Loading

Recordeu l' anterior Lo Más News: del 21 al 28  de març i els anteriors

Lo Más News, del 28 de març al 4 d'abril de 2017

 
Reunió sobre la retallada de Correus, 3-4-17

 
Fira Agromoció, 2n dia, 2-4-17

Policía Local.- Posible agresión varón a mujer, incendio en una vivienda.

Para construir nuevos nichos en el cementerio de Vinaròs, serà necesaria una nueva contratación que deberá realizarse debido a que la mercantil adjudicataria, que firmó el documento en febrero, según informó el alcalde, Enric Pla, «se echó atrás». La empresa, según el acuerdo rubricado, tenía que levantar un total de 96 sepulturas nuevas para cubrir las necesidades hasta finales de año, además de urbanizar el entorno. Una construcción que ahora va a asumir el propio consistorio. Los populares argumentan que la situación del camposanto se debe a la «nefasta gestión del equipo de gobierno», por lo que Juan reclama la dimisión del alcalde, Enric Pla, para quien el estado del cementerio es «preocupante, pero no dramático». Mireu més a Vinaròs Mail, 2-4-17.

Carències de planificació, article d'opinió de J. Ferré Verge, llegiu-lo a Vinaròs Mail, 2-4-17.

II cicle de conferències sobre canvi climàtic i medi ambient, a Benicarló, mireu AGENDA.

Desde el AMPA del colegio de Educació Especial de Vinaròs, su presidenta Virginia López, la secretaria Amparo Palau y Carme Reverté como tesorera, señalaron que las deficiencias del colegio actual son muchas. En primer lugar, la ubicación no es la idónea, al estar junto a la vía del tren y en un lugar apartado del casco urbano. Aseguran que los niños se asustan cada vez que pasa un tren, por el ruido que produce. Pero a ello se le suman una serie de deficiencias constructivas y carencias muy importantes. “Las rampas no cumplen la normativa, sólo hay un baño adaptado y construido recientemente, hay un mal aislamiento de ventanas y el patio principal no reúne las condiciones adecuadas ni tiene zona de juegos”, explica la presidenta. Desde el AMPA también se ha contactado con la Diputación para que se acometan mejoras en el centro actual e instalen dos columpios adaptados. “Ya tenemos presupuestos y tenemos previsto firmar un convenio con la administración provincial para que financie los 8.000 euros que costarían estos dos columpios adaptados”, señaló. El ayuntamiento se encargaría de la mano de obra y de la instalación del suelo de caucho. Además, se aseguró que la concejala de Educación, Begoña López, les ha garantizado que se cambiarán las ventanas. Mireu més a Vinaròs Mail, 2-4-17.

 
Fira Agromoció, 1-4-17

Fou inaugurada la nova fira agrícola de Vinaròs, Agromoció 2017, en un acte en què han estat presents autoritats municipals i autonòmiques, a més de les dames de festes. A les 10:30 hores, s'ha dut a terme a l'entrada del recinte firal el tall de la cinta inaugural, per part de la Consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, del regidor d'Agricultura, Jordi Moliner i de l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla. Posteriorment s'ha realitzat un recorregut per la fira, saludant els comerciants i coneixent de primera mà els productes que s'ofereixen en un espai de 22.000 metres quadrats, dels quals més de 5.000 estan destinats a l'exposició. Cebrián ha felicitat a Vinaròs "per aquest nou impuls que se li ha volgut donar a la fira agrícola, demostrant que hi ha espai per a la innovació i per a la gent jove" i ha indicat que "cal apostar fort pels productes de proximitat i de la terra ". A més, la Consellera ha considerat que "és un encert haver complementat aquesta activitat amb un seguit de xerrades al Vinalab, que han buscat apropar el coneixement i l'entorn agrari a la població".

 
Fira Agromoció, Ferran Gregori i Ramon Mampel, de La Unió, 31-3-17

 
Fira Agromoció, xerrada Mariano Bueno, 30-3-17

El Consell Local Agrari i l'Ajuntament, en col·laboració amb Tractor Garden, van fer  lliurament durant la fira #Agromocio2017 d'un reconeixement a Ramon Tena pel seu treball, esforç i estima al nostre camp

Després d’un intens cap de setmana de la renovada fira agrícola Agromoció, el grup municipal BLOC-Compromís per Vinaròs s’ha mostrat molt satisfet amb els resultats de l’esdeveniment, que enguany ha canviat totalment el seu plantejament, amb un canvi d’ubicació, de dates i de nom. “Des de la regidoria d’agricultura valorem molt positivament el canvi de dates i d’ubicació. Estem més que satisfets pels excel·lents resultats, tant a la zona de producte de proximitat com al sector industrial. Això ens reafirma en la línia de treball engegada des de la meua àrea”, ha explicat Jordi Moliner, regidor d’agricultura. El responsable d’agricultura del BLOC, Àlex Vilanova, va destacar també la vocació de canvi de la fira: “En aquells ajuntaments on Compromís gestiona l’àrea agrària des de les últimes eleccions s’ha produït un canvi molt important en les polítiques agràries.

El consistorio vinarocense está intentando obtener fondos europeos para realizar la pasarela del Cervol, proyecto pendiente desde la remodelación del paseo marítimo, e informó el subdelegado del Govierno David Barelles que podría ser una infraestructura cofinanciada. Respecto a los espigones y la regeneración de las playas, se sigue sin novedades, ya que «dependerán de la solución que consideren los técnicos. El compromiso del gobierno es tener las playas en la mejor condición posible».

Grupo Miquel inauguró el pasado viernes 31 de marzo, su primer supermercado franquiciado SUMA en la provincia de Castellón, concretamente en Vinaròs. Este nuevo establecimiento el primero de la enseña de Grupo Miquel en la provincia de Castellón, tuvo una gran acogida por parte del público local. Durante el primer día, alrededor de 400 clientes realizaron sus compras disfrutando de la amplia sala de ventas de 495m2 y de su cuidada selección de productos. SUMA Vinaròs, ubicado en la calle San Francisco, 56 de la localidad castellonense, emplea a 7 trabajadores. Sus clientes podrán encontrar las secciones habituales en libre servicio, y una gran variedad de snacks frescos y comida preparada lista para llevar, en un horario de lunes a sábado de 08:30 a 15:00h y de 17:00 a 22:30h.

Ja està en funcionament el nou web del GALP Mar de l'Ebre. El podeu visitar a l'enllaç : www.mardelebre.cat  El nou web pretén ser una eina de difusió de totes les activitats que desenvoluparà el GALP, dels seus objectius i sobretot del seguiment i execució de les convocatòries d'ajuts previstes a partir d'aquest 2017. Veureu que és un web dinàmic, molt visual i que aposta clarament per la transparència i la comunicació directa amb el personal tècnic del grup. En les properes setmanes estarà disponible també la versió amb castellà i anglès.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha recibido en audiencia al obispo de Tortosa, Enrique Benavent, y al rector de Morella, José Ángel Pitarch, que han visitado el Palau de la Generalitat acompañados por el alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

La regidoria d'Ordenació del Territori de Vinaròs informa que s'estan duent a terme treballs de millora en les voreres de la zona portuària, arran de les gestions realitzades amb la Direcció General de Ports en què l'Ajuntament va posar de manifest el mal estat en el qual es trobaven les mateixes. El regidor de l'àrea, Jan Valls, ha informat que és una obra d'acondicionament de voreres molt deteriorades i que presentaven problemes de circulació als vianants, especialment a les persones amb mobilitat reduïda, situació que va ser posada de manifest per l'associació COCEMFE Maestrat durant el 2016. Valls ha explicat que són "obres necessàries per a la millora de l'entorn i del paisatge urbà. La zona portuària és un espai integrat a la ciutat i per tant ha de tenir el mateix nivell de manteniment de la via pública que la resta de la ciutat ". Per a aquesta actuació es compta amb un pressupost de 9.000 euros i el termini de durada de les obres és de, aproximadament, un mes.

Foto de grup de la II Trobada de "Probando recetas de cocina"

El tribunal arbitral ha denegado las pretensiones de Castor UGS Limited Partnership, que es la sociedad a través de la cual los canadienses han presentado su reclamación. Otra victoria para ACS en el polémico proyecto. De los tres jueces, dos han fallado a favor de Florentino Pérez y el tercero ha emitido un voto particular, cuyo contenido se desconoce. Esta podría ser una de las perchas que puede querer aprovechar Dundee Energy para alargar su pulso contra ACS. Inicialmente, Dundee Energy esperaba que el fallo se pronunciase a finales de diciembre pasado, pero los procedimientos obligatorios no acabaron hasta finales de julio de 2016, tras lo cual la resolución final no se ha comunicado a las partes hasta finales del mes pasado. Léalo en El Confidencial, Marcos Lamelas.

Una olivera elaborada amb pauma del Mas de Barberans serà el trofeu del festival de cinema i turisme terres Catalunya

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Vinaròs, Jan Valls, ha donat detalls sobre les obres de rehabilitació de l'edifici de la Policia Local a Vinaròs. Arran d'un despreniment sobtat de la coberta en 2016, els funcionaris de la planta superior van ser desallotjats i es va realitzar una modificació pressupostària per poder dur a terme aquests treballs. Després de la seua adjudicació, recentment ha començat l'obra, que suposarà per al municipi una inversió superior als 100.000 euros i que inclourà tant la rehabilitació estructural com energètica de l'edifici. "Creiem que aquesta obra pot encaixar bé dins de les ajudes de la eDUSI, de manera que esperem que part del 50% d'aquesta suma retorne, el que suposaria un estalvi d'uns 50.000 euros", ha explicat Valls. El regidor ha afegit que part de l'estructura de la coberta estava afectada per insectes, el que obliga a la seua restitució; a la planta baixa també es realitzarà un tractament per mitjà de mètodes químics.

En el Edificio Gótico de Benicarló se inauguró la XXIV Exposición de motivos de la Semana Santa, una hora después de la Misa oficiada en el templo de San Bartolomé, a la que han asistido representantes de todas las cofradías de la ciudad, donde se han bendecido nuevas vestas y motivos procesionales. Tras ello se ha desfilado por varias calles de la población hasta llegar al lugar de la exposición, acompañados por el Grup de Bombos i Tabals de Benicarló, y discurriendo por Ferreres Bretó, Juan Carlos I y San Juan hasta llegar al edificio del antiguo Ayuntamiento. La exposición estará abierta hasta el 15 de abril, con horario de 17.00 a 20.00 horas de lunes a viernes; sábados, domingos y festivos de 11.30 a 13.00 y 17.00 a 20.00 horas. Más en Benicarló al Día.

La plaza de toros de Vinaròs acogerá este año dos corridas de toros, una que tendrá lugar en las fiestas de San Juan, el domingo 25 de junio, y otra el domingo 6 de agosto, para las fiestas del Langostino, esta última tendrá carácter de mixta al abrir plaza un rejoneador, según avanza aplausos.es. añadiendo además que, a falta de la confirmación oficial, parece segura la presencia de Juan José Padilla, El Fandi, triunfador en las últimas ediciones, y Finito de Córdoba; además de los de la tierra, Vicente Soler, uno de los triunfadores de la Magdalena y Abel Valls y de rejoneador, suena Manuel Manzanares.

En la parroquia de Santa Magdalena se celebraba el final del “quinario” dedicado a “Jesús Cautivo y Ntra. Sra. de la Merced”. Al “Cautivo lo portan los costaleros, y la “Virgen de la merced” es portada por las costaleras, todos ellos realizaban el “voto de silencio”. Este voto, el cual leen cada uno de ellos de forma individual, los compromete a que no hablen durante las procesiones del Jueves y Viernes Santo, cosa que todos cumplen. En la Eucaristía oficiada por el párroco mosén Cristóbal Zurita Esteller, fue uno de los momentos mas emotivos, cuando en el recuerdo a los difuntos, leyó uno por uno, los difuntos que han fallecido desde hace un año en esta Cofradía, así como que recordó a todos los antecesores fallecidos. Se procedió a la bendición de las nuevas medallas de la Cofradía. Al finalizar la Eucaristía, se procedió a la lectura y realización del último día del quinario. Terminada la misma, todos los costaleros formaron una fila en el pasillo de la iglesia en parte y parte, para que los asistentes pudieran participar en un besa-pies, que consistió en besar las dos medallas de sus imágenes.

Des del 31 de març de 2017, el nou President de la Penya Setrill de Benicarló, aprovat per unanimitat dels molts socis assistents a l'Assemblea Extraordinària, és CARLOS ESCURA BRAU (soci núm. 32).

El regidor de PP de Benicarló, José María Serrano, ha criticat la tardança amb la qual el tripartit format per PSOE, Compromís i ERPV ha aprovat els pressupostos municipals 2017 i ha denunciat que s’hagen tirat endavant amb l’informe en contra de l’interventor municipal. Per a Serrano, “Mai durant els diferents governs municipals del PP es va aprovar cap pressupost amb informe en contra de l’interventor. Este és el nou estil de governar de l’alcaldessa, Xaro Miralles, aprovar els comptes municipals, amb els informes en contra dels tècnics de l’ajuntament”: Serrano també ressalta el fet que s’hagen eliminat algunes bases d’execució “amb l’objectiu de que els pressupostos no estiguen tan fiscalitats per part d’intervenció i això és transparència 0, és a dir, el contrari del que ells prediquen”. Pel que fa al capítol d’ingressos i despeses Serrano també és crític: “D’este pressupost em sorprèn que els ingressos estiguen inflats en 1.500.000€, ingressos que a priori ja se sap que no els ingressaran, i la despesa corrent augmente en gairebé 900.000€. Perquè no baixen l’IBI que van pujar l'any passat en comptes de pujar les despeses una quantitat que serà per a bombo i platillo i lluïment personal?”

La comisión ejecutiva provincial del Sindicato Profesional de Policías Locales y Bomberos de Castellón, ha informado de la ampliación de la querella que se instruye por el Juzgado de Primera Instancia e Instrucción num.1 de los de Vinarós, D.P. 1503/2015.- que es consecuencia directa del Auto de la Audiencia Provincial de Castellón de fecha 23 de enero de 2017, que da la razón al Sindicato en su recurso de apelación y ORDENA a la titular del Juzgado nº 1 de Vinarós a practicar la Instrucción de la Querella que fue presentada por el denunciante y representante del sindicato en Peñíscola Sr. Soriano Tovar, en Julio de 2015. En la querella inicial se imputan al Alcalde, Concejal de Policía y al propio Jefe de la Policía Local, la comisión de los delitos contra la Administración Pública de prevaricación en los tipos que recogen los art. 404 (el Alcalde que nombra), el 405 (el concejal que propone) y el 406 ( al Jefe de Policía que acepta) por el nombramiento ilegal del Jefe Policial que tuvo lugar en noviembre del 2014, que se renovó en mayo de 2015, que se vuelve a producir en diciembre de 2015 y que ha tenido su última reedición en diciembre de 2016, a pesar de las advertencias claras y directas de ilegalidad que obran en el expediente que ha sido mostrado a los medios.

Los alumnos y alumnas de la Universidad Popular de Peñíscola, programa de formación continua de la concejalía de Cultura del Ayuntamiento del municipio, han protagonizado una nueva jornada de actividades gratuitas y complementarias a los cursos. Se ha tratado de una muestra de cocina tradicional marinera a cargo de la Cofradía de Pescadores San Pedro, que ha llevado a cabo una demostración del recetario tradicional con productos de la propia lonja. Arroz, pescado con patatas o pulpo se ha cocinado por parte de los marineros ante los ojos de los participantes que han superado el centenar en esta actividad. La empresa gestora de la Universidad Popular, Ofertas Costa Azahar, ha diseñado diversas actividades a lo largo del curso, todas ellas relacionados con el mundo marinero, cuyo hilo conductor ha sido el aniversario de la construcción del emblemático faro de la localidad.

El Ayuntamiento de Alcalà de Xivert destinará una parte de los remanentes de Tesorería para preparar la llegada de la Vuelta Ciclista a España, cuya etapa del 23 de agosto tendrá como meta la ermita de Santa Llúcia de Alcossebre. La cantidad aprobada asciende a un total de 21.000 euros. El alcalde, Francisco Juan Mars, señaló que esta aportación «es muy poco en comparación con el impacto que tiene aparecer en 190 países, en una prueba seguida por millones de personas, y cuyo retorno en promoción se calcula en unos 120.000 euros». Además, el munícipe aludió al esfuerzo que realiza la Diputación de Castellón «al apostar, una vez más, por esta prueba deportiva de élite de gran impacto». Representantes del consistorio ya han mantenido encuentros con técnicos de la Vuelta.

La regidora de Política Social, Igualtat i Discapacitat, Mamen Ruiz, ha visitat el punt informatiu ubicat a la Plaça Sant Agustí sobre l'acolliment familiar. Aquesta és la primera d'una sèrie d'activitats que es duran a terme durant els propers dies, dins la campanya #AcollirÉsCrèixer". Més informació sobre aquesta iniciativa i les properes activitats que es realitzaran a #Vinaròs i #Benicarló  aquí: http://bit.ly/2nIsOAH

En las cuentas anuales de ACS depositadas en la CNMV, hace constar el pleito que mantiene con Dundee, su socio canadiense en el proyecto Castor. Dundee tenía el 33% de Escal UGS, la sociedad que construyó el almacén Castor , de la que ACS poseía el 67%. Dundee, a través de su filial Castor UGS, pidió en arbitraje internacional 100 millones de euros a ACS por unas diferencias en el destino de una inyección de capital en la sociedad conjunta, según se desvela en las cuentas de ACS. No obstante, el documento de ACS no recoge que el Tribunal de Arbitraje de Paris rechazó la demanda de Dundee, por lo que la constructora española no tendrá que indemnizar a su socia canadiense. Dundee interpuso la demanda en 2015 al denunciar una línea de financiación de 300 millones de euros que ACS pidió para Escal a finales de 2014 y que en su mayor parte se destinó a devolver otros préstamos anteriores de ACS, léalo en El País, Ramón Muñoz.  

El vinarocense Xavier Bordes.dice desde USA que "los estadounidenses son  son muy patrióticos, la mayoría piensan que su país es el mayor del mundo, cosa que contrasta con los españoles y también son bastante más despreocupados que los españoles en cuanto a los estudios” dice. Del clima donde reside, Bourbonnais,   comenta que “los inviernos son mucho más fríos, ya que llegamos a veinte grados negativos, pero en cuanto al verano son bastante parecidos a España”. También nos decia que "Estados Unidos trabajan mayoritariamente en empresas privadas, es un país muy capitalista y sobretodo la gente es autónoma, es decir tiene su pequeña empresa privada”. “Sus ciudadanos son felices y no se agobian por casi nada, asimismo, tienen una gran capacidad de hacer de lo más aburrido lo más divertido” añadía. Entre las personas que ha ido conociendo reina la impresión de que España es un país para ir de vacaciones y “donde están las mejores fiestas del mundo y también toros y sevillanas”. Xavi nos contaba finalmente que lo que más preocupa “es el cambio político que está sufriendo tras las últimas elecciones nacionales, también el terrorismo y el intervencionismo militar”. Más en Vinaròs Mail, 30-3-17 (en la foto, con sus compañeros de clase).

Pel que fa a l'oficina del DNI a Vinaròs, el Subdelegat del Govern David Barelles ha admès que des de la seua posada en marxa a l'abril de 2015, el servei ha funcionat de manera intermitent amb diversos plans de xoc, si bé ha afegit que actualment hi ha una convocatòria de places en procés i que "pròximament hi haurà una plantilla fixa a la localitat que preste un servei de manera continuada". Finalment, respecte al servei de trens de rodalies, ha comentat que s'està estudiant l'ampliació del mateix, en la línia C6 de València a Castelló, per veure si es pot ampliar a la zona nord. Per això ha demanat la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

Un equip d’arqueòlegs del Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona, han iniciat la 9a campanya d’excavacions al poblat de la Ferradura – Els Castellets, duta a terme mitjançant un conveni de col.laboració amb l’Ajuntament d’Ulldecona. Es tracta d’un assentament que presenta una única fase d’ocupació datada entre mitjans del segle VII i principis del VI, aproximadament, en el marc cronocultural de la primera edat del ferro. La intervenció, dirigida per David Garcia, Carme Saorín i Laia Font, forma part del projecte d’investigació “Primeres societats complexes a Catalunya: jaciments de Sant Jaume, Ferradura i Moleta del Remei (Montsià)”

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha asistido a la presentación de la restauración de las pinturas murales del órgano de Morella, en la Parroquia Arciprestal Basílica de Santa María.

La cala del Pebret de Peñíscola, situada en el parque natural de la Serra d’Irta, contará esta Semana Santa con un punto de información en el recuperado edificio del cuartel de carabineros. El concejal de Turismo, Rafael Suescun, destaca que esta es «una de las principales novedades que ofrecemos en el comienzo de la temporada, y a la que pensamos dar continuidad en fines de semana de mayo y junio, además de en verano». De esta forma, quienes visiten la zona no solo podrán tener información sobre el parque, sino que tendrán acceso al interior del edificio, restaurado gracias a las inversiones de las localidades de Peñíscola y Benicarló. Para el edil, «es importante ofrecer este servicio, que asumimos en solitario desde nuestro Ayuntamiento, aunque pienso que sería interesante que la Generalitat también colaborase; con ello queremos demostrar que el respeto por el entorno no está reñido con poder disfrutar de la naturaleza».

La psicòloga Natalia Soriano Tarazona coordinà una taula rodona sobre alternatives als càstigs i recompenses, organitzada per l'AMPA del CEIP Assumpció

El secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, s’ha reunit amb una desena de joves d’entre 16 i 21 anys que desenvolupen el programa pilot Jove Oportunitat, en el qual està integrat Vinaròs, i amb els seus monitors que han treballat durant dos mesos sobre el seu projecte vital i professional i han adquirit les eines necessàries per a transformar la seua situació inicial. Martí ha anunciat que hi ha altres 20 ajuntaments interessats a engegar-ho en la segona fase i ha destacat que “la bona marxa del programa resideix que les persones que participen en ell senten que per fi algú els escolta i els mira a la cara”. Amb aquest programa, l’IVAJ considera necessari treballar amb xics i xiques i “motivar-los perquè troben un millor futur”. Dins de Jove Oportunitat, un grup de joves assisteixen a tallers d’assessorament i motivació, i visiten a empreses amb la finalitat de “donar un gir radical a la seua situació actual i puguen completar la seua formació o trobar el seu lloc en el mercat laboral”, ha indicat el secretari general de l’IVAJ.

La temperatura d'aquest mes de març a Vinaròs ha estat 0,8 ºC (8 desenes) més alta, que el mateix mes de l'any passat. En el que anem d'any la pluja ha estat bona, estem amb un superàvit del 88,96 % per sobre de 2016, ara bé, si el comportament és com aquest mes, aviat esgotarem els recursos. Març sol ser plujós, però aquest no, ha plogut un 160,99 % per sota de la mitjana dels mesos.

Aquesta Setmana Santa Turisme Vinaròs oferirà diverses visites guiades teatralitzades, mireu AGENDA.

 
Xerrada sobre la clàusula sòl per ADICAE, 30-3-17

El Vinalab va ser novament l’escenari que va acollir la xerrada, molt dinàmica, a càrrec d’Esperanza Meléndez, co-fundadora de la cooperativa l’Hort del Manyano, i d’Adan Carrillero, agricultor associat, de Nules. A l’Hort de Manyano, precisament, es cultiva ecològicament terres en la modalitat de ‘Custòdia del territori’, que tracta d’un conjunt d'estratègies i tècniques encaminades a preservar els valors naturals, culturals i paisatgístics del territori, així com fer-ne un ús responsable del mateix territori i dels seus recursos, mireu-ho a La Calamanda.

S'ha creat a Vinaròs un nou equip de ciclisme de muntanya, MAIKBIKE XC CYCLING TEAM, un projecte creat amb molta il·lusió, format per 11 corredors de categories elit,m-30 i m-40. Tots persegueixen un objectiu comú i és el de gaudir del ciclisme a pesar de la seua duresa, a més pensant que com en tot esport alguns finalitzen i tan sols uns pocs triomfen. L'equip és dedicarà a competir en proves de cross-country(XC) com el Circuit de Muntanyes de Castelló, també disputarà proves de marató(XCM) com la Challenge XC Marató Diputació de Castelló. Estarà en proves especials d'Ultramarató, com la Gegant de Pedra (Alcora), catalogada com la més dura d'Espanya d'una etapa; Medxtrem, catalogada com una de les més dures d'Espanya per etapes i la Pedals de foc, campionat d'Espanya de MTB Ultramarathon. El nou club creat a Vinaròs, el Club Ciclista Maikbike Vinaròs i s'ha encarregat de federar a tots els corredors i dóna les gràcies  a tots els patrocinadors.

El edil de Vinaròs Domènec Fontanet respecto al aparcamiento de autocaravanas apuntó que «cuando lo tengamos podremos ser ambiciosos o prudentes a la hora de decidir si dedicamos un espacio a que estas autocaravanas tengan un lugar donde aparcar y disponer de los servicios básicos». Uno de los puntos que más autocaranavas acoge es la desembocadura del río Servol, uno de los lugares donde podría habilitarse esta zona para dar servicio a los autocaravanistas que podrían acampar, sacar mesas y sillas fuera del vehículo.  El pasado año, el PP alertó con una moción del impacto negativo de este turismo por las molestias a los vecinos damnificados. Más en Vinaròs Mail, 30-3-17

Castelló mira cap a l'esquerra i cap amunt, mireu l'article de J.Ferré Verge a Vinaròs Mail, 30-3-17.

Los morellanos han mostrado su enfado por las pintadas en las torres de Sant Miquel. Algunos explican que «se trata de un delito al patrimonio, que conllevaría de un año y medio a tres años de prisión, que podrían ser cuatro según la decisión judicial». Otros expresan que los autores son unos «incivilizados» y que es algo «repugnante». Las torres de San Miguel no habían sufrido una agresión de este tipo, pero no se trata de un caso aislado. Al respecto, una torre cercana, la Redona, también ha padecido grafitis en sus paredes. Otro monumento atacado fue el cañón ubicado en una de las entradas al paseo de la Alameda, en el que también aparecieron varias pintadas. No descarta el Ayuntamiento, para el futuro, lanzar una campaña sobre el respeto a los monumentos del municipio, para resaltar la importancia de los mismos. Más en Vinaròs Mail, 30-3-17

Delito de usurpación de inmueble. Varón enfermo y agresivo en su domicilio, vea P.Local.

L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, acompanyat pels regidors G.Alsina i J.Valls, han rebut la visita del subdelegat de Govern a Castelló, David Barelles. L'objectiu de la seua arribada ha estat comprovar l'estat de les obres d'urgència després de l'últim temporal que va provocar importants danys al litoral nord de Castelló. Dels 2.8 milions d'euros aprovats en el Pla Litoral 2017 per a tota la província, s'han destinat a Vinaròs 30.000 euros per a les reparacions d'emergència a la Costa Nord. "Els treballs ja estan en marxa a la Cala de la Capella, on es farà un accés i es repararà la barana, i en la cala Saldonar. D'aquesta manera, es busca millorar l'estat de la costa de cara a la campanya turística de Setmana Santa", ha explicat el subdelegat, que també ha visitat avui Benicarló i Peníscola. Per la seua banda, l'alcalde Enric Pla ha agraït aquesta visita.

Els treballs de reparació dels danys ocasionats pel temporal a Benicarló està previst que finalitzen per a la Setmana Santa. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el subdelegat del Govern, David Barelles, acompanyats del director provincial de Costes, Fernando Pérez, han visitat les obres d'emergència que s'estan duent a terme a la costa Nord, a l'alçada de la passarel·la de fusta que va quedar totalment inutilitzada pel temporal. Les obres consistiran en la reconstrucció de la passarel·la i dels penya-segats, que suposaran una inversió de 200.000 euros. Paral·lelament, també s'han dut a terme treballs de millora i adequació a la platja del Morrongo, amb una inversió de 10.000 euros.Per la seua banda, el subdelegat ha subratllat que «el Ministeri ha invertit en la zona nord de la província de Castelló un total de 400.000 euros per a reparar els efectes del temporal, dels quals 210.000 euros han estat per a Benicarló».

La Guardia Civil ha detenido a un varón, vecino de Vinaròs, como supuesto autor de un delito de simulación de delito y estafa. La actuación se inició a raíz de una denuncia presentada en el Cuartel de la Guardia Civil de Vinaròs por el ahora detenido, donde informaba que un varón le había dado un puñetazo sustrayéndole un teléfono móvil de alta gama. El mismo presentó un parte de lesiones para justificar el haber sufrido un golpe en el cuerpo. La Guardia Civil inició una investigación para esclarecer el hecho, dando como resultado que tras diversas contradicciones y pruebas aportadas por los agentes, se logró demostrar que todo se había realizado para cobrar el seguro y comprarse un nuevo terminal telefónico. Por todo ello, se procedió a la detención de esta persona, un varón de 19 años de edad.

 
Cent quaranta-cinquè tall de carretera. Les Cases 30/3/2017, vídeo Lluís Comí

Benicarló participà massivament en la pujada del Crist de la Mar a l'església de Sant Bartomeu

L'oferta formativa que ofereix l'Ajuntament de Benicarló per al segon trimestre de l'any, a l'AGENDA.

El regidor d'Urbanisme de Vinaròs, Jan Valls, ha explicat que pròximament es presentarà una nova estratègia per fomentar la rehabilitació d'habitatges. Vinaròs ha participat en la seua elaboració, com a part d'un grup de treball amb altres administracions locals valencianes com Mislata, Alzira o Bocairent. Aquesta proposta es basa en quatre eixos fonamentals, centrats en la creació d'un punt local d'informació i atenció al ciutadà per a temes relacionats amb la rehabilitació d'habitatges, la potenciació de les campanyes de difusió de les ajudes estatals i autonòmiques per a la millora d'edificis i habitatges, així com l'estudi de possibles bonificacions en les taxes de llicències d'obra. "L'objectiu és que més persones puguen beneficiar-se d'aquests ajuts que, en aquesta edició del Pla Rehnata destaquen per ser directes a les famílies i enfocades per primera vegada en la millora de l'interior dels habitatges", ha explicat Valls. Concretament es podran subvencionar fins a un 35% les reformes de banys i cuines d'habitatges construïts el 1996 o en anys anteriors.

El Consell Comarcal del Baix Ebre implantarà a partir del mes d'abril el dispositiu d'inserció sociolaboral amb l'objectiu de reduir l'índex d'atur de la població activa del Baix Ebre. El ple de la Corporació ha aprovat avui els convenis a signar amb els ajuntaments i EMDs de la comarca amb l'objectiu de garantir la correcta execució d'aquesta acció inclosa en el projecte Baix Ebre Avant i subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquest dispositiu d'inserció sociolaboral fomenta la incorporació en el mercat de treball de les persones en situació d'atur, especialment els joves menors de 25 anys, els aturats de llarga durada, els aturats amb baixes qualificacions i els cap de famílies monoparentals. El servei es prestarà a cada municipi des de les respectives dependències municipals i anirà a càrrec de dos insertors laborals.

El regidor d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Benicarló, Carlos Flos, ha detallat el contingut del Pressupost General de l'Ajuntament per al 2017, que suma un total de 22.768.917,43 euros, una xifra que suposa un increment d'un milió d'euros respecte del pressupost de 2016. Segons ha explicat Carlos Flos, «hem incrementat el capítol en 700.000 euros i només s'ha demanat 1,2 milions en préstec». En aquest capítol destaquen alguns dels projectes que marcaran l'acció de govern durant els propers mesos: la rehabilitació de la casa del carrer Major, coneguda com a casa de Doña Fidencia (250.000 euros), l'adequació de la plaça de l'Estació (180.000 euros), l'adequació de la planta baixa de l'edifici administratiu del carrer del Doctor Pera per a instal·lar un punt d'atenció i informació a la ciutadania (150.000 euros), la climatització del Mercat Municipal (236.000 euros) o la il·luminació de les vies públiques amb criteris d'eficiència energètica (250.000 euros). També es duran a terme altres inversions, com l'asfaltat de diversos carrers de la ciutat (60.000 euros), la compra d'un tractor per a tasques de neteja (75.000 euros), instal·lacions d'allotjament temporal per a animals de companyia abandonats, en col·laboració amb Soscan (30.000 euros), la reposició de la pista esportiva del Casal Municipal (50.000 euros) i de la pista del Passeig Marítim (25.000 euros) o la rehabilitació del local del carrer del Tossal de les Figueres (50.000 euros).

El Ayuntamiento de Vinaròs ha vuelto a adjudicar las 177 paradas del mercadillo del Dijous, tras haber realizado una redistribución de los puestos y mejoras en los servicios. Este renovado mercado tendrá una concesión a 15 años, como informó el concejal de Comercio, Domènec Fontanet. «Podemos decir que se trata de una nueva prestación, aunque estemos en la misma ubicación. La pasada legislatura concluyó la otra concesión y el equipo de gobierno anterior sacó a concurso la adjudicación por méritos de las vacantes con una puntuación y, después, se realizó la lista definitiva», aseguró Fontanet. Además, explicó que la nueva organización de los estands se ha realizado con espacios de venta de 12 y 8 metros, y tres de ellos de 4 metros, y entrará en vigor en mayo o junio. La localización seguirá siendo el entorno de Fora Forat, pero con algunos cambios. La avenida 29 de Septiembre (donde se sitúa parte del mercadillo en la actualidad) quedará prácticamente libre de paradas, ya que pasarán a situarse en un tramo de la avenida del Cantábrico, la avenida Mediterránea y la del Atlántico. El edil dijo que se ha escuchado a los vecinos.

Grupo Miquel inaugura su primer supermercado franquiciado SUMA en la provincia de Castellón, concretamente en Vinaròs. Ubicado en la calle San Francisco, 56 cuenta con una amplia sala de ventas de 495m2 y 7 empleados. Sus clientes podrán encontrar las secciones habituales en libre servicio, y una cuidada selección de snacks frescos y comida preparada lista para llevar, en un horario de lunes a sábado de 08:30 a 15:00h y de 17:00 a 22:30h. Creada en el año 2000, la marca SUMA es una de las más prestigiosas en distribución alimentaria, y actualmente está en expansión en toda España. Los centros SUMA cuentan las marcas propias de Grupo Miquel: Gourmet, Mical, Micaderm, Sabor Español y Mic&Friends, todas de gran calidad. Grupo Miquel en la Comunidad Valenciana Miquel cuenta en la Comunidad con 9 GMcash (4 en Alicante, 2 en Castellón y 3 en Valencia), 18 supermercados franquiciados bajo la enseña SUMA, 1 establecimiento Proxim, 2 plataformas de cross docking en Alicante y Valencia que dan suministro a todos los establecimientos. Implantado en la zona desde 2001, Grupo Miquel cuenta con 120 empleados y trabaja con 140 proveedores locales en esta Comunidad.

El PSPV-PSOE ha presentado una moción en la que solicita al presidente de la Diputación, Javier Moliner, la urgente actuación en la carretera de Vallibona, debido al deplorable estado en la que se encuentra. El diputado socialista Santiago Pérez explica que es ya una vieja reivindicación de los vecinos y los alcaldes del municipio y cuyo compromiso de ejecución fue adquirido por la Diputación a finales de la década de los 90, cuando era presidente Carlos Fabra”. Pérez recuerda que Fabra se comprometió a rehabilitar el vial, a razón de 1 o 2 kilómetros por año, pero la única actuación se realizó en 2004 sobre 500 metros, y desde entonces “sólo se ponen parches y ni tan siquiera se desbroza la cuneta”. "El actual presidente de la Diputación es conocedor de la situación, ya que se ha reunido en diversas ocasiones con el alcalde de Vallibona, Juan José Palomo, pero en los casi seis años que ostenta el cargo no ha destinado ningún euro”. "Mientras la Diputación tiene abandonados a los vecinos de Vallibona, los niños tienen que pasar cada día por esta carretera para ir al colegio de Morella, y los vecinos no tienen otra ruta alternativa para desplazarse a su lugar de trabajo, al Hospital de Vinaròs o al centro de salud de Morella, también”.

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet ha emplaçat el ministre a concretar quan abans l'extensió de les Rodalies fins al Maestrat i ha recordat al PP que "amb el cost de dos quilòmetres d'AVE, el Maestrat podria tenir trens de Rodalies, és una qüestió de voluntat política i els terminis futuribles ens sonen a engany", ha assenyalat. Mulet ha preguntat al Senat pels estudis que s'han realitzat per preveure els efectes que comportarà en l'obertura a la circulació pel tercer fil i l'arribada de l'AVE amb les actuals freqüències de trens que circulen entre Castelló i València, després de conèixer-se que "perquè uns pocs arriben a Madrid mitja hora abans, molts altres es veuran perjudicats entre vuit minuts i mig, quan ja hi ha trens Alvia que realitzen aquest mateix servei en condicions de comoditat molt similars i en temps molt competitius". Mulet, ha anunciat després de visitar l'estat que presenta la Costa Nord de Benicarló, que analitzarà les actuacions previstes per a la lluita contra la regressió en el projecte de pressupostos generals de l'Estat (PGE) "perquè les necessitats són moltes i intenses de nord a sud del litoral valencià, especialment a les comarques de Castelló i els diferents governs no han emprès de forma seriosa i urgent les actuacions que es necessiten".

 
Carles Mulet

El Ayuntamiento de Peñíscola, tras la firma del nuevo contrato para la recogida y transporte de los residuos urbanos sólidos así como la recogida selectiva, está implementando mejoras de forma paulatina, también en el entorno del casco antiguo. Con el objetivo de contar con la opinión y colaboración de los propietarios de los establecimientos de restauración en este entorno, el consistorio ha convocado los primeros encuentros con el colectivo, a fin y efecto de consensuar las nuevas medias a aplicar. El área de Servicios, junto a la empresa concesionaria del servicio ha propuesto hoy el nuevo sistema para la mejora de la recogida de basuras, con alta participación y la asistencia de los ediles delegados de las áreas implicadas, así como los portavoces de los grupos políticos, excepto el portavoz de la agrupación de electores La Roca. En este espacio intramuros, con las dificultades y peculiaridades de accesibilidad y la alta concentración de establecimientos públicos dedicados a la restauración, “requería de un estudio detallado y pormenorizado de necesidades” ha explicado el concejal Alfonso López.

La dona serà protagonista en la nova edició de les Jornades de la Memòria Històrica 2017 a Vinaròs, mireu AGENDA.

El portavoz del Partido Popular, Juan Bautista Juan, ha comparecido para advertir sobre la gravedad de la situación que existe en el cementerio municipal donde no quedan nichos disponibles para atender las necesidades de los ciudadanos de Vinaròs. Juan señalaba “la irresponsabilidad del equipo de gobierno que ha generado el problema que hoy se da en el cementerio de Vinaròs, cuando anularon el proyecto del carril a la ermita, paralizando a su vez la ampliación del cementerio iniciada en la pasada legislatura". Destacaba Juan Bautista la gravedad de la situación aludiendo a que el PP, lleva advirtiendo del colapso que se iba a producir desde hace más de un año, siendo desmentidos sistemáticamente por el Alcalde y el sr. Alsina, que negaron que la anulación del carril a la ermita, fuera a suponer obstáculo para la ampliación del cementerio.

Por su parte, el alcalde, Enric Pla, aseguró que en la ampliación del cementerio “se han acumulado una serie de dificultades administrativas y gestiones fallidas y todo está en vías de solución”. Pla explicó que esta ampliación “se ha retardado por los informes de inundabilidad, que han tenido que replantearse y ahora ya están solucionados, y porque la empresa adjudicataria se echó atrás y no quiso ejecutar el contrato, y por tanto ahora los realizaremos con medios municipales y sacaremos una nueva licitación”. Para Pla se trata de una situación “preocupante, pero no dramática” Y concluyó que “el enterramiento está garantizado”.

El ple de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha sol·licitat instar el Govern central a què es redacte una legislació més enèrgica que permeta l'eradicació de la venda ambulant il·legal, així com major acció policial contra les màfies organitzades que actuen en el tràfic de persones i de productes il·legals. En la declaració institucional, signada per tots els grups municipals, també es demana a la Generalitat Valenciana i al Govern central que es valoren, a través d'informes específics, quin impacte econòmic té la venda ambulant il·legal, més coneguda com a top manta, al sector del comerç de la Comunitat Valenciana. La regidora de Comerç i Policia, Alejandra Roca, va recordar que "la venda il·legal ambulant suposa una desesperant competència per al comerç que està legalment establert i que ha de fer front a impostos com l'IBI, ocupació de via pública, taxes d'escombraries, alta de la Seguretat Social, aportacions a Hisenda, rebuts de llum, aigua i telèfon, etc.”. La moció recull també el malestar dels comerciants d'Alcossebre i les peticions que han fet arribar a l'Ajuntament per posar solució al problema del top manta, que els suposa una disminució de les seues vendes.

Bases per a la contractació del disseny del cartell de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere 2017, mireu AGENDA.

Según publica el diario Público, en información de Reuters, el tribunal de la Cámara de Comercio Internacional de París rechazó una demanda de arbitraje de la canadiense Dundee Energy contra la constructora española ACS, relacionada con una inyección de capital en la sociedad que tenía la concesión del malogrado almacén de gas Castor en la costa mediterránea. "La decisión la tomó una mayoría del tribunal de tres personas, con una de ellas emitiendo un opinión disconforme", dijo Dundee el lunes en un escueto comunicado. "El consejo está revisando la decisión para determinar qué pasos tomar". Según consta en su página web, Dundee denunciaba una línea de financiación de 300 millones de euros que ACS pidió para Escal, que en su mayor parte se destinó a devolver otros préstamos anteriores de ACS, el socio mayoritario. .

P.Local.- Incendio en una vivienda en estado de abandono, incendio de matorral, accidente en la Pl Constitución.

La Conselleria de Vivienda va a acometer con un presupuesto de 387.816 euros, obras en la zona norte del puerto de Vinaròs, en el muelle situado frente al edificio de la lonja. La actuación se desarrollará a lo largo de toda su longitud, desde su encuentro con el muelle norte hasta las instalaciones de varada del club náutico de Vinaròs. Concretamente, se van a realizar trabajos de limpieza y dragado del fondo de la dársena adyacente al muelle. Para ello, un equipo de buceadores realizarán una limpieza previa de los desechos que se encuentren en el fondo de la dársena. A continuación, se dragará manualmente y se protegerá con sacos de hormigón perforados y se recalzará el muelle rellenando las cavidades existentes para evitar descalces y asegurar la estabilidad del muelle de la lonja. Además, se excavará el trasdós del muelle y se rellenará y sellará con zahorra artificial. De igual manera, se pavimentará el muelle y se construirán nuevas canalizaciones y arquetas.

15 estudiants procedents de Saint Pol de Léon ha visitat  l'Ajuntament de Benicarló i ha estat rebut per l'alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles. Els alumnes, d'entre 14 i 15 anys, es troben de visita a Benicarló en el marc d'un intercanvi amb alumnes del col·legi La Salle. L'alcaldessa ha reiterat la voluntat de l'Ajuntament de reforçar els llaços d'unió amb Saint Pol de Léon i ha anunciat que els dos municipis estan treballant en la possibilitat de fer intercanvis de grups de música i també de viatges per a la gent gran.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha refermat el compromís de l'Ajuntament de Benicarló amb el foment de la rehabilitació d'edificis, habitatges i zones urbanes. Miralles ha anunciat que l'Àrea d'Urbanisme ultima la documentació per a signar un conveni amb la Conselleria de Territori i Habitatge que permetrà l'adhesió de l'Ajuntament a la Taula de Rehabilitació de la Comunitat Valenciana. L'entitat ofereix diferents ajudes i subvencions per a obres de rehabilitació i restauració d'habitatges i edificis, que podran ser gestionades a través del Departament d'Urbanisme. Els termes del conveni s'aprovaran al ple del proper mes d'abril. Per tal de facilitar els tràmits als propietaris interessats a realitzar obres de millora, l'Ajuntament obrirà un Punt d'Informació per a la Rehabilitació que oferirà assessorament a particulars, associacions veïnals i comunitats de propietaris. L' objectiu d'aquest nou servei, en paraules de l'alcaldessa «és facilitar a la ciutadania tota la informació sobre les subvencions que atorga la Conselleria per a la rehabilitació d'habitatges i edificis i oferir tota l'ajuda necessària en el procés de tramitació». Miralles ha explicat també que l'Ajuntament estudiarà operacions econòmiques d'estímul de la rehabilitació «en forma de reducció de taxes i impostos».

La Diputación de Castellón ha reforzado los trabajos de adecuación del castillo de Alcalà de Xivert. El vicepresidente provincial y diputado de Cultura, Vicent Sales, ha destacado que las labores de "limpieza y desbroce emprendidas, aunque no conllevan un esfuerzo inversor importante, sí que tienen un impacto notable sobre la imagen de la fortaleza dotándola de un mayor esplendor, mejorando su accesibilidad y enriqueciendo con todo ello la experiencia de sus visitantes".

El presidente de la Asociación de vecinos de la Costa Norte de Vinaròs (AVENORD), Sebastián Casanova, ha pedido públicamente al equipo de gobierno que trabaje para modificar el PGOU y lo adapte a la realidad urbanística actual, especialmente en lo que atañe a la costa turística norte. “Creo que en este momento, en el que hay tan poca construcción, es el momento para que el Ayuntamiento se plantee confeccionar un nuevo Plan General de Ordenación Urbana o modificar el actual”, señaló. Cabe recordar que el actual PGOU de Vinaròs es del año 2001 y en la costa norte prevé la construcción del llamado "supervial". Para Casanova, que aun se contemple este gran vial como vertebrador de la zona cuando ya está la antigua N-340 no tiene sentido. “El supervial sería uno de los temas a tocar en el nuevo PGOU, puesto que ya que tenemos la antigua N-340, que aunque aún no sea del pueblo, podría vertebrar perfectamente la zona”, indicó el presidente de Avenord.

El Club Bàsquet Vinaròs Servol presenta la nueva mascota del club. Su diseño final ha sido compuesto a partir de diseños de los niños del club. La mascota querían que tuviera un enlace con nuestra ciudad y nuestro club.

Onada Edicions publica la biografia essencial de Manuel Milián Mestre.

La Conselleria sólo ha rechazado cinco de los 72 proyectos presentados para la modificación horaria de la jornada escolar. En concreto, Educación ha suspendido y por tanto rechazado los proyectos para aplicar la jornada continua en el CEIP Novenes de Calatrava de Burriana, el CEIP Pío XII de Nules, el colegio Mare de Déu dels Angels de Sant Mateu, el Historiador Diago de Viver y el Centro Rural Agrupado (C.R.A.) L’Ullastre La Salzadella- Xert- Tirig. Por contra, figuran la aprobación masiva que han registrado los colegios de la capital donde fueron 24 centros, de los 37 existentes, los que solicitaron modificar su horario Con el proyecto aprobado, los 67 colegios de la provincia de Castellón ya pueden organizar las votaciones para que los padres de los alumnos decidan el próximo 4 de abril si finalmente quieren disponer de un nuevo horario, según publica El Mundo-Castellón al Día, C.Hernández.

La balsa de agua dulce situada entre el recinto portuario de Peñíscola y la muralla del casco histórico no ofrece en los últimas semanas su mejor imagen. De forma progresiva, se ha ido multiplicando la presencia de cañas, bolsas de plástico y, sobre todo, grandes cantidades de musgo, que han teñido completamente de verde alguna parte de este espacio. Vecinos de la zona han comentado que la actual situación «es de las peores» que recuerdan, mientras que no es extraño ver la cara de contrariedad que muestran algunos de los visitantes de grupos organizados, que ven esta lámina de agua como una de sus primeras estampas del destino. Diariamente, autobuses de turistas aparcan en las inmediaciones y acceden al casco antiguo a través de la pasarela de madera que justo cruza el citado estanque.

El vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha donat la benvinguda als quinze joves que participen en el programa Joves per l'Ocupació amb l'objectiu d'incorporar-se al món laboral com a soldadors. Roig ha animat els joves a aprofitar aquesta oportunitat formativa en un moment en què en el mercat laboral hi ha demanda d'aquesta professió i per tant existeixen garanties d'estabilitat.

Després de Setmana Santa, el 25 d'abril es tornarà a atendre a l'oficina del DNI a Vinaròs: http://news.vinaros.net/v10/index.php?sec=agenda

Nova campanya de difusió i captació de famílies acollidores "Acollir és Créixer", MIREU AGENDA.

Con el objetivo de mejorar el sistema de recogida de la basura, el área de Servicios del Ayuntamiento de Peñíscola ha incluido, en el nuevo contrato de Recogida de Residuos Sólidos Urbanos, una dotación de contenedores específicos para hoteles. El objetivo de esta medida es aumentar la eficiencia y coordinación del sistema, así como garantizarle el equipamiento necesario para facilitar su tarea de colaboración con el servicio municipal.

La Guardia Civil de Vinaròs ha detenido a un varón de 48 años como supuesto autor de un delito contra la salud pública. Cuando los guardias civiles se encontraban en un punto de verificación de vehículos en el término municipal de Vinaròs, procedieron a dar el alto a un turismo. Tras identificar a sus ocupantes y ante las sospechas, los guardias civiles realizaron un registro de su interior, hallando en el reposabrazos central cuatro bolsitas, las cuales contenían lo que parecía ser cocaína, así como una báscula de precisión. Comprobaron que la droga pertenecía al conductor del vehículo, la cual estaba destinada a la venta al menudeo, arrojando un peso total de 23,38 gramos de cocaína.

El portavoz adjunto del PP de Vinaròs, Lluís Gandía, ha valorado “positivamente el anuncio realizado  por el Ministro de Fomento sobre la mejora de las frecuencias ferroviarias entre Vinaròs y Castellón en 2018, una vez se renueven las obligaciones de servicio público que finalizan en diciembre de este año”. Gandía ha señalado que “aquellos que hace una década venimos trabajando en este tema hoy somos optimistas porque por primera vez el gobierno de España ha puesto fecha a la mejora de un servicio que reclama el conjunto de la sociedad y que durante años nos negaron los gobiernos socialistas”. Los populares han recordado que “frente a la política espectáculo que practica Compromís y que solo busca el titular en la prensa nosotros hemos trabajado para presentar al Ministerio los argumentos que han conducido al anuncio del Ministro de Fomento”. El ejecutivo local de Peñíscola  ha recibido con optimismo el anuncio del Ministro. “Es una reivindicación histórica que, por fin, un Ministro atiende y pone sobre la mesa con la voluntad de darle solución” ha valorado el propio alcalde, Andrés Martínez. “Veremos qué hace la Generalitat Valenciana ante la misma petición” se ha preguntado el munícipe, avanzando “la importancia de que la administración autonómica invierta también, como se ha hecho en otros territorios.

La I Jornada sobre Altes Capacitats, organitzada per l’associació Utopia i l’Ajuntament d’Alcanar, va tenir lloc dissabte 25 de març al Casal Cívic Trinitari Bel i va abordar, de forma pionera a les Terres de l’Ebre, la qüestió de les altes capacitats en infants, així com les seves implicacions. Al llarg del dia prop d’un centenar de persones es van apropar a les instal·lacions per assistir a les diferents conferències i activitats. Durant la presentació, Ismael Piñas, director de Salut a les Terres de l’Ebre, va agrair a l’associació Utopia l’organització de l’acte i la va animar "a seguir establint aliances amb diferents institucions públiques”. Rosanna Fatsini, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a les Terres de l’Ebre va definir la jornada “com un espai de relació entre xiquets i famílies” i una oportunitat per “resoldre dubtes i trencar estigmes”. Finalment, Jordi Bort, regidor de Salut de l’Ajuntament d’Alcanar, va parlar “d’un programa molt ambiciós” i va aclarir que el concepte utopia ens permet “visualitzar i caminar cap a aquella societat que desitgem”.

Policía Local: Mujer  con un golpe en la cabeza que no puede incorporarse. Incendio matorral.

Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

En actualización permanente también las portadas de la prensa en la sección Premsa

Esta revista no es profesional, no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, contratación del servicio de envíos de emails, patrocinio del concurso e invitación gastronómica anual.

Vinaròs News s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)

 ©1996-2017 VinaròsNews
http://news.vinaros.net     news@vinaros.net

Hosting Maestrat Net S.L