural oferiran alguna novetat que sols es podrà vora a les representacions. També va indicar Guzmán que fent cas a les demandes de moltes persones la representació del dissabte començarà a las 19.00 hores, i així nens i majors podran tornar a casa mes prompte. Per últim va indicar que no feia falta presentar a Amparo ja que es coneguda per tots els benicarlandos. Per la seua part Amparo es va mostrar molt agraïda per la oportunitat de fer el cartell, que sols li van ficar una condició, la de col·locar l´estrella de vuit puntes al cartell i que va pensar en algo molt benicarlando, una sènia i per supost carxofes. Desprès es va descobrir el cartell. MIREU MÉS a BENICARLÓ AL DÍA.

Alumnas y alumnos de 3º y 4º de Primaria del CEIP Francisco Catalán visitaron las instalaciones de la Policía Local de Benicarló. Las Alumnas y alumnos de 3º y 4º de Primaria del CEIP Francisco Catalán visitaron las instalaciones de la Policía Local de Benicarló. En el aula de formación repasaron las principales normas que debemos seguir como peatón, pasajero y conductor de bicicletas, respetando estas nuevas normas de tráfico y medidas de seguridad para convertirse en un conductor seguro. En estas clases se aprende a desplazarse en bicicleta respetando las normas, a conocer las señales de tráfico correspondientes y a utilizar los sistemas de seguridad de los conductores de bicicleta. Señalizar los movimientos, giros y seguridad en ciudad y carretera. Posteriormente visitaron las instalaciones de la Policía Local donde se realizó el juego de las señales con las gafas de alcoholemia y la presentación de algunos de los materiales policiales utilizados por los Agentes en el día a día.

L'Ajuntament de Benicarló continua donant suport a l'esport a través dels diferents convenis que es firmen amb les entitats esportives de la ciutat amb l'objectiu de finançar les activitats i proves que organitzen. Els últims convenis firmats corresponen a les entitats Cocemfe Maestrat i Motoclub Maestrat. En el cas de Cocemfe Maestrat, el conveni preveu una aportació de 1.000 euros que es destinaran a finançar part de la despesa de l'organització del Certamen de Ciclisme Adaptat Ciutat de Benicarló, que va tindre lloc el passat 5 de juny. La prova, que forma part de la programació del Mes dedicat a les persones amb discapacitat, s'ha convertit en un de les proves més esperades del calendari esportiu benicarlando. D'altra banda, l'alcaldessa, Xaro Miralles, i el president del Motoclub Benicarló, David Belmonte, han firmat un conveni a través del qual l'Ajuntament es compromet a subvencionar el club amb 2.400 euros per a l'organització del Campionat d'Espanya de Motocròs que va tindre lloc el passat 15 de maig.

La Guardia Civil ha detenido a dos personas, como supuestos autores de un delito de robo con violencia e intimidación. La actuación se inició a raíz de una denuncia presentada en el Cuartel de la Guardia Civil de Benicarló, donde una persona informaba que había sido abordado en el portal de su domicilio situado en la localidad de Benicarló, por varias personas y que tras agredirle, le sustrajeron un teléfono móvil, llegando a amenazarle con una navaja. Por dicho motivo los agentes iniciaron una investigación para esclarecer el hecho, que dio como resultado la identificación, localización y detención de dos personas, de 18 y 22 años de edad, como supuestos autores de un delito de robo con violencia e intimidación

La Confraria de Sant Antoni Abat de Benicarló va visitar la Fira de Puigcerdà, amb l’objectiu d’adquirir el cavall que es sortejarà en la festa 2017. Fins la localitat gironina es van desplaçar majorals i majorales, a tocant de la Dama 2017, Inma Ortiz Martí. El president de la Confraria de Sant Antoni, Víctor Galán, ha destacat que “va ser una escapada plena de germanor, que ja s’ha convertit en tota una tradició“.

La Falla Mercat Vell, que presideix Carmelo Doello Mancera, va presentar en un sopar de gala els seus nous representants per al 2017. Els nous càrrecs 2017 de la comissió del Mercat Vell són: Fallera Major: Clara Esteller Arnau Faller Major: Alejandro Chavalera Arnau Fallera Major Infantil: Joanna Giner Albiol Faller Major Infantil: Pau Vithanage Flos. Padrina de la Falla: Irene Virgos Gasulla Padrina del Foc: Blanca Carceller Bellvís Padrina de l’Estendart: Susana Lluch Compte. Mantenidor 2017: Josep Arnau de Antonio. Durant l’acte també es va presentar Sara Cherta Pons, com a representant de la Cort d’honor de la Fallera Major de Benicarló 2017. A més a més, el quadre d’honor 2016 també es va acomiadar i la falla els va agrair la seva representació i estima en l’últim any. Fotos Dani Beltrán

El període de presentació d'instàncies per a participar en l'adjudicació de parcel·les de l'Hort de la Mar s'ha tancat amb un total de 53 sol·licituds. El proper 23 de novembre es farà el sorteig que determinarà els adjudicataris de les 27 parcel·les d'hort ecològic. El projecte de l'Hort de la Mar està cada dia més aprop de ser una realitat. Finalitzat el període de presentació d'instàncies, s'han registrat un total de 53 sol·licituds presentades, corresponents totes a persones que han escollit l'opció de cultiu d'hort ecològic. Atés que el nombre de parcel·les d'hort ecològic és de 27, el proper 23 de novembre tindrà lloc un sorteig que determinarà els adjudicataris. Les persones que no resulten assignades en el sorteig passaran a un llistat de reserva a través del qual podran optar a cultivar alguna parcel·la en cas de renúncia d'algun adjudicatari o quan finalitze el termini de l'adjudicació, que és de tres anys. Tenint en compte, a més, que cada parcel·la consta de quatre bancals, l'Ajuntament ha previst la possibilitat que els adjudicataris puguen renunciar a algun dels quatre bancals i cedir-lo a alguna de les persones que no ha resultat escollida en el sorteig.

La Guardia Civil detiene a una persona e investiga a otra por un robo con violencia e intimidación ocurrido en 2012 en un domicilio de Benicarló La Guardia Civil ha detenido a una persona y ha investigado a otra como supuestos autores de un delito de un delito de robo con violencia e intimidación ocurrido en San Jordi. La actuación se inició a principios del año 2012, cuando una persona denunció que autores desconocidos accedieron a su vivienda. Estas personas maniataron, amordazaron y golpearon al denunciante sustrayendo efectos y dinero. Por todo ello se inició una investigación, que tras casi 5 años de investigación ha dado como resultado la identificación, localización y detención de uno de los autores de este hecho como supuesto autor de un delito de robo con violencia e intimidación. Así mismo se ha procedido a la investigación de otro supuesto autor de este hecho, el cual se encuentra actualmente ingresado en un centro penitenciario. Las diligencias han sido entregadas en los Juzgados de Vinarós. La actuación ha sido llevada a cabo por la Guardia Civil de Peñíscola.

Les màquines han començat a treballar en les obres de millora de la plaça de Blasco Ibáñez. Els treballs se centraran en el canvi de pavimentació de la plaça, que passarà a ser de llambordes en la calçada i de paviment de pedra en les zones de baix dels porxos. A més, per tal de millorar l'accessibilitat, es deixaran la vorera i la calçada a la mateixa cota, de manera que millorarà també el passatge d'accés a la plaça del Mercat. Les jardineres també s'eliminaran. Aquestes obres, que tenen un pressupost de 37.263,00 euros (sense IVA) i un període d'execució d'un mes, s'afegeixen a les que ja es van executar l'abril de 2015 i que van servir per a renovar el clavegueram i les xarxes d'abastiment de la plaça. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, responsable també de l'Àrea d'Urbanisme, s'ha mostrat molt satisfeta per l'inici d'unes obres que «responen a una reivindicació quasi històrica per part dels veïns» i ha destacat que «per tractar-se d'una zona tan cèntrica, els treballs eren molt necessaris». Miralles ha recordat que l'Ajuntament està ultimant els treballs de rehabilitació de l'edifici municipal del carrer de Cabanes.

El primer premi del XVIII Certamen de Fotografia Ciutat de Benicarló ha estat per a la fotografia ‘El chef’, de Marco Antonio Aguilella Martínez. Aquesta obra, juntament amb la resta de les 39 seleccionades pel jurat es podran visitar al Mucbe fins a l'11 de desembre. El jurat del XVIII Certamen de Fotografia Ciutat de Benicarló, que enguany tenia com a lema Retrats de gent de Benicarló, ha atorgat el primer premi a la fotografia ‘El chef’, de Marco Antonio Aguilella Martínez. El segon premi ha estat per a Antonio Roca Bueno, per la fotografia ‘Et vigilo’, mentre que el tercer premi l'han atorgat a Roser Melgosa Solsona per la fotografia titulada ‘Aquests grans homes III’. Donada la gran quantitat de fotografies presentades al concurs (62 obres), el jurat n'ha seleccionat un total de 40 que seran les que s'exposaran fins al proper 11 de desembre a la segona planta del Mucbe.


Primer,segon i tercer premi

El procediment de rehabilitació de l'escut heràldic municipal que va aprovar el Ple del passat 29 de setembre, se sotmet a informació pública durant un període de vint dies hàbils. Fins al 2 de desembre inclòs, les persones que tinguen interés en l'assumpte, podran examinar l'expedient i formular les al·legacions que consideren convenients. Cal recordar que el projecte de rehabilitació de l'escut de Benicarló és fruit de la voluntat de l'equip de govern per oficialitzar un escut que, segons la normativa vigent, no està reconegut legalment. Concretament, la restauració de l'escut de Benicarló es basa en un informe que l'Ajuntament va sol·licitar el juliol de 2015 al Consell Tècnic d'Heràldica i Vexil·lologia de la Generalitat Valenciana, segons el qual, la tipologia actual de l'escut no es correspon a la seua forma històrica i és conseqüència d'una interpretació errònia d'un segell municipal. Les al·legacions poden formular-se a través del Registre General de l'Ajuntament.

Seguiu l´actualitat esportiva al complet a  http://benicarloaldia.com/  www.jntv.es/  www.diaridelmaestrat.com 7-Dies Actualitat de Benicarló, El Dissabte, La Veu de Benicarló, 3x4.info, a més de les teles i ràdios comarcals i les webs dels clubs: www.benicarlofs.com/   www.cdbenicarlo.com   http://javiersospedra.blogspot.com/  http://triatlobasiliscus.blogspot.com/  http://javier-mtb-benicarlo.blogspot.com/


Opine sobre aquestes notícies:

Vea Benicarló con una cámara en directo 

Més informació de Benicarló a: 3x4.infodiaridelmaestrat.com , infomaestrat.com,  Benicarló al día, Mediterráneo, Levante de Castellón, El Mundo-Castellón al día, Las Provincias, La Veu de Benicarló, 7 Dies Actualitat de  Benicarló, El Dissabte, Ràdio i Televisió Ulldecona, SER Maestrat, Ràdio Benicarló, Canal 56.

Web de l'Ajuntament: http://www.ajuntamentdebenicarlo.org 

©1996-2016 VinaròsNews
http://news.vinaros.net   news@vinaros.net