Loading

Recordeu l' anterior Lo Más News: del 28 de febrer al 7 de març de 2017  i els anteriors

Lo Más News, del 7 al 14 de març de 2017


La tanca de l'escola Sant Sebastià de Vinaròs, que separa el pati d'educació infantil de l'avinguda, ofereix un perill pel seu mal estat, sobretot si s'empinara algun escolar, com ens informen des d'aquest centre, recalcant que les autoritats ja n'estan assabentades.


Un camió didàctic aparcat al passeig Fora Forat de Vinaròs, de la Fundació Repsol, ensenya als escolars els diferents tipus d'energia i la transformació que sofreix fins arribar als diferents usos que li donem... Es destaca sobretot la transformació del "Crudo", el petroli, i en què es transforma... Conscienciació de les 3 R ja què el 90% de les coses que veiem estan fetes amb petroli.

L' associació de puntaires de Vinaròs participá aquest diumenge 12 en la trobada de puntaires celebrada al carrer Mestrets, de Castelló. Hi havia més de 300 puntaires. La pròxima trobada amb participació vinarossenca, a Segorbe (el 23 d'abril), després, la Sénia (set de maig), Traiguera (quatre de juny) i Serra d'Engalceran (sis d'agost).

Fotospai.com ha logrado un gran éxito con La Revista més social en su sexta edición. Sigue en los quioscos la revista anual destinada a publicar las mejores imágenes de todos los actos del Carnaval, con especial atención a los actos más multitudinarios como la gala de reinas y los desfiles. con 108 páginas a todo color y más de 1.400 fotografías. La tirada supera los 2.500 ejemplares.

En estos momentos hay 31 paradas ocupadas en el mercado municipal de Vinaròs de las cuales dos son del Ayuntamiento, que las destina a realizar actividades gastronómicas y para entidades de la localidad que las necesiten. Desde la remodelación del mercado municipal, nunca ha habido aún una ocupación del cien por cien de los puntos de venta, a pesar de las distintas iniciativas realizadas por los diferentes equipos de gobierno. En la anterior legislatura se tomaron medidas como fraccionar el pago de las cuotas, una línea de ayudas de hasta 500 euros para nuevos emprendedores que decidieran ubicarse en el recinto o la reducción de la tasa por utilización del dominio público. Más en Lo Más News, 12-3-17.

 
Concert de La Alianza, "Torre del Oro" i "Nostradamus". Altres obres interpretades en el concert:    Portraits of Spain (Fantasía para banda sinfónica). Legacy (Concierto para oboe y banda sinfónica) amb Oboe solista: Marc Borrás Castell Dtor.: José Ramón Renovell Renovell, 11-3-17.
 

El senador de Compromís, Jordi Navarrete aseguró que va a continuar exigiendo que la oficina del DNI de Vinaròs se convierta en definitiva. Navarrete mostró su satisfacción por la medida anunciada de la convocatoria para cubrir vacantes en Comisión de Servicio ATF en la Unidad de Vinaròs, pero señaló que “queremos más, y vamos a exigir al Ministerio funcionarios definitivos y no solo interinos, reactivar el plan de unidades móviles para los pueblos del interior que consideramos fundamental, ya que pueblos como Morella tienen más de un año de espera, y la inclusión de la oficina de Vinaròs al sistema telemático de gestión de cita previa, que es lo que nos dará la seguridad de poder conseguir una oficina definitiva del DNI en Vinaròs”. También exigirá Compromís, tal como señaló Navarrete, la inclusión en los presupuestos generales del estado 2017 de la línea de cercanías Vinaròs-Castelló.

 El portavoz del PP, Juan Bautista Juan, ha acusado al alcalde, Enric Pla, y el senador de Compromís, Jordi Navarrete de querer “apuntarse el tanto” de la anunciada ampliación de personal en la oficina de renovación del DNI de Vinaròs. “Es muy curioso que estas dos personas lleven mucho tiempo diciendo que no pueden hacer nada porque es competencia del Estado y ahora corren para anunciar que se ampliará el personal. No es creíble que por haber presentado una pregunta al Senado se haya resuelto el tema, como tampoco lo es que lo haya resuelto un alcalde que ha sido incapaz de decir a los vecinos que había un problema con Correos”, indicó Juan, que les acusó de practicar “política de escaparate y de humo”. El portavoz popular señaló que “la decisión de la Delegación del gobierno nos parece muy acertada, porque todos somos conscientes de la gran necesidad que hay”.

La Policia Local de Vinaròs ha començat a impartir en els centres educatius de la localitat una sèrie de xerrades a escolars de 5è i 6è de primària, així com de 1r i 2n d'ESO, per donar-los a conèixer el bon ús de les xarxes socials. Aquestes xerrades policials tenen com a principal objectiu prevenir i informar els menors del risc que suposa un mal ús de les mateixes. Les xerrades van encaminades, per tant, a prevenir l'assetjament escolar o bullying, incloent tant l'assetjament de tipus físic, com verbal, psicològic o social que es dóna entre la població escolar dels 6 als 17 anys, si bé hi ha molts estudis que apunten que l'edat de major risc és entre els 11 i 15 anys.  Per part de la Policia Local es pretén donar als menors un coneixement del que és l'assetjament i prevenir-los perquè estiguen més preparats per detectar i evitar ser víctimes d'aquest assetjament escolar. Les xerrades amb els alumnes duren una hora i en el transcurs de les mateixes, l'Oficial i Agent de la Policia Local encarregats expliquen en què consisteix l'assetjament escolar. Posteriorment es projecten diversos vídeos perquè els menors participen de forma activa i exposin les seues opinions i inquietuds respecte al tema abordat. Qualsevol centre educatiu pot sol·licitar-ho: policialocal@vinaros.es


Asunción Ventura, membre del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, realitzà una xerrada sobre els "10 anys de la llei d'igualtat: del reconeixement del dret de sufragi a la igualtat efectiva d'homes i dones".

El senienc Joan Todó presentà el llibre Respirar el segle. Un perfil de Gregori Estrada, junt a Andreu Martínez i Joventuts Unides. El vessant com a músic de Todó es més desconegut. "Sempre he estat un secundari, part d’un equip. A banda de cantar a la coral, havia tocat el violí al grup instrumental de Joventuts Unides i, sobretot, havia estat dolçainer i també m’ocupava de la percussió. Però va ser la primera activitat creativa per la qual vaig cobrar. I m’ajudava força a l’hora d’escriure, perquè la meitat de la poesia és ritme. A la pregunta de si tornarà a escriure poesia, contestava: "Més que deixar-ne d’escriure, no n’he publicat durant uns anys, cosa que no és tan estranya: sóc molt lent. Però en realitat és la base, el que jo escric més habitualment, el que faig més directament quan em trobo amb un paper i un llapis a la mà". Joan Todó a hores d'ara treballa en una guia sentimental del delta de l’Ebre. Més a  Lo Más News, 12-3-17 (foto Ester Andorrà).

Ninots indultats a Benicarló.-El ninot de la Falla El Caduf, que ha realizado el artista fallerto Palacio y Serra, se ha llevado el banderin, vea todos los ninots aspirantes. Por su parte la comisión La Carrasca se ha llevado el premio al mejor ninot infantil, cuya falla lleva por nombre Les Belles Arts, vea todos los ninots infantils . La entrega de los banderines ha tenido lugar frente al edificio del MUCBE. Una hora antes se entregaron los "bunyols" en sus distintas categorias a los falleros que lo han merecido, en el Auditorio Pedro Mercader. Ambos actos han estado presididos por la alcaldesa Xaro Miralles. Vea Benicarló al Día.


Exposició de 55 imatges del curs de fotografia de l'EPA dirigit per Xavier Marmaña

Com que Setmana Santa enguany cau molt tard, el CEIP Assumpció acaba d'editar ja la segona edició d'aquest curs 2016/17 de la seua revista escolar, Xerinola, que és la nº 42 i correspon a Pasqua. La portada i contraportada han estat elaborades pels alumnes d'Infantil 5 anys i la resta del contingut, com sempre, per tots els grups de l'escola, a més del consell de redacció, integbrat per alumnes de cinqué i sisé de Primària. En aquest número 42 abunden les pàgines dedicades al Carnaval, incloent per exemple entrevistes a diverses reines de comparses. Ja està penjat també el resum online de la Xerinola, a la  web del centre  www.assumpcio.es  i la revista sencera a issuu: https://issuu.com/ceipassumpcio/docs/xerinola_n42

Última setmana per col·laborar amb el disc del grup de les Terres del Sénia, Solk. Estem en l'última setmana de la nostra campanya i per a encarar aquesta recta final hem penjat un tastet de les peces que sortiran al CD-llibre al nostre bandcamp. I si t'animes i vols col·laborar aquí: http://solkarrels.blogspot.com.es/ 

La Cabalgata del 'Ninot' llenó las calles de Benicarló. El recorrido empezó ante el edifico de la Cámara Agraria con un gran despliegue de iluminación, los integrantes de las 13 comisiones falleras recorrieron el circuito marcado mostrando su imaginación con los disfraces y complementos ideados para una ocasión en la que lo primordial era la diversión. La colorista comitiva llenó de animación las calles. Por destacar algunos de los vistosos trajes, en la Falla La Barraca se disfrazaron de vikingos. En la Falla Benicarló, de científicos con sus caras maquilladas de purpurina en tonos azulados, otras más, preferían inspirarse en el universal cuento de Lewis Carroll, 'Alicia en el País de las Maravillas', y los integrantes de la comisión se disfrazaron del Sombrerero Loco y de la Reina de Corazones. Abrió el orden del desfile la Falla Nou Barri y lo cerró la Falla Benicarló. Vea la cabalgata en Canal 56 y Maestrat TV.

CEIP Marqués de Benicarló.-Els tres grups de 5è vam anar d'excursió a València. En primer lloc vam fer una visita guiada per la seu del parlament valencià, les Corts Valencianes. Ens van donar una interessant informació històrica del Palau dels Borja i de Benicarló. La visita a l'hemicicle amb l'explicació del funcionament del parlament va ser molt didáctica. Després de passejar pel casc antic de la ciutat, vam gaudir de la visita a l'Oceanogràfic de València, l'aquari més gran d’Europa. Allí vam poder conèixer de prop el comportament i la forma de vida de les diferents espècies que té: les divertides i juganeres belugues, els lleons marins, les foques, les tortugues, els taurons, meduses, cavallets de mar, estels, eriçons, crustacis de tot tipus i per descomptat els peixos de mil colors , formes i mides diferents, a més de les aus típiques de zones humides, com les que viuen en l'Albufera de València...i com no, la fantàstica exhibició dels dofins! Ha estat una excursió molt estimulant i gratificant!

L'Ajuntament de Càlig té previst finalitzar les obres, que s'emmarquen dins dels Planes Provincials d'Obres i Serveis de la Diputació de Castelló i la inversió de la qual ascendeix a 50.000 €. L'alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha detallat que “estem treballant en la remodelació de la plaça Blasco Ibáñez i en els carrers alcalde José Monroig i Baixada Tinent Fuentes, que necessitaven una actuació urgent”. En aquest sentit, en la plaça s'està duent a terme una remodelació total. “Hem substituït els gronxadors existents per uns adaptats a la normativa europea, i hem instal·lat sòl de cautxú”, explica Borràs, mentre que en els vials “s'està millorant tot el clavegueram, ja que amb el pas dels anys s'havia quedat molt obsolet”

L’Ajuntament de Sant Mateu ha tancat la liquidació del pressupost de l’any 2016. Els resultats de l’anàlisi dels comptes de l’any passat reflecteixen l’obtenció d’un romanent de tresoreria de 145.000 €. A més, l’any passat Sant Mateu va amortitzar 85.838 € de deute, complint també tots els paràmetres exigits pel Ministeri, com l’estabilitat pressupostària, el límit de deute i la regla de despesa. Tal com afirma l’Alcaldessa Ana Besalduch: “L’Ajuntament està portant a terme una gestió econòmica responsable, que ens permet crear noves infraestructures per a la gent, millorar els serveis del nostre poble, i al mateix temps continuar reduint el deute municipal.”

Al Museu de les Terres de l'Ebre es va fer la primera dei cicle de xerrades "Trencant mites sobre desigualtat de gènere a l'Europa del segle XXI" que està impulsat per l'Antena de Coneixement de la URV a Amposta, amb col·laboració amb el Museu de les Terres de l'Ebre, l'Ajuntament d'Amposta i el Consell Comarcal del Montsià. L'objectiu del cicle és el d'aprofundir en la comprensió de les desigualtats de gènere en àmbits com la publicitat, la conciliació de la vida laboral i personal, la pobresa, etc.  La xerrada anomenada “T’agrada conduir? A les dones també. Analitzem la publicitat sexista” va anar a càrrec de la Dra. Ana Giménez, professora de dret civil de la URV.

La companyia El Cau de l´Unicorn, professionals sota la llum negra, triomfà  als Dissabtes de Teatre de La Xarxa amb l´espectacle Akäshia.

El Partido Popular de Vinaròs ha denunciado que “en menos de dos meses el tripartito ha incrementado en dos ocasiones el precio de venta de El Diariet, el único medio de comunicación público de la localidad, sin que exista ningún acuerdo conocido que lo autorice”. El portavoz adjunto de los populares, Lluís Gandía, ha afirmado que “a finales del mes de enero ya denunciamos un primer incremento en el precio de venta de El Diariet y únicamente obtuvimos la callada por respuesta de un gobierno que se autocalifica como muy transparente pero que actúa de espaldas a los vinarocenses y sin dar respuesta a las cuestiones que no le son cómodas”. Gandía ha indicado que “el precio de venta y la publicidad está regulado y, a fecha de hoy, desconocemos quien está autorizando unas subidas de precio que no están contempladas en la ordenanza”. Los populares señalan que “el Alcalde habla siempre con mucha facilidad pero sin pruebas de acuerdos bajo mano en anteriores legislaturas pero aquí tenemos un ejemplo de como se está permitiendo un incremento que afecta al bolsillo de los vinarocenses y del que desconocemos quien lo está permitiendo”.

El portavoz del PP de Vinaròs, Juan Bautista Juan, exigió al equipo de gobierno que ponga en marcha la gestión directa de la unidad de ejecución UE2R09, de la zona de la Torre Ballester, situada en pleno casco urbano de la localidad. El futuro desarrollo de esta zona, como explicó Juan, permitiría la apertura de la calle Andorra y la continuación de la calle Ramon Llull, además de la obtención de una plaza con un espacio de 3.600 metros de zona verde urbanizada. Además, con este desarrollo, el Ayuntamiento obtendría la Torre Ballester como equipamiento público. El portavoz popular recordó que en la anterior legislatura se dieron los pasos para abordar esta zona por gestión directa y destacó la importancia de este desarrollo “al ser un lugar integrado en el casco urbano que se encuentra actualmente sucio y abandonado”.

La Unió Intercomarcal de CCOO Comarques del Nord ha celebrado su 5º Congreso. Se han presentado dos candidaturas a la Secretaría General: la primera encabezada por el propio Manel Nieto y la segunda por Pasqual Barceló, procedente de la Federación de Sanidad y Sectores sociosanitarios. En la votación final, la candidatura encabezada por el actual Secretario General ha obtenido el 63 %, por el 33% de su compañero. Respecto de la Comisión Ejecutiva, la votación ha dado como resultado que la candidatura de Manel Nieto ha obtenido 8 de los 13 representantes. Los otros 5 han correspondido a la candidatura encabezada por Vicente Llopis. Nieto ha señalado que “la nueva Comisión Ejecutiva debe tener como objetivo prioritario profundizar en el trabajo desarrollado en los últimos años, consolidar el papel sociopolítico de CCOO y, como no, recuperar la afiliación perdida en los peores años de la crisis”. Para finalizar ha hecho un llamamiento a los componentes de la candidatura alternativa. El Congreso ha contado con la presencia del Alcalde de Vinaròs.

La segona edició del Concurs de Cantautors amb la Veu Petita ha arrancat amb força, mireu AGENDA.

Pilar Bellés ens ha ofert la conferència "El paper de la dona en l'obra de Cervantes". Bellés va comparar els temes del Quixot amb els que apareixen en la seva novel·la "Somos víctimas de una sociedad machista y cruel". Segons ens va explicar aquesta professora i escriptora en els trenta dies, que dura el mes de la dona, ella té programats esdeveniments en diferents províncies espanyoles: València, Albacete, Jaén, Toledo i, com no, Castelló i província, convidada per diferents ajuntaments i associacions. L'estudi de Pilar Bellés sobre l'obra de Cervantes resulta fresc i original ja que, amb un text amè i originals poemes de la seva autoria, l'escriptora ens mostra com va ser, segons la seva visió, la vida de Cervantes i com es van forjar les idees de independència i llibertat d'aquest escriptor que es va avançar al seu temps. Esta escriptora y conferenciant de Sant Mateu (Castellón) comparteix la seva activitat literària amb la investigació en l’aprenentatge de l’anglès i la tasca docent.

L’autora senienca Marta Tena estrena la novel·la “Tots els colors del vent”, mireu AGENDA.

l I Programa d'Enfortiment del Teixit Associatiu de Benicarló, mireu AGENDA. 

La regidora de Política Social, Igualtat i Discapacitat de l'Ajuntament de Vinaròs, Mamen Ruiz, acompanyada pel coordinador de l'àrea i una treballadora social, han visitat aquesta setmana l'Ajuntament de Sogorb, a Castelló, per conèixer de primera mà com s'estructuren els serveis socials en aquesta localitat. Aquest ha estat el principal objectiu d'aquesta visita, en la qual han estat rebuts per la regidora de Benestar Social de Sogorb, Yolanda Sebastià, amb l'equip de Serveis Socials. Després de recórrer les instal·lacions s'han compartit experiències de tots dos municipis, posant en comú mètodes d'organització i impressions sobre el treball diari. Entre els temes abordats, es troba la voluntat d'aproximar el model de serveis socials a la nova línia que està prenent la Conselleria de Polítiques Inclusives, enfocada cap a una major proximitat i la necessitat d'abordar el treball mitjançant equips multidisciplinaris. També es va parlar dels voluntariats, l'atenció a la diversitat i l'habitatge social. Aquesta visita, va comentar Ruiz, "és el reflex de la voluntat que hi ha de millorar dia a dia, renovant l'organització i els mètodes per aconseguir un objectiu compartit en tots dos consistoris: ajudar al benestar de les persones".

El último de los desprendimientos de la fachada de la iglesia parroquial de Canet lo Roig puso en peligro la integridad de los vecinos que acudieron a una celebración religiosa a este templo que continúa deteriorándose. El consistorio ha llamado a diversas puertas para lograr esta ayuda a la que las arcas municipales no pueden hacer frente, «la hemos pedido también a través de la Fundación Blasco de Alagón pero nada de nada». Lamentaba la alcaldesa las «escasas» inversiones que en la comarca se han hecho últimamente en cuanto a Patrimonio. Otro punto de petición de ayuda es el obispado de Tortosa para ver si conjuntamente con el Ayuntamiento y la Diputación Provincial se puede lograr ese necesario presupuesto, según informaba finalmente Pallarés.  Más en Vinaròs Mail, 8-3-17.

El portavoz del PP de Vinaròs, Juan Bautista Juan también acusó al equipo de gobierno de no estar gestionando entornos que tienen pendientes de desarrollar por gestión directa. “Siendo un momento muy adecuado para continuar con esta planificación y ordenación porque no hay presión urbanística y continúan habiendo asuntos pendientes en este sentido, como el Plan especial del Casco antiguo o de la N-340, entre muchas otras, el Ayuntamiento no mueve ficha. También hay parálisis en aquellos PAI que el Ayuntamiento debe abordar por gestión directa, como el PAI SUR 17, conocido como el PAI de Mercadona o el PAI de la Guardería”, señaló, recordando que en la anterior legislatura el PP abordó el Plan especial de la ermita o la modificación puntual número 25 del PGOU, que resolvió aquellas sentencias que recaían al Ayuntamiento por expropiaciones forzosas de zonas calificadas como verdes.

Fruit del conveni entre el Vinalab i la Universitat de València, ha començat el programa "Disciplina positiva a l'aula amb intel·ligència emocional", que la jove psicòloga Ànima Garcia Serrano imparteix a professorat de la nostra comarca. Aquesta formació està emmarcada dins del Pla de Formació que la Universitat de València ofereix al professorat no universitari en actiu (de centres públics, tant concertats com privats). Per això s'està treballant de la mà amb el Centre de Formació i Qualitat Manuel Sanchis Guarner i en aquest exercici 2017, des del Vinalab, s’han recollit les propostes realitzades per mestres i professors de la nostra comarca (amb la col·laboració del CEFIRE). L'objectiu del programa és complir amb l'article 3 dels estatuts de la Universitat de València, que recull, entre d'altres, "l'actualització permanent del coneixement i de la formació del professorat de tots els nivells d'ensenyament". D'aquesta acció formativa, gratuïta i certificada per la Universitat, cal esmentar que és la primera vegada que la nostra comarca té presència en aquest pla de formació. Destaca també l'entusiasme i les ganes d'innovar del professorat del CEIP Jaume Sanz de Peníscola, d'on són la majoria d'inscrits en el curs i des del Vinalab s'anima a la comunitat educativa de la zona a aprofitar aquest recurs d'actualització de coneixement en properes edicions.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Benicarló, Josep Barberà, ha donat a conéixer les xifres corresponents a 2016 de visitants als diferents espais culturals i patrimonials que gestiona l'Ajuntament. El Mucbe, amb més de 26.000 visites, ocupa el primer lloc de la llista. Destaquen en el còmput els més de 100 grups que han passat pel Centre Cultural Convent de Sant Francesc per a gaudir de les nombroses exposicions que es programen al centre i que abasten tots els estils de la plàstica, a més de les activitats orientades als centres escolars de Benicarló. Ressalta en l'anàlisi de les xifres l'important increment de visites que ha experimentat el poblat iber del Puig de la Nau, que passa de 1.100 visitants el 2015 a més de 2.500 visitants al llarg de l'any passat. El regidor ha explicat que «les primeres jornades de recreació històrica que van celebrar-se el 2016 han consolidat el jaciment com un important reclam per al turisme cultural.» A més, el poblat ha rebut també mes de 100 grups que han descobert l'assentament iber a través de les visites guiades que ofereix l'Ajuntament. La visita al jaciment s'ha convertit també en una activitat habitual per als centres escolars de la ciutat. L'Edifici Gòtic del carrer Major, antic Ajuntament de Benicarló, ha rebut la visita de més de 13.000 persones. Les propostes culturals que ofereix el centre van més enllà de la plàstica i conformen també una programació que contempla habitualment espectacles de xicotet format, conferències, i debats.

Migjorn.-DIFERENT VARA DE MESURAR. Quan fa un temps, en el passat govern del PP a Vinaròs, per nomenar un representant al Consell Escolar Municipal els llavors governants van inventar un procés de sorteig entre totes les associacions del poble (des de les comparses carnavaleres i confraries de Setmana Santa fins a la d'emigrants, colombòfiles, etc., etc., totes molt lloables però sense sentit en l'àmbit escolar), cal dir que vam aconseguir anul·lar tot el procés. Llavors van buscar un altre sistema per a treure'ns de sobre, van canviar de criteri i en lloc de fer-ho de forma extensiva van fer la convocatòria mitjançant la publicació en el TAULÓ D'ANUNCIS DE L'AJUNTAMENT i la publicació del mateix en el BOP, casualitat que en acabar el termini sols hi havia un candidat (ACRA) i va ser anomenat. Ens van dir que van complir la Llei. Ens vam haver d'aguantar i conformar-nos en no estar en el dit Consell. La història és més llarga però de moment ens quedem aquí.

L'alcalde Enric Pla, acompanyat pels tècnics de l'ajuntament de Vinaròs, va mantindré una nova reunió amb el delegat d'Iberdrola en Castelló, Fernando Vázquez, i el seu equip.
 Aquesta reunió culmina mesos de treball per adaptar el subministrament elèctric a les condicions actuals de la demanda, tant de la població com per al desenvolupament urbà dels anys vinents. “Aquest acord, que es farà efectiu en un termini pròxim, garantirà una millora de servei als ciutadans de Vinaròs, optimitzarà el subministrament als equipaments públics projectats i permetrà el desenvolupament d'aquelles unitats urbanístiques que tenen una viabilitat real”, ha explicat Pla. L'alcalde també ha destacat les gestions fetes els últims mesos amb Iberdrola i la voluntat de les dos parts per adaptar els convenis de col·laboració a l'actual situació econòmica i a una realitat de desenvolupament urbà molt llunyana a la prevista en el seu moment pel PGOU. A més ha agraït el suport i l'assessorament de la Conselleria d'Economia Sostenible i de la Direcció General d'Indústria i Energia i l'excel·lent treball dels tècnics i tècniques de l'ajuntament de Vinaròs.

La segona edició de la campanya “Decidim junts, millorem Alcanar” ha finalitzat amb l’emissió de 790 vots, un 36% més que l’any passat. Un total de 790 veïns i veïnes d'Alcanar i les Cases han participat en aquest procés de votacions per escollir quines propostes s'inclouran en el pressupost municipal 2017. De tots els vots emesos, 710 s'han recollit a Alcanar i els 80 restants a les Cases. D'aquesta manera, la participació ha augmentat més d'un 30% respecte als 528 vots emesos l'any passat. La participació també és superior a la dels altres municipis de la comarca que han portat a terme campanyes de pressupostos participatius aquest any. A Alcanar les propostes més votades són 'Instal·lació de càmeres de videovigilància a les illes de contenidors' (155 vots) i 'Creació de pàrquings públics' (96 vots), mentre que a les Cases les dos propostes que s’han imposat són la 'Instal·lació de càmeres de videovigilància a les illes de contenidors' (22 vots) i 'Millora d'equipaments esportius de l'Escola Marjal' (12 vots). La incorporació de càmeres de videovigilància als dos nuclis urbans serà un bon complement a la campanya de sensibilització, iniciada fa uns mesos pel consistori, per a recordar la prohibició de deixar bosses, cartrons o vidre fora del contenidor corresponent, així com mobles o estris vells. El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, explica que "resulta sorprenent l'esforç d'alguns veïns a l'hora de traslladar objectes voluminosos fins a les illes de contenidors" en lloc de fer servir el servei de recollida de residus de l'Ajuntament. .

Accidente en C/ César Cataldo. Información sobre la Cabalgata del Ninot. Vea P.Local.

Campanya per tal d'informar dels perills que entranya el consum d'alcohol al llarg de les festes falleres: http://news.vinaros.net/v10/index.php?sec=agenda

Quejas vecinales por ambiente musical y lanzamiento de petardos. Alteración del orden por discusión de pareja, vea P.Local.

Després de 30 anys, el dipòsit principal del pou de la Misericòrdia, que va ser construït als anys 80 per garantir el subministrament d'aigua potable als ciutadans de Vinaròs, ha pogut ser buidat per primera vegada per avançar en els treballs de neteja i manteniment que aquesta instal·lació necessita. Com a primer pas per a això, indica l'encarregat del servei de FACSA - Aigües de Vinaròs, Benjamín Eixarch, un especialista en aquest tipus d'estructures ha fet una avaluació inicial. Posteriorment es redactarà un informe amb les millores que necessita aquest dipòsit de 18.000 m3 de capacitat i 70 metres de diàmetre, el qual ofereix una reserva d'aigua per al municipi d'entre 1,5 i 2,5 dies segons l'època de l'any. Ara, mentre es dissenya el projecte per a la reparació de bigues i columnes, el dipòsit tornarà a omplir-se i s'espera que a partir d'octubre pugue buidar-se de nou per a dur a terme aquests treballs, que duraran més de dos mesos. El regidor d'Obres i Serveis, Guillem Alsina, explica que això està sent possible "després que al 2016 s'invertís per remodelar el dipòsit auxiliar, que té una capacitat de 400 m3, canviant el sistema de funcionament de les bombes".

Un senderista de 41 años tuvo que ser rescatado por los bomberos del Consorcio Provincial y trasladado después al hospital de Vinaròs tras resbalar y caerse por un acantilado de la zona de la Cala Volante, en el paraje natural de la Serra d’Irta. El accidentado sufrió policontusiones y se golpeó también la cabeza contra unas rocas. El hombre iba acompañado de otra persona, de 29 años, que sufrió algunos rasguños por el cuerpo. El suceso se produjo a las 12.30 horas del mediodía. Al lugar se desplazaron rápidamente los bomberos por vía terrestre, así como Guardia Civil, Policía Local y un Soporte Vital Básico (SVB). Tras comprobar que el herido estaba consciente y advertir del complicado acceso para rescatarlo, avisaron enseguida a una unidad acuática de los bomberos de Benicarló, quienes, con una embarcación, lograron trasladadarlo. El senderista y su acompañante trabajan en un instituto de Benicarló.

El ministro del Interior, José Ignacio Zoido, reconocía hace unos días en el Senado los problemas de las comisarías de la provincia de Castellón para tramitar documentos como el DNI o Pasaporte. El ministro anunció medidas urgentes para resolver la situación a preguntas del diputado nacional por Compromís, Jordi Navarrete. El titular de Interior, aseguró que el Gobierno «no se ha dedicado, ni se dedica ni se dedicará a castigar» a los vecinos de Castellón, como le acusó Navarrete, y garantizó que «no pondrá trabas » a la hora de solucionar el problema.  De momento la situación sigue complicada en Vinaròs, a donde se desplazan una vez por semana funcionarios desde Castellón, y Vila-real. El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha celebrado que se ha realizado una convocatoria para cubrir vacantes, “en Comisión de Servicio ATF, en la Unidad de Extranjería y Documentación de Vinaròs”. Como denunció la coalición, “en esta localidad la oficina seguía sin un servicio semanal de lunes a viernes, no se convocaban plazas de trabajo para esta oficina, que ya cuenta con un local cedido”. El plazo para la presentación de las solicitudes finaliza el día 20 de marzo de 2017. Navarrete espera que la convocatoria, “acabe teniendo efecto”. Más en Vinaròs Mail, 8-3-17.

El delegado del Gobierno en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha destacado que el Ministerio del Interior ha cumplido su compromiso de disponer de servicio permanente de expedición del DNI y de Pasaporte en la Unidad de Extranjería y Documentación de Vinaròs. Moragues ha explicado que los servicios centrales de Jefaturas Superiores y comisarías provinciales y locales de Policía Nacional convocaron seis plazas para Vinaròs, de manera que el municipio dispondrá de un servicio permanente para la expedición del DNI y el Pasaporte. De las seis plazas, dos de ellas son para agentes de la Policía Nacional y cuatro a las que podrán acceder funcionarios de los Cuerpos Generales de los grupos C1 y C2. El plazo para presentar las solicitudes finaliza el día 22 de marzo. El alcalde Enric Pla ha recordat que la notícia arriba després de mesos de gestions municipals, en les que es va proposar al Ministeri de l'Interior portar a funcionaris d'altres serveis de l'Estat a aquesta oficina.  Pla ha volgut agrair a totes les persones que estan treballant per desbloquejar aquesta situació, entre elles el senador Jordi Navarrete, i també ha destacat la bona receptivitat a les demandes municipals per part de la Subdelegació del Govern a Castelló i de la Delegació de València.

La Diputación de Castellón se aliará este año con las Fallas de la provincia. El Gobierno Provincial ha aprobado una línea de ayudas para subvencionar la iluminación y las bandas de música de las comisiones falleras de los cuatro municipios castellonenses que “ya respiran por los cuatros costados el orgullo y la tradición de una celebración que es patrimonio de la humanidad y un incomparable motor económico y social”. El vicepresidente y diputado de Cultura, Vicent Sales, ha explicado que para “valorizar y reforzar el impacto cultural y turístico de las Fallas de la provincia”, desde el Gobierno Provincial se destinarán 70.000 euros entre las 40 fallas de las localidades de Almenara, Borriana, Benicarló y La Vall d'Uixó. Así y mediante una subvención de 1.000 euros por comisión fallera y otra de 750 euros en concepto de iluminación, Diputación colaborará con las comisiones falleras de Benicarló y 7 de La Vall d'Uixó.

El  Chiringuito de Pepe, se ha estrenado en el canal temático Europa, Europa que se ofrece en diferentes países de habla hispana.  La producción de Mediaset España y 100 Balas emitió sus dos temporadas en Telecinco y supuso una notable promoción para Peñíscola. El alcalde, Andrés Martínez, afirma que «la exportación de la serie es una excelente noticia para el destino turístico», que de esta forma llega a «millones de potenciales turistas en países de América». En los últimos ejercicios, la localidad ha reforzado en su condición de destino para el sector audiovisual. El ejemplo más reciente es la serie de Televisión Española El Ministerio del Tiempo, que rodó secuencias de la próxima temporada en el paraje natural de la Serra d’Irta.  Más en Vinaròs Mail, 8-3-17.

L'Ajuntament de la Sénia va aprofitar l'acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones, per presentar les activitats d'Igualtat programades per a l'any 2017 des de la Regidoria de Benestar Social, Igualtat i Salut. L'acte va tindre lloc a l'Auditori del Centre Obrer, i va consistir en la lectura del mafifest, aprovat prèviament al Ple, que enguany va còrrer a càrrec de l'exalcaldessa, M.Pilar Ballester, atenent que hi ha el costum de que ho llegeixi la dona homenatjada per l'Ass. de Dones Senienques a les passades Festes Majors. També es va poder gaudir d'una xerrada del Dr. Àngel Belzunegui, portat per l'Antena de la URV a la Sénia amb el títol "Homes i dones, entre el treball i la cura", el parlament de cloenda de l'alcalde Joan Moisés i un aperitiu/debat obert a tothom. La regidora d'Igualtat, Alma Gimeno va explicar l'esforç que s'està fent des de l'Ajuntament per incrementar les activitats adreçades a dones, de forma que enguany s'han previst 5 tallers, 4 cinefòrums, 4 xerrades del SIAD i 1 exposició de l'ICD, tot això a més de les 2 xerrades del SIAD que ja s'han fet al passat mes de febrer i la xerrada sobre publicitat sexista que va portar l'Antena de la URV al mes de gener. (adjuntem fotos i cartells de les activitats).

“Vinaròs, terra de bous” ha organizado una salida cultural a la ganadería de D. Nazario Ibáñez sita en Yecla, vea AGENDA.

Cicle de quatre conferències “Eines per a un planeta que respira” a Alcanar entre març i juny, mireu AGENDA.

Se disputó la primera carrera del campeonato de la comunidad valenciana en circuito marlonkart en Oropesa en la cual el joven piloto del Karting Vinaròs Jan Peral Resurrección obtuvo dos segundos puestos en las dos carreras que se disputaron incluyendo vuelta rápida. Próximamente el 1 de abril Jan debutará en el campeonato de España Santander en el circuito de Recas Toledo.

El responsable de Comunicación de Ciudadanos (Cs) Vinaròs, Goyo González, ha reclamado al equipo de Gobierno “una solución para el servicio de correos” y ha criticado que “hay más de siete mil afectados que cumplen con sus obligaciones tributarias”. "Entre el PSOE y el PP, unos que mandan y otros que han mandado, se tiran las culpas mútuamente pero no han arreglado nada, siendo imperdonable que por la razón que sea se pierda el Servicio de Correos. “Ciudadanos de Vinaròs se pone al lado de todos los vecinos que tienen la incertidumbre y la preocupación de si en la Costa Norte, Costa Sur y Zona de la Ermita llegará el correo a sus viviendas”, ha subrayado González.

Acord Ciutadà de Vinaròs ha acusado al equipo de gobierno y al PP de la situación que plantea Correos en las costas norte, sur y la ermita, y ha pedido la realización de un estudio de la población de estos entornos. “Ni el PP el 2014 ni el equipo de gobierno ahora han hecho nada al respeto”, ha indicado el portavoz de la coalición, Lluis Batalla, que también ha lamentado que el gobierno local “haya caído en la demagogia más vulgar con el argumento del ‘ y tú más’, pasando en 20 meses de decir que eran novatos a buscar culpas fuera”. Para Batalla, el PP tiene que explicar porque no contestó a los requerimientos de Correos en 2014, y el equipo de gobierno “porqué ha dejado pasar tantos meses hasta enero de 2017 sin hacer nada y cual ha sido el motivo para no contar con los vecinos de las zonas afectadas ni haberlo comunicado a las reuniones vecinales y tampoco a los partidos de la oposición”.

La regidora Maria Cano ha explicat que aquest mes de març, 23 joves que formen part del Programa de Qualificació i Ocupació (PICE), que es desenvolupa a través d'un conveni de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló, ja han començat amb la formació grupal en el Vinalab, la qual contempla també l'estudi de matèries com la informàtica, l'anglès i altres competències transversals. "El que aquest programa busca és que els menors de 30 anys que formen part d'ell tinguen més facilitats per accedir a una feina, i puguen rebre una orientació i acompanyament personalitzat que els encamine cap a l'autoocupació o a integrar-se al mercat laboral a través de pràctiques en empreses", ha explicat la regidora. Tot i que aquesta primera edició ja està en marxa, les persones interessades a participar en les següents poden demanar més informació a l'Agència de Desenvolupament Local (Pl. San Telmo. Edifici Pirulí, 3a planta).

Vinaròs conmemoró el Día de la Mujer Trabajadora con la lectura de un manifiesto frente a las puertas del Ayuntamiento a cargo de la concejala de Política Social, Mamen Ruiz, presentación de monólogos...y el 10 de marzo, a la misma hora y en la misma sala, Asunción Ventura, miembro del Consejo Jurídico Consultivo de la Comunidad Valenciana, realizará una charla sobre los “10 años de la ley de igualdad: del reconocimiento del derecho de sufragio a la igualdad efectiva de hombres y mujeres”. Durante el fin de semana del 11 y 12 de marzo también hay actos programados, como la proyección de la película documental “La actriz en el cine español”, que se realizará en la Biblioteca el sábado a las 11:30 horas, así como una concentración que llevarán a cabo los sindicatos a las 11:30 horas en la plaza 1º de Mayo. Vea AGENDA.

La Guardia Civil ha detenido a dos personas, una por hurto en interior de vehículo y otra por receptación. La actuación se inició cuando los agentes del Cuartel de la Guardia Civil de Vinaròs recibieron una denuncia de la Guardia Civil de Bilbao, donde una persona comunicaba que mientras se encontraba de vacaciones en Vinarós, autores desconocidos habían sustraído del interior de su vehículo unas gafas graduadas, un terminal móvil de alta gama, una cámara de fotos, dinero en efectivo, tarjetas de crédito y una cartera con documentación. Recibida esta denuncia, los guardias civiles iniciaron una investigación para esclarecer el hecho, que dio como resultado tras varios meses la identificación, localización y detención del autor del hurto, resultando ser un varón como supuesto autor de un delito de hurto en interior de vehículo. Continuando con las pesquisas, los guardias civiles averiguaron que algunos de los efectos sustraídos habían sido adquiridos por una tercera persona por lo que los agentes procedieron a su identificación detención, tratándose de una mujer como supuesta autora de un delito de receptación.

La commemoració del Dia de la Dona a Benicarló ha tingut un marcat accent reivindicatiu. Sota el lema comú «Fem un pas endavant per la igualtat», s'han reunit representants institucionals, de la comunitat educativa i de la societat benicarlanda per a reivindicar un any més els drets laborals i socials de les dones. La lectura del manifest institucional ha anat a càrrec de l'alcaldessa, Xaro Miralles, la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, el portaveu del PP, Juan Antonio Mañá, i el regidor de Ciudadanos, Juan José Cornelles. A través del manifest, l'alcaldessa i la regidora s'han compromés a elaborar i desenvolupar un Pla d'Igualtat Municipal «que ha de traduir-se en projectes concrets que incidisquen tant en l'Ajuntament com en la ciutadania». Segons ha explicat Marta Escudero, «treballarem de manera transversal a tots els departaments municipals per a introduir en totes les polítiques proposades i en totes les accions la perspectiva de gènere». L'alcaldessa, que s'ha compromés a «assumir una tasca educadora i transformadora», s'ha refermat en aquest compromís i ha afegit que «impulsarem accions concretes per avançar en la igualtat d'oportunitats de dones i homes dins de l'àmbit laboral, tant dins de la mateixa administració com en les relacions amb altres empreses».

Un vecino de Vilafranca, Jesús Tena Gracia, fue juzgado en Vinaròs por desobedecer la ley electoral y negarse a participar como primer vocal en las pasadas elecciones. Por la mañana, hubo una concentración en su apoyo de una docena de personas a las puertas del juzgado de Vinaròs, antes de la celebración del juicio, con dos pancartas que dictaban "por la libertad individual e ideológica" y "por el derecho a la objeción de conciencia". El juicio ha quedado ya listo para sentencia, y aunque en un principio se indicó que se enfrentaba a una multa de 5.500 euros, antes de la celebración de la vista se intentó llegar a un acuerdo económico de una sanción de 700 euros que el acusado no quiso aceptar. "Dependiendo del resultado de la sentencia, si me declaran culpable lo recurriremos al tribunal provincial, porque quiero que se escuchen mis argumentos", explicó  a la salida del juzgado de Vinaròs. Tena recibió el pasado 1 de junio una notificación en la que se le informaba que formaba parte de la mesa electoral del colegio público de Vilafranca, teniendo que comparecer el 26 de junio con motivo de las elecciones generales a las 8 de la mañana para la constitución de la mesa y permanecer en ella hasta finalizar el proceso electoral. “Por otra parte, se abría un periodo de siete días para alegar y expresar los motivos que impiden la aceptación del cargo ante la junta electoral de zona de Vinaròs, y envié mi alegación comunicando mi objeción de conciencia”.

 
Intervenció del senador vinarossenc Jordi Navarrete (Compromís) en la votació dels trens de rodalies Maestrat i Tortosa

Després de la finalització de l'última campanya de Biblioestudi a la Biblioteca Municipal, a Vinaròs, que es va dur a terme durant 6 setmanes entre el 22 de desembre i el 5 de febrer, les dades recopilades mostren que aquesta temporada el nombre de visites es va incrementar en un 25%. "El resultat és molt positiu, ja que hem passat de 5.965 usuaris a 7.500 en aquesta última campanya, orientada a que els estudiants de Batxillerat i universitaris disposin d'un horari estès en aquestes instal·lacions perquè puguen preparar millor els seus exàmens", ha explicat el regidor de Cultura i Joventut, Marc Albella. Aquest augment s'explica, indica la directora de la Biblioteca Municipal, Maite Arnau, en què, a més d'haver decidit ampliar aquesta campanya durant una setmana més, la iniciativa ja s'està consolidant, de manera que ja hi ha més persones que la coneixen, pregunten i participen.

El Mucbe programa per al 2017 exposicions dedicades a destacats artistes valencians, mireu AGENDA.

Ulldecona es mostra a favor del dret a vot a partir dels 16 anys La moció va ser presentada per Més Ulldecona-Am, i van donar suport Ciu, Psc i la Cup, mentre que el PP es va abstenir. A instàncies de les Jerc, Joventuts d’Esquerra Republicana, el Grup Municipal de Més Ulldecona-AM vam presentar una moció en defensa del vot a partir dels 16 anys. Com ja va fer el Grup Parlamentari d’Esquerra al Congrés dels Diputats, on en primera instància tenia el suport de la majoria de la cambra malgrat que finalment el PSOE es va fer enrere en la votació definitiva, Més Ulldecona va portar a debat al Ple Municipal la mateixa proposta per tal de posar en l’agenda política una reivindicació recurrent entre les associacions juvenils, entre elles el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana i el Consell de Joventut de les Illes Balears. Al jovent d’entre 16 i 18 se’ls atribueixen drets i deures equiparables als que tenen els majors d’edat com ara, dret a treballar, deure de pagar impostos, ple consentiment de tractaments mèdics, dret al matrimoni, responsabilitats penals i dret a decidir si volen seguir estudiant, per això Esquerra Republicana defensa que el jovent a partir dels 16 anys pugui decidir sobre qui legisla aquells temes que afecten directament els seus drets i deures.

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Ebre va atendre l'any passat 43 dones víctimes de violència de gènere, un 16,2 per cent més que al 2015, segons consta en la memòria tècnica anual d’ aquest servei del Consell Comarcal del Baix Ebre. Al 2016, el SIAD va atendre en global 226 dones (un 6,6% més que el 2015) i va fer 457 intervencions. En aquestes dades no s'inclou el municipi de Tortosa que disposa de servei propi. De les 457 intervencions fetes la majoria van correspondre a atencions de caràcter psicològic (281) i jurídic (162), mentre que les atencions de caràcter social només en van ser 14. En l'àmbit psicològic la tipologia més freqüent va ser angoixa (192 atencions a 84 dones) mentre que en l'àmbit jurídic van correspondre a casos de divorci (32 atencions a 29 dones), custòdia de fills o filles, o incompliment de sentències. De les 226 atencions fetes el 2016, el perfil més freqüent correspon al d'una dona entre 30 i 45 anys (92) i entre els 46 i 65 anys (91 dones), mentre que les dones d’edats compreses entre 19 i 29 anys i les majors de 66 anys només representen un 11,9% i un 7,07%, respectivament. Pel que fa a l'estat civil, un 33,62% de les dones ateses estan casades o viuen en parella.

A l'Espai Gastronòmic del Mercat de Vinaròs ha estat presentada la programació del Tast del Territori 2017, mireu AGENDA.

Es va cel.lebrar dins el marc de la commemoració del centenari de l’Associació Musical Filharmònica Rossellana i La Unió Filharmònica d’Amposta, la trobada de bandes juvenils d’aquestes dos entitats. Es va organitzar una activitat molt emblemàtica on la joventut i el futur de les dos bandes van oferir un magnífic concert en un repertori on la Unió Filharmònica d’Amposta va interpretar Adspirantissimo de Jan Van Beekum, Sandpaper (Leroy Anderson) amb els solistes Joan Martín i Pau Princep`i Sparkling Drums de Ted Huggens sota la direcció de Jacint Gisbert Serrat. Per la part de la banda juvenil Rossellana, i sota la direcció de Josep Rangel i Reverté, van interpretar San Diego de Jacob de Haan en una entrada a l’escenari per part dels músics esglaonada, molt atípica i alhora molt interessant, el pasdoble Rossel de Alvaro Gavaldà, Africata de Quincy Hilliard i per a tancar la seva interpretació van oferir d’ Andrew Sales l’obra Lightyear.

Compromís ha lamentado el nuevo intento del PP in extremis por evitar que el Pleno del Senado se pronunciara sobre la creación de un núcleo de Cercanías en Castelló, que permita prolongar las cercanías hasta el Maestrat y Tortosa, así como a garantizar unas frecuencias mínimas diarias. “Saben, porque han encabezado campañas reivindicativas y aprobado mociones en este sentido, de la necesidad de más trenes hacia el norte valenciano y sur catalán, una zona con fuertes vínculos culturales y territoriales deficitaria de comunicaciones por carretera y vía férrea, por lo que no se entiende que vuelvan a proponernos nuevos análisis de movilidad”, ha reprochado el vinarocense Jordi Navarrete. El senador agradeció el apoyo de PSOE, Podemos, ERC, PNV, C’s, Nueva Canarias, Coalición Canaria, Agrupación Socialista de la Gomera, Agrupación Herreña Independiente y PDeCat. Compromís aceptó la enmienda de ERC de prolongar hasta la estación de Benicarló-Peñíscola el Cercanías ya existente en Tarragona (RT2) y comunicando los últimos municipios de les Terres de l’Ebre.

Panal de abejas en un colegio, desprendimiento de una cornisa, inicio de montaje de carpas falleras. Vea P.Local.

Les Festes Majors d'Amposta, les Festes del Poblenou del Delta i les Festes del Carme del barri del grau formen ja part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya . Així ho ha comunicat la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El regidor de Mitjans de Comunicació i Festes, Ramon Bel, s'ha mostrat "molt satisfet" amb aquesta notícia, tot assenyalant que "és un reconeixement a tres festes molt importants del municipi". La memòria presentada davant del departament Cultura per a la inclusió d'aquestes tres festes dins el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya ha estat elaborat pel Museu Terres de l'Ebre i l'Ajuntament d'Amposta.

Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

En actualización permanente también las portadas de la prensa en la sección Premsa

Esta revista no es profesional, no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, contratación del servicio de envíos de emails, patrocinio del concurso e invitación gastronómica anual.

Vinaròs News s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)

 ©1996-2017 VinaròsNews
http://news.vinaros.net     news@vinaros.net

Hosting Maestrat Net S.L