Loading

Lo Más News, del 6 al 13 de desembre de 2016

 
Comercio Calle Mayor Diciembre 2016, Fernando Romillo


Nova concentració en contra de la violència de gènere, de "Mi mano es tu apoyo" (Pedro Vidal)

L'empresa Conceptes de Vinaròs fa quatre plànols temàtics de Vinaròs a l’any. Canaval, Semana Santa, Estiu i Nadal,  a més dos del Maestrat. Enguany, està en projecte fer un de Falles i un del Delta. Són planols del lloc, amb textes explicatius, que inclouen  informació per arribar, actes culturals, programacions, història, etc…. Es reparteixen als comerços anunciants, oficines de turisme, etc…

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha anunciat que l'Ajuntament de Benicarló ha rebut una subvenció de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a un nou programa de foment de l'ocupació. L'import de la subvenció, 116.729,52 euros, es destinarà a contractar vuit persones que es troben en situació de desocupació de llarga durada, concretament quatre peons de construcció i quatre oficials paletes, que realitzaran tasques a la Brigada d'Obres i Serveis. La contractació, que tindrà una durada de sis mesos, haurà de ser efectiva abans del 31 de desembre, de manera que la selecció es farà de manera immediata. Les persones interessades hauran d'estar inscrites al Servef com a demandants d'ocupació durant almenys 360 dies en un període de 540 dies. Román Sánchez ha destacat que es tracta d'«una quantitat molt important que ens permetrà continuar invertint en programes d'ocupació» i ha recordat que «aquesta subvenció se suma a una altra de 81.600 euros que vam rebre fa unes setmanes i que destinarem a contractar quatre persones». «I si a això afegim la subvenció de 200.000 euros que hem rebut a través de la Regidoria de Benestar Social per a posar en marxa programes d'ocupació per a persones en risc d'exclusió social, sumem ja 400.000 euros».

L'alcalde de Vinaròs Enric Pla, juntament amb el regidor Marc Albella, van mantenir una reunió amb el diputat de Cultura Vicent Sales sobre el poblat iber del Puig. "Se'ns va mostrar la pàgina web que servirà per dinamitzar turística i educativament aquests jaciments. En aquesta pàgina hi haurà fotografies en 360 graus i un nou mapa en 3D que permetrà fer una visita virtual a cada jaciment ", ha explicat Albella. Un altre dels temes abordats va ser el de la senyalització turística que es col·locarà en els camins comarcals i a les carreteres d'àmbit nacional per facilitar la visita. "Vinaròs, Benicarló i Alcalà de Xivert serem les primeres poblacions que entrarem a formar part d’este programa de difusió conjunt de la Diputació", ha afegit Pla, qui ha avançat que també es faran díptics informatius amb tecnologia QR. L'Ajuntament de Vinaròs destina anualment una aportació econòmica de més de 6.000 euros per a excavacions arqueològiques. La regidoria de Medi Ambient, encapçalada per Jordi Moliner, també col·labora amb les tasques de neteja i desbrossament.

L'òptic-optometrista Ricardo Caro ha impartit una xerrada a Castellfort per informar els pares, mares i professors sobre com afecten els trastorns visuals al desenvolupament psico-motor i intel·lectual dels xiquets i xiquetes en la seua etapa de creixement. L'especialista ha indicat com la detecció de les dificultats de visió dels xiquets i xiquetes pot determinar el seu desenvolupament futur. Ha reivindicat el paper dels òptics-optometristes en el procés educatiu i ha incidit en la importància de comptar amb la seva opinió.

Un any més, Aviva Benicarló ha engegat la campanya «La carta als Reis, en valencià», amb l'objectiu que els xiquets i xiquetes utilitzen el valencià en una situació tan quotidiana en aquestes dates com escriure la carta als Reis.

Dos jugadores del United Vinaros participaron en unos entrenamientos con el Villarreal CF. Felicidades a Ian Vidal y Dani Genov por esta espectacular experiencia. Además, Ian Vidal ha sido convocado para la selección Sub-12 de la Selección Valenciana, para realizar unos entrenamientos.

Atendido anciano con grave desnutrición e hipotermia, avistamientos de un jabalí, accidente en C/ J. Fuster. Vea P.Local.

Cruz Roja Asamblea Local de Vinaròs, desea agradecer el donativo de 1.000 € realizado por la Concejala de Deportes de nuestro Ayuntamiento Begona López, recaudados en la organización solidaria de la carrera popular, cuyos beneficios irán destinados a la adquisición de unos lotes de navidad, para las familias mas vulnerables de nuestra ciudad. La concejala de Educación y Deportes, junto con el técnico del Consejo Municipal de Deportes, Ignacio Chaler, han entregado a la Cruz Roja de Vinaròs los 1.000 euros recaudados durante la caminata popular y carrera “Vol del Puig”. 

El Partido Popular de Vinaròs ha denunciado, a través de su portavoz adjunto, Lluís Gandía, la “ocultación que el Alcalde y director del Setmanari Vinaròs, Enric Pla, realiza sobre la imputación de la concejala de Política Social, Mamen Ruiz, que deberá declarar ante el juzgado en calidad de investigada el próximo mes de enero”. Gandía ha resaltado que “desde el principio de la legislatura el tripartito ha utilizado la censura en el Diariet para evitar que los vinarocenses estén informados sobre el desgobierno en el que vive la ciudad y con la imputación de la concejala de Som Vinaròs – Podemos han llegado a su punto máximo”. Desde las filas populares se recuerda que “hemos esperado tres semanas antes de denunciar lo que es un hecho fácilmente demostrable y es que aquellos que hablan de forma reiterada de transparencia después esconden la noticia de la imputación de una de sus concejalas”.

La plataforma URV Emprén per iniciativa del campus Terres de l’Ebre de la URV, ha impulsat una jornada que, amb el títol Potenciem l’entorn rural amb iniciatives emprenedores, s’ha marcat l’objectiu d’afavorir la creació de projectes d’emprenedoria lligats a l’entorn rural. La jornada, celebrada al campus Terres de l’Ebre, ha comptat amb una vintena d’inscrits de les quatre comarques de l’Ebre i com a conclusió principal s’ha posat de manifest la necessitat de coordinar els diferents projectes d’emprenedoria existents al territori.

Torna una nova edició del BiblioEstudi a la Biblioteca Municipal de Vinaròs. Benicarló tanca l'any esportiu amb la tradicional Sant Silvestre i el Cross d'Atletisme. Un parc d'atraccions al Parc dels Xiribecs i la Caseta de Nadal a la plaça del Mercat, estrelles del Nadal a Amposta. Mireu AGENDA.

Signat al Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia a l’Ermita de Vinaròs, el nou contracte amb l’adjudicatari que va guanyar la licitació per a gestionar el bar – restaurant que es troba ubicat en aquest lloc. L’alcalde Enric Pla ha explicat que “avui és un dia important perquè s’obre una nova etapa que té com a objectiu donar el millor servei possible als ciutadans i visitants que acudisquen a menjar o a prendre alguna cosa en un lloc tan especial com este”. Fernando Ruiz, l’empresari que dirigirà el bar-restaurant, compta amb diversos anys d’experiència en el món de l’hostaleria i ha assegurat que “La Tapería de l’Ermita”, com es dirà este local a partir d’ara, obrirà les portes el proper cap de setmana. “Hem posat tot el nostre esforç en este negoci i esperem que a la gent li agrade. Oferirem una àmplia varietat de tapes, unes 65, i menús entre setmana de 7,50 euros per a treballadors i un altre de 13 euros. A més, tenim planejat fer moltes activitats culturals, com caps de setmana temàtics, concerts i activitats per a nens “, ha detallat Ruiz.

La regidora de Participació Ciutadana de Benicarló, Susana Pérez, ha anunciat que la valoració prèvia realitzada per la Comissió Tècnica ha seleccionat un total de 30 propostes de les 85 que es van presentar en la primera fase de procés de participació dels pressupostos participatius. La majoria de les propostes fan referència a aspectes urbanístics, com ara l'ampliació de la vorera del jardí de la placeta dels Bous, la millora de la il·luminació de la plaça de la Constitució, la millora de l'accessibilitat en tota la ciutat, millora de la senyalització o creació de zones per a l'aparcament i circulació de bicicletes. En altres àmbits, també s'han seleccionat propostes relacionades amb l'emprenedoria empresarial, els parcs infantils o les zones d'oci per a gent jove. Segons ha reconegut la regidora, «en general les propostes s'han presentat d'una manera molt ben detallada, la qual cosa hem d'agrair a la ciutadania». Pérez ha volgut deixar clar que algunes de les 50 propostes denegades encara es troben en procés de revisió i altres s'han hagut de rebutjar per no complir els requisits necessaris.

Continuen els treballs del IVC+R en la porta dels Apòstols (S. XIV) de la Basílica Arxiprestal Santa María la Major de Morella amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat. Després de les primeres anàlisis científiques sobre els conjunts escultòrics en pedra policromada realitzats en el passat mes de juny, durant el mes d'octubre es va continuar la labor amb l'ús d'una tecnologia molt avançada i la col·laboració de l'Institut Nacional d'Òptica i Electrònica de Bucarest, un dels més importants d'Europa en aquest camp, i la Universitat Pablo de Olavide. Així doncs, en la jornada d'avui els científics tornen a desplaçar-se fins a Morella per a continuar amb els estudis de camp. Mitjançant aquests treballs s'obtindrà una valuosíssima informació de com es van construir aquests elements del destacat patrimoni del gòtic valencià de la Arxiprestal de Santa María La Major de Morella, i indicaran les pautes a seguir per a dur a terme una futura restauració. S’estan fent treballs d’anàlisis amb làser i també es vol veure el comportament dels materials i les diferents tècniques de conservació i consolidació amb les importants variacions tèrmiques de Morella. Es per això que es deixaran durant els propers mesos diversos testigs.

A Alcanar es van desplaçar els equips de base del Club Handbol Vinaròs en categoria Infantil i Cadet per disputar els seus partits de Lliga contra l'Handbol Betxí. L'equip infantil continua millorant el seu joc d'equip, una feina que poc a poc es va notant de la mà del seu entrenador Jonny, i que fa que aquests petits jugadors s'esforcin al màxim. No van poder aconseguir la victòria però el resultat final de 10 a 15 va ser una millora respecte a partits anteriors, estem segurs que a poc a poc aniran millorant. En quant a l'equip Cadet, continua amb la seva ratxa triomfal guanyant partits i a més d'una forma magistral amb molt bon handbol i amb moltes ganes, es nota la mà del seu jove entrenador Fariñas, a aquest pas lluitaran per les places d'ascens de nivell en la seva categoria. També volem agrair a l'alcalde d'Alcanar Alfons Montserrat i al regidor d'esports Jordi Bort l'amabilitat.

El sector turístic de les Terres de l'Ebre es va reunir a Ulldecona per celebrar que el territori ha estat escollit aquest 2016 com una de les cent millors destinacions turístiques sostenibles del planeta. L'acte va congregar més de 160 empreses i institucions ebrenques al restaurant L'Antic Molí, que té una estrella Michelin, i hi va participar el catedràtic de geografia de la Universitat Complutense de Madrid, Miguel Ángel Troitiño, que va animar el sector i les administracions a treballar correctament la diversitat de les Terres de l'Ebre per reforçar aquest model de turisme responsable que ja va acumulant reconeixements. El nou distintiu coincideix amb el primer aniversari de la marca Terres de l'Ebre-Reserva de la Biosfera, que ja ha acreditat un centenar d'empreses i institucions. Totes tenen ara també el segell de la Global Green Destination. Llegiu-ho a El Punt, ACN.

La Sección primera de la Audiencia Provincial de Castellón ha condenado a seis años de prisión a un hombre que intentó violar a una joven en una playa de Vinaròs y, posteriormente, agredió y amenazó a los dos agentes de la Guardia Civil que fueron a detenerlo. Además, el penado no podrá acercarse a menos de 500 metros de la víctima, a la que deberá indemnizar con 6.600 euros. Los hechos sucedieron en mayo de 2015 en una cala de la costa sur cercana a la Colonia Europa de Vinaròs, cuando el acusado se abalanzó sobre la mujer con un cuchillo, se lo acercó al abdomen y amenazó con violarla. El hombre forcejeó con la víctima, la llevó debajo de un puente, la tiró al suelo y se tumbó encima de ella. La mujer intentó quitárselo de encima diciéndole que se pusieran de rodillas, a lo que el acusado accedió, pero siempre agarrándola del brazo. En ese momento, la víctima le dijo que tenía que irse con su madre, que se estaba muriendo, y el acusado se quedó quieto, por lo que ella pudo huir. La joven sufrió policontusiones y ansiedad postraumática.


Magnífica felicitació nadalenca de l' Aula Teatre de Vinaròs

L’Ajuntament d’Alcanar ja ha adjudicat les obres de construcció de les 14 parades del mercat municipal, aquesta darrera fase s’iniciarà properament i durarà quatre mesos. Quan finalitzi aquesta actuació, l’edifici quedarà totalment renovat i l’Ajuntament ja podrà iniciar el procés de licitació de les parades. La Junta de Govern Local del passat 10 de novembre va aprovar l’adjudicació de la segona fase de les obres de reforma del mercat municipal d’Alcanar, que consisteix en la construcció de 14 parades. L’import base de licitació de les obres era de 182.966,39 €, finalment, i després d’estudiar totes les propostes presentades a licitació, l’empresa adjudicatària ha estat CONSTRUCCIONS FERRÉ per un import de 171.860 €. Per a l’execució d’aquests treballs d’equipament interior del mercat, l’Ajuntament disposa d’una subvenció de 128.355,86€ provinent del Pla d’Obres i Serveis de la Diputació de Tarragona. ‎

La Guardia Civil ha detenido a un varón como supuesto autor de dos delitos de robo con fuerza en Alcalá de Xivert. En diciembre una persona denunció que había sufrido un robo en su vivienda, sustrayéndole entre otros enseres diversas joyas de oro. Así mismo, se recibió días más tarde otra denuncia relativa a un robo con fuerza en el interior de un bar de la misma localidad. Habían accedido al establecimiento tras forzar la reja de la entrada, ocasionando muchos desperfectos y llevándose el dinero de la caja registradora. Por todo esto, los agentes iniciaron una investigación para esclarecer el hecho, gracias a las cuales lograron identificar, localizar y detener al supuesto autor de los dos robos, tratándose de un varón de 25 años de edad y vecino de Alcalá.

Accidente en Pl. Constitución, C/ Ministro Bayarri y Avda. Marqués de Benicarló. Desprendimiento de cascotes. Vea P.Local.

Se llenó el “Auditori Carles Santos” de la “Fundació Caixa Vinaròs” con el dúo de saxofonistas, Josep Lluís Galiana Gallach y por Ferran Besalduch López y de descendencia sanmatevana. Para el concierto interpretaron Josep Lluis la versión de los saxos tenor y barítono, y en alguna de las cinco piezas que interpretaron, incluso combinó uno con el otro. Ferran interpretó su música con el mayor y mas grande y pesado de los saxos, el saxo bajo, y cambió a veces con el mas pequeño de la familia, con el saxo sopranino de apenas 40 centímetros de largo. Nuestra sorpresa antes del inicio del concierto, fue notar que no existía ningún programa del mismo, se nos repartió a todos los asistentes, un folio en que para que tengan en cuenta de que fue el concierto, traduzco su inicio. “Este concierto no tiene programa. Lo que se tocará ahora nunca se ha tocado ni se volverá a tocar. Las improvisaciones libres son creaciones musicales nunca anotadas en partituras, tan solo inspiradas, en este momento y aquí, por los gustos sonoros de sus músicos, aprovechando todas sus habilidades i toda expresividad musical de su instrumento, en una creación siempre imprevisible”.

Ambient nadalenc al mercat de Vinaròs

La Conselleria de Justícia ampliarà en 2017 l'oferta formativa de cursos de coneixements de valencià dirigida al funcionariat judicial amb la incorporació de les seus judicials d'Alzira, Benidorm, Vinaròs i Torrevieja a l'oferta formativa. L'augment d'un 51% de l'alumnat inscrit als cursos de coneixements de valencià permetrà formar durant l'any que ve 494 empleades i empleats que treballen a l'Administració de Justícia enfront dels 326 que han participat en els cursos formatius durant l'any 2016. El secretari autonòmic de Justícia Ferran Puchades, ha destacat "l'interés del personal dels òrgans judicials per millorar la seua competència lingüística en valencià com s'ha demostrat amb l'augment de la demanda" i ha recordat que "en 2015 el nou equip de la Conselleria va apostar per recuperar l'oferta de cursos formatius en matèria lingüística que l'anterior Govern va deixar d'impartir en 2009 per manca de pressupost".

Més de trenta Alcaldes i Alcaldesses socialistes, entre els quals es trobaven set de la comarca Ports-Maestrat (Benicarló, Càlig, Cinctorres, Morella, Rossell, Sant Mateu i Traiguera) han viatjat a Brussel·les. Una cita que ha tingut com a objectiu conèixer de primera mà els diferents fons de finançament que el Parlament Europeu destina al desenvolupament local. Es pretén facilitar i apropar les ferramentes necessàries per a que les entitats locals de la Comunitat Valenciana puguen acollir-se a les convocatòries dels programes de finançament europeu per a fer un millor ús de totes les oportunitats per a la millora de l’ocupació. Van plantejar temes relacionats amb els cítrics (reforç efectiu dels controls fitosanitaris a les fronteres de la UE), l’oli i les oliveres mil·lenàries, la ramaderia, el medi ambient, la despoblació i altres temes relacionats amb la comarca. També es van reunir amb Ramon Jáuregui, portaveu de la Delegació Socialista al Parlament Europeu. Van reivindicar, entre d’altres temes, el corredor mediterrani. El dimarts per la tarda es van reunir amb el President de la Generalitat, Ximo Puig.

El vinarossenc José Antonio Esteller caçà a Santa Magdalena un porc senglar de 105 quilos

Los concejales de Agricultura de Vinaròs, Jordi Moliner, y Alcanar, Jordi Monfort, se reunieron con el presidente de la Sociedad de Cazadores, el agente rural y el agente forestal, para tratar diversos temas, entre los que destacan las actuaciones a realizar para actuar con eficacia contra el aumento de la presencia de jabalíes. Dos de los temas que más preocupan son precisamente las plagas de conejos y la presencia cada vez más abundante de jabalís en el término municipal. En Vinaròs, hay zonas como la de Soterranyes, la parte alta del Riu Sénia y las proximidades entre Vinaròs y Sant Jordi en las que se han detectado bastantes ejemplares. Además de provocar accidentes, otro de los problemas que ocasionan los jabalís son los daños en cultivos y la rotura de riegos por goteo. Por ello, en esta reunión se acordó "solicitar a la Conselleria de Medioambiente de la Generalitat Valenciana que emprendan medidas al respecto y que nos den permiso para realizar batidas en distintos puntos del término municipal", señaló Moliner.

El programa Mistela i Política, de Ràdio Benicarló, ha emés una edició especial amb motiu de la Fira i Festa de Sant Antoni que ha traslladat als oients les sensacions i el sentir d'aquest emblemàtic esdeveniment marcat en roig al calendari dels benicarlandos. Jenifer Díaz, Ana Ayza, Pedro Torrent i Jaume Ramia s'han encarregat de presentar i dirigir el programa que ha comptat amb la producció de Sunny López i la realització i control tècnic de Joan Peiró. L'edició especial de Mistela i Política ha transmés als oients el batec de totes les vessants de la festa. Però no només això. Els micròfons han recollit les opinions de majorals, polítics, empresaris, emprenedors, festers, loeros, llauradors i públic que ha acudit a l'esdeveniment. Ràdio Benicarló ha mobilitzat un equip format per sis persones.

Benicarló celebró la XXX Fira de Sant Antoni Abat; la dama de la Confraria, Inma Ortí cortaba la cinta al inicio de la Avenida Cataluña, acompañada de la alcaldesa Xaro Miralles y el presidente de la entidad, Víctor Galán, tras la bendición realizada por Mosén Carlos. A continuación la comitiva giró visita a los expositores de todo tipo, desde vehículos agrícolas, automóviles y furgonetas, pasando por los variados productos artesanales, los animales expuestos en la pista anexa cubierta o el pabellón 2. Por la noche tuvo lugar la tradicional cena. Hubo actuación del Grup de Danses La Sotà, la partida de pilota valenciana, o la exhibición de doma. Más en La Calamanda i Benicarló en Día.

 

Una Noche Más -El videoclip de ComalcOOL. Este vídeoclip ha sido ideado por Francisco López "Chile", un gran grafitero de Vinaròs, de donde son originarios los ComalcOOL. La pretensión era dibujar sobre personas y objetos, con la finalidad de lograr un efecto de grafiti en movimiento. Rodado por Víctor Marqués y editado por Miguel Ángel "Llantias" en noviembre de 2016. La canción titulada "Una noche más" forma parte del último trabajo de la banda que se ha propuesto editar solo singles a partir de ahora.

El PP de Benicarló ha denunciado que todavía no hayan comenzado las clases de la Universidad Popular, así como el excesivo retraso en el pago de los convenios a las asociaciones culturales o las horas extras de algunos funcionarios, entre otros. Para la concejala popular, Nieves Eugenio, todo ello es una muestra más de la falta de gestión del equipo de gobierno. Eugenio ha destacado que “en 25 años de Universidad Popular nunca se había comenzado tan tarde. Los cursos siempre se iniciaban en noviembre y en esta ocasión el curso 2016-17 comenzará en enero del 2017. Durante 2 meses los más de 500 alumnos de la Universidad Popular han estado sin poder ir a clase”. Nieves Eugenio ha criticado que “a pocos días para el 2017, hay asociaciones que todavía no han cobrado el convenio de 2015”.

ERC Ulldecona demana a l'equip de govern que tingui en compte l'estat del Castell. Esquerra demana que es tingui en compte l'estat d'alguns elements del recinte del Castell així com que es valori la possibilitat de tornar a il·luminar els elements principals del conjunt medieval. En temes d'enllumenat públic Esquerra també demana una revisió de l'estat d'alguns carrers de diversos sectors del poble que en les darreres setmanes han quedat a fosques.

La tercera edición de la Fira Nadalenca de Alcalà de Xivert quedó clausurada, tras dos jornadas en las que se ha ofrecido un amplio panorama de la oferta comercial del municipio. Además de vender productos relacionados con estas fechas, como juguetes y regalos para todos los gustos, la iniciativa impulsada desde el Ayuntamiento de la localidad ha servido para dar a conocer la nueva marca de pastas típicas, que con el nombre de Pastes de sempre, pone en valor el recetario más tradicional de los hornos y las panaderías. Las entidades también han tenido un papel relevante en esta feria, con los puestos de la asociación de amas de casa, el colectivo Xivert Històric, los detalles decorativos elaborados por las bolilleras, o la asociación local contra el cáncer.

Presidida per l'alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, i la regidora de Benestar Social, María Núria Ferreres, membres de l'Associació de Jubilats s'han donat cita en el dinar de germanor celebrat amb motiu de la jornada dedicada a Santa Ana i Sant Joaquín. Més de cent vint comensals han participat en la reunió gastronòmica que ha tingut lloc en el menjador de la cafeteria del centre cívic, edifici que allotja també les instal·lacions de la Llar del Jubilat.

ACORD CIUTADÀ reclama la constitució del Consell Local de Medi Ambient de manera immediata Lluís Batalla: “Tornem a reclamar un nou Reglament de Medi Ambient, davant el silenci de qui governa. Fins quan es seguirà utilitzant les paraules “sostenibilitat”, i “medi ambient” com un maquillatge polític?”

El vinarocense de 16 años Alex Barrachina Long, que reside en el estado norteamericano de Massachusetts, acaba de ganar con la banda de música de la que forma parte el campeonato nacional de Estados Unidos de bandas de música de institutos. Este año la final de la competición fue en el mítico estadio de los Jets, en New Jersey. En Estados Unidos, las bandas de música de los institutos tienen un gran relieve dado que además de ofrecer conciertos, participan animando los partidos de fútbol americano y se organizan en competiciones entre ellas, de las cuales salen las que intervienen en la final nacional.  Para este campeonato nacional es necesario realizar una gran cantidad de ensayos, así lo ha estado haciendo Alex y sus compañeros desde este verano a una media de 15-20 horas semanales. La banda de Dartmouth llegó a la final después de actuar en diferentes lugares de Nueva Inglaterra, que engloba estados como Massachusetts, Connecticut, News Hampshire, Maine, Vermont…Alex, con su banda, se llevó la victoria de toda Nueva Inglaterra obteniendo la clasificación para la final. Dartmouth es una ciudad ubicada en el condado de Bristol en el estado estadounidense de Massachusetts, a unos tres cuartos de hora de coche al sur de Boston. Es poco más grande que Vinaròs, 34.000 habitantes. La familia Barrachina vive allí desde el año 2011, aunque regresan de vacaciones cada año a Vinaròs. Alex no ha podido tener mejor regalo para su reciente cumpleaños como este gran triunfo, aderezado con la obtención estos días también del carnet de conducir (en Estados Unidos la edad mínima es dos años inferiores a España).


Alex, a la foto de l'esquerra, és el segon per l'esquerra

Migjorn.- Quan el debat o la disputa de la construcció del tercer fil o la plataforma d’ample europeu és un fet entre la Generalitat Valenciana i el Govern de Madrid. Quan se demana la construcció de l’AVE entre València, Castelló i Alacant. Quant entre les promeses d’uns i les exigències d’altres veiem que no se’n recorden d’aquest trosset de cel nostre, penses que quelcom està fallant. Quan veus que el Ministeri de Foment per minvar els accidents en la N-340 s’ha inventat el tema de les ONZE rotondes des d’Alcanar fins a l’Hospitalet, amb doble ratlla continua i velocitat màxima de 80 Km/h. Pujar cap a Barcelona quasi ens obligarà a agafar l’AP-7 i PAGAR. Fa mala olor. La N-232 havia de ser la A-68. Un altra promesa incomplerta que allunya als veïns de terres endins d’aquest poble que havia de ser el punt de sortida de la mateixa. La N-238 mort a l’AP-7 i tot i ser una carretera nacional a trossos no es mereix ni el títol de comarcal i així és un dels punts més perillosos d’Espanya (informe RACE).

La Policía Local de Vinaròs ha podido identificar al hombre, enfermo de alzhéimer, que se presentó en las dependencias policiales desorientado, y localizar a sus familiares. Los agentes han agradecido la colaboración ciudadana, a través de la difusión en las redes sociales de la fotografía del hombre perdido. Y es que este no llevaba ninguna documentación ni articulaba palabra.

La Mancomunitat Els Ports ha dado a conocer la nueva marca turística de la comarca. Ésta nace con el eslogan “Els Ports és Autèntic”, que engloba once versiones más que servirán para potenciar los diferentes ejes turísticos de la zona. Esta descomposición del logo principal lo hará versátil y supone una original apuesta por potenciar el turismo de la zona. En el acto de presentación de la marca ha estado presente el President de la Generalitat, Ximo Puig. La empresa que ha diseñado la nueva marca turística es la morellana Arc Estudi Disseny, con la colaboración de Joan Rojeski. La marca está formada por triángulos de diferentes tamaños y colores, que representan un territorio singular, de interior, un paisaje montañoso, formado por pueblos de diferente dimensión. La unión de esos triángulos, del trabajo conjunto de todas las localidades forma un fin común, representado por una “P” de Els Ports.

El corredor y el AVE, vinarossencs a Amposta, rastrillo solidario, el Cross, el col·legi de la Consolació, etc. a la portada del 7 dies.

El Gobierno Provincial reforzará el próximo año su Plan Wifi-135 mediante una inversión cercana al medio millón de euros Pauner: “La conexión gratuita a la banda ancha se ha convertido en una herramienta muy útil para dinamizar nuestros pueblos”

Al casc antic de Benicarló, se celebrà el Mercat de Nadal,  organitzat per la regidoria de Comerç de l´Ajuntament, amb la col·laboració amb entitats de la ciutat. La Regina de les Festes i la seua Cort d´Honor han assistit, acompanyades de l´alcaldessa Xaro Miralles i la regidora de Comerç Rosana Marzá. Les parades d´aquest mercat nadalenc s´han instal·lat a la Plaça de Sant Bertomeu i als carrers Major y Sant Joan.

Telefónica está invirtiendo 2,7 millones de euros en Benicarló para llevar la fibra óptica hasta los hogares y establecimientos comerciales. Así, en colaboración con el Ayuntamiento, la compañía ha desarrollado un plan de despliegue que incluye una inyección de inversiones y cableado programadas en diferentes etapas. La previsión de la compañía es alcanzar a final de este año las 13.200 unidades inmobiliarias que puedan tener acceso a cobertura de fibra óptica. El objetivo es dotar a los ciudadanos, hosteleros y empresarios de Benicarló de la mejor tecnología. A los particulares, el acceso a la fibra óptica les permitirá construir un hogar digital avanzado. La apuesta de Telefónica por Benicarló ha permitido que el 93% de la población tenga acceso a cobertura 4G.

El Ayuntamiento de Vinaròs aprobó por unanimidad, en pleno extraordinario, la creación de la comisión de investigación que había solicitado el Partido Popular para esclarecer los gastos derivados de los viajes realizados por dos concejales y varios técnicos con motivo de la subvención del programa Path to a job, financiado por el Programa Erasmus+ de la Unión Europea para la integración de jóvenes con dificultades de acceso al empleo.

Vinarosenques, mares i filles amb les Sweet California a la Fnac de València

Dipòsit auxiliar al Pou de la Misericòrdia. CEE Baix Maestrat. Més enllumenat i asfaltat de vials XXXV Cross de Vinaròs ‘Path to a Job’. Sebastià Miralles, etc. a la portada del diariet de Vinaròs.   Benicarló encén el Nadal. Associació Contra el Càncer Mabel reina en la rítmica española Sopar de Quintos del '58, al 7 Dies Benicarló.

Arran de les pluges i la pedra que van caure a la comarca el passat 26 de novembre, la Cooperativa Agrícola Benihort ha elaborat un informe de les pèrdues econòmiques que han patit les explotacions agrícoles dels seus socis, que sumen 1.067.932 euros, entre hortalisses i cítrics. Comptant les pèrdues que han patit els agricultors que no són socis, les pèrdues pugen més d'1,5 milions d'euros. Així ho ha confirmat el regidor d'Agricultura, Domingo Roca, que ha assenyalat, a més, que «les xifres augmentaran notablement en els propers dies, quan es podran comprovar els efectes a més llarg termini que ha tingut l'anomenat pixat sobre els cítrics». Segons l'informe, els danys s'han concentrat en la zona dels Clotals i les més properes als termes de Càlig i Vinaròs, a més de les partides del Puig, Carrasca, Covatelles, Vallesa, Aiguadoliva, Surrac i Riu. Les produccions més afectades són les de coliflor, col, enciams, escarola i carxofa, amb un total de 561.032 euros.

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha dirigit una carta a la Subdirecció General de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat Valenciana sol·licitant que els taxis de la localitat puguen operar a l'Aeroport de Castelló. Es tracta d'una reivindicació que també han expressat alcaldes d'altres municipis com Orpesa. Tot i que Alcalà-Alcossebre és el municipi turístic més proper a l'Aeroport de Castelló, no està inclòs en l'Àrea de Prestació Conjunta, el que impedeix que els taxis del municipi puguen prestar servei a les instal·lacions aeroportuàries amb la mateixa freqüència que els de Castelló ciutat -que sí estan integrats-. L'Ajuntament ja va recollir aquestes demandes, per part del col·lectiu de taxistes, l'any passat i es van traslladar a la Subdirecció General i es va atorgar permís perquè poguèssen realitzar un nombre fix de viatges, que no cobreix la demanda existent.

La Diputación de Castellón está trabajando en un ambicioso plan estratégico de promoción turística para poner en valor y divulgar el excelso patrimonio arqueológico. Y hacerlo tal y como ha destacado el vicepresidente primero y diputado de Cultura, Vicent Sales, en coordinación con los diferentes ayuntamientos de la provincia que “esconden en sus términos municipales una parte del legado e identidad de nuestra tierra”. Desde la administración provincial se ha trabajado en la recuperación patrimonial de espacios como los Cabañiles de Zucaina, el Tossal de la Vila de la Serra d'en Garcerán, el calvario de Montán, el Puig de la Misericordia de Vinaròs, los Morrones de Cortes de Arenoso o el tossal del Mortorum de Cabanes.

Molts protagonistes i moltes activitats en els pròxims dies i setmanes a Vinaròs i Benicarló, mireu Agenda.


Incendi d'un contenidor, davant d'un supermercat al carrer Soro de Vinaròs, apagat per la policia local i bombers.

Conducción temeraria, accidente en la C/ Dr Fleming, vea P.Local.

Lliurament a la Casa dels Xuklis, de l'Hospital Vall d'Hebrón, de Barcelona,  del recaptat en la fira solidària de Santa Catalina, del CEIP  Assumpció. Es van aconseguir 750 euros a més de 1.165 euros de les lletres artístiques elaborades per una mare d'alumne, Hakima.

En una resposta donada pel Govern Central a una pregunta escrita presentada des del Senat pel senador territorial de Compromís, Carles Mulet, sobre quines previsions a curt, mitjà i llarg termini existeixen tant per a la N232 com per a la A68, es deixa clar que les úniques previsions del Govern "són les reflectides en els pressupostos generals de l'Estat, destacant que en 24 de juny del 2016 es va licitar el contracte d'obres per al condicionament de la carretera N-232 en el tram Barranc de la Bota-Masia Torreta per import de 68,8 milions d'euros". Més enllà d'aquesta inversió, i de la conversió en la reclamada A68, res. Mulet exposava en l'argumentari de la seua pregunta, que les obres de millora de la N232 que discorre en territori aragonès es troben paralitzades des del 1994 en bona part del tram, amb actuacions puntuals i limitades.

L’Ajuntament d'Alcanar ha renovat una part de l’enllumenat de Nadal amb motius nous, fet que comportarà una nova imatge als carrers més cèntrics d’Alcanar i les Cases durant les pròximes festes. En concret, s’han adquirit noves llums que lluiran als carrers Ramon i Cajal, Felip Pedrell i Trafalgar. D’altra banda, la plaça Major i la plaça Sant Pere estrenaran un gran arbre de Nadal fet de llums.

18 de desembre: Mostra d'Entitats Socials de Benicarló, MIREU AGENDA.

Les alumnes de Patchlupe Merceria i la seua professora Lupe Z Lluch han colaborat en la realització d'un arbre de Nadal solidari. S'havien de fer fulles i enviar-les acompanyades d'un donatiu per a la Fundació Vicente Ferrer. L'arbre ha estat exposat a Sitges on es va fer l'entrega dels dines recapdats: 7.400€. Moltes gracies a totes les que han colaborat. Més fotos al facebook Patchlupe Merceria.

Mestres, pares i mares del CEIP E. M. Ródenas de Benicarló: vam tenir l’oportunitat de participar i conèixer, una volta més, quins són els darrers avanços científics en matèria educativa a nivell internacional, a la “V Trobada Internacional de Comunitats d’Aprenentatge”. Cal recordar que, des del curs passat, el CEIP E. M. Ródenas passa a funcionar també com a Comunitat d’Aprenentatge, després que la comunitat educativa així ho decidira, apostant d’aquesta manera per una educació amb una doble finalitat: oferir la major qualitat educativa basada en les evidències científiques i possibilitar una transformació social que eduque en valors. Quasi 1000 persones ens trobarem a les Escoles Professionals de Sant Josep (jesuitas) a València per tal de gaudir d’intervencions tals com les de Sandra Racionero (Ramón i Cajal Research Fellow. Universitat Loyola Andalucia) i Rocío García Carrión (Ikerbasque Research Fellow. Universitat de Deusto).

Las gimnastas del Mabel Benicarló salieron al tapiz del palacio de los Deportes de Murcia y brillaron. Así es el resumen de tres días de competición, días intensos llenos de emociones, nervios y alegrías que reflejan el trabajo de esta temporada. Trabajo hecho con ilusión, sacrificio, constancia y amor, mucho amor a este deporte que les une y les hace caminar hasta un mismo objetivo: lograr la cima y coronarse como reinas. Y lo consiguieron. María Añó, Noa Ros, Sofía Zanón, Marta Soliva, Sara González, Miriam Guerra y Victoria Plaza y su equipo técnico, Manola Belda y Blanca López se proclamaron campeonas de España de conjuntos en la categoría reina. Léalo en Benicarló al Día.

El senador per Castelló de Compromís i vinarossenc Jordi Navarrete juntament amb el regidor de Agricultura, Pesca, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Vinaròs , també membre de Compromís van tindre una reunió, a la seu de la Confraria de pescadors Sant Pere de Vinaròs, amb el patró major de la confraria Javier Borras, vicepresident Rafael Flores i amb el patró major d’arts menors Juan López.

El Consell Comarcal del Montsià va celebrar el Dia de la Comarca, dedicat a Alcanar. Els convidats d'aquest any han estat Joan Baptista Beltran Reverter i Julio Allepuz, autors del llibre "El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil (1936-1939)". En el seu parlament, Alfons Montserrat va destacar que "la implicació, el compromís, la curiositat, el treball i la voluntat de conèixer i aprendre són característiques que fan avançar les nostres societats i precisament avui ens acompanyen dos persones que representen aquests valors, Joan Baptista Beltran i Julio Allepuz".  Beltran explica que "l''objectiu del treball, a més de mostrar i donar a conèixer les imatges dels bitllets i altres elements monetaris, ha estat difondre els fets i els motius que van impulsar els municipis de la nostra comarca a emetre moneda fraccionària durant els anys convulsos de la Guerra Civil".

El grupo parlamentario del Partido Popular en las Corts Valencianes ha reclamado el inicio de las obras del nuevo centro de salud de Alcalà de Xivert, a través de la presentación de una Proposición No de Ley y de una enmienda a los presupuestos autonómicos 2017. Desde el Partido Popular, se cuantifica en 300.000 euros la inversión inicial que debería aparecer en el presupuesto de la Generalitat Valenciana para que den comienzo las obras.

S’han donat a conèixer els cartells guanyadors en les diverses categories, sent el realitzat per Iván Rodríguez Piquer titulat ‘De sis en sis’ el que anunciarà les festes del Anunci 2017 de Morella que tindran lloc el 27 d’agost. Les festes del Anunci, preludi al Sexenni, estan declarades Festes d’interès Turístic Nacional, i tindran lloc l’últim cap de setmana d’agost de l’any vinent. CARTELL DELS ALUMNES DE CEIP MARE DE DÉU DE VALLIVANA: Titulat VENT DE COLORS que ha estat realitzat per ANDRA IONA TUDOR, JOAN PASIES TOSCA, CARLOS ORTÍ GARCIA I CARMEN PALMER. CARTELL DELS ALUMNES IES ELS PORTS: desert. CARTELL ARTISTA MORELLANA: Titualt MORELLA FESTIVA, MORELLA EXPLOSIVA, de MARTA BOIX CARBÓ. El jurat també ha volgut fer una menció especial a l’únic cartell pintat a mà del morellà MANUEL OLIVARES.

Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

En actualización permanente también las portadas de la prensa en la sección Premsa

Esta revista no es profesional, no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, contratación del servicio de envíos de emails, patrocinio del concurso e invitación gastronómica anual.

Vinaròs News s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)

 ©1996-2016 VinaròsNews
http://news.vinaros.net     news@vinaros.net

Hosting Maestrat Net S.L