Loading

Lo Más News, del 10 al 17 de gener de 2017

 
Sant Antoni, Camaraes i foguerada, 16-1-17

 
XXVI concurs de redacció de S.Antoni, guanyadors, 16-1-17


Exposició de l'antic barri de Sant Pere, "la furinyà", gener 2017

Este Carnaval 2017 de Vinaròs recuperará el suspendido el año pasado “Room Festival”, fiesta de música electrónica para la “nit del pijama” y se va contar con la presencia de un artista reconocido internacionalmente. El presidente del Carnaval de Vinaròs Jordi Febrer ha destacado la buena acogida del pasado concurso de carteles de carnaval ya que se presentaron en total 42 obras y ganó el joven vinarocense Sebastián Casanova. Asimismo, se ha estrenado recientemente el nuevo logo de la COC, que ha creado Estudio Pruñonosa. Se mantiene estable la cifra de comparsas del carnaval vinarocense, 33, dado que continúa la de “Les Agüeles”, aunque hizo un amago de desaparición, dadas las peculiaridades de la que puede considerarse la más emblemática. El programa oficial de fiestas se está ya elaborando con rapidez para que pueda estar ya editado y en la calle tres semanas antes de las fiestas. Volverá a confeccionarse en Vinaròs. Más en Vinaròs Mail 15-1-17.

Quatre grups actuaran en La Colla Rock 2017, mireu Agenda.

“Tots amb Didac”, iniciativa que recapta fons per a malalties “rares” i a la qual li dóna nom un xiquet de Vinaròs, fa temps va començar amb l’associació AFANOC, dedicada als nens amb càncer, la campanya del sorteig del maillot amb que Aitor Gonzalez va pujar al podi com a guanyador de la volta a Espanya del 2002. El maillot va tocar a un ciclista veí de Vila-real.  A la foto, una treballadora d'AFANOC, amb Didac. Més a Vinaròs Mail 15-1-17.

Castelló Ruta de Sabor pondrá en valor la gastronomía provincial a través de '8 chefs 8 platos', vea AGENDA.

Els pressupostos participatius de Benicarló enfilen la fase de votacions, mireu AGENDA.

Quejas vecinales. Daños materiales. Accidente de tráfico, vea P.Local.

El Ministerio del Tiempo, de TVE, ha rodado escenas en Peñíscola que mostrarán una lejanía que no solo se basará en el tiempo, sino también en el espacio: la acción transcurre en 1943 y en Punta Umbría, con una trama basada en espías. Además del Pebret, han realizado tomas en la cercana cala de Irta. «Unos sitios que son fabulosos y con la ventaja añadida de poder hacer uso de la antigua casa de carabineros», remarcaron desde el equipo. Llevar desde Madrid a las más de 70 personas que han desembarcado en pleno parque natural ha sido posible gracias a la colaboración de las instituciones. Olivares agradeció «las facilidades de las administraciones, tanto Del Ayuntamiento de Peñíscola como de la Generalitat». En cuanto al trío de intérpretes, Hugo Silva contó que la experiencia les ha encantado y que le ha sorprendido, en especial, «el paisaje del parque, con un amanecer maravilloso». Por su parte, Aura Garrido mencionó que durante su estancia han comido galeras, «por recomendación de Antonio Dechent --un reconocido actor que también intervino en estas secuencias--». De igual modo, Nacho Fresneda comentó que ha sido «fantástico» poder rodar en su tierra. Y es que el intérprete nació en Valencia. La mayoría de actores y parte del equipo ya conocían Peñíscola. Más en Vinaròs Mail 15-1-17. 

José Higinio Adell Puig, socio fundador número 6 de Caixa Vinaròs y número 5 de la Cooperativa El Salvador, cumplió esta semana la edad de 105 años. José Higinio, que es el hombre más longevo de Vinaròs, sopló por la mañana en su casa ubicada en Cala Puntal, en la zona turística sur, las velas en compañía de sus familiares y amigos, y recibió la visita de la concejala de Política Social, Mamen Ruiz, que le felicitó en nombre de la corporación municipal, y de la exconcejala de esta área, Marcela Barbé. Nacido el 11 de enero de 1912, este morellano de nacimiento fue uno de los fundadores, en los años 1970, de la sociedad cooperativa de crédito El Salvador, entidad de la que también fue miembro del consejo rector y de vigilancia. Fue el socio número cinco y estuvo en el consell del año 1962 a 1972 y posteriormente, hasta 1978, formó parte del consejo de vigilancia. José Higinio es además tío del presidente de la Generalitat, Ximo Puig.

La asociación cultural Ball de Dimonis de Vinaròs, con la colaboración de la Colla de Dolçaina i Tabal, inició los actos centrales de Sant Antoni en esta ciudad, que culminarán mañana martes con la romería a la ermita de la patrona, Nuestra Señora de la Misericordia. “Ball de Dimonis” en la plaza Parroquial, con el ball de forques, comenzó el pasacalles que acabó con el encendido de la hoguera en el descampado de Fora Forat, donde siguiendo la costumbre se repartieron “coqueta i mistela”. Esa misma tarde se inauguró en la Casa Membrillera una exposición dedicada a recordar cómo era el barrio de Sant Pere, “la furinyà”, después que en jornadas anteriores se inaugurara una muestra de Pilar Crespo y ofreciera una conferencia el atleta paralímpico David Casinos.

 
Sant Antoni, Ball de Dimonis-Colla Dolçaina i Tabal, 14-1-17

L’Associació Cultural Ball de Dimonis de Vinaròs va celebrar un any més la festa de Sant Antoni, una de les tradicions més arrelades en la cultura popular de les nostres comarques. La celebració, que va tindre lloc el passat 14 de gener, va començar amb una magnífica cercavila pel centre de la ciutat, on els protagonistes de la llegenda de Sant Antoni van escenificar la lluita protagonitzada pel sant en l’intent per superar les temptacions dels dimonis. Menuts i grans, acompanyats de la Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs, van fer petar les botargues i la pirotècnia fins arribar a la foguera, ubicada al passeig de Fora Forat, on els dimonis, una vegada més, van tornar a perdre la batalla. Acabada la representació, els membres de Ball de Dimonis van repartir mistela i coquetes a tots els assistents que, a pesar del fred, van voler acompanyar-nos. Des de l’Associació Cultural Ball de Dimonis, volem agrair una vegada més la col·laboració de Caixa Vinaròs, Álvaro Albalat i Panaderia Farga, així com de la Policia Local i Brigada Municipal que, com sempre, ens van ajudar a mantindre a ratlla el vent.

Cent trenta-tresè tall de la carretera N-340. La Cala 14/1/2016, vídeo de Lluís Comí: https://youtu.be/ukD_wlXtXnE

 
Greengold es la última apuesta en forma líquida del Candil Bar & Drinks para las jornadas gastronómicas de la alcachofa de  Benicarló. Candil Bar & Drinks fue el ganador de las jornadas gastronómicas en la pasada edición.

L’advocada, feminista, política i comunicadora Cristina Almeida, que va ser durant diverses legislatures diputada d’IU al Congrés dels Diputats i que actualment participa en diversos programes de televisió d’àmbit estatal, ha oferit una conferència en el marc de l’onzè curs Dones, Salut i Educació que organitza el departament de Pedagogia de la URV amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre. Concretament, Almeida ha parlat de feminisme i drets de la ciutadania, en un acte obert al saló de plens de l’Ajuntament de Deltebre en el qual hi ha assistit un centenar de persones.

El Partit Popular de Benicarló ha denunciat la rebaixa en les subvencions que han patit algunes entitats socials de la ciutat, com Afanias, Asociación Española Contra el Càncer o Cáritas en este 2016. En alguns casos es tracta de gairebé la meitat del que venien percibint. Per al regidor del PP, Juanma Cerdá, es tracta d’una falta de sensibilitat cap a moltes famílies de la ciutat, que es voran afectades per estes mesures i insta a la regidoria de Benestar Social, que encapçale Marta Escudero i a l’alcaldessa, a “que busque una solució urgent a esta injusta situació, que fa perillar alguns serveis imprescindibles que estan fent estes entitats perquè l’Ajuntament no pot prestar-los”. En el cas d’Afanias la subvenció de 2015 era de 6.700€, mentre que la de 2016 és de 3.722€. Pel que fa a l’ajuda que Càritas va rebre en 2015, és a dir, 12.950€ ha baixat fins a 6.643€ en 2016. La mateixa retallada ha patit l’Asociación Española contra el Cáncer que ha passat dels 5.550€ del 2015 als 4.013€ del 2016. El regidor popular, Juanma Cerdá, assegure que “es tracte d’entitats que presten uns serveis imprescindibles i que en alguns dels casos han vist reduïda la seua ajuda casi a la meitat del que venien percibint”.

El professor de bateristes Pepo Busquets va oferir als integrants de la Slap! Drum Orquestra una masterclass, de més de sis hores, que es va desenvolupar al Teatre Municipal Orfeó Montsià d’Ulldecona. El músic reusenc és autor de llibre “Primero el Bateria” on explica el mètode Body & Drums, basat en la higiene corporal i de moviments a l’instrument, plantejant una nova manera de treballar la bateria, que no tan sols serveix per disminuir el risc de patir lesions, sinó per augmentar l’efectivitat, el so i la velocitat a la bateria, mireu ulldecona.cat.

El Departament de Pedagogia de la URV s’ha involucrat d’una manera directa en la creació i coordinació de dos projectes de Cooperativa Productiva Escolar (COPROES) en dos escoles rurals de les Terres de l’Ebre: Les Eres de Rasquera i Sant Salvador de Godall. En el cas de Rasquera és el segon curs consecutiu que la URV participa en aquest projecte que forma part del Programa Emprendre en la Meva Escola (EME) impulsat per la Fundació del Món Rural. quatre alumnes del grau d’Educació Primària de la URV del Campus Terres de l’Ebre a través del projecte d’aprenentatge servei de la URV desenvolupen tasques setmanals a l’escola de Rasquera i dos més a l’escola de Godall. “Són alumnes de segon curs i aquest és el seu primer contacte directe amb escolars i docents”, apunta Segura. Les seues funcions són les de planificar les reunions amb els alumnes del centre, des de P-3 fins a Cicle Superior, establir, en col·laboració amb ells quin seran els productes que s’elaboraran per vendre a les fires locals i a quins preus, i coordinar els tallers per fabricar-los.

Sant Antoni d’Alcanar ha estat inscrita en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya”. L’Ajuntament d’Alcanar va rebre la notificació oficial del Departament de Cultura de la Generalitat el passat mes de desembre, “una notícia molt esperada i que reconeix el valor del nostre patrimoni immaterial, així com la feina ben feta de la Comissió de Sant Antoni”, ha remarcat l’alcalde. El següent pas, i la voluntat de l’entitat, és que la celebració de Sant Antoni d’Alcanar sigui declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional, per tenir més de 100 anys d’història i molta participació popular. Núria Balada ha mostrat la seva alegria, “no pensàvem que arribaríem fins aquí, però seguirem treballant de valent per aconseguir la nostra fita.” El document més antic trobat fins ara acredita que la festa de Sant Antoni compta amb més de 100 anys d’història. “Es tracta d’una llibreta de notes de l’any 1873, escrita a ploma pel capellà d’Alcanar Andrés Queralt Sancho, on relata les seues vivències”, ha detallat la membre de la Comissió de Sant Antoni. Un altre document de gran valor que disposa l’entitat és un manuscrit de l’obra de teatre “La Barraca de San Antonio”, amb data de 25 de gener de 1936, que es representava a Alcanar.

La Comissió fallera Nou Barri, que presideix Felipe Igual Herrero, va presentar els càrrecs per les properes festes josefines., amb ambient venecià. Aquest any la comissió compleix deu anys i aquest es el quadre d´honor. Fallera Major, Nayara Palazón Yebra. Fallera Major Infantil, Claudia Verge Alberich. President Infantil, Guillermo Cucala Ferrer. President d´honor, Josep Argelaguet Surroca. Padrina de la Falla, Maribel Castell Guzmán. Padrina de l´Estandart, Arantxa García Roldán. Madrina 10 Aniversari, Angels Fabregat Rius. Regina del Foc, Angela Llopis Blasco. Regina del Foc Infantil, Erika Gutiérrez Lluch. Mireu Benicarló al Dia.

Presentados los trabajos de restauración y el nuevo proyecto expositivo acometido dentro del Plan Director del castillo de Peñíscola en 12 salas de la planta baja y las dependencias pontificias así como en el faro que acogerá el centro de recepción de visitantes,  Una vez superada la barrera de los 300.000 visitantes en el pasado año, “vamos a seguir invirtiendo en el Plan de Actuaciones para la dinamización turístico-cultural conscientes de que esta inversión se amortiza sola aunque el objetivo no sea ese sino la de atraer cada vez a más turistas y continuar sumando buenas noticias turísticas y económicas con el castillo como puerta de entrada a la provincia de miles de turistas”. Durante las obras de la primera fase de adecuación se ha procedido a la instalación museográfica en la planta baja dedicada a los constructores del castillo, los templarios, que comprenden las caballerizas y el cuerpo de guardia y las de la parte de la planta superior, donde se encuentran los espacios que ocupó el Papa Luna para su residencia, estancia principal comedor, biblioteca y estudio. Así, además de los audiovisuales en los que se narran los acontecimientos acaecidos en la fortaleza peñiscolana, en las salas dedicadas a los templarios se han recogido en mesas explicativas las líneas temporales de su desarrollo como orden religiosa.

Nou article a la revista científica Nemus, al voltant de la fauna fòssil a Vallibona. Dues espècies de macrogasteròpodes terrestres que vivien en la Vallibona del temps de l'Eocé, en concret del Lutecià amb ambients tropicals humits.

L'Ajuntament de Sant Mateu ha començat les obres per a la millora de l'accessibilitat de les instal·lacions de l'antiga escola taller. Les obres consisteixen en construir rampes, adaptar els lavabos i tombar una paret. Aquesta actuació en permetrà homologar aquestes instal·lacions, i d'aquesta manera poder sol·licitar tallers d'ocupació. El Programa de Tallers d'Ocupació, cofinançat pel Fons Social Europeu, es configura com un programa mixt d'ocupació i formació que té per objecte incrementar l'ocupabilitat de les persones desempleades de vint-i-cinc o més anys, amb la finalitat de facilitar la seua inserció laboral, combinant la formació amb l'ocupació, per mitjà de la realització d'accions formatives en alternança amb la realització d'obres o la prestació de serveis d'utilitat pública o interès social, primant-se aquells projectes de caràcter innovador tenint-se en compte la seua incidència en nous jaciments d'ocupació.

L'IES Ramon Cid va acollir la visita de la Coral Polifònica Benicarlanda. Una representació de 35 coralistes amb el seu director David Rubiera ens van visitar amb una doble finalitat. La primera oferir una sessió didàctica sobre la veu i les agrupacions vocals al llarg de la història, amb exemples musicals en directe on es demostrava la capacitat i versatilitat de la veu en el camp musical. La segona finalitat de la Coral va ser llançar un repte a l'alumnat i professors del centre: participar en un projecte solidari, encapçalat pel músic Ibon Casas, per contribuir a conscienciar i lluitar contra la malaltia que el va deixar cec, la retinosis pigmentària. El repte consisteix en enregistrar la nostra pròpia versió de la cançó d'Ibon Casas, "Apaga la luz y verás", amb la veu dels alumnes de d'institut, el suport de la Coral Polifònica i l'acompanyament instrumental de la Banda de Música de l'institut.

La música, el ritme, l´audivisual envaeix el teatre Orfeó Montsià d´Ulldecona amb Aladdin#ThePopMusical de la companyia La Roda Produccions.

La atleta benicarlanda del Club Esportiu Vinaròs Carla Masip figura en el listado de los atletas españoles promesas líderes de la temporada de pista cubierta 2016-17. En el listado figuran únicamente los atletas que militan esta temporada en categoría promesa, es decir, nacidos en 1995, 96 o 97, aunque la marca de un juvenil o júnior pueda ser mejor, como aparece publicado en wangconnection.com 

Valoració dels itineraris per les Terres de Cruïlla i l'entrega de la panera amb obsequis de tots els centres i entitats del grup a les persones que han realitzat més itineraris en aquesta edició i que no han estat obsequiades en altres ocasions. Felicitem especialment els agraciats Mireia Bel Garrit i Miquel Reverter Bullón, d'Alcanar. Aprofitem per agrair als participants, col·laboradors i organització la seua implicació, sense la qual no hagués estat possible fer possible aquest projecte. Properament, es posaran a treballar en la preparació dels Itineraris per les Terres de Cruïlla 2017. Mireu TV Ulldecona: https://youtu.be/ZcKsdTxn110

La Mancomunitat de la Taula del Sénia ya tiene a Alfons Montserrat, alcalde de Alcanar, como nuevo presidente. Montserrat, que sustituye en el cargo al alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, señaló que la línea de trabajo “será totalmente continuista con lo que se ha venido haciendo, porque hasta ahora se ha trabajado muy bien”. Para el nuevo presidente “la Mancomunitat es muy necesaria como espacio de encuentro de territorios de diferentes provincias pero con intereses y problemáticas comunes. No hay que olvidar que estamos lejos de las grandes ciudades, que es donde se toman las decisiones, y por eso es bueno que nos reunamos y debatamos las cosas que se pueden mejorar en nuestras comarcas”. Señaló que va a continuar trabajando para seguir poniendo en valor el patrimonio, recordando el “trabajo ejemplar” que se ha hecho en este sentido en los olivos milenarios. También recordó las actuaciones llevadas a cabo en materia mediambiental o de industrialización. El presidente saliente Rhamsés Ripollés, destacó que “durante este periodo en que he sido presidente he podido apreciar la fortaleza que tiene la Mancomunitat y quiero subrayar el haber recuperado una línea de colaboración estrecha con la Generalitat Valenciana, ya que comenzamos con un taller de empleo y hemos acabado el 2016 con otro de nuevo”. También destacó la firma del convenio en materia turística entre la Generalitat Valenciana y la catalana.

Forcall va representar la Vida de Sant Antoni. Es tracta d'un acte sacramental en què s'explica la vida i penúries del sant patró dels animals que va viure a Egipte i que va donar totes les seves pertinences als pobres. El pavelló de la localitat es va omplir de públic que no va voler perdre aquesta representació. Molts dels membres de la confraria de la Satantonà van ser els encarregats de la representació. Dissabte a la nit va arribar el Ball Rodat a la Plaça Major. Avui diumenge serà un dia en què es rostiran quilos i quilos de costelles a la plaça Major. Els veïns es bolquen per menjar units a la plaça amb carn de la zona. Després de dinar arribaran Els Botets. Xiquets i grans jugaran trencant l'olla, en les carreres i per descomptat, saltant per sobre de les bótes de vi inflades.

Además de El Fortí, una de las playas más populares de la zona turística norte de Vinaròs, Triador, ha sido otra de las “víctimas” más destacadas del reciente temporal y es que ha aparecido un gran boquete que simula una auténtica cueva. De hecho, el Ayuntamiento ya ha elaborado un informe técnico para agilizar la búsqueda de alguna solución y ya ha sido enviado a Costas. Asimismo, en la zona turística sur, el mar se ha “tragado” la grava y la arena existente de una de sus numerosas calas junto a la playa de la Cala Puntal, de manera que allí no queda playa; el agua choca contra el muro de protección. A todo esto se une la falta de actuaciones prometidas desde Costas en algunos puntos de la costa norte deteriorados o necesitados de alguna reparación puntual. Así, Alsina recordaba que Costas aseguró que esta Semana Santa pasada ya estarían realizadas diversas actuaciones de emergencia en varios puntos. Estas obras prometidas pendientes se refieren a la cala de les Roques, que permanece cerrada desde antes del verano, la playa del Saldonar con una barandilla en malas condiciones y la bajante para llegar a otra cala reformada y que sigue sin tener accesos.  En próximas fechas, representantes del Ayuntamiento acudirán a la dirección provincial de Costas para exponer personalmente toda esta serie de problemas, como avanzaba Alsina. El Ayuntamiento hará todos los informes necesarios para adherirse al acuerdo adoptado por el Consell de cara a paliar los daños de las lluvias y el temporal habidos en la Comunidad Valenciana. Para la estimación de daños, el consistorio vinarocense podrá pedir el apoyo de los servicios técnicos de la Generalitat y de la Diputación. Más en Vinaròs Mail, 12-1-17.

 

Making of correspondiente al vídeo clip "Una Noche Más" de la banda vinaroscense ComalcOOL. En él se puede ver todo el proceso de maquillaje y pintura a cargo del popular pintor y grafitero Francisco López "Chile", así como parte del rodaje que se compartió con Víctor Marqués, conocido también por presidir la comparsa más veterana del Carnaval, "La Colla". La idea de pintar al grupo como un graffiti partió de Chile, que no tuvo miramientos a la hora de poner perdidos a los miembros de la banda, el final ya fue cosa de ComalcOOL, como ya informamos en su día en Vinaròs News.


Toni Guillot va ser el guanyador de la cistella de la ONGD DELWENDE "Al servei de la vida". Un any més,la solidaritat amb els que més ho necessiten es va fer notar. Moltes gràcies a tots els que ho vau fer possible !!

L'intens fred que va regnar durant tot el dissabte a Castellfort no va impedir la celebració de la festa del patró dels animals a la localitat dels Ports. La jornada de dissabte es va iniciar amb la plantada de la foguera. A la tarda van arribar els arrossegaments. Entrada la nit va tenir lloc la benedicció dels animals, el repartiment dels pastissos i la crema de la foguera. La foguera es va iniciar amb una gran fumera que, en desaparèixer, va oferir espectaculars imatges de la pira cremant a la plaça Major.

Presentat el llibre i l'exposició "El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil (1936-1939)

Varón ebrio intenta agredir. Accidentes en  Av De Méndez Núñez y Pda Riu. Vea P.Local.

Accidente en el Polígono Industrial, vea P.Local.

La presidente de la Associació de Comerciants de Vinaròs, Angeles Pereda, explicó que "las ventas en esta campaña de Navidad y Reyes no han sido lo buenas que se esperaban", además de añadir que este año que hemos pasado, "las campañas no han seguido la tónica normal respecto años anteriores". Unas declaraciones que hizo la presidenta de la Associació de Comerciants de Vinaròs durante el sorteo de la campaña de Navidad y Reyes, en la que se sorteaba un crucero, tres estancias en Port Aventura y cien cheques de 100 euros. Por otro lado, los comercios de Vinaròs y Benicarló están ahora en plena campaña de rebajas de enero, vea un reportaje de comarquesnord.cat Más en Vinaròs Mail, 12-1-17.

 
La Santantonada de Forcall 2017, 13-1-17

Forcall va viure a la Santantonà. La Santantonà recupera un ritual en el qual els dimonis porten a Sant Antoni i Sant Pau cap a la foguera. Hi ha diversos tipus de dimonis: "botargues", que van fent entremaliadures i pujant als balcons, "la filoseta", un home vestit de dona i "el despullat", també anomenat l'amo de la corda. Sants i dimonis desfilen pels carrers de Forcall visitant els cellers situats a la casa dels majorals. En el recorregut aquests majorals desfilen amb capa negra. La comitiva de la Santantonà l'encapçalen i tanquen els "cremallers", que són els encarregats de calar foc a la foguera amb les teies que porten en les seves plataformes metàl·liques.

Quan la processó, després d'haver recorregut els carrers del poble, arriba a la plaça, els dimonis introdueixen a Sant Antoni i Sant Pau a la foguera. Els dimonis comencen a donar voltes a la foguera amb la pirotècnia. En els primers moments de crema de la foguera els assistents segueixen un ritual màgic de purificació en passar per sota de les flames a través d'una cova que s'habilita entre els dos extrems de la foguera que té una forma cònica. La foguera es sosté sobre un pi central anomenat "maio" i sobre unes costelles que conformen la seva estructura.


La Santantonada de Forcall, entrevistes

A Francisco Gombau, “Paquito Canyero” para muchos, no le paran de brotar ideas a la hora de crear miniaturas. Una de las últimas “ocurrencias” ha sido construir el grupo de nanos i gegants de Vinaròs. De Gombau se ha hablado también estas pasadas fiestas navideñas, porque ha sorprendido con el gran belén de 6x4 metros que ha construido reproduciendo cómo era antaño el desaparecido barrio marinero de Sant Pere, “la furinyà”, como ya narramos recientemente en texto, fotos y vídeos en Vinaròs.News. Más en Vinaròs Mail, 12-1-17.


Paco Gombau i les seues miniatures, 30-12-16

La portavoz adjunta del PP de Vinaròs, Carla Miralles, lamentó “que el tripartito y en especial el concejal de Fiestas, Marc Albella, no tan solo han dejado perder el Electrosplash sino que después de perderlo se han escondido para no dar la cara ante los vinarocenses”. Miralles ha recordado que “en 2014 Electrosplash vino a Vinaròs tras un duro trabajo del gobierno del Partido Popular como una apuesta por el ocio, por los jóvenes y por incrementar la oferta musical, cultural con un evento con un claro impacto positivo en la economía de Vinaròs”. Los datos han demostrado en las tres ediciones del Electrosplash un impacto económico muy positivo en sectores tan diversos como la hostelería, la restauración, los locales de ocio, los taxistas, el comercio tradicional, los proveedores locales y comarcales relacionados con el festivas así como en las decenas de puesto de trabajo que se creaban durante los días previos y posteriores del festival en trabajos de montaje y desmontaje así como durante la celebración del mismo. La edil popular lamentaba que “el PSOE criticó el Electrosplash al inicio, después viendo el éxito prometió su apoyo en su programa electoral”.

Vilafranca viu aquest els preparatius de la festa de Sant Antoni. Els majorals van convocar als veïns als forns de la Vila per elaborar milers de pastissos farcits de confitura de carabassa. La jornada es va iniciar de bon matí. Avui diumenge és el dia de les barres. A les 10h els majorals han convocat els voluntaris que han aportat les seves cavalleries. Després de la ruta cap a la muntanya es talen els troncs que després s'arrosseguen fins al poble. Es tracta de pins que conformaran l'estructura de la foguera que es plantarà divendres que ve.

Albocàsser ha viscut l'espectacularitat de les Rossegades. Entre les 11h i les 13h s'han desenvolupat els arrossegaments de l'arbre sense branca, de l'alzina i del carro carregat de llenya. Els arbres s'arrosseguen fins a l'extrem del Carrer Major on a tota velocitat comencen a ascendir. Els traginers guien als cavalls fins a la plaça de l'Església a tota velocitat. Les copes dels arbres superen l'amplada del carrer Major. Les cavalleries estiren sense parar fins que arriben a la Plaça de l'Església on es dipositen els arbres. El moment més espectacular és l'ascensió del carro de Malea amb el fons del toc de campanes. La foguera de Sant Antoni, la Publicata, uns versos satírics sobre la vida local. i les Corregudes completen la festa.

La Asociación de vecinos y cívica Raimundo d’Alós inicia el presente año dando a conocer a la ciudadanía de Vinaròs que el tripartito de izquierdas que manda en nuestra localidad sigue sin dar respuesta a más de 20 peticiones de información realizadas por nuestra asociación desde hace más de seis meses. Enric Pla y sus concejales demuestran una vez más su falta de transparencia al esconder datos de la gestión municipal que todos los ciudadanos tenemos el derecho a conocer. El Portal de Transparencia es un engaño mayúsculo a la inteligencia de los ciudadanos. Ni se actualiza ni ofrece datos que logren entender quienes en él se adentran. Hugo Romero, líder de Podemos en Vinaròs cobra cada mes un sueldo del ayuntamiento, que sale del bolsillo de todos los ciudadanos, pero su trabajo brilla por su ausencia. Desde ACRA exigimos transparencia al tripartito.

Reunió a Traiguera d'alcaldes i representants de l'Agència Valenciana de Turisme en la qual, entre altres temes, es va abordar la possibilitat de crear una entitat que aglutine diverses localitats (Traiguera, La Jana, Canet Lo Roig, Càlig, Cervera, Rossell i Benicarló) amb la finalitat de promocionar l'oleoturisme centrat en les oliveres mil·lenàries com a patrimoni.

El diputado de Turismo Andrés Martínez ha reseñado que de los más de cinco millones de euros consignados por la Diputación para acometer acciones de promoción turística, se destinarán más de 1,5 millones de euros a impulsar diferentes iniciativas de promoción de la provincia con especial incidencia en aquellos países que cuenten con conexión aérea directa con Castellón. “Reino Unido seguirá siendo uno de los principales ejes de nuestra campaña de promoción turística. Consciente de que Castellón, gracias a su dualidad y a reclamos como el turismo de festivales y el deporte, es cada vez más una opción para miles de británicos que ven en nuestros municipios el mejor destino para sus vacaciones”, ha incidido Martínez.

 
XXVI concurs de redacció de S.Antoni, 10-1-17

La portaveu d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori del grup parlamentari Compromís, la diputada Belén Bachero, ha manifestat la necessitat d'impulsar el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL) per “trencar amb els 20 anys depredació del territori, que han posat en risc un dels nostres principals actius turístics i patrimonials com és la costa” . Bachero ha manifestat que “és evident que un pla tan ambiciós com el PATIVEL, que a més aposta per la protecció, pot contindre algun error, i també pot generar algun problema puntual que es podria solucionar, per això la Conselleria ha augmentat el termini d'al·legacions fins a finals de mes i a més ha obert una ronda de reunions en els municipis en què més preocupació existeix, com Alcalà”. No obstant això, afegeix Bachero, “cal diferenciar les actituds legítimes d'alguns propietaris i ajuntaments, de les actituds demagògiques com les de l'alcalde d'Alcalà, qui, sabent que la zona de Cap i Corb era inundable, va enganyar a promotors urbanístics i veïns amb projectes d'urbanització, i ara tracta de tapar les seves mentides amb l'excusa del PATIVEL”. “El PP de Alcossebre sap que Cap i Corb és una zona no urbanitzable des de 2006 per causa de la inundabilidad”.

Sant Antoni, festa pertot arreu, mireu-ne detalls de diversos pobles: http://news.vinaros.net/v10/index.php?sec=agenda

Començaren les Jornades del Pinxo de la Carxofa de Benicarló amb una Demostració Gastronòmica i s'allargaran fins al 29 de gener, mireu AGENDA i BENICARLÓ AL DÍA.

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha denunciat les intencions del Govern d'aplicar als abonats al gas en les seves factures de 2017 el pagament de 96.383.024 euros per sufragar la indemnització i manteniment del fracassat projecte Castor a l'empresa promotora (Escal UGS), del grup ACS, que ha percebut ja més de 1.760 milions d'euros de fons públics "tot i el nyap perpetrat". Per Navarrete "alguna cosa fa olor de podrit amb tanta pressa a pagar-los i tant silenci, quan les 50 preguntes que vam formalitzar des de Compromís el mes de setembre encara no han estat ni contestades". La Mesa del Senat va decidir suspendre l'enviament de les mateixes al Govern fins al 10 de novembre "i encara no sabem res del que vam reclamar, la legalitat de les actuacions i els informes previs i auditories abans d'autoritzar el pagament de les indemnitzacions i ja han aprovat una Ordre del Ministeri d'Energia -publicada al BOE a finals de l'any passat- establint els peatges i cànons del sistema gasista per enguany, que puja exactament a 80.664.725 euros més els 15.781.229 euros que rebrà Enagás Transport pels costos provisionals d'hibernació i manteniment. No ens sembla seriós", ha indicat.

El Ayuntamiento de Peñíscola ha presentado las líneas generales de actuación del destino en la primera cita nacional turística, la Feria Internacional de Turismo de Madrid. Peñíscola de Cine, es la nueva marca que la ciudad castellonense quiere seguir posicionando en esta edición de la feria madrileña, “con el objetivo de reforzar la puesta en valor de nuestra relación con el cine y la televisión, incluimos las experiencias gastronómicas a la propuesta estratégica del nuevo producto” ha explicado el alcalde, Andrés Martínez. Con la colaboración del Club de Producto Peñíscola Gastronómica, el área de Turismo amplía el concepto de vacaciones de cine en el destino más allá del descubrimiento de las rutas y localizaciones de rodajes, incorporando recetas de los restauradores locales relacionadas con cada una de las producciones más emblemáticas. “Quienes lleguen a Peñíscola con la motivación de conocerla a través de su condición de ciudad plató, podrán enriquecer su visita conociendo recetas relacionadas por cineastas durante sus estancias en la ciudad o inspiradas por las propias tramas de cada ficción” ha explicado Martínez.

El grupo de 3º de Educación Primaria del International School Peniscola visitó las instalaciones del Museu de la Mar de Peñíscola. Esta salida resultó muy estimulante para el alumnado por el alto nivel de interés, ya pudieron observar las numerosas piezas expuestas y los acuarios. Colegios ISP‬ ha vivido Sant Antoni con la Confraria de Sant Antoni que repartió las típicas “coquetes” i visita a las instalaciones de la panadería Ávila participando en todo el proceso de elaboración de las “coquetes”.  Un grupo de 22 alumnos de Secundaria del International School han participado junto con los profesores que les han acompañado en la I Semana Blanca realizada por el centro.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha detallat les al·legacions que l'Ajuntament presentarà al Pla d'Acció Territorial d'Infraestructura Verda del Litoral (Pativel). Miralles ha explicat que el Pla afecta greument els interessos industrials i turístics de Benicarló i ha reclamat a la Conselleria de Territori l'aplicació «d'un règim específic que contemple les peculiaritats de Benicarló. El Pativel -ha dit- no pot aplicar-se a tots els municipis amb un criteri únic, i aquest és un dels principals problemes que hi trobem». Miralles ha explicat que l'actual disseny del Pativel «perjudica l'activitat econòmica assentada i consolidada en l'àrea litoral i frena la possibilitat d'un model de desenvolupament turístic respectuós amb el paisatge». L'alcaldessa ha dit que «Benicarló és el municipi que compta amb més metres quadrats afectats pel Pla en tota la Comunitat Valenciana» i ha especificat que «són més de 2 quilòmetres de costa els afectats, és a dir, més de la meitat del nostre litoral». Concretament, les al·legacions de l'Ajuntament se centren en tres aspectes fonamentals: la defensa de les activitats industrials i terciàries consolidades al voltant de la carretera, «que quedarien al marge d'ordenació en cas que el Pla s'aplicara tal i com està redactat», la reivindicació d'un model turístic respectuós amb l'entorn, per a la qual cosa l'Ajuntament reclamarà «l'aplicació d'excepcions que possibiliten el desenvolupament d'activitats turístiques en els primers 500 metres», i la reivindicació d'inversions que vagen més enllà de la mera figura de protecció.

‘El Ministerio del Tiempo’ viaja al mar por primera vez. Estos días se ruedan algunas secuencias clave del segundo capítulo de la nueva temporada de la serie de RTVE en el Parque Natural Sierra de Irta. Las playas salvajes de Peñíscola se convertirán, bajo la dirección de Jorge Dorado, en el epicentro de una desconocida operación militar de la Segunda Guerra Mundial, en la que la costa española jugó un papel estratégico. La patrulla viajará a una simulada marina de Punta Umbría en 1943, para salvar dicha operación. El capítulo cuenta con la colaboración de los actores Antonio Dechent, Luisa Gavasa, Cuca Escribano y José Manuel Poga.

Des que fos presentat el projecte de la nova targeta agrícola intercomarcal, en l'últim trimestre del 2016, ja s'han sol·licitat un total de 152 targetes i 100 d'elles ja han estat lliurades, segons dades facilitades des de la Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient de Vinaròs.

Els alcaldes d'Albocàsser, Antonio Querol; Ares, Abelardo Tena; Benassal, Mari Luz Monterde; Catí, Pablo Roig; Culla, Víctor Fabregat; Vilar de Canes, Aurelio Pitarch i La Torre d'en Besora, David Vicente han signat el Manifest per l'Educació a l'interior de l'Alt Maestrat. Els ajuntaments pertanyen a la Mancomunitat Alt Maestrat que està aglutinant les demandes educatives d'aquestes poblacions. El document ha sigut remès al conseller d'Educació, Vicent Marzà, a qui han sol·licitat una cita per a explicar els detalls de la demanda. En el mateix, sol·liciten a la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana la implantació del batxillerat en la comarca. El seu principal objectiu és "fixar la població en el territori i evitar la despoblació que estem patint". Els edils han manifestat que "existeix una deficiència important en el mapa escolar en aquesta zona, la qual cosa obliga als nostres alumnes a realitzar llargs desplaçaments, la qual cosa repercuteix en la qualitat de l'ensenyament que reben". Per aquests motius sol·liciten la implantació d'una línia de batxillerat en la comarca.

Amb l'objectiu d'ampliar l'oferta d'activitats enfocades cap a les persones majors de 55 anys a la localitat, s'ha presentat la iniciativa "Club de la Vida". La regidora de Política Social, Igualtat i Discapacitat, Mamen Ruiz, ha explicat que "serà un programa obert en el qual es duran a terme un seguit de tallers, xerrades, sortides i activitats dissenyades especialment per a esta franja d'edat". Les regidories d'Educació i de Cultura també estan directament implicades  El vicerector de la Universitat de València, Ramón López ha mostrat el suport de la institució. Rafa Gallent, responsable de màrqueting de Món d'Animació, l'empresa que gestionarà el projecte, ha indicat que ja s'està repartint als interessats un carnet gratuït per poder tenir accés a les diferents activitats que s'aniran duent a terme setmanalment. Entre estes, ha destacat, hi haurà un taller cognitiu els dilluns i divendres, jocs de taula, classes de gimnàstica en diversos torns i diverses sortides.

Alfons Montserrat, regidor de Cultura i Alcalde de l’Ajuntament d’Alcanar, i Isidre i Núria Balada, membres de la Comissió de Sant Antoni d’Alcanar explicaran el procés que ha seguit la Comissió de Sant Antoni per aconseguir la inscripció de la Festa de Sant Antoni d’Alcanar en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i els pròxims passos a seguir, així com el seu projecte de recerca etnològica per a la promoció dels elements més tradicionals i característics d’aquesta festivitat i el seu desenvolupament al llarg dels últims segles.

El Grup d'Acció Almaesports Leader continua amb les sessions de treball encaminades a definir l'estratègia de futur per a ambdues comarques de l'interior nord castellonenc. L'objectiu final és aconseguir fons europeus per a reforçar el desenvolupament dels quasi 30 municipis que integren el territori de l'interior nord de Castelló. L'agrupació, que reuneix als municipis d'ambdues comarques i a tots els col·lectius socials de la zona, ja ha celebrat dues reunions participatives a Forcall i Catí. En cadascuna d'elles més de 50 persones, representants de l'entramat social de les dues comarques, estan aportant les seues propostes. La pròxima sessió tindrà lloc el proper dia 16 en la seu de la Mancomunitat Els Ports a Vilafranca. Fins avui ja s'han definit les necessitats de desenvolupament de les comarques, s'han examinat les mancances i s'estan plantejant els objectius que es persegueixen per al futur pròxim. En aquests moments, s'està treballant en el pla d'acció com una nova part del procés.

Han estat un total de 1.668 joves els que durant aquest any 2016 han estat atesos pels Serveis Comarcals de Joventut del Montsià. En concret, es disposa de dos equipaments ubicats a Amposta que són els que atenen les demandes dels joves del territori montsianenc, l’Oficina Comarcal de Joventut i l’Oficina Jove. Com a complement al servei estan els Punts d’Informació Juvenil ubicats en els diferents municipis de la comarca. És en aquests equipaments on aquest sector de la població pot adreçar-se per rebre la informació o l’assessorament necessari en temes que els inquieten i que estan directament relacionats amb la seva emancipació, donant-los suport en la creació del seu projecte de vida. Durant el primer trimestre, van ser un total de 344 joves els que van rebre atenció als Serveis d’Informació Comarcal i que van generar un total de 498 consultes. La majoria d’aquestes van ser per sol·licitar informació o rebre orientació en tema d’educació i formació.

El diputado autonómico del PSPV-PSOE en las Cortes Valencianas, Ignacio Subías, ha criticado duramente al alcalde Alcalá de Xivert- Alcossebre, Francisco Juan Mars (PP), por “engañar durante diez años a los promotores urbanísticos, y a los vecinos del municipio en general, manteniendo falsas expectativas de construcción en la zona de Cap i Corb, basadas en clasificaciones erróneas de suelo en el PGOU, y cargando ahora toda responsabilidad en el Pativel en un intento de salvarse políticamente”. Subías ha destacado que Cap i Corb “es no urbanizable desde 2006 por causa de inundabilidad y así fue declarada la zona oficialmente cuando el partido del alcalde gobernaba en la Generalitat, con Fracisco Camps en la presidencia del Consell. Es más, la Conferederación Hidrográfica del Júcar (CHJ), también en manos del PP, desestimó cualquier posibilidad de poder urbanizar en la zona al denegar encauzar el río San Miguel por suponer una amenaza al humedal en el que desemboca”.

El Grupo Parlamentario de Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea ha preguntado al Gobierno si ha decidido ya cuál será el futuro de las instalaciones del proyecto Castor. El grupo ha preguntado también el motivo por el que los costes provisionales de operación y mantenimiento de Castor, actualmente cerrado, son similares a los del almacén submarino de Gaviota, a pleno rendimiento. Leálo en LA VANGUARDIA, EFE.

Associació Cultural "Amics de Vinaròs".- Necessitem ajuda per digitalitzar documents. www.facebook.com/amics.devinaros?fref=ts

S'han représ les obres de pavimentació de la pista annexa semicoberta del Pavelló Poliesportiu Municipal de Benicarló i el sanejament de les columnes perimetrals. Concretament, a partir de demà divendres i durant la setmana que ve començaran les tasques de granallat del paviment, tractament de les esquerdes i juntes del formigó actual i arrebossat de les columnes amb productes anticorrosió. La previsió és que els treballs finalitzen l'última setmana de gener, una vegada estiga enllestit l'acabat de superfície i es puga tornar a fixar l'equipament esportiu. Aquesta actuació permetrà que l'espai exterior del pavelló guanye en adherència i seguretat, a més que facilitarà la neteja. D'altra banda, a nivell esportiu, guanyarà un tercer camp de bàsquet transversal i un camp longitudinal per a futbol sala o handbol.

La agrupación de restaurantes de Benicarló, siguiendo con su proyecto de fomentar el consumo de productos de proximidad y de calidad, organizó en el Parador de Turismo de Benicarló, una Cata de aceites monovarietales de la Comarca de Baix Maestrat. Con ello consiguieron dar a conocer entre los profesionales del sector de la restauración las características de 5 variedades autóctonas.

La regidora d'Hisenda, Maria Cano, ha explicat que per a este any es disposarà a Vinaròs d'un pressupost total de 24 milions 302 mil 500 euros, el qual ha estat dissenyat per reforçar les ajudes socials i en matèria d'educació i modernització de l'administració pública local. Es comptarà amb una subvenció de la Generalitat que permetrà ampliar les places del Centre de Dia i que s'ha previst una partida de 65.000 euros per a beques de material educatiu, a la vegada que s'incrementaran en 75.000 euros les ajudes al transport escolar. Es crearà un FabLab per a la impressió 3D al Vinalab, amb l'objectiu d'apropar aquest tipus de tecnologia als joves i a les persones majors. Este 2017 l'Ajuntament disposarà també de dos fons de cooperació provinents tant de la Diputació com de la Generalitat i per a l'estratègia eDUSI són 45.000 euros. D'altra banda també es comprarà l'edifici contigu a l'Ajuntament, on està instal·lat el PROP i l'OIAC. També es realitzarà el forjat d'un altre edifici municipal a la plaça Jovellar i es duran a terme obres per als pluvials al Camí Fondo.

 
Ple de pressupostos, Maria Cano, PSPV, 10-1-17

El portavoz popular, Juan Amat, ha afirmado que “los presupuestos consolidan la subida del IBI que aprobó el tripartito al mismo tiempo que se olvidan de todas las promesas electorales que realizaron como la eliminación de la tasa de basuras o la reducción del IBI”. Otro aspecto preocupante en opinión de los populares es “la reducción que sufre la partida destinada a fomento del empleo lo que imposibilitará trabajar en uno de los principales problemas que tiene nuestra ciudad y que es el desempleo”. Amat también destacaba “la ausencia de inversiones” remarcando que “después de 18 meses de gobierno lo único que proponen es la ampliación del cementerio que ya presupuestaron en 2016 y no ejecutaron y una mejora del techado de un edificio municipal que también presupuestaron en 2016 y tampoco ejecutaron”.

 
Ple de pressupostos, Juan Amat, PP, 10-1-17

El ple de Vinaròs guardà un minut de silenci en memòria del recordat metge pediatra i exregidor de l'Ajuntament José Maria Buñuel Ferrer, mort aquest 10 de gener als 77 anys. Descanse en pau.

Durant els quatre dies que ha estat oberta al públic (del 2 al 5 de gener), la pista de gel que la Regidoria d'Esports ha instal·lat al Pavelló Poliesportiu de Benicarló aquest Nadal ha tingut un gran èxit de públic. Menuts i grans han pogut practicar el patinatge sobre gel i al mateix temps han col·laborat en la recaptació d'aliments i joguets per a famílies i xiquets sense recursos. En total, s'han recaptat més de 400 quilos d'aliments no peribles i 40 joguets que s'han pogut distribuir a través de la campanya «Els drets dels infants en joc» organitzada per Creu Roja Benicarló. El regidor d'Esports, Carlos Flos, ha fet una valoració «molt positiva» d'aquesta iniciativa esportiva i a la vegada solidària i ha destacat «la gran acceptació que ha tingut la pista de gel, tant entre els més menuts com també entre els seus acompanyants».

L'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE) de Benicarló ha tancat l'exercici 2016 amb el 100% de la subvenció de la Generalitat Valenciana ingressat. En concret, el passat 30 de desembre es van ingressar 910.707 euros en concepte del 35% restant de les subvencions de manteniment dels cinc centres que gestiona l'Organisme. En detall, l'aportació de la Generalitat es destinarà a la Residència El Collet (461.919,50 euros), la Residència Sant Francesc (111.727,00 euros), el Centre de Dia El Collet (38.489,50 euros) i el Centre Geriàtric i Centre de Dia per a Persones Majors (298.571,00 euros).

L’Institut Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona s’ha sumat al projecte solidari “Happy Siphal” que promou la Xarxa de centres educatius i solidaris per ajudar la infància en emergències i catàstrofes. La col·laboració es va concretar en un acte celebrat el 21 de desembre de 2016, a l’hora del pati, en el qual el Grup Coral de l’Institut va estrenar la cançó de la campanya “Happy Siphal” i va llegir un manifest on l’alumnat expressava les seves idees, opinions i solucions per a cooperar i ajudar la infància més desfavorida del món i que ha patit una catàstrofe natural. Llegiu-ho a laciutatdetortosa.com

Les taules de treball creades el passat mes de desembre per a debatre i prioritzar els projectes acceptats per als Pressupostos Participatius de Benicarló han començat a reunir-se aquest mes de gener, passades les festes de Nadal. Les reunions han començat aquesta setmana i continuaran cada dilluns i dimarts del mes de gener (excepte dilluns 16 i dimarts 17, que es passaran a dimecres 18 i dijous 19 respectivament) amb l'objectiu de reelaborar i millorar, si és el cas, les propostes acceptades en la primera fase dels Pressupostos Participatius, seguint els criteris tècnics i de la persona que haja presentat la proposta. El treball s'ha distribuït en dos taules diferents: una primera dedicada a analitzar les propostes presentades en matèria d'urbanisme i obres i serveis, i una segona taula que tractarà les propostes relacionades amb joventut, cultura, benestar social, turisme, comerç i esports. Les persones que vulguen participar en aquestes taules, que es reuneixen a les 19.30 hores al carrer de Sant Francesc, 94, poden assistir a les trobades, Podeu consultar tota la documentació necessària al web www.benicarloparticipa.es

Els xiquets i xiquetes de Cala Puntal, en la Costa Sud de Vinaròs, ja poden gaudir del nou parc infantil i de les dues porteries annexes que s'han instal·lat a la zona. Guillem Alsina, regidor d'Obres i Serveis, ha explicat que esta va ser una de les peticions que es van realitzar durant les reunions veïnals que es van dur a terme l'any passat en conjunt amb la regidoria de Participació Ciutadana. "Hi havia un terreny a l'àrea amb molt de potencial que estava sent desaprofitat i vam decidir ubicar allí el parc, que té uns 60 metres quadrats de sòl de goma", ha afegit el regidor. A més, l'àrea ha estat delimitada amb una tanca de fusta i s'han col·locat tres elements de joc, el que ha suposat una inversió per a l'Ajuntament d'uns 14.000 euros.

El 23 y 24 de agosto, Castellón trae de nuevo La Vuelta a España. El presidente de la Diputación, Javier Moliner ha anunciado esta mañana que “Castellón ha escogido un nuevo año a La Vuelta y La Vuelta ha escogido a Castellón". Una etapa recorrerá la provincia para alcanzar “un paraje de ensueño como es la ermita de Santa Lucia de Alcossebre. Será una espectáculo deportivo y visual, con rampas finales tan duras como las del Mas de la Costa y con una de las mejores vistas del Mediterráneo gracias a un final de etapa en el que se entrelazarán las dos realidades que convierten esta provincia en única con la montaña fundiéndose con el mar en el horizonte”.

En esta línea, el alcalde del municipio F.J. Mars ha destacado la “impronta turística que La Vuelta, gracias a la Diputación, dejará en un pueblo que por su patrimonio natural, es uno de los principales destinos turísticos de la provincia”. Tal y como ha destacado el diputado de Deportes, Luis Martínez, las dos nuevas etapas que recorrerán la provincia el día 23, con salida neutralizada en Benicàssim y meta en la ermita de Santa Llúcia de Alcossebre y el día 24 con salida desde Vila-real, “se han confeccionado con el convencimiento de que cada uno de los 135 pueblos de esta provincia esconde innumerables encantos que merecen ser descubiertos y de que el deporte es un gran elemento vertebrador del territorio”.

L’Ajuntament de Morella pretén augmentar l’accessibilitat a l’edifici consistorial aquest 2017. Aquesta intervenció té la finalitat de fer més fàcil l’accés a l’edifici físicament i oferir els serveis d’una forma més eficient. La reorganització es durà a terme a través d’obres que començaran durant les properes setmanes. L’ajuntament de Morella és un edifici del segle XV, per la qual cosa, existeixen dificultats per accedir a algunes de les zones del consistori i alguns serveis. A més, l’ajuntament de Morella té molt de us durant tot l’any. Dins del mateix estan la policia local, els serveis socials o sales d’exposició i conferències amb activitat permanent. A més, al mateix edifici també es presten altres serveis com el de notaria i registre, on alguns d’aquests espais dificulten l’accés a gent major o amb mobilitat reduïda. Els tècnics estan treballant per a buscar la millor solució per a “fer l’ajuntament més accessible preservant el caràcter històric que té”, com apuntava l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

CEIP Marqués de Benicarló.- Dins de la nostra programació anual, el nostre centre ha dut a terme una sèrie de xerrades educatives per a pares, mares i alumnes. Les xerrades per als alumnes de quart, cinquè i sisè, a càrrec de l'orientadora del centre i psicòloga clínica Ana Mª Blanes, han tractat sobre el tema "Com millorar la nostra autoestima?", aspecte tan important en aquestes edats en què es forma la personalitat. Pel que fa a les xerrades dirigides a pares i mares se n'han fet dues. La primera a càrrec de la nostra orientadora, ha tractat sobre: "Com millorar el comportament dels nostres fills?" . Per la seva part l'AMPA va gestionar un altra xerrada dins de l'escola de pares i mares que promou cada curs sobre " Intel·ligència emocional, autoestima i felicitat", a càrrec del formador Ferran Martínez. Una de les maneres en que aprenen millor els xiquets i xiquetes és aplicant el que saben en la creació d'un model o una maqueta que represente allò que han estudiat, han fet creacions els alumnes de 6è del nostre centre amb plastilina, que desprès han exposat i han explicat en públic.!

Asistencia en la Piscina Municipal. Control fuga de agua, vea P.Local.

La Festa de la Carxofa 2017 arranca a Benicarló amb les Jornades del Pinxo, mireu AGENDA.

Las rachas de viento llegaron este día 10 a 91 km/h en Torreblanca, 89 en Vilafranca, 77 en Morella y 59 en Vinaròs. Según el Consorcio Provincial de Bomberos de Castelló, hasta la noche había realizado una decena de servicios por caída de árboles en Benassal, Sant Joan de Moró, Cabanes, Borriana y Benicàssim.

S'ha constituït el Consell de Protecció de la "Serra del Puig" a l'ermita de Vinaròs, en un acte on ha estat present el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana, Julià Álvaro. L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, el regidor de Medi Ambient i Agricultura, Jordi Moliner, l'ex alcalde de Vinaròs i actual diputat Juan Bautista Juan, així com la Fundació de la Caixa Rural i l'Aula Natura com a entitats de la societat civil, formaran part d’este Consell. "La denominació de l'ermita com a Paratge Natural Municipal ofereix una protecció extra d’este entorn privilegiat, al normar què es pot fer i què no per conservar el territori. No hem de veure-ho com una limitació, sinó més aviat com una gran oportunitat per seguir gaudint de la natura i sumar a la lluita contra el canvi climàtic ", ha explicat Álvaro.

El bisbe de Tortosa inaugurarà el proper Diumenge 15 de gener l’“Any jubilar Marià”, que el Papa Francesc va concedir, mireu AGENDA.

Forcall ha tornat a encendre el forn en funcionament més antic d'Europa per a la festa de Sant Antoni. En el forn gòtic de la localitat s'han elaborat part de les coquetes i rotlletes, elaboracions tradicionals que es reparteixen amb motiu de la festa. La tasca s'ha dividit entre els dos forns de la localitat. Els majorals de la festa han convocat a centenars de voluntàries i voluntaris per a l'elaboració de les pastes tradicionals. Ha sigut una intensa vesprada de treball. Mentre, en les muntanyes pròximes a Forcall, s'ha tallat la llenya necessària per a vestir o recobrir la foguera de Sant Antoni. Es tracta de llenya de pi o ginebre que crema amb facilitat. Aquesta llenya tapa l'estructura de troncs que es munta amb motiu de la festivitat de Sant Antoni.

L'Hospital Comarcal d'Amposta ha formalitzat ja la compra del local on està ubicat el centre de rehabilitació i noves consultes mèdiques, ubicat a l'avinguda Catalunya 66-72, cantonada carrer Amèrica. Ho ha fet un any abans d'allò previst, un avançament que ha suposat un estalvi de 4.000 euros en interessos. "Ho hem avançat per posar ja punt i final a la polèmica generada al voltant d'aquestes instal·lacions i el cost que han tingut", assenyala l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. Per a formalitzar aquesta compravenda, l'Hospital Comarcal ha amortitzat 200.338 euros que corresponen a les quotes de lloguer amb opció a compra previstes per al 2017 més la quota final de 129.263 euros

Morella està realitzant l’estudi antropològic per tal de datar els tres cadàvers que es van trobar al començament de les obres del carrer Verge del Roser. Les primeres impressions mostren que, possiblement, es tracta d’un enterrament islàmic, ja que la col·locació dels cossos, de cara a Còrdova, els dataria a una època sobre la qual no existeix molta informació a Morella. Falta extraure una mostra que permetrà completar l’estudi i mostrar l’època exacta a la qual pertany l’enterrament. Aquesta zona del carrer tindrà un empedrat especial que recordi la troballa. Es tracta d’un descobriment especial, ja que es tracta d’un enterrament a les afores de les muralles morisques de la ciutat.

L'Ajuntament d'Ulldecona ha concedit ajuts individuals per a l'adquisició de material escolar -excepte llibres- per als estudis d'educació primària i secundària. L'import total ascendix a 23.714 euros i se n'han beneficiat més de 400 alumnes de primària de l'Escola Ramón y Cajal i de secundària de l'Institut Manuel Sales i Ferré. En la major part dels casos l'ajuda concedida és de 60 euros, que és el màxim permès.

Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

En actualización permanente también las portadas de la prensa en la sección Premsa

Esta revista no es profesional, no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, contratación del servicio de envíos de emails, patrocinio del concurso e invitación gastronómica anual.

Vinaròs News s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)

 ©1996-2017 VinaròsNews
http://news.vinaros.net     news@vinaros.net

Hosting Maestrat Net S.L