Loading

Lo Más News, del 27 de desembre de 2016 al 3 de gener de 2017

S´incorpora com a nou col.laborador de Vinaròs News, el despatx professional Espuny Abogados, substituint un col.laborador per cessament en la seua activitat

Francisco Gombau Blanchadell, “Canyero”, ha reproducido el añorado barrio de Sant Pere de Vinaròs hasta el más minúsculo detalle. Horas y horas han sido necesarias para ir conformando este “barrio” que cuida hasta el último rasgo: están incluso las placas de calles, como la de Las Ánimas, hay las farolas propias de aquellos tiempos y se puede ver ropa tendida en algunos de los balcones. Como era un barrio costero, también está representado el mar y la playa, cuya arena es en realidad tierra que Gombau fue a recoger al cerro de la ermita. Una de las primeras visitantes del último gran trabajo de Gombau se sorprendía al ver la gran fidelidad con que había reproducido la vivienda en la que habían vivido sus padres en su infancia. También un grupo de escolares visitaron esta “grandiosa miniatura” y podían así conocer que Vinaròs, cuando aún ni sus padres había nacido, tenía una fachada litoral muy distinta a lo que pueden ver hoy. Larga sería la lista de las miniaturas que ha creado Francisco Gombau con anterioridad, aunque sí que se podrían recordar especialmente la procesión de Semana Santa de Vinaròs y es que tiene construidos todos los pasos e incluso los cofrades de cada cofradía. Más en Vinaròs Mail 1-1-17

 

 
"Paquito Canyero" i el barri de la "Furinyà"

El alcalde de Vinaròs Enric Pla ha destacado que los primeros presupuestos participativos serán “la respuesta que vamos dando a muchas de las demandas de las asambleas abiertas”. La participación ciudadana ya ha dado sus frutos como el Parc de Cal·listènia, mejoras en las instalaciones del Voley Playa, ayuda a la financiación de las extraescolares de las escuelas, mejora de la señalización de las calles de las costas, acondicionar el estacionamiento de vehículos en la estación de tren, control para minimizar las deposiciones de perros en la vía pública. Plan Integral ciclista y adecuación de la carretera de la Costa Norte en un único sentido.

La Policía Local de Vinaròs instruyó diligencias judiciales por un presunto delito leve de hurto contra dos mujeres que fueron interceptadas después de haber sustraído diversos objetos en un establecimiento de la localidad. Los hechos tuvieron lugar sobre las 20:15 horas, cuando se recibió aviso de un posible hurto en el interior de un establecimiento comercial de la Plaza Constitución, informando que dos mujeres de etnia gitana, que iban con un carrito de bebé, habían sustraído varios objetos del establecimiento, facilitando la descripción de las posibles autoras. Con esta información los agentes policiales interceptaron pasados escasos minutos a las supuestas autoras de los hechos en la calle Ramón Llull, quienes portaban encima parte del material sustraído y parte del mismo escondido en el carrito del bebé que llevaban. El valor de los objetos sustraídos asciende a más de 120 euros. Las autoras del hurto, de 29 y 20 años, quedaron citadas para un juicio inmediato.

El primer nadó nascut a l’Hospital Comarcal de Vinaròs del 2017 va arribar al món aquest primer dia de gener a les 3 i quart de la tarda i és una xiqueta que es dirà Martina.

LA UNIÓ de Llauradors estima que el temporal de pluges fortes i continuades amb inundacions en algunes zones de desembre, acompanyat de vent i fins i tot pedra, ha deixat unes pèrdues directes en el camp valencià que s'acosten als 320 milions d'euros. En aquesta quantia no es contemplen una altra sèrie de pèrdues indirectes que sens dubte s'han produït o es produiran. A aquesta xifra cal sumar la quantitat de més de 250 milions d'euros estimada ja en el seu moment per LA UNIÓ pels efectes de la greu sequera i la d'altres adversitats climatològiques -com per exemple per a no retrocedir massa la pedra de finals de setembre que va causar pèrdues d’uns 12 milions d'euros-.

El regidor d'esports de l'ajuntament de Benicarló, Carlos Flos, ha anunciat l'apertura d'una pista de patinatge sobre gel a l'annex del Pavelló Poliesportiu. La iniciativa persegueix una finalitat solidària orientada a famílies i xiquets que compten amb escassos recursos econòmics. Així, per a accedir a la pista, caldrà aportar una joguina o 1 Kg d'aliments no peribles. Les joguines seran entregades als xiquets pels propis reis d'Orient en la visita que faran a Benicarló el pròxim 5 de Gener, i que enguany s'emmarca també en la campanya «Els drets dels infants en joc», organitzada per Creu Roja. El regidor d'esports ,Carlos Flos, ha anunciat que la pista estarà oberta des d'avui mateix, dia 2 , fins al 5 de Gener, en horari de 10 a 13h i de 16 a 20 h. Els patins i la resta de material necessari per a practicar este esport seran facilitats per l'ajuntament, de manera que els patinadors només hauran d'acudir amb una joguina, o un Kg d'aliments sense data de caducitat propera.

Aquest any els vinarossencs i ciutadans d'altres poblacions de la comarca pogueren seguir en directe per  Canal 56 les Campanades de Cap d'Any des de la Plaça Parroquial de Vinaròs. Toni Guillot i Inma Castell van ser els presentadors del programa i va haver-hi també en directe l'orquestra La Cruzada. Preparatius a la plaça Parroquial: www.facebook.com/vinarosnews/videos/10211275649705477/

Nombrosos usuaris del tren Regional 14304 amb destinació València van haver de viatjar el primer dia de l'any des del nord de la província fins a Castelló asseguts a terra en no disposar de seients on poder viatjar còmodament. "No és la millor manera de viatjar en un tren que supera les dues hores en connectar poblacions de rellevància com Vinaròs, Benicarló-Peníscola i la capital", ha assenyalat el senador per Castelló, Jordi Navarrete. La situació se suma a les queixes de nombrosos estudiants universitaris i treballadors que viatgen en diumenges cap als seus punts d'estudi o treball a València o Castelló, que denuncien el mateix: la falta de trens, l'amuntegament i la mala planificació amb pocs vagons i freqüència. "Renfe Operadora no sembla estar prestant el servei que demanda la societat i són freqüents les escenes de combois plens de gent, usuaris asseguts a terra i un servei nefast i amb una absència adequada d'horaris i freqüències, tal com ens denuncien molts estudiants universitaris i altres usuaris d'aquest servei", ha afegit Navarrete.

Según El Confidencial Autonómico, la hasta ahora directora económica del Departamento de Salud de Vinaròs, Aurora Martínez Simó, dijo de todo sobre la consejera de Sanidad de la Comunidad Valenciana, la socialista Carmen Montón, en su despedida del hospital de Vinaròs, por decisión de Montón. “Ha puesto a caer de un burro a la consejera Montón, no ha dejado títere con cabeza, y ha dicho que su partido –el PSPV– se ha portado peor con ella en nueve meses que el PP en 20 años”. Aurora Martínez se despidió del hospital de Vinaròs el 30 de diciembre, después de que la consejera Montón firmara su cese el 21 de diciembre. Según parece, tenía discrepancias serias con el gerente. Léalo en El Confidencial Autonómico.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles ha visitat les obres de la Plaça de Blasco Ibañez , que estan a punt de finalitzar a falta d'alguns detalls d'acabat. En la visita l'han acompanyada tècnics del departament d'urbanisme que han constatat la bona marxa dels treballs, en els que s'han invertit més de 37. 000 Euros. Es tracta de la segona fase de rehabilitació de la Plaça després dels treballs portats a terme entre Maig i Agost de 2015, consistents en el canvi de les xarxes de sanejament i aigua potable, que van comportar una inversió de 42.000 Euros. En total, l'ajuntament ha invertir vora 80.000 Euros amb l'objectiu de donar nova vida a un àmbit urbà de Benicarló que per la seva disposició tancada i interior, ha viscut fins ara al marge de la intensa vida ciutadana de l'entorn del mercat. En esta segona fase de treballs, s'ha remodelat el paviment, reordenat l'estructura interior, i s'han adaptat tots les vies d'accés a l'espai per a facilitar el trànsit de persones amb mobilitat reduïda. D'altra banda s'ha millorat l'espai d'enjardinament i s'ha dotat a la Plaça d'enllumenament provisional de baix consum, a falta de la recepció de les faroles definitives que es materialitzarà en dates properes.

Francisco Vallés, popularment conegut com " El Flare" a Benicarló,serà distingit amb l homenatge de la festa de la carxofa a titol pòstum el 27 de Gener. Vallés va viure una vida guiada per la seva preocupació per la millora constant de les tècniques de conreu, i la defensa dels drets dels agricultors. "El Flare" es va distingir també per una personalitat polièdrica de marcat caràcter polític que el va portar a manifestar les seves obsessions en defensa d'allò que considerava legitim en nombrosos fòrums polítics i sessions plenàries municipals, en les que des de les bancades del public, acostumava a intervindre amb preguntes i interpel·lacions. El regidor d agricultura, Domingo Roca, ha explicat que Vallés " és el perfil de personatge que mereix clarament este homenatge. Tant el regidor d'agricultura com el President del Consell Regulador de la D.O. Carxofa de Benicarló,Paco Lluch, han expressat el seu agraïment a la família de Vallés "El Flare" es va distingir també per la seva vinculació amb la Festa de Sant Antoni, de la que va ser un dels "Loeros" més destacats.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha convocat a una reunió als ajuntaments, delegacions de govern de la Comunitat Valenciana i Aragó, sector empresarial adherit a l’Acord de Morella, institucions involucrades en les obres de la N-232 i signants de l’Acord de Morella. L’edil ha enviat una carta avui per tal de fixar una data, a principis de febrer, en la que es puguin reunir i accelerar el procés per a que la N-232 sigui una realitat el més aviat possible. Aquesta reunió té la intenció de continuar el treball que es va començar amb l’Acord de Morella per la N-232 i la A-68. D’aquesta manera, Morella pretén que les obres comencen prompte i, com ha destacat l’alcalde, “l’adjudicació de les obres ja està feta i no s’ha de perdre més temps en començar per a millorar la comunicació des d’Aragó fins al nord de la Comunitat Valenciana i tots els pobles pels que passa la nacional”. A més, a la carta, Rhamsés Ripollés ha proposat com a data per a la reunió el tres de febrer en funció de la disponibilitat dels convocats. La intenció és que tots els representants de les institucions i del sector empresarial puguin acudir.

L'hotel d'Ares ha tornat a obrir les seues portes després d'una important reforma que ha realitzat el consistori, titular de la instal·lació. L'alcalde d'Ares, Abelardo Tena, ha apuntat que el consistori ha invertit 55.000 euros en la instal·lació d'un nou sistema antiincendis, la col·locació de cortines i portes ignífugas, la instal·lació d'un ascensor, l'ampliació de les portes, la creació de nous serveis per a discapacitats o la instal·lació d'una rampa. Una parella de Vilar de Canes s'ha fet càrrec de la gestió de l'hotel. El passat 30 de desembre van celebrar la festa d'inauguració a la qual van acudir els veïns de la localitat.

En la provincia de Castellón, el primer bebé ha nacido en el Hospital de La Plana a las 00.16 horas. Se llama Manuel y ha pesado tres kilos.


Ha arribat l'home dels nassos!!


A Càlig, també ha estat l'home dels nassos

La agente de igualdad instalada en Vinaròs, Sandra Vejarano, ha contado que «vamos a ser despedidas de forma inminente y no sabemos por qué, teníamos entendido que nuestro trabajo era importante y muy necesario». El secretario autonómico de Igualdad y Políticas Inclusivas, Alberto Ibáñez ha matizado que «estas trabajadoras serán despedidas porque la empresa así lo ha decidido, se les acaba el contrato...estas empleadas pueden ser reubicadas». Según Vejarano, «la municipalización del servicio de igualdad tendrá consecuencias desastrosas porque 300 municipios de la Comunidad Valenciana dejarán de recibir atenciones en materia de igualdad y no se realizarán actividades que promuevan la igualdad de género». Ibáñez ha dicho que «todos y cada uno de los municipios recibirán una subvención de 25.000 euros para poder instaurar este servicio». Ha matizado que «algunos municipios tendrán que aportar más dinero que otros, evidentemente».«Los ayuntamientos», según Vejarano, «no saben nada de todo esto, todavía no han hablado con ellos». Ibáñez ha relatado que "los ayuntamientos están al tanto de todo". Léalo en El Mundo-Castellón al Día, Pablo Albert.

Els majorals de la Santantonada de Forcall i els membres de la Confraria del mateix nom van dedicar l'últim dia de 2017 a talar els arbres necessaris per a l'estructura de la barraca que es plantarà amb motiu de la festa de Sant Antoni. Forcall viurà la Santantonada en la nit del 13 de gener i la festa de Sant Antoni des del 13 de gener fins al 15. La jornada es va iniciar de bon matí amb l'eixida als carrers de l'Esquellot, una gran esquella que serveix per a despertar a tot el poble. Després de l'esmorzar en la muntanya es van triar les barres de pi més rectes. La més alta serà el maio o pi central sobre el qual se sostindran les costelles, que serviran per a conformar l'estructura de la foguera on s'introduirà a Sant Antoni i Sant Pau

Las obras de reasfaltado de buena parte de calles de Peñíscola ya han quedado prácticamente finalizadas, tras casi dos meses de trabajos, que han supuesto una inversión que se eleva a 850.000 euros. Diversos puntos del municipio, como las avenidas de la Mar y Estación han sido de los últimos en recibir la maquinaria para renovar el firme al tráfico rodado. El concejal de Urbanismo, Romualdo Forner, explicó que «en estos momentos, solo queda pendiente el repintado de algunas de las zonas ya asfaltadas, que llevan retraso como consecuencia de las lluvias registradas en las últimas semanas». La actuación no solo ha permitido dar un nuevo aspecto a los principales viales de Peñíscola y zonas como Llandells, sino que también ha incluido una serie de mejoras en puntos que no estaban contempladas inicialmente. Ha sido el caso de un tramo del camino Cervera, que en las últimas semanas ha contado con la renovación del alumbrado.

Més de 300 persones van gaudir al pavelló poliesportiu de Sant Jordi d'una animada celebració per a acomiadar 2016 i donar la benvinguda a 2017. Després de complir amb la tradició de menjar les 12 raïms, retransmeses en directe a través d'una gran pantalla situada en l'escenari, i amb Inma Castell i Toni Guillot com a presentadors, els assistents a la festa de la nit de cap d'any organitzada per l'Ajuntament de Sant Jordi es van deixar portar per la banda sonora de la nit que, a càrrec de l'orquestra Àgora i els dj's de Nightology, va ser un recorregut per la música de totes les èpoques i estils. En un ambient festiu i de germanor, la cita va comptar amb els ingredients perfectes per a gaudir d'una vetlada màgica a Sant Jordi, apta per a tots els públics, i començar amb bon peu el nou any.

La temperatura a Vinaròs ha estat més-menys la que correspon a aquesta data de l'any, fresc al matí i nit, i agradable al migdia; pel que fa a desembre del passat any ha baixat 0,9 ºC. Aquest desembre, que no sol ser un mes molt plujós, (per exemple el de l'any passat solament va ploure 0,8 L per m2) ha estat molt generós en un 206,95 % per sobre de la mitjana, tot i amb això ens quedem en un 54,19 % del total per baix al passat any.

La San Silvestre de Benicarló, la más antigua de la comunidad Valenciana llegó XXXIX edición, con 544 inscritos, a los que se debe de sumar al centenar que lo hicieron sin dorsal ni chip clasificatorio. Daniel Ramia, del Basiliscus y Carla Masip del CE Vinaròs fueron los vencedores, en una noche fría, apenas 8 grados, lo que no impidió que cientos de benicarlandos siguiesen la prueba y animasen a todos los participantes. Unos salieron a cumplir la tradición de acabar el año haciendo deporte, como el concejal de Deportes, Carlos Flos, asiduo a estas carreras populares; otros lo hicieron disfrazados, llevando a su perro e incluso empujando el coche donde iba un niño y así muchos más. Lo importante fue que todos llegaron a la meta para recorrer los poco más de dos mil metros, con salida desde la Calle San Francisco, hasta la meta instalada en la Plaza San Bartolomé. Más en Benicarló al Día.

ColegiosISP‬ participó en la XXXIX San Silvestre de Benicarlo. Parte del #TeamISP y #familiasISP se reunieron para despedir de forma divertida y deportista a 2016. A todos los participantes ¡¡Enhorabuena!!, a los acompañantes gracias por vuestro apoyo y por hacer familia. La próxima cita: el 31 de diciembre de 2017.

.
El mago Pinchito al mercat, 30-12-16

Ens ha deixat, després d'una cruel malaltia, un integrant "històric" del Carnaval de Vinaròs, Manolo Armela Vizcarro, de la comparsa més veterana, "La Colla". Descanse en pau

Migjorn.- Si les posem separades viuran totes dues malament i imaginem el que podria passar, la privada tancaria sense més i la pública malviuria a costos elevats pagats per tota la ciutadania. Si la posen en la Ciutat Esportiva al temps també caldrà posar uns mitjans de transport públics (tot el dia?, en algunes hores?) que incrementarien la despesa. Tenim l’exemple dels instituts. Sabem que tothom té els pros i contres dels nostres arguments però, com a responsables de les nostres decisions i després d’alguns debats vàrem decidir que la nostra opció era la que situa la piscina municipal a  Leopoldo Querol posant-nos en el lloc de pares/mares i usuaris que van a peu. Es a dir creiem que ha d’anar al mig del poble. Si hem de parlar d’aparcaments, que és un dels punts on molts s’acullen podríem dir que l’actual piscina no té ni molt menys pàrquings prop ni fets a mida. I juntament amb la de Leopoldo Querol també va un pàrquing. A la fi pensem que la major accessibilitat també ens ha influït en la decisió que ha fet que la NOSTRA I PARTICULAR balança se decante per la mes propera al centre de la població. Felicitem a tothom el Nadal i us desitgem un bon any 2017.

Per tal de facilitar al màxim la consulta d'informació referent al PATIVEL, l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre posa a disposició d'afectats i veïns un mapa interactiu, que es pot consultar a través d'Internet, i en el qual se superposa la informació relativa a zones afectades amb la cartografia cadastral i, d'aquesta manera, es pot conèixer exactament què parcel·les es troben afectades i quin nivell de protecció se'ls ha aplicat. L'enllaç a través del qual es pot accedir al mapa és http://mapas.planifica.org/alcalaxivert  i està previst que també aparega a través d'un enllaç directe des del menú principal del web municipal. L'Alcalde Francisco Juan ha recordat que "després de haver-la sol·licitat el passat 22 de novembre a la Conselleria de Territori, finalment la passada setmana va arribar a l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre la informació relativa a quines zones quedaven afectades amb exactitud pel PATIVEL i ara podrà consultar a través d'Internet, fàcilment i des de casa. Pensem que donar tota la informació als nostres veïns és fonamental perquè puguen saber com els afecta el PATIVEL i, si ho consideren oportú, participar en el procés de presentació d'al·legacions".

ColegiosISP Desde el colegio, os deseamos a todos un Feliz Año Nuevo. Agradecemos, una vez más, vuestro apoyo, vuestros consejos y el cariño durante este bonito año que hemos pasado juntos. Por muchos más a vuestro lado! ¡¡Feliz año 2017!! Con los mejores deseos de ‪#ColegiosISP‬. #NavidadISP


Paco Gombau i les seues miniatures, 30-12-16


Gentsana, animació nadalenca

L'ajuntament vinarossenc condiciona l'aparcament gratuït dels carrers S.Francesc i Raimundo d'Alòs

El 15 de enero la Diputación de Castellón adelantará 37.520.794 euros a 48 ayuntamientos que han solicitado que les avance parte de la recaudación de tasas e impuestos municipales, cuya gestión han delegado en el servicio de Hacienda de la institución provincial. Entre los solicitantes están Benicarló, Vinaròs y Onda, que recibirán 15,5 milones de euros. La Diputación tramita, por delegación de los consistorios, gran parte de la gestión de estas tasas e impuestos, casos del Impuesto sobre Actividades Económicas (IAE) y el Impuesto sobre Bienes Inmuebles (IBI). Este anticipo de fondos, a cambio de la recaudación posterior, permitirá a los consistorios atender a las necesidades de sus vecinos y pagar a los proveedores.

 
Balance audiovisual de un año, en un minuto, del trabajo de los Bomberos de Diputación

 
Canal 13, Río Cuarto (Argentina), programa en recuerdo de la vinarocense Lolín Bover, 2016

Ilse Longuet camina descalza por el litoral de nuestra provincia junto a su hija de tan solo dos años y medio y se ha propuesto llegar hasta Gibraltar.  Tan solo solicita ayuda para poder acampar en jardines de casas particulares para dormir legalmente, sin coste y a salvo, y hasta la fecha no ha tenido ningún problema en encontrar en cada localidad gente hospitalaria que le abre sus puertas. También todas las donaciones posibles para la causa, que pueden realizarse en www.gogetfunding.com/the-1000-km-barefoot-walk/ . El hecho de llevar a su pequeña hija con ella en este viaje, asegura que le ha causado ya algún problema con los servicios sociales y la policía local de algunas poblaciones. Uno de ellos fue en la vecina localidad tarraconense de Alcanar, donde aseguró que tuvo incluso que testificar durante dos horas tras haber sido denunciada por algún vecino. Tras explicarles su proyecto, pudo continuar su camino. “Mi hija está bien conmigo, y hago todo lo que pide. Tan solo caminamos 10 kilómetros diarios si hace buen tiempo, y atiendo todas sus necesidades. Si quiere parar, paramos, si quiere comer, comemos. Es mi hija y quiero lo mejor para ella”, explica. En 2013 ya se embarcó en otro proyecto para potabilizar el agua contaminada de Congo y entonces decidió tatuarse en su espalda el nombre de cada uno de sus patrocinadores. Más en Vinaròs Mail 29-12-16

El Restaurante Les Capsades, colaborando en la elaboración de LA OLLETA DE VINAROS en el Mercat.

 
Olleta solidària al mercat de Vinaròs, amb recaptació destinada a la Fundació Rescata2, 29-12-16

Una vintena de corredors han participat en la quarta edició de la Sant Silvestre de Sta. Magdalena, organitzada per la regidoria d'Esports de l'Ajuntament. Juan Antonio Bruñó Marzal s'ha alçat amb la victòria masculina, després d'imposar-se en els 4 quilòmetres de recorregut. El magdalener, Vicent Bou Sospedra, s'ha classificat en segona posició, mentre que Brahim Ziani ha entrat en la línia de meta en tercer lloc. En fémines, Aroa Mínguez Adell ha aconseguit la victòria d'aquesta Sant Silvestre magdalenera, mentre que Laia Marzal Puig ha entrat segona en meta. El tercer lloc ha sigut per a Maura Bou Pegueroles.

Diputación ensalza el patrimonio arqueológico castellonense a través de los hallazgos realizados en el Puig de la Misericòrdia,: vea Agenda.

Denuncias por coacciones y amenazas, vea P.Local.  

Dos de los pesebres monumentales que se pueden visitar en el Baix Maestrat se encuentran en Peñíscola y son los de los vecinos Vicente Salvador y Ángel Alberich. El primero de ellos puede visitarse en horario de 18:00h a 21:00h excepto el próximo 5 de enero, sin embargo, el segundo está expuesto a modo de escaparate acristalado exterior, por lo que permite recibir visitas sin límite horario. El Belén Monumental de la familia Salvador se encuentra en la Avenida Papa Luna nº1 y el de la familia Alberich en el Edificio Forner de la Plaza Constitución. El alcalde de la localidad, Andrés Martínez, la concejala de Bienestar Social, Mª Jesús Albiol y la responsable del área de Cultura, Raquel París, no quisieron perderse las maravillas de estos pesebres tan especiales y acompañaron a la Reina y Corte de Honor 2016 en su visita para reconocer el esfuerzo, la paciencia y el cuidado trabajo que supone diseñarlos.

El creador gràfic i maquetista d’Impremta Castell de Vinaròs José Carlos Adell Amela acaba de crear un joc de cartes basat en la reconquesta del Maestrat, on apareixen les 32 poblacions del Maestrat històric a mes de 4 cavallers, 4 reis , 4 monjos i 4 moros. La baralla es pot aconseguir als quioscos de Vinaròs i Benicarló, de moment; el preu de venda es de 4.50 euros. Adell Amela ja era conegut per les seues originals creacions gràfiques, en les quals sempre ha tingut present tant Vinaròs com la resta de pobles de la comarca. Mireu més a Vinaròs Mail 29-12-16

El Pleno del Consell ha aprobado un convenio de colaboración suscrito entre la Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública y el Ayuntamiento de Benicarló, que tiene como objetivo desarrollar un programa de promoción, fomento y práctica de la actividad física desde un punto de vista preventivo y rehabilitador en el Centro de Salud de Atención Primaria de dicha localidad. Esta colaboración va a permitir enseñar a la población de la zona que pertenece al Departamento de Salud de Vinaròs la importancia del ejercicio físico para el mantenimiento de la salud, así como prevenir las complicaciones asociadas a ciertas enfermedades. La formación será eminentemente práctica y se dirigirá a los diferentes colectivos de ciudadanos a través de las siguientes actividades: cursillos de formación, charlas divulgativas y talleres específicos. En el desarrollo de la estrategia preventiva, el médico y la enfermera de atención primaria de salud supervisarán las actividades. Y en el caso de la estrategia rehabilitadora, la supervisión la llevará a cabo por el equipo de rehabilitación del departamento.

Condenado a nueve meses de cárcel el joven que intentó extorsionar a David Bisbal. El fallo, sobre el que cabe recurso ante la Audiencia Provincial de Almería, ordena que se traslade testimonio al Juzgado de lo Penal número 1 de Vinaròs a los efectos de la revocación de la suspensión de la condena al penado, de 34 años y al que ya le constan antecedentes penales. El juez Luis Columna consideró probado tras el acto de juicio al que asistió el propio Bisbal para declarar en calidad de perjudicado que el acusado, al que le constan antecedentes penales, trató de «obtener un beneficio económico» tras recibir la línea telefónica que anteriormente pertenecía al almeriense, quien la dio de baja. Léalo en Europa Press.  

Alcaldes de municipios de Zaragoza y Teruel afectados por la carretera N-232 reclaman al presidente de Aragón, Javier Lambán, que solicite al ministro de Fomento, Íñigo de la Serna, que se incluya en los presupuestos de 2017 el comienzo de las obras de desdoblamiento de esta vía. El alcalde de Monroyo, José Ramón Guarc matizó que “de poco serviría hacer un desdoblamiento hasta Valdealgorfa” si no se interviene también en el posterior puerto de Querol o se encuentra la carretera deteriorada. “Tiene que entender esa carretera como algo muy importante para desarrollar el territorio y esperemos que nos haga caso y empiece a trabajar”, ha aseverado. Léalo en lacomarca.net  y vea también vídeo.

-"Todo lo que no sea llegar hasta Castellón será un fracaso", aseguró el alcalde de Alcañiz, Juan Carlos Gracia Suso, respecto a la conversión en autovía de la carretera N-232 desde el Burgo de Ebro (Zaragoza) hasta Vinaròs. El Bajo Aragón ha recibido con satisfacción los compromisos del ministro de Fomento, Íñigo de la Serna, de impulsar en 2017 el desdoblamiento de la vía comenzando por el tramo entre El Burgo de Ebro y Fuentes de Ebro (Zaragoza), pero exigirá que el doble carril llegue hasta el Mediterráneo por motivos de seguridad vial y vertebración del territorio. Léalo en Diario de Teruel, M.Navarro.

Los parlamentarios socialistas de Castellón, Teruel y Zaragoza, han presentado en el Congreso de los Diputados una proposición no de ley por la que reclaman al Gobierno de España que acometa el desdoblamiento definitivo de la N-232 para convertir esta carretera en la autovía A-68. El diputado por Castellón, Artemi Rallo, ha destacado que se trata “de un proyecto necesario para comunicar el interior del país con la costa, para comunicar Aragón y el norte de España con las costas castellonenses, y las valencianas”. Rallo se ha referido a ella como “una demanda histórica reivindicada por todos los territorios y por primera vez desde el año pasado reclamada con mayor fuerza si cabe mediante el Acuerdo de Morella en un frente común”.

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha lamentat "la lentitud en l'execució dels treballs de la N-232 i la seua indefinició i compatibilitat d'aquesta amb el traçat de la futura A-68 fins a Castelló o el bloqueig del Corredor Mediterrani, traçat de l'AVE entre Castelló i Tarragona o el futur dels trens de rodalies fins al Maestrat i Tortosa o de l'AP-7, que podria seguir sent de pagament". Els perills segueixen com la possible arribada de plagues "en casos com la Xylella fastidiosa, el greening, el citrus black spot (o taca negra dels cítrics). També ignoren les demandes de regularitzar la renovació de documents com passaport o DNI al Maestrat amb la dotació de personal a l'oficina de Vinaròs. "Però per a nosaltres també són greus riscos la pràctica del fracking, que amenaça les comarques del nord valencià; el projecte de Molt Alta Tensió Morella-Almassora, que deixa en inseguretat nostra biodiversitat, salut, turisme i paisatge; la manca d'actuacions en costes o territoris que han estat víctimes d'incendis forestals o el projecte Castor".

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat el pressupost de l'exercici de 2017 que s'eleva a 16.980.858,44 euros, un 57,24 per cent més que el de 2016. Aquest important increment és conseqüència, principalment, de l'execució de la delegació de competències dels municipis del Baix Ebre al Consell Comarcal en concepte de tractament i gestió de residus,  i a la construcció del col·lector en alta dels Reguers. El pressupost ha estat aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (ERC i PSC) i el PP, l’abstenció de CiU i el vot en contra d’Entesa. Les inversions reals (1.881.372,70 €) -un 97,59% més que el 2016- fan referència fonamentalment al col·lector dels Reguers (880.652,70), al projecte de construcció de la planta d'envasos a l'Aldea (630.720 €) i a les millores a fer a les estacions depuradores d'aigües residuals (275.000 €). També s'inclouen 40.000 € per executar una millora de les instal·lacions interiors i exteriors de la seu comarcal.

Se ha clausurado la octava edición del Campus de Fútbol Solidario de Navidad Ciudad de Peñíscola en el campo municipal Benedicto XIII. Para celebrar el gran éxito de la actividad, al finalizar el último entrenamiento, los coordinadores y organizadores han preparado una gran chocolatada para todos los niños y niñas que han participado en el Campus. Lluis Adell, uno de los coordinadores del evento solidario, ha querido agradecer a los más de 90 inscritos su colaboración solidaria con el programa "Haznos llegar botas de fútbol" del Proyecto Social Internacional Peñíscola AFA Angola, gracias al cual se ha logrado recoger botas de fútbol tanto por parte de los participantes como por parte de la Agrupación Comarcal de Árbitros Baix Maestrat. Por otro lado, el alcalde de Peñíscola, Andrés Martínez, ha recordado "la importancia de organizar este tipo de actividades deportivas", puesto que "gracias a ellas podemos hacer felices a personas que realmente lo necesitan y merecen, como son los futbolistas de la Academia de Fútbol Angola".

La junta de gobierno del Ayuntamiento de Peñíscola, del Partido Popular, y el grupo municipal socialista se han sumado a la petición de la cofradía de pescadores de la localidad para que se efectúe el dragado en la bocana del puerto. Hace casi cinco años que no se realizan estas tareas y la acumulación progresiva de arena y lodos provoca dificultades. Han aprobado solicitar a la Dirección General de Puertos esta medida. El alcalde, Andrés Martínez, afirma que «por la seguridad de los marineros, es indispensable que el departamento autonómico tome medidas, pues el dragado es necesario para mejorar el acceso». Además de la limpieza de arenas, el patrón mayor de la cofradía de Peñícola, Miguel Castell, apunta la posibilidad de que se construya un espigón.
La portavoz del Grupo Municipal Socialista de Peñíscola, Isabel Esbrí ha denunciado que “el alcalde , lamentablemente, reclame el dragado en la bocana del puerto sin haberse puesto en contacto con la Conselleria  ya que de lo contrario se le hubiera informado al respecto que el departamento de Maria José Salvador tiene previsto iniciar estas actuaciones de mejora en la primavera de 2017, adelantando así la previsión de dragar en septiembre como tenían previsto los técnicos portuarios”. Según la portavoz socialista, "le hubiera costado bien poco llamar por teléfono y preguntar, como he hecho yo hoy mismo”. Desde la Conselleria han anunciado que ya se trabaja en los preparativos y calculan que se podrán realizar las tareas «para mejorar el dragado la próxima primavera», concretan. Desde el departamento autonómico añaden que se están tramitando las labores previas, puesto que está a punto de adjudicarse la asistencia técnica, que se encargará del análisis de los fondos a dragar, así como de las autorizaciones medioambientales para la extracción y los vertidos. Desde el Gobierno autonómico han añadido que esta cuestión estuvo «completamente abandonada por el anterior Gobierno autonómico, que no actuó ni realizó los trámites adecuados para poder ejecutar esta operación».

Como publica El Mundo-Castellón al Día (Dani Vicente) y según confirma el responsable de este sector en La Unió de Llauradors i Ramaders, Hilario Jaime, los productores de aceite de la provincia están afrontando una merma «superior al 5%, en comparación con la campaña del ejercicio del año pasado. En primavera, la estación ‘clave’ para que el fruto del olivo se alimente correctamente, Jaime recuerda que ya se advirtió de una reducción del 5%. No obstante, según avanza la recogida de la aceituna, todo indica a que ese porcentaje irá creciendo. La Unió estima una producción de, aproximadamente, 9.598 toneladas de aceite durante la campaña actual. Una cantidad que dista de las 10.104 toneladas envasadas durante la campaña de 2015/2016. Jaime –que además posee una explotación agrícola en Canet lo Roig– apunta a la sequía como principal responsable de la caída. «La flor del olivo no aguantó la sequía iniciada en primavera y que Castellón arrastró en los meses estivales », lamenta Jaime. Además, ni si quiera las últimas precipitaciones han ejercido de remedio.

Les dependències de l'antiga Escola de la Mar Irta han acollit el berenar de germanor que els voluntaris que treballen durant tot l'any en el Menjador Social han organitzat per tancar l'any. El Menjador, que ara mateix dóna servei a 40 usuaris, ha mantingut el seu horari habitual durant totes les festes de Nadal i ha elaborat menús especials per al dia de Nadal i la nit de Cap d'Any, amb l'objectiu que en aquestes dates tan especials, les persones que no puguen compartir-les amb els seus familiars, puguen fer-ho en un entorn proper i en companyia. La regidora que coordina el Menjador Social, Filo Agut, ha aprofitat la trobada per entregar un nou equipament als voluntaris i agrair-los «la seua generositat i el treball admirable que estan realitzant des de fa anys».

Aquest mes de desembre han finalitzat els treballs de digitalització de part de la documentació històrica de l'Arxiu Municipal de Benicarló, on s'inclouen els llibres d'actes dels Plens municipals, la Comissió Municipal Permanent i els llibres de decrets (fins a l'any 1999). D'aquesta manera, es pot donar per conclosa la digitalització de totes aquestes sèries documentals. D'altra banda, s'ha digitalitzat també part de la documentació corresponent a la II República Espanyola i la documentació anterior referent a Registres Fiscals d'Edificis i Solars, llibres d'amillarament del segle XIX i una altra documentació de caràcter econòmic que era important passar a suport digital per a evitar possibles deterioracions. En total s'han digitalitzat més de 70.000 fulls.

El Centre Geriàtric, la Residència El Collet, la Residència Sant Francesc i el Centre de Dia Nou d'Octubre de Benicarló han celebrat el Nadal amb un seguit d'activitats pensades per a dinamitzar el dia a dia dels centres i per a viure amb intensitat unes dates tan assenyalades. Els més de 140 usuaris amb què compten els centres han fet sortides per visitar els pessebres nadalencs, han preparat menús especials, han dut a terme activitats recreatives i han participat activament en l'elaboració de targetes de Nadal que han enviat a la Corporació Municipal, institucions, familiars i entitats socials. Les activitats amb més bona acollida han estat les organitzades per diverses entitats socials i culturals, que han oferit actuacions i concerts: el Centre Aragonés de Benicarló, la Coral de Gent Gran, els joves de Confirmació de les parròquies de Benicarló, el Cor Gregorià La Salle, l'Associació de la Dona o la Coordinadora de Penyes. La presidenta de l'Organisme, Filo Agut, ha volgut agrair «la bona voluntat i la predisposició de les entitats de Benicarló.

Accidentes en Crist de la Mar  y César Cataldo, incendio de un contenedor. Vea P.Local.

La Diputación de Castellón ha convertido este año a más de 3.800 estudiantes de la provincia en los mejores prescriptores del excelso patrimonio natural castellonense gracias a la novedosa campaña de divulgación del territorio provincial para institutos 'Mar i Muntanya'. Los pueblos por los que transcurren las rutas del apartado de 'Muntanya' son: Vistabella, Benafigos, Culla, Catí, Morella, Xodos, Alcalà de Xivert (Alcossebre), Santa Magdalena de Pulpis, Villahermosa del Río, Castell de Cabres, Herbés, Aín, Alcudia de Veo, Sueras, Montán, Montanejos, Eslida, Chóvar, Alfondeguilla, Eslida, Fredes, Espadilla, Benicàssim. Las excursiones marítimas reúnen a 850 estudiantes que se han echado al Mediterráneo. Las excursiones marítimas se llevan a cabo en colaboración con los clubes náuticos de la provincia: Burriana, Castellón, Oropesa del Mar y Vinaròs.

Accidentes en Pda Aiguaoliva-Vinaròs, vía de servicio N340a y N340a, camión enganchado con una guirnalda, vea P.Local.

El Parc de Nadal de Vinaròs ha preparado diversidad de talleres, desfiles, espectáculos y atracciones para hacer que la programación sea lo más atractiva posible. Se pueden hacer desde rosas de papel a graffitis, hay un circuito multi-obstáculos, juegos tradicionales... Además hay algunos servicios adyacentes para los usuarios, como una zona de lactancia y para cambiar pañales y otra para el aparcamiento de los carritos de bebé. También hay un árbol de la solidaridad, donde traer regalos, alimentos y productos de higiene personal, cuya recogida se destinará a Cruz Roja.

 
Parc de Nadal, 27-12-16

La “Escola de Nadal” estará hasta el 5 de enero y es una iniciativa dirigida a niños y niñas de infantil de 4 y 5 años, así como a alumnos de los tres primeros cursos de Primaria. Ante la gran demanda habida, la concejala Begoña López avanzaba que para el año próximo se podría ampliar al resto de cursos de Primaria. El horario es de 8:45 a 13:30 horas (con posibilidad de hacer de 9:00 a 13:00 horas para facilitar a los padres la conciliación laboral y familiar). Los alumnos de la Escola participan en diversos talleres, juegos y espectáculos.

 
Escola de Nadal, 27-12-16

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha acollit una reunió entre l'alcalde Francisco Juan i la regidora de Turisme Alejandra Roca amb representants de l'Associació d'Empresaris Alcalà-Alcossebre. De cara a l'any 2017, es treballarà conjuntament en un nou programa de desenvolupament de comerç local, al qual l'Ajuntament contribuirà a través de la figura de la ADL- Agent per al Desenvolupament Local. Altres accions aniran encaminades a crear línies de col·laboració amb altres institucions per crear paquets turístics i assegurar la presència d'Alcalà-Alcossebre a nivell de comercialització, així com seguir fomentant la promoció de la destinació turística i seguir participant en tots els fòrums institucionals i empresarials en els que ja compten amb presència, com la plataforma Aeroport i Desenvolupament, que vetlla per millorar la competitivitat de l'Aeroport de Castelló.

El ple de l'Ajuntament d'Amposta va aprovar els pressupostos 2017, amb els vots a favor de l'equip de govern d'Esquerra d'Amposta, l'abstenció del regidor German Ciscar i del grup municipal del PSC, i el vot en contra de la regidora no adscrita Rosita Pertegaz i del grup municipal de CiU. Els comptes aprovats sumen 21,279 milions d'euros, un 8,62% més l'any passat, per l'increment d'ingressos que comportarà la revisió cadastral. "Creixen 1,8M€ que és la pujada que Base ens diu d'incorporar per la regularització cadastral", va assenyalar l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, tot afegint: "que ingressem més diners per l'IBI no es tradueix en un increment de la pressió fiscal, sinó en què les persones que no pagaven l'IBI perquè no estaven dins al cadastre, ara ho faran". Hi ha un increment del capítol de personal del 6,79%, perquè es continua apostant per la creació de plans d'ocupació propis (l'any vinent està previst que es generin 125 mensualitats i es destinin 150.000 euros a aquestes contractacions amb un sou de 1.000 euros) a més d'un creixement de treballadors de l'Ajuntament amb la incorporació d'un tresorer, un tècnic d'Intervenció, un de Secretaria i un d'Informàtica, vinculat a la implantació de l'administració electrònica. "També hi ha una aposta important per l'increment de subvencions", va afegir l'alcalde.

La Policía Local de Benicarló, la Concejalía de Policía Local y Seguridad Ciudadana y la Consellería de Salud Pública realizan una campaña de concienciación y prevención sobre los efectos y riegos de la ingesta de alcohol en conductores. Durante las Fiestas Navideñas se realizarán controles por la Policía Local para entregar la información y más de 500 alcoholímetros desechables. Bebes .... o conduces. La tasa en sangre máxima es de 0,25 mg/l – 0,15 mg/l para nóveles- permisos A1-A,B. El alcohol es una droga depresora que después de su consumo produce una euforia pero que posteriormente deprime el Sistema Nervioso Central y por tanto relentiza el funcionamiento normal del celebro, sobrevalorando las facultades, comportamientos agresivos, torpes y con descoordinación motora. Su consumo afecta a la conducción disminuyendo el campo visual, los reflejos, aumenta el tiempo de reacción y se subestima el riesgo.

L'Ajuntament de Benicarló ha aprovat l'Oferta Pública d'Ocupació de 2016 amb l'objectiu de reduir la temporalitat i la precarietat de la plantilla del consistori. L’Oferta va ser tractada prèviament en la Mesa General de Negociació on tots els sindicats, per unanimitat, van donar el seu suport. La regidora de Serveis Generals, Marta Escudero, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta aprovació i ha remarcat que «tant la Llei de Racionalització de les Administracions Locals com les Lleis de Pressupostos de l'Estat són una contínua amenaça als serveis prestats pels ajuntaments, ja que limiten les contractacions de personal impedint cobrir les vacants deixades per empleats que han anat deixant l'Ajuntament per jubilacions o altres motius». «Aquestes lleis -ha assegurat la regidora- aboquen a les administracions locals a solucions temporals per tal de poder garantir la prestació de serveis. En aquest sentit, Marta Escudero ha dit que «l'aprovació de l'Oferta d'Ocupació Pública és un pas més, tot i les restriccions, cap a una ocupació pública estable i de qualitat amb una reducció de la precarietat i la temporalitat, que és el que els serveis a la ciutadania demanen i necessiten».

FEDERACIÓ DE COMERCIANTS DEL MOBLE DE LA SÉNIA (FECOMS) COL·LECTIU D’EMPRESARIS DEL MOBLE DE LA SÉNIA (CEMS) FEDERACIÓ DE COMERCIANTS DE LA SÉNIA (FECOSE) AJUNTAMENT DE LA SÉNIA.- El sector industrial de la Sénia està vivint, des de fa dos anys, una recuperació amb un creixement industrial del 5,5%, per damunt del 2,7 % de Catalunya. I en conseqüència, un augment de llocs de treball, reduint la taxa d’atur al 19%, és a dir, 501 aturats als qual no defallirem per continuar disminuint-la. - La crisis no ha sigut només de la Sénia, sinó de tot el sector de la indústria del moble d’Espanya; i la Sénia és la que ha resistit més i millor, gràcies a l’esperit emprenedor del qual ens caracteritzem. - El Col·lectiu d’Empresaris del Moble de la Sénia (CEMS), és un dels conglomerats més potent de l’estat amb una presència activa a les tres associacions empresarials de Catalunya (Pimec, Fepime i Cecot). El CEMS compta amb 50 associats, empreses del sector industrial relacionades amb el moble i d’altres sectors, dels que s’ha de destacar la presència d’empreses líders a nivell nacional: - Hi ha unes quantes empreses de mobles que han sabut posicionar-se, reorientant-se cap a la instal·lació hotelera, cap al moble juvenil de qualitat i fins i tot mantenint-se en nínxol més tradicional de menjadors i dormitoris. Dues empreses de pinzells, un parell de robòtica i maquinària per a la indústria, una empresa de tubs, tres d’embalatges, dos empreses reconvertides de palets i biomassa, fins i tot una de manipulació alimentària càrnica i una altra d’exportació de cítrics. - Moltes d’aquestes empreses han innovat, desenvolupat productes per nous nínxols de mercat i han invertit en captura de talent. Actualment estan participant en fires nacionals i internacionals, com ara la fira del moble de Saragossa o la Fira Internacional de Milà, entre d’altres. El programa de TV3: http://blogs.ccma.cat/senseficcio.php?itemid=57788

Maestrat Viu convocà en assemblea els socis a Benassal. El president en funcions Joan Ortí serà reemplaçat per Pau Fabregat Beltran, que havia ocupat durant els darrers quatre anys la secretaria de l’entitat. El vicepresident Emilio Barreda Ferrando, també en el càrrec durant quatre anys, serà substituït per qui va ser el primer president de Maestrat Viu, Josep Meseguer-Carbó. La secretaria, en absència de Pau Fabregat, serà tramitada per Pilar Vidal Monferrer, fins ara vocal de l’entitat. I, finalment, en la tresoreria es mantindrà durant dos anys més Alícia Fermosell Roig. Així, les vocalies recauen en Emilio Barreda Ferrando, Antoni Vizcarro Boix, Vicent Sanz Arnau, Joan Ortí Voltas i Pilar Marés Saavedra. Pau Fabregat remarcà la condició de vilanoví (de Vilanova d’Alcolea) i la pertanyença del seu poble al Maestrat, a través de la vinculació històrica de la Setena de les Coves. Pau Fabregat va indicar que continua apostant pel “treball en equip, cooperatiu, per la llengua i la cultura com a revulsius i valors propis”.

El regidor de Cultura de Benicarló, Josep Barberà, ha confirmat que l'Ajuntament traslladarà al Consell d'Heràldica i Vexil·lologia de la Generalitat Valenciana l'única al·legació, presentada pel Partit Popular de Benicarló, al procés de restauració de l'escut de la ciutat. L'al·legació, que es basa en criteris estrictament tècnics, recull els arguments que el Partit Popular va exposar en el Ple on es va votar l'aprovació de la restauració. Juntament amb aquesta al·legació, el regidor ha assegurat que també es traslladarà al Consell un exemplar del llibre ‘Escudos de armas en Benicarló’, de l'historiador Juan Luis Constante, on es descriuen les circumstàncies històriques que van portar a l'adopció dels diferents models d'escuts municipals al llarg de la història. Josep Barberà ha assenyalat que «una vegada més s'ha demostrat que la polèmica creada a les xarxes socials no reflecteix l'opinió social majoritària, atés que al final només s'ha presentat una al·legació».

Estrenado en la Oficina de Correos de Benicarló este nuevo MATASELLOS TURÍSTICO. El Convent de Sant Francesc y la Alcachofa de Benicarló son las imágenes que lo ocupan. Se debe solicitar su estampado (sin coste alguno) cuando se envíen cartas o paquetes, con lo cual se "publicitará" a cualquier parte del mundo. Buena iniciativa de Correos para que se conozca alguna de las identidades de la ciudad.

El PP de Benicarló ha criticado que, a menos de una semana para el 2017 “hay asociaciones culturales que no han cobrado sus convenios 2015 con el Ayuntamiento”, tal y como quedó demostrado en el pleno. Para el concejal del Partido Popular, Juanma Cerdá, este retraso, de hasta un año y medio en el pago de alguna de estas facturas, es un nuevo caso de deficiencia en la gestión diaria del equipo de gobierno. Cerdá ha asegurado que ante estos fallos lo propio hubiera sido votar en contra en el pleno. Sin embargo, los populares optaron por la abstención, ya que consideran que “estas entidades tienen todo el derecho a cobrar”.

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Vinaròs ha iniciat durant el present curs escolar 2016-2017 la implantació d'alguns dels programes de prevenció oferts des del Servei de Gestió de Drogodependències de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, tot això amb el suport de materials específics per als alumnes i professors i sota supervisió tècnica. En el moment actual, 6 dels 7 Centres Escolars de Primària de Vinaròs estan desenvolupant el programa específic per a Educació Primària "Previndre per a Viure" i / o "L'Aventura de la Vida". El centre escolar restant està valorant per poder començar la seva implantació a inicis del 2017. Pel que fa al programa específic d'Educació Secundària "Prevenció-tic", la tècnic de la UPCCA realitzarà les sessions amb els alumnes de l'ESO en 2 dels 4 centres existents a Vinaròs durant el segon i tercer trimestre del present curs escolar, amb els alumnes dels 4 cursos de l'ESO.

ColegiosISP‬ amplía fronteras y su perímetro de actuación a todas aquellas poblaciones a las que hasta ahora no había dado servicio, estableciendo un convenio con la Residencia Juvenil “Sant Crist del Mar” de Benicarló. Este convenio va orientado a alumnos de 14 a 18 años, es decir, para los alumno se 3º y 4º de ESO, así como 1º y 2º de Bachillerato. Se trata de instalaciones de residencia que se ofrecen a los jóvenes estudiantes de Colegios ISP - International School Peniscola con la finalidad de proporcionarles manutención y alojamiento.

L’ajuntament de Morella incorpora cinc treballadors al Pla d’Ocupació Municipal. El consistori, amb l’ajuda del Servef, s’ha reforçat amb dos Salari Jove. A més a més, tres treballadors s’han afegit a la brigada municipal de Medi Ambient i Serveis i s’han tramitat 15 ofertes de feina per empreses privades des de la borsa de treball. La borsa de treball posa en contacte a empreses locals o comarcals i a les persones necessitades de feina per tal de beneficar a ambdues parts. Es tracta d’un servei molt important per tal de facilitar l’ocupació a la comarca. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, apuntava que “és molt important el funcionament d’aquesta eina perquè tant les persones com les empreses puguin cobrir les seves necessitats el més ràpid possible”,

L'Ajuntament de Vilafranca ha anunciat que en 2017 millorarà l'equipament de la sala de teatre Carles Pons, situada a la Casa de la Cultura. Així ho ha explicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Betlem Pons, qui ha apuntat que d'aquesta manera "s'evitarà el lloguer d'equips durant algunes de les funcions del festival de teatre Capsigrany i altres actuacions que se succeeixen durant l'any en aquest espai". Les millores s'han anunciat amb càrrec al pressupost de 2017 del municipi. L'Ajuntament de Vilafranca manté contacte amb els encarregats de l'organització de la mostra teatral perquè, any rere any, puguen millorar les condicions de les actuacions de les companyies que visiten la localitat.

El salón navideño infantil Peñisnadal ha abierto sus puertas esta mañana en el Edificio Sociocultural de Peñíscola. La temática de este año está inspirada en el cuento infantil "El Prinicipito", por lo que toda la decoración y actividades estarán ambientadas en "L'Univers del Principet". Al acto inaugural han acudido la responsable del área de Bienestar Social, MªJesús Albiol, y la concejala de Cultura, Raquel París, acompañadas por la Reina de las Fiestas, Meritxell Cubells, y su Corte de Honor.

Inaugurada la octava edición del Campus de Fútbol Solidario organizado por la Peña Barcelonista Ciudad de Peñíscola con la colaboración de la concejalía de Deportes del Ayuntamiento del municipio. La actividad se desarrollará en horario de 10:30h a 12:30h hasta el próximo 30 de diciembre. Al evento ha acudido el alcalde, Andrés Martínez, y la responsable del área, Raquel París. Esta iniciativa irá destinada al Proyecto Social Internacional Peñíscola AFA Angola "Haznos llegar botas de fútbol", puesto que el importe de las inscripciones irá destinado a comprar botas de fútbol, así como también se enviarán las botas usadas o nuevas que aporten los inscritos al campus. "Gracias a actividades de este tipo podemos contribuir a que quienes tienen menos recursos que nosotros, como son los atletas de la Academia de Fútbol de Angola, puedan disfrutar también del deporte que les apasiona", ha añadido Martínez.

La Regidoria de Turisme d'Alcalà-Alcossebre ha aprofitat l'any 2016 per afermar una nova línia de promoció turística basada en donar a conèixer al màxim la riquesa patrimonial i arquitectònica de la localitat. Una de les primeres accions en aquest sentit es posava en marxa coincidint amb la Setmana Santa: la creació d'una xarxa de circuits guiats que condueixen als visitants pels espais més destacats del centre històric d'Alcalà de Xivert, com l'església parroquial, la torre campanar, la plaça del Mercat, etc. En total, més de 3.000 persones han conegut el casc històric de la localitat a través d'aquestes visites durant els últims mesos. A més, durant aquest any també s'han consolidat les visites a l'ermita de Santa Llúcia i al castell de Xivert, que tenen el seu punt àlgid en la temporada estival.

Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

En actualización permanente también las portadas de la prensa en la sección Premsa

Esta revista no es profesional, no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, contratación del servicio de envíos de emails, patrocinio del concurso e invitación gastronómica anual.

Vinaròs News s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)

 ©1996-2017 VinaròsNews
http://news.vinaros.net     news@vinaros.net

Hosting Maestrat Net S.L