Loading

Recordeu l' anterior Lo Más News: Lo Más News, del 6 al 13 de juny  i  els anteriors

Lo Más News, del 13 al 20 de juny de 2017

 
Exposició de fotos de Rose Marie Batiste fetes al Carnaval de la Guayana francesa i Perú, 19-6-17

Más visitas guiadas y teatralizadas por Vinaròs, vea AGENDA.

 
Processó del Corpus, 18-6-17


XXII Travessia Platja del Fortí, sortida prova 1.000 metres, 18-6-17

 
Yoga Day, 18-6-17


La mestra del CEIP Assumpció de Vinaròs, Encarna Royo Zaera, natural de Fortanete, es jubila, per la qual cosa els seus companys en actiu i jubilats l'acomiadaren en una festa plena de moments divertits i emocionants. Anys enrere, ja s'havia jubilat en aquesta mateixa escola, el seu espós Rafael Calvo, més fotos a www.assumpcio.es
 


Davant l'Ajuntament de Vinaròs es llegí el manifest reivindicant més pressuposts públics per lluitar contra les violències masclistes.
https://agendafeminista.org/alerta-feminista-19-junio-ayuntamientos/

El Ayuntamiento de Vinaròs ha procedido al pintado de un paso de cebra del casco urbano de la localidad con la bandera arcoíris LGBT+ (lesbianas, gais, bisexuales, transexuales, más otras sexualidades no heteronormativas), con motivo del Día Internacional que tendrá lugar el 28 de junio. para reivindicar los derechos de este colectivo y trabajar todos por la tolerancia. En concreto, se ha pintado el paso de cebra de la calle Socors, hasta el día 29, cuando se volverá a pintar de blanco.

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha declarat hui que sol·licitarà l'informe de la Sala de Supervisió Regulatòria de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per analitzar si durant la tramitació del projecte energètic Castor, les empreses del grup ACS van poder posar-se d'acord per apropiar-se de més diners públics del que li corresponia en les seues retribucions, que vénen taxades per llei, mitjançant desviaments i apunts comptables entre empreses del mateix grup entre els anys 2013 i 2014. "Parlem de 7,5 milions d'euros pel moment, uns diners que estan tenint que pagar els pobres consumidors de gas, que res tenen a veure amb la mala gestió de l'empresa i ministeri davant la gran xapussa que suposa el projecte Castor, per la qual cosa demanarem que s'aclarisquen aquestes sospites i, si cal, que es faça en el si de la Comissió d'Investigació que ha començat a caminar al Senat".

El campus Terres de l’Ebre va celebrar l’acte acadèmic de cloenda del curs 2016-2017 en el qual es van lliurar les orles als 160 nous graduats. D’aquests, 33 són estudiants del Grau d’Educació Infantil; 35, d’Educació Primària; 29, d’Administració i Direcció d’Empreses; i 63, d’Infermeria. Dels graduats d’Infermeria, sis són alumnes d’altres universitats europees que han acabat els seus estudis aquí a través del programa de mobilitat Erasmus. L’acte va comptar amb la presència del director del campus Terres de l’Ebre, Azael Fabregat, el degà de la Facultat d’Economia i Empresa, Antonio Terceño; la degana de la Facultat d’Infermeria, Roser Ricomà; i el responsable dels graus d’Educació Infantil i Primària al campus ebrenc, Josep Holgado També va intervenir la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt; i la directora territorial a les Terres de l’Ebre del centre de noves oportunitats de la Fundació Gentis, Sònia Tomàs. La Fundació Gentis ha estat l’encarregada d’apadrinar aquesta nova promoció de graduats, dels quatre graus que s’imparteixen al campus ebrenc.

 Accidente en la C/ De Sant Francesc, vea P.Local.

La nit de Sant Joan arriba amb moltes novetats a Benicarló, mireu AGENDA.


Cent anys de la pastisseria Macip

Partides d'escacs a la vora de la mar

CEIP Jaume I, Vinaròs, Graduació de sisè Graduació de sisè Esperem que aquest vídeo us faci recordar els bons moments viscuts al Jaume I: https://youtu.be/EszUGvNcXcU

La sala Juan de Lanuza del Castillo de Alcañiz, acogió el acto de presentación de las conclusiones del II Foro Junior Concordia de Alcañiz. De este modo un total de doce alumnos, provenientes de los Institutos de Educación Secundaria de Alcañiz, Tortosa y Vinaròs que han aportado cuatro jóvenes cada uno, han expuesto el resultado de la declaración consensuada. Algunas de las propuestas que los jóvenes expusieron son la creación de un cuerpo europeo especializado en analizar la situación de cada refugiado; evitar la formación de guetos; educar en igualdad o dar prioridad a los refugiados frente a los inmigrantes económicos. Del mismo modo manifestaron su “descontento” por el incumplimiento de los distintos compromisos adquiridos por la Unión Europea ante la crisis de los refugiados. El alcalde de Vinaroz, Enric Pla, elogió la voluntad e instó a los jóvenes a “ser partícipes” de la situación, lea más en lacomarca.net.

La Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs ha celebrat la Vespra de Corpus i el Corpus Christi. Per una banda, el dissabte 17, vam donar la benvinguda a dos noves dolçaineres, Aixa Olivares i Natalia Burriel, un nou geganter, Rui Paulo Portu i un nou portador de nano, Bryan Pérez que s'incorporen a la petita-gran família dels Nanos i Gegants, fent així que un any més la colla cresquí. Benvinguts i enhorabona a tots quatre, ho vau fer genial. Des d’aquí, us felicitem i us animem a seguir tocant, ballant i gaudint de les festes, tradicions i cultura amb tots nosaltres. A continuació, es va fer una cercavila anunciant la festivitat de Corpus. Els nanos van realitzar els balls d’honor a les diferents capelletes de la processó i els membres de la Confraria El Santíssim Sagrament de Vinaròs van ser els encarregats de donar caramels a tots els que ens van acompanyar. D’altra banda, el diumenge 18, els Nanos i Gegants van participar en la processó de Corpus conjuntament amb Les Camaraes amb el seu Ball de Cintes on els nostres joglars els van acompanyar posant la música de la dolçaina i tabal. Enguany, al grup de danses Les Camaraes va faltar una família molt estimada al poble, “Els Rochil”, i des d’aquí, els enviem una forta abraçada pels moments complicats que han i estan passant.

 
Nanos i gegants en la vespra del Corpus, 17-6-17

 

 
5km Ciutat de Vinaròs, 17-6-17

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, han donat la benvinguda als 10 alumnes-treballadors del taller d'ocupació ‘T'avalem. Benicarló en verd’, que ja han començat les classes teòriques del taller, enfocades a la formació relacionada amb l'àmbit de la jardineria. L'alcaldessa ha remarcat la importància que té la formació per a accedir al mercat laboral i els ha animat a «aprofitar al màxim aquest any de cara a desenvolupar amb garanties una professió en el futur». Els joves, d'entre 16 i 30 anys, adquiriran al llarg de tot un any coneixements teòrics i una important formació pràctica, treballant sobre el terreny per tal d'assolir una bona qualificació laboral. Aquesta part pràctica la desenvoluparan a través de la intervenció i posada en valor de l'anomenat Jardí de la Mar, una parcel·la de 6.715 metres quadrats ubicada a la partida Solaes, a la mateixa vora de la mar, just al costat de l'Hort de la Mar. La parcel·la s'adequarà com a espai natural i d'esbarjo mitjançant la conservació i restauració de l'espai habilitat i la protecció i recuperació d'espècies vegetals endèmiques. El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha subratllat que aquest nou taller d'ocupació «certifica l'aposta decidida d'aquest Ajuntament per la creació d'ocupació i el foment de la formació».

La Guardia Civil ha detenido a dos varones, como supuestos autores de un delito contra la salud pública (cultivo de marihuana). La actuación se inició con motivo de los servicios que la Guardia Civil tiene establecidos para combatir el tráfico de sustancias estupefacientes en la provincia, cuando los agentes tuvieron conocimiento que en una granja de la localidad de Cálig podría encontrarse una plantación de marihuana. Al desplazarse los guardias civiles al lugar, hallaron una plantación de marihuana, con un total de 1.282 plantas con tamaños de entre 1,20 y 1,50 metros de altura. Por todo ello, los agentes procedieron a la identificación y detención de los responsables de dicha plantación, tratándose de dos varones de 27 y 55 años de edad, como supuestos autores de un delito contra la salud pública (cultivo de marihuana).

En Ciudad Real se ha celebrado este fin de semana el Campeonato de España por Federaciones Autonómicas, en el cual participó la atleta benicarlanda Cristina Ferrando Forés, en la prueba de Salto de Altura A pesar de los 40º de temperatura que tuvieron que soportar los atletas, en la prueba de salto de altura, pudimos ver magnífico duelo en un muy interesante concurso, en el cual Cristina estuvo brillante en su actuación consiguiendo, el primer Puesto en la competición. Se elevó sobre el listón por encima de los 1,83 metros, lo que significaba no solo el triunfo si no una mejor marca personal de la temporada En definitiva, un más que interesante Campeonato de España por Federaciones

La edila de Servicios Sociales de Vinaròs Mamen Ruiz ha destacado en estos dos primeros años de legislatura el aumento de 15 a 25 personas que utilizan el servicio de transporte adaptado con un menor coste. Otro aspecto que Ruiz quiso subrayar fue el aumento de ayudas a oenegés de 65.000 a 85.000 euros o el convenio con la Universidad de Deusto en la intervención en familias post divorcio. Más en Vinaròs Mail, 18-6-17.

Vinaròs va acollir el II Taller sobre Municipis del Bé Comú, organitzat per l'Associació Valenciana de Foment de l'Economia del Bé Comú (AVEBC) i la Fundació Novessendes, en col·laboració amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i de la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Vinaròs, va comptar amb la participació del director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo. Buyolo va destacar el paper de l'economia del Bé Comú, "una proposta que busca contribuir al procés de desenvolupament humà, solidari, sostenible i democràtic de la regió, amb l'objectiu d'aconseguir millores en la qualitat de vida de seus habitants". L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, va agrair la iniciativa i va assenyalar que qualsevol pla que contribueixi a millorar el benestar de la ciutadania és benvingut. "És fonamental seguir treballant des de l'administració pública per aconseguir una economia més ètica i inclusiva, el que fa que tallers com aquest siguen tan importants per crear consciència", va afegir. Marisa Saavedra, coordinadora C.E. l'EBC a Castelló, va indicar que entre els recursos que disposa l'Economia del Bé Comú per al treball amb els municipis es troba un pla global d'acció, el qual té en compte a tots els col·lectius implicats.

 
II taller sobre municipios del Bien Común, Federico Buyolo, director general de Cooperació, Enric Valls, alcalde, 17-6-17, mireu un altre vídeo

IES RAMÓN CID El dijous 15 de juny els actors de la Escuela de Teatro l'Escenari, dirigits per Josi Ganzenmüller, van representar l'obra de teatre "Una chica como ella". L'obra gira al voltant de la temàtica de l'assatjament escolar, també conegut com a bullying. La representació va tindre lloc a la sala d'actes de l'IES Ramón Cid i van assistir 200 persones, entre alumnes i professors. Cal destacar el nivell interpretatiu d'aquests jòvens actors i actrius, entre els quals es troben diversos alumnes i exalumnes del nostre institut. L'obra va provocar la reflexió de tots els presents i molts dels assistents es van mostrar visiblement emocionats. NO A L'ASSETJAMENT ESCOLAR!

Con motivo de los servicios que la Guardia Civil de Castellón tiene establecidos para el control de las carreteras de la provincia, agentes del Subsector de Tráfico de la Guardia Civil de Castellón procedieron a dar el alto a un vehículo que circulaba a gran velocidad en la carretera N-232 a la altura de Benicarló. Este vehículo supuestamente participaba en una carrera de vehículos de alta gama que recorre varios países de Europa. Al requerirle la documentación al ocupante de dicho vehículo, los agentes sospecharon de que su permiso de conducción pudiera ser falso. Realizadas las gestiones pertinentes, los agentes corroboraron la falsedad de dicho documento. Por todo ello, los guardias civiles procedieron a la detención de esta persona como supuesto autor de los delitos de de falsificación de documento público y otro delito contra la seguridad vial.

En el Antic Seller dels Miquel, Alba Rico López fue elegida Reina de las Fiestas patronales de Benicarló, siendo la afortunada tras sacar la bola. Le acompañará la Dulcinea 2017 Blanca Lozano Nafría. El acto fue presentado por Salva Orero y Mara López, quienes en primer lugar llamaban al escenario a la Reina y Damas 2016, tras lo cual la saliente Laura Ferrer Cruz, tomó la palabra para dirigirse a los asistentes y a las que han sido sus damas que tras un año han forjado una gran amistad. Laura Ferrer siguió en el escenario para recibir a todas las Damas y Dulcinea para a continuación, como si fuese un sorteo de la Champions, Laura sacase la bola donde estaba el número que le correspondía a Alba Río López, que le sucederá en el cargo. Vea más en Benicarló al Dia.

Culpables de todos los delitos. Aplausos y satisfacción entre el público. Así ha concluido en Barcelona un juicio popular organizado simbólicamente contra los principales responsables del fiasco del Castor, el almacén submarino de gas situado frente a las costas de Vinaròs y Alcanar, como publica El Periòdico. La singular iniciativa, impulsada por el Observatorio de la Deuda en la Globalización (ODG), ha estimado que Álvaro Nadal, actual ministro de Industria, como representante del Gobierno; Florentino Pérez, propietario de la constructora ACS, principal accionista de la planta, y Werner Hoyer, presidente del Banco Europeo de Inversiones (BEI), son responsables de que el Castor se haya convertido no solo en un peligro sísmico, sino en escándalo financiero de unas dimensiones extraordinarias. Al acto, celebrado en el Col.legi d'Advocats de Barcelona, han asistido unas 200 personas, incluidos los testigos y varios vecinos de Alcanar llegados en autocar. Aunque los acusados habían sido citados a declarar por burofax, nadie los esperaba. Léalo en El Periódico, Antonio Madridejos.

La Vinaròs Fashion Night fue la de mayor participación dado que más de 125 establecimientos se sumaron a esta iniciativa comercial en esta sexta edición Eentre las 20:30 y la 1:00 h., los comercios del centro urbano volvieron a abrir sus puertas a los clientes y visitantes en este evento que por segundo año organizó la asociación Vinaròs és Comerç, en colaboración con el Ayuntamiento. En esta ocasión se incorporaron algunas novedades como el cambio de imagen realizado por Jordi Febrer y unos tótems de cartón.

 
VI Vinaròs Fashion Night, 16-6-17

Les Coves de Vinromà ha sido reconocida por su papel en la integración rural de la industria de la energía renovable del viento,  AEE proyectó un emotivo vídeo en el que los propios vecinos explicaban cómo ha evolucionado la localidad desde el 2007, cuando LM Wind Power decidió instalarse allí. Uno de los testimonios del audiovisual, Rubén Ferreres, explica que, «antes, me dedicaba a la agricultura, ganadería y obras. Gracias a la fábrica he encontrado estabilidad y no tener que salir fuera para trabajar». En la misma línea, Rosa Traver señala que «llevo 10 años como empleada. Me gusta y está al lado de casa. Puedo ir a recoger a los niños al colegio y estar más tiempo con ellos». Al respecto, resaltan las acciones desarrolladas de la escuela matinera y un plan para los jóvenes como futuros trabajadores de esta industria. Más en Vinaròs Mail, 18-6-17 y vea vídeo

 


Nou estudiants brillants, acompanyats pels seus familiars i mestres, han rebut un reconeixement a l'excel·lència acadèmica en un acte que s'ha dut a terme al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vinaròs, on han estat premiats pel seu esforç i bon rendiment acadèmic, 16-6-17.

El proyecto de ejecución de la N-232 en Els Ports no afectará al tráfico de la carretera, según ha informado el subdelegado del Gobierno, David Barelles. Las obras en la N- 232 discurrirán en una zona próxima pero sin alterar el curso de la actual carretera. De hecho, las obras que están a punto de comenzar una vez se ha obtenido la titularidad de los terrenos tienen como objetivo definir un recorrido alternativo al actual puerto del Querol, cuyas curvas de 365 grados ralentizan mucho la circulación de los automóviles, especialmente para autobuses y autocares. «Se trata de una obra muy compleja técnicamente de ejecutar. Por ello, la presencia de las máquinas no va a ser inmediata debido a que los técnicos quieren en primer lugar preparar los accesos, las servidumbres y desbrozar terrenos», explicó el subdelegado del Gobierno en Castellón, como publica El Mundo-Castellón al Día, V.Navarro. La planificación que tiene sobre la mesa el Ministerio de Fomento no incluye interferencias sobre la actual carretera y las únicas esperadas son «el uso del actual vial por camiones y vehículos de la propia obra» pero los trabajos discurrirán en otros puntos próximos al puerto del Querol.

 
CEIP Assumpció, l'evolució de la humanitat, teatre de 3r curs, 16-6-17
 

Especial de festes Crònica de Vinaròs amb foto a tota pàgina de l'extensa cort de dames, mireu la secció Premsa.

En la playa Norte de Peñíscola a primera hora de la mañana, apareció el fuselaje de un avión militar accidentado, lo que ha generado una gran expectación en la localidad. Con el paso de las horas se ha conocido  que era una acción promocional del último espectáculo del mago Yunke, llamado Hangar 52. Ell estreno mundial de Hangar 52 tendrá lugar el 25 de junio en la Vall d'Uixó, y el eje argumental es el mundo de la aviación con referencias a Leonardo Da Vinci, la NASA, la Segunda Guerra Mundial o el cinematográfico portal interestelar de Stargate.

El salón de actos Provi García de la biblioteca municipal acogió el jueves 14 de junio la presentación del libro "Tráfic marítim y dinámica vitivinícola al Vinaròs del segle XIX" de Adolf Sanmartín Besalduch, obra ganadora del premio de investigación histórica Borràs Jarque que otorga anualmente la Associació Cultural Amics de Vinaròs. El libro es el número 51 de la Biblioteca Mare Nostrum, que publica la asociación cultural.  La presentación, previa a las palabras del propio autor, fue a cargo de Sebastián Albiol, acompañado en la mesa por el alcalde, Enric Pla y el presidente de Amics de Vinaròs, José Luis Pascual. Albiol señaló que el libro es el resultado de una investigación “muy meticulosa”

 
Amics de Vinaròs, llibre d'Adolf Besalduch,, 14-6-17

El regidor de Benicarló, Josep Barberà, ha presentat la segona edició de la trobada de re-creadors històrics «Tornen els Ilercavons», mireu AGENDA.

L’escola Ramon i Cajal d’Ulldecona ha fet un balanç positiu del primer curs amb horari intensiu. El centre ha implantat aquest nou sistema amb l’objectiu de millorar el rendiment acadèmic dels seus alumnes. Celi Subirats és la directora del centre. Els pares i mares també han valorat positivament el nou horari, que ha permès ampliar les hores dedicades a les activitats extraescolars, mireu-ho a La Marfanta.

Policía Local.- Intento de agresión en un establecimiento, pelea en un domicilio.

Trànsit no va donar permís per a tallar la N-340 pel punt on es va fer la concentració aquest dijous 15 de juny, entre els tallers i els vivers que hi ha a l'altre costat, dintre del terme municipal d'Amposta on ha d'anar una de les rotondes projectades, més  fotos.

Alcañiz acoge este fin de semana, entre el 17 y el 18 de junio, la segunda edición de los Foros de la Concordia Junior. Participarán estudiantes del IES José Vilaplana de Vinarós, del IES Joaquín Bau de Tortosa y del IES Bajo Aragón de Alcañiz. Los doce alumnos (cuatro por instituto) ya tuvieron ocasión de conocerse y preparar la reunión definitiva en un encuentro previo que tuvo lugar el 27 de abril en la Biblioteca Municipal de Alcañiz. Este año se mantiene el tema central Los Jóvenes y Europa para debatir sobre un asunto que no puede estar más de actualidad: los refugiados.  Está previsto que a lo largo de la jornada del sábado sean capaces de consensuar un texto y unas conclusiones, y que el domingo pueda ser presentado, ante invitados y autoridades, el resultado de los debates en la sala Juan de Lanuza del Castillo Calatravo- Parador de La Concordia. Los debates tendrán lugar en la sala abovedada de la  Biblioteca Municipal. La Asociación Foros de La Concordia, el Ayuntamiento de Alcañiz, La Obra Social La Caixa y los tres institutos citados patrocinan estas jornadas cuya finalidad es fomentar el intercambio de ideas entre jóvenes de los tres territorios de la antigua Corona de Aragón, entendiendo que la concordia es el único camino viable para la resolución de conflictos, de ahí que sea necesario fomentar la cultura del acuerdo y del consenso como respuesta a los complejos retos a los que se enfrenta Europa en un mundo más globalizado.

Benicarló-Alacant, falles versus fogueres: portada de La Veu de Benicarló, mireu PREMSA.

El plenario del Ayuntamiento de Tarragona ha aprobado por unanimidad, una moción de ERC para el desmantelamiento de las instalaciones del proyecto Castor. En concreto, la propuesta reclama al Gobierno español una orden de clausura definitiva del almacén de gas submarino, que se sellen los pozos y se desmantelen inmediatamente las instalaciones marítimas y terrestres. El pleno también ha aprobado pedir al Congreso que impulse una comisión de investigación para determinar las responsabilidades de los que autorizaron el proyector Castor También se ha aprobado pedir al Estado que cree una comisión informativa de seguimiento del desmantelamiento y que el Congreso impulse una comisión de investigación para determinar las responsabilidades, leálo en 20minutos.es, ACN.


Les etapes de la història: habitatges. Alumnes de 3r, 4t, 5é i 6é de Primària de l'aulari de La Jana, CRA ARABOGA, mireu un altre vídeo.

A l'IES Joan Coromines han celebrat la segona edició del Concurs de Fotografia i Natura que porte el nom del nostre company tan estimat Ferran Royo. En aquest cas el lema del concurs era «La mar de Benicarló» i hi podien participar tots els alumnes del centre, tant d'ESO com Batxillerat i Cicles Formatius. Les fotos podien fer referència als diferents aspectes de la nostra mar, tant estètics com mediambientals. La participació ha estat excel·lent (s'han presentat 60 fotos) i cal dir que hi ha hagut fotografies de gran qualitat. Els premiats han segut: 1 r Premi: Judit Serra Pérez de 1 GMA 2 n Premi: Denisa Dordea de 4t ESO A. 3 r Premi: Izan Cheto Soriano de 2n FPB; les fotos són aquestes, d'equerra a dreta:.

Vinaròs acogerá el II TALLER SOBRE MUNICIPIOS DEL BIEN COMÚN, vea AGENDA.

La segona edició del «Benicarló Reggae for Freedom» s'emmarcarà en la programació del prestigiós Rototom de Benicàssim, vea AGENDA.

 
CEIP Assumpció, Living Wax Museum, una forma divertida d'aprendre en anglés la biografia de grans personatges i participant també els pares, 14-6-17

Un trabajador de 42 años ha fallecido tras precipitarse accidentalmente desde una altura de un quinto piso en la avenida Papa Luna de Peñíscola, donde estaba colocando una tela asfáltica, han informado fuentes municipales y del Centro de Información y Coordinación de Urgencia (CICU). Hasta el lugar de los hechos se ha desplazado una unidad del Servicio de Ayuda Médica Urgente (Samu), cuyo equipo médico solo ha podido confirmar el fallecimiento del hombre. Según fuentes municipales, el trabajador estaba colocando tela asfáltica en un edificio de apartamentos de la Urbanización Les Doyes en Peñíscola, léalo en elmundo.es, EFE.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha lliurat els premis a l'alumnat de les 8 poblacions del Parc Cultural Valltorta-Gassulla, que han participat en els concursos escolars de dibuix i pintura organitzats amb motiu del centenari del descobriment de les pintures rupestres del barranc de la Valltorta i Morella la Vella. Ha participat alumnat de l'IES Els Ports (Morella), el CEIP Mare de Déu de Vallivana (Morella), el CEIP La Moreria (Les Coves de Vinromà), la Secció IES Alfons XIII (Benassal), el CEIP Alcalde Fabregat (Benassal), el CEIP Joan de Brusca (Albocàsser), i els centres rurals agrupats (CRA) L'Ullastre (La Salzadella) i L'Aiguaneu (Catí i Vilar de Canes). En les activitats també han participat alumnat de les localitats veïnes de la Salzadella i Xert, que comparteixen CRA amb els pobles esmentats. Els guardonats del concurs de dibuix i pintura són Elena Beltrán, Sara Colom, Rosana Barreda i Marc Morraja, de la secció de l'IES de Benassal; Elias Gabriel i Lledó Lecha, del CEIP Alcalde Fabregat; Naia Albert, del CEIP La Moreria; Nahia Ripoll, Marc Querol i Karina Tarcaet, del CRA L'Ullastre; Carles Puig, del CRA L'Aiguaneu; i Cristian Palomo, del CEIP Joan de Brusca.

Elecció de Reina de les Festes. La Reina entrega a Pulseras Candela el Premi "Moviliza" de UNICEF Penya la Pinya, a la portada del 7 Dies Benicarló. Especial Festes, el pròxim número del 7 Dies Vinaròs, mireu AGENDA.

 Millora de l accesibilitat de la piscina municipal de Vallibona.

El área de gobierno de Hugo Romero, de Vinaròs, además de replantear los plenos ciudadanos,  también va a poner en marcha en breve la tercera ronda de asambleas ciudadanas en la que los vecinos podrán de nuevo exponer sus quejas y sugerencias a los responsables de las distintas concejalías. Habrá novedades, como el establecimiento de consejos de barrio que no sólo en reuniones puntuales sino durante todo el año ayuden a comunicar al Ayuntamiento todas las demandas que tienen los vecinos de las diferentes zonas. Vea más en Lo Más News, 15-6-17.

La custodia de los nuevos restos de dinosaurios recae en el museo Temps de Dinosaures morellano pero, a falta del centro de investigación que demandan los expertos, el proceso de restauración se tendrá que hacer fuera. Los fósiles son de un animal de hace 125 millones de años, del grupo de saurópodos, muy valiosos al solo estar descritos dos ejemplares de este tipo: el Tastavinsaurus y el Demandasaurus, del Cretácico Inferior. Han hallado, entre otros, dos fémurs y huesos de húmero, cúbito, tíbia, ilion o esternón, isquion y extremo proximal.  Vea más en Lo Más News, 15-6-17.

La Diputación de Castellón ha presentado 'Castellón Arqueológico. Vuelta a los Orígenes'. "Se trata de la apuesta más ambiciosa e innovadora puesta en marcha hasta la fecha por una administración para convertir el vasto y rico patrimonio arqueológico de la provincia en reclamo turístico y cultural", ha apuntado el vicepresidente provincial, Vicent Sales, en el acto donde han asistido alcaldes y representantes de los 18 pueblos que albergan los 20 yacimientos que forman parte de 'Castellón Arqueológico'. En una primera fase, para la cual el Gobierno Provincial ha invertido 75.000 euros, el Servicio de Investigaciones Arqueológicas y Prehistóricas de la Diputación junto a la Asociación para la Documentación y Divulgación 4D han completado la señalización, la documentación científica y la visita virtual en tres dimensiones del Puig de la Nau de Benicarló, El Puig de la Misericordia de Vinaròs, la Torre Perengil de Vinaròs y Santa Llúcia de Alcalá de Xivert. Este proyecto pondrá en valor poblados ibéricos como La Lloma Comuna de Castellfort. En cuanto a cementerios ibéricos, también se trabajará por  Sant Joaquim de la Manadella de Forcall. Dentro de la ruta también encontramos yacimientos como En Balaguer de Portell de Morella, y la ciudad romana Lesera de Forcall.

Els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete han manifestat el seu temor a que la possible ampliació de les Rodalies cap al nord anunciada després de l’acció de Compromís al Senat via preguntes al Govern i mocions, acabe en un no-res per la falta de concreció i responsabilitat del PP, al no preveure ni una sola partida en els pressupostos 2017 ni fer cap actuació en les estacions implicades. “La resposta a les nostres preguntes sobre la posada en funcionament dels trens de rodalies des de Castelló fins Vinaròs i Tortosa no es mulla en absolut i retarda com a mínim als PGE de 2018 qualsevol inclusió de la línia dins les Obligacions de Servei Públic (OSP), una vegada liquidats els comptes i compensacions de 2017”, ha indicat Jordi Navarrete.

Davant més de 500 persones, Caixa Benicarló va presentar els comptes 2016 en l’Assemblea general d’este dijous 15 de juny a la nit en l’Auditori Pedro Mercader de Benicarló. L’exercici del passat any es tanca amb un benefici brut de 895.000 euros i un 26% més de volum de negoci que en 2015. A més, estes xifres suposen un creixement d’un 7% per a l’entitat benicarlanda que dirigeix, José Manuel Galán, des de gener, en substitució d’Agustín Cerdà. Com a banca ètica, Caixa Benicarló també ha aportat en 2016, 197.000 euros per al progrés de la societat del seu entorn. Caixa Rural Benicarló és una entitat de crèdit cooperativa, el capital social de la qual està integrat per les aportacions dels seus socis, i ha finalitzat el 2016 amb 15.248 clients, dels quals 4.839 són socis. L’entitat financera va nàixer fa 51 anys en el si de la Cooperativa Agrícola i avui en dia compte amb 30 empleats que es reparteixen entre les seues 5 oficines de Benicarló, Peníscola i Càlig. El volum de negoci gestionat supera els 300 mil·lions d’euros i suposa una quota de mercat que sobrepassa el 20% en el nostre territori. El director de Caixa Benicarló, José Manuel Galán, s’ha mostrat satisfet d’este balanç i ha recordat que “el veritablement important d’estes xifres és que ens permeten créixer amb un nivell de solvència i seguretat.

 
La tertúlia social "Diàlegs", sorgida fa dos anys com espai obert de comunicació, reflexió i diàleg horitzontal on totes les opinions compten, va dedicar la seua 14 edició, celebrada a la Casa de la Cultura, als "populismes" dels que tan se'n parla avui en dia.

 
Tast del Territori, bolets ecològics, 14-6-17

La concejalía de Turismo del Ayuntamiento de Peñíscola ha presentado “un geoportal, un proyecto de mapas online que localizan y virtualizan en fotografías 360º las dos experiencias más consolidadas en la promoción del destino: Peñíscola de Cine y Peñíscola familiar”, tal y como l0 ha definido su desarrollador, Gersón Beltran, de la Universidad de Valencia y la consultora especializada en marketing online y tecnología geoespacial Marketingeo, de la cual forma parte también Agustín Arambul, como especialista en turismo v irtual. El objetivo de esta acción pionera en la Comunitat Valenciana ha sido “ofrecer al turista distintos mapas online para que encuentre con facilidad los recursos y servicios que requiera, así como facilitar su mobilidad en el propio destino” , ha ampliado Beltrán, en “una apuesta clara por la innovación para mejorar la competitividad del destino turístico” tal y como ha valorado el alcalde, Andrés Martínez, durante la presentación de la nueva herramienta, “indispensable. Consulta los nuevos mapas turísticos de Peñíscola: Peñíscola de Cine: https://goo.gl/RvNoKF  Turismo Familiar de Peñíscola: https://goo.gl/pAvYdY  Fotos en 360 Street View en Google Maps: https://goo.gl/LkeR9a

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dóna un nou pas per a la integració i gaudi de les seues platges per part de persones amb mobilitat reduïda. Dins de la política d'instal·lació d'espais accessibles, s'ha sumat una nova zona a la platja del Carregador d'Alcossebre, que se suma a la ja existent a la platja Romana. El servei, que ha entrat en funcionament aquesta setmana, compta amb dues plataformes cobertes amb para-sols, dutxa i serveis adaptats, cadires amfíbies i altres elements per facilitar l'entrada a l'aigua per part dels usuaris, assistits per personal de Creu Roja. L'Alcalde Francisco Juan i la regidora de Turisme, Alejandra Roca, han visitat l'espai interessant-se per l'ús que fan les persones amb mobilitat reduïda. "Aquest servei és molt valorat pels usuaris, per això aquest any hem optat per ampliar-lo per tal de facilitar que qualsevol persona puga gaudir de les nostres platges. De fet, la platja del Carregador d'Alcossebre és una de les que compta amb més demanda per part de persones amb mobilitat reduïda", ha assenyalat l'alcalde. En total, les actuacions realitzades per l'Ajuntament per a la millora del servei han sumat 25.000 euros.

Morella ha presentat els cartells de gran format i les polseres de l’Anunci. Es tracta d’una campanya de promoció del mateix amb finalitat solidària, ja que els fons que es recapten de la seua venda estan destinats al Consell Municipal de la Solidaritat. Els cartells de gran format ja són una tradició en els anys d’Anunci i Sexenni a Morella i els morellans i morellanes, així com els visitants, se l’emporten com a record. Aquest any la novetat és la polsera solidària, que aprofita la moda de les polseres a diferents festivals i celebracions per a promocionar, en aquest cas, l’Anunci. Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que “hem pensat fer polseres, a més dels tradicionals cartells, perquè és una bona idea de promoció, ja que estan de moda, les utilitzen en festivals de música i la gent les llueix durant molt de temps”. Rhamsés ha afegit que “si Morella porta alguna cosa per bandera és la solidaritat i que una festa tant important com l’Anunci, que és festa d’Interès Turístic Nacional, aporta fons solidaris al consell, farà que puguem recolzar més intensament els projectes i les ONGs amb les quals col·laborem”.

Una vintena d'empresaris o persones amb una idea de negoci internacional han assistit a la jornada: Instruments Públics al Servei de la Internacionalització, una xerrada informativa que s'ha dut a terme en el Vinalab Vinaròs i que ha servit per presentar el programa "Comença a exportar", el qual es realitzarà a Vinaròs gràcies a la col·laboració de la Cámara de Comercio de Castellón, el IVACE i l'Agència de Desenvolupament Local (ADL). Es tracta d'un programa totalment gratuït, que estarà dividit en sis mòduls i que començarà a impartir-se el proper mes de setembre. Els empresaris o professionals interessats, tot i que no hagin assistit a aquesta jornada, encara estan a temps de sumar-se al programa. Per a això, poden sol·licitar més informació a l'ADL de l'Ajuntament de Vinaròs, situada a la tercera planta de l'Edifici Pirrulí (Pl. Sant Telm).

El plenari del Consell Municipal de Benestar Social de Benicarló, ha acordat per unanimitat nomenar a les xiquetes benicarlandes Candela Romero Porres, Daniela Capella Febrer i Mariona Giner Mascarell com a Persones Destacades en l'Àmbit de l'Acció Social de l'any 2017 pel seu compromís, la seua amistat, la seua solidaritat i la seua capacitat per implicar a tot un poble en una cadena solidària que, a banda de posar en valor el nom de Benicarló, ha aconseguit a dia d'avui donacions per valor d'1,1 milions d'euros destinats íntegrament a la investigació del càncer infantil. Les tres joves, que ara ja tenen 15 i 12 anys respectivament, van tindre la idea fa quatre anys, quan Candela va ser diagnosticada d'una leucèmia. Carmen, una voluntària de l'hospital Sant Joan de Déu, li va ensenyar a fer polseres per tal que els dies foren més amens i Candela va començar a fer-les per als metges i els amics. Les seues amigues Daniela i Mariona, que aleshores tenien 8 anys, van aprendre també a fer-les i van decidir utilitzar-les per a recaptar fons per a la investigació del càncer infantil. La idea va quallar ràpidament, amb el suport i la implicació de totes les famílies de l'hospital de Sant Joan de Déu, que es van afegir a la iniciativa. La resposta durant aquests quatre anys ha estat tan gran que l'Associació Polseres Candela ha estat reconeguda amb el Premi Unicef Comité Espanyol en la categoria «Moviliza»,

La regidora d'Ocupació de Vinaròs, Maria Cano, ha confirmat que, després de la resolució de la primera part de les subvencions de la Generalitat Valenciana del programa AVALEM Jove Plus, Vinaròs rebrà 120.000 euros per a la contractació de, almenys, 7 joves menors de 30 anys titulats, els quals podran treballar en algun dels departaments de l'administració pública local. "Creiem que és una molt bona notícia tant per a l'Ajuntament, que necessita d'aquest suport extra a nivell de personal, com per als joves aturats que podran beneficiar-se d'aquestes places. Per això, els animem a que el més aviat possible vagin el SERVEF a inscriure’s, ja que hem vist que hi ha poques persones apuntades que compleixen amb aquests perfils i creiem que això no correspon amb la realitat actual del municipi", ha explicat Cano. Els interessats també han de formar part de Garantia Juvenil, "un procés que des de fa pocs mesos ja es realitza de forma automàtica quan s'inscriuen com a demandants d'ocupació en el SERVEF, però que no està de més recordar sempre al formalitzar aquesta inscripció", ha recomanat la regidora, que ha afegit que l'Ajuntament aportarà altres 58.000 euros addicionals.

La Guardia Civil ha detenido a dos varones tras sorprenderlos portando 498 pastillas de metanfetamina en Vinarós. La actuación cuando agentes del Cuartel de la Guardia Civil de Vinarós se encontraban realizando un punto de verificación de personas y vehículos en la localidad. Los agentes dieron el alto a un vehículo de alta gama, el cual se encontraba ocupado por dos varones. Al inspeccionar el turismo se hallaron un paquete en su interior, así como dos teléfonos móviles y dinero en efectivo. Ante estos hechos, los guardias civiles procedieron a abrir el paquete, encontrando en su interior una bolsa embasada al vacío con gran cantidad de pastillas cuadradas. Los guardias civiles sometieron a las pastillas a una prueba de detección de sustancias estupefacientes, confirmando que se trataba en concreto de 498 pastillas de metanfetamina (éxtasis). Por todo ello, se procedió a la detención de los dos ocupantes del vehículo, tratándose de dos varones de 22 y 25 años de edad, como supuestos autores de un delito contra la salud pública. Así mismo, a los detenidos se les intervino para su puesta a disposición judicial un vehículo de alta gama, dos teléfonos móviles y 250 euros en efectivo.

El pla d'ocupació de la Diputació de Castelló, en el qual col·labora també l'Ajuntament de Benicarló, permetrà contractar tres persones per a desenvolupar projectes en diferents àrees municipals. D'una banda, es contractaran 2 auxiliars de museus, al 80% de la jornada (30 hores), amb un contracte de tres mesos de durada cadascun, per desenvolupar el programa «Estiu Cultural 2017», per a difondre el patrimoni cultural de Benicarló. El programa permetrà obrir i difondre el patrimoni del poblat iber del Puig de la Nau, la capella del Convent de Sant Francesc, la casa tradicional del carrer de Santa Càndida i l'Edifici Gòtic. D'altra banda, també es contractarà un tècnic superior en Administració i Finances a jornada completa que realitzarà tasques de prospecció empresarial i comercial per a l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL). La durada del contracte també serà de tres mesos. L'aportació de la Diputació per a aquest pla serà de 8.261,12 euros, que se sumaran als 1.886,78 euros que aportarà l'Ajuntament. El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, s'ha mostrat satisfet per aquesta nova subvenció.

L’Ajuntament d’Alcanar ha adquirit 4 nous vehicles a través del sistema de rènting, per un període de 4 anys, destinats a la Brigada Municipal d’Obres i als Serveis Tècnics. L’objectiu d’aquest lloguer és reduir les despeses de combustible i manteniment, alhora que incrementar la seguretat dels treballadors i treballadores municipals. El procés de licitació es va iniciar a finals del 2016 i, posteriorment, s’ha adjudicat a l’empresa Cronorent SL, que recentment ha fet l’entrega dels vehicles al consistori. Ivette Fibla, regidora responsable de l’àrea, ha explicat que “amb aquesta mesura hem renovat gairebé la meitat de la flota i, en concret, aquells vehicles més antics, que molt sovint estaven en reparació i consumien molt carburant”. El sistema de rènting actualment és molt utilitzat per les administracions públiques, ja que, com ha concretat la regidora, “permet tenir molt acotades les despeses i millorar les condicions de seguretat i eficàcia dels operaris”. Tots els vehicles adquirits, que llueixen la nova imatge corporativa amb l’skyline d’Alcanar i Les Cases, ja han entrat en funcionament.

La Platjola reb la distinció de platja verge. L’objectiu d’aquest guardó és ressaltar els valors naturals i inalterats que encara matenen algunes platges del nostre litoral, i està promogut per Ecologistes en Acció de Catalunya. La platjola és l’unica platja de la costa d’Alcanar apta per a gossos. Sabem que els banyistes amb mascota normalment tenen dificultats per trobar una platja que permeti gaudir del seu animal, per això hem condicionat la Platjola per a destinar-la a turistes amb gossos. Forma part del conjunt de platges i cales anomenades Les Timbes i el valor ambiental i ecològic és elevat, és per això que gaudeix de la distinció de platja verge ('d'Alcanarturisme.com).

Agentes de la Guardia Civil de la Patrulla Fiscal Territorial (PAFITE) de Sant Carles de la Ràpita, han detenido a un ciudadano de nacionalidad rumana de 40 años, sobre el que pesaba una orden de detención como presunto autor de delitos de detención ilegal, contra la prostitución y lesiones. La Audiencia Provincial de Badajoz reclamaba su ingreso en prisión por sentencia firme. La detención, se produjo la tarde del viernes pasado en el domicilio del detenido, cuando la Guardia Civil tuvo conocimiento de la existencia de una requisitoria judicial de una persona que podría tener el domicilio en la localidad de Sant Carlos de la Rápita (Tarragona), una vez comprobada que la misma se encontraba en vigor, pudo ser localizada e inmediatamente ingresada en prisión. Los hechos se remontan al año 2004, cuando el detenido de origen rumano, mediante engaño, habría obligado a la víctima a trasladarse desde Rumania con la falsa promesa de ofrecerle trabajo. Una vez en España, fue conducida a un domicilio donde le fue retirado el pasaporte, en el domicilio se le explicó que había contraído una deuda que debía saldar mediante el ejercicio de la prostitución en un club de alterne.

La Conselleria d´Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, a través de l'Ivace, invertirà de manera immediata 19,2 milions d'euros en la millora de 83 polígons industrials repartits per les comarques del Baix Segura, comarques centrals (Alcoià, Comtat, la Vall d'Albaida), els Ports y Alt-Baix Maestrat. La comissió d'avaluació de l'Ivace ha analitzat les sol·licituds realitzades pels ajuntaments d'aquestes comarques que superen el pressupost existent, pel que ha previst incrementar la dotació pressupostària d'aquesta convocatòria en 2,8 milions d'euros per a poder atendre a tots els projectes que han superat el llindar. Segons el conseller Rafa Climent, "la resposta dels ajuntaments a aquesta convocatòria de l'Ivace corrobora que existia una demanda real d'ajudes". Aquestes ajudes es materialitzaran en projectes reals abans que finalitze l'any natural. L'Ivace distribuirà 2 milions en Els Ports i a l'Alt i Baix Maestrat, una zona històricament abandonada, en els polígons de Vinaròs, Morella, Vilafranca del Cid, Sant Mateu, San Rafael del Rio i Benicarló. L'import total de l'ajuda que rebrà Benicarló serà de 365.112,51 euros, que es destinaran a millorar l'enllumenat públic del polígon mitjançant mesures d'eficiència energètica. També es milloraran la identificació dels carrers i la senyalització horitzontal i vertical que regula el tràfic. Per últim, s'instal·laran en diversos punts del polígon càmeres de televisió connectades amb la Policia Local per tal de controlar la via pública i millorar la seguretat. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, responsable del Departament d'Urbanisme, s'ha mostrat molt satisfeta per la concessió d'unes ajudes que, ha assegurat, «repercutiran de manera molt positiva en les empreses que estan instal·lades en el polígon i també en les que es vulguen instal·lar en un futur».

Tant la família Burgesa com la família Ulisses i el gosset, Treski estan ja tots preparats per a ballar, divertir-se i participar en la festivitat de Corpus i en la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere 2017. El passat cap de setmana, la família Ulisses es va acomiadar del Taller de Toni Mujal a Cardona on han passat un temps per a posar-se ben guapos. El proper dissabte 17 de juny, a les 18.30h per a la Vespra de Corpus i el 18, a la processó de Corpus es podran veure tots al complet, nanos i  gegants també. És la primera sortida al poble i venen carregats amb moltes ganes de gaudir amb tothom. També estaran el primer dia de festes, el dijous 22, i el dia de la trobada al passeig Blasco Ibáñez, l’1 de juliol, on tornaran a sortir per a celebrar que Vinaròs està en festes.

El concejal de Urbanismo del Ayuntamiento de Peñíscola y portavoz del equipo de gobierno, Romualdo Forner, ha valorado la segunda exposición pública del PATIVEL como “express, para así cubrir el expediente de que ha habido un periodo de participación pública, una exposición de veinte días que difícilmente va a permitir que la ciudadanía en general tenga el tiempo suficiente para poder alegar”. “A pesar de la premura en el procedimiento”, Forner ha argumentado la propuesta de alegaciones del ejecutivo afeando a la Generalitat Valenciana “su discriminación al municipio de Peñíscola” por lo que respecta a la catalogación de la zona sur litoral del municipio en el plan que impulsa. El PATIVEL, “cataloga hasta los 2000 metros desde la línea de costa en la zona del Pla de Pitxells como zona tipo 1, lo que supone una mayor restricción de usos de este tramo, contradiciendo la propia filosofía del plan que cataloga con este nivel de restricción en los otras localidades los terrenos que están a apenas 500 metros”.

Club Patí Vinaròs.- Sitges acogió una nueva edición de su tradicional Trofeo que este año contaba con la participación de dos de nuestras patinadoras: Anna Gil e Iris Pujol. Además de nuestras deportistas, se contó con la participación de distintos Clubs de Cataluña y Francia con un total de 80 participantes, en los distintos niveles y categorías Anna obtuvo un segundo puesto en la categoría Cadete e Iris hizo lo mismo en la Categoría Juvenil. Desde el Club, damos las gracias a nuestras entrenadoras por el trabajo realizado. Animamos a todas nuestras patinadoras a seguir trabajando apoyándolas para que en un futuro consigan nuevos retos deportivos.

Amb motiu de promocionar el destí turístic de Vinaròs, el 23 de juny es realitzarà un reportatge fotogràfic i un video, mireu AGENDA.

L'’Escola Ramón y Cajal d’Ulldecona ha estat l’escenari de l’obra de teatre ‘A foc lent’, en el marc de la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució’ que organitza la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior. Davant una vuitantena d’alumnes de 5è i 6è de primària, la companyia Filomenateatre de Granollers, ha representat l’obra, que explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan. És una nova manera d’apropar de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves. A banda, agents de la Policia Local d’Ulldecona han explicat els principals consells d’autoprotecció

La regidora d'Esports, Begoña López, i el regidor de Govern Obert de Vinaròs, Hugo Romero, han visitat les instal·lacions esportives millorades a la platja del Fortí. Concretament aquestes millores han consistit en la instal·lació d'una àrea d'ombra, la col·locació de grades, arranjaments en diversos elements d'aquestes instal·lacions esportives i millores en la sorra. Aquesta proposta va ser realitzada per l'Associació de Volei Platja El Fortí durant el procés d'elaboració dels pressupostos participatius de 2017 i, de fet, va resultar ser una de les que va aconseguir més suports per part de la ciutadania. Arran d'això, l'Ajuntament ha treballat per poder dur-la a terme, treballant en col·laboració amb l'entitat per tal que aquesta iniciativa pogués estar acabada per a l'inici de la temporada estiuenca. "Estem contents que es puguen veure els resultats de la participació ciutadana amb aquesta primera proposta inclosa en els pressupostos participatius, com el parc de cal·listènia o la millora de l'aparcament de l'estació de trens", ha indicat Romero. Per la seua banda, López ha mostrat la seua satisfacció pels treballs realitzats.

Divendres 16 i dissabte 17 de juny, tindrà lloc a la Galera la 14ª MOSTRA DE LA TAULA DEL SÉNIA, http://news.vinaros.net/v10/index.php?sec=agenda

El regidor d'Obres i Serveis de Benicarló, Ilde Añó, ha explicat les millores en les platges. La platja de la Mar Xica, la platja del Morrongo i la Caracola:«el dia 1 de juny, tret de sortida de la temporada d'estiu, tot l'operatiu estava llest per a començar a treballar, i seguirà fent-ho per a mantenir les platges netes i donar la màxima satisfacció als benicarlandos i visitants que les disfruten». El responsable d'Obres i Serveis ha detallat que 5 operaris municipals s'encarregaran dels treballs de manteniment, neteja, anivellament de l'arena, desempedregament i buidat de papereres. Els operaris han sigut contractats per l'Ajuntament a través d'una borsa de treball per a peons i comptaran amb tres vehicles de suport: un tractor de neteja i desempedregament, un quad que permet desplaçaments per l'arena per a la realització de tasques de manteniment i un vehicle 4x4 per al transport de ferramentes i estris de treball. Ilde Añó ha explicat que «amb aquest equip treballant diàriament aconseguirem que les platges presenten un aspecte net, atractiu i agradable». En les últimes setmanes, els encarregats del manteniment i neteja litoral han instal·lat més de 400 metres de passarel·les a les platges del Morrongo, la Caracola i la Mar Xica, han soterrat canonades que els temporals havien deixat a la vista, han instal·lat i reparat rentapeus i dutxes i han finalitzat els treballs de desempedregament.

El Servicio de Protección de la Naturaleza de la Guardia Civil de Tarragona (SEPRONA), sorprendieron a tres furtivos vecinos del barrio de Campo Claro (Tarragona), de 32, 33 y 43 años, cuando intentaban capturar jilgueros con artes prohibidas en el paraje conocido como Camí Ranxero del término municipal de l’Aldea (Tarragona). Los hechos sucedieron en un área privada de caza de l’Aldea, durante la prestación del servicio orientado a la protección de la flora y la fauna, la Guardia Civil localizó instalada en el terreno rural abierto varias varillas impregnadas con pegamento y a su alrededor 4 jaulas con jilgueros vivos utilizados como reclamo. Estas aves fringílidas sirven para atraer a las aves de la misma especie hacia las trampas. El sistema utilizado consiste en atraer a las aves con los reclamos vivos, para que se posen en las varillas, donde quedan atrapados al quedarle las patas impregnadas en el pegamento impidiendo el vuelo, para posteriormente recogerlos y destinarlos a la venta ilegal. Se incautaron varios ejemplares de jilguero y pardillo común, los cuales fueron liberados en su medio natural.

Accidente en C/ César Cataldo.

Gran èxit de l'equip Maikbike XC Cycling Team de Vinaròs a la prova del circuit de Muntanyes de Castelló, a Sant Joan de Moró, organització de 10 pel Club btt Senglars. Victor Celma va aconseguir la 1a posició Elit i 4º absolut, tot un referent dins i fora del nostre equip. Raul Carbó 4º m-40 i 31º absolut, Maikel Castejon 8º m-30 i 53º absolut, David Gil 9º m-30 i 59º absolut. Pedro Querol i Cèsar Boix la sort no els va acompanyar i no van poder acabar per problemes mecànics.

El Club de Encuentro Manuel Broseta ha rendido un emotivo homenaje en Valencia a quien fue su presidente, el abogado Francisco Puchol-Quixal, fallecido en abril tras caer al mar desde su velero en Benicarló. Tenía 61 años. En el acto, la presidenta del Club de Encuentro, Amparo Matíes, le definió como una «persona convencida y comprometida con la sociedad en la que vivía», en quien sobresalía una «entrega e inquietud» en múltiples facetas sociales. El decano del Colegio de Abogados de València, Rafael Bonmatí, definió a Puchol-Quixal como una persona «incansable, imparable, inagotable e impagable», léalo en Levante.

La Asociación Foro Forat de Vinaròs con la colaboración del Ayuntamiento de Vinaròs, convoca la “Carrera de Camarer@s de Fira” que se realizará con motivo de las Fiestas y Feria de San Juan y San Pedro 2017 recuperando así este acto tan tradicional en anteriores épocas. Vea AGENDA.

Nando Santos actuará en el FNAC de Barcelona, vea AGENDA.

La Carpa de l'Atlàntic, a la zona lúdica del passeig Fora Forat de Vinaròs, ja ha estat totalment reparada. Per tal d’arreglar els desperfectes que presentava s'ha comptat amb un pressupost de 29.800 euros. Després de realitzar la licitació pública i els tràmits necessaris per dur a terme els treballs, l'empresa adjudicatària ha pogut acabar a temps aquesta reparació, abans de l'inici de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere 2017. El regidor d'Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha indicat que amb això es donen per finalitzades les actuacions previstes en aquesta zona de la localitat, on s'han realitzat també millores al parc infantil, amb la col·locació de nou paviment de goma, una tanca perimetral i el repintat de gronxadors i mobiliari urbà. "Esperem tant que la ciutadania com els visitants que arriben a Vinaròs puguen ara gaudir d'aquestes millores i col·laboren també per mantenir aquest espai en les millors condicions possibles", ha indicat Alsina.

La Mesa de la Cambra ha admès a tràmit la petició de creació de la Comissió d'Investigació de l'emmagatzemament de gas Castor que va ser reclamada recentment per 39 senadors de diferents formacions del Grup Mixt (Compromís, PDeCAT i EH-Bildu), Esquerra Republicana de Catalunya i d'Units Podem- En Comú Podem-En Marea. En la comunicació de la Mesa s'informa als senadors que van sol·licitar la creació de la Comissió d'Investigació, que la petició ha estat admesa a tràmit conforme al Reglament del Senat al que Jordi Navarrete, promotor de la petició al costat d'altres 38 senadors més, ha desitjat "servisca per aclarir tots els interrogants, ombres i llacunes jurídiques que han envoltat a aquest projecte, que a dia de hui es troba judicialitzat, les seues omissions, responsabilitats i s'aborde de manera efectiva el desmantellament d'unes plantes que s'han demostrat perilloses". El senador ha anunciat la presentació de dues esmenes relacionades amb la planta Castor.

Morella, Vilafamés y Peñiscola han recibido el premio Turiscope en nombre de todos Los Pueblos Más Bonitos de España.

La infermera de la unitat d’hospitalització de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, Georgina Casanova ha dedicat la seua tesi doctoral Diferències en els factors de risc entre la població que consulta per un intent de suïcidi i la que acudeix per altres motius a un servei d'urgències d'una unitat de salut mental a investigar quin és perfil clínic i psicosocial de les persones que han protagonitzat algun intent de suïcidi a les Terres de l’Ebre per tal de desenvolupar un programa de prevenció eficaç per a les conductes suïcides a la zona. Per realitzar la seua investigació ha fet un anàlisi comparatiu entre 498 individus que han estat atesos a la unitat de salut mental de la Fundació Pere Mata al territori per un intent de suïcidi, i 502 que hi ha acudit per altres motius. La principal conclusió és que hi ha entre els dos grups analitzats “diferències estadísticament significatives en múltiples variables”. Així el grup de les persones que han acudit per un intent de suïcidi al centre són un 62,4% dones, mentre que en l’altre grup la xifra és només d’un 47%; el 59% tenen parella enfront del 43.7% de l’altre grup; el 58,5% tenen problemes de relació, enfront un 39,2%; i el percentatge de problemes de relació en la parella és d’un 46,7% enfront del 26,4%. Un 35,1% no tenien feina mentre que en l’altre grup el percentatge és del 25,1%; el 33% patien dificultats econòmiques enfront del 20,6% de l’altre grup analitzat. També és significatiu que només un 28% dels casos atesos per intent de suïcidi havien tingut ingressos psiquiàtrics previs, enfront del 43% de l’altre grup, i només un 3% havien patit símptomes psicòtics, mentre que en l’altre grup el percentatge és d’un 22%.

 
Primer itinerari artístic a la ciutat de Tortosa - Tradicions per l'Ebre, juny 2017

Primer itinerari artístic a la ciutat de Tortosa - Tradicions per l'Ebre, de les 22h a les 23h, mentre sortia la lluna plena pel Castell de la Suda, a bord de Lo Sirgador i amb Sofia Morales cantant cançons tradicionals de les Terres de l'Ebre. Amb gairebé la totalitat de les entrades venudes l'activitat va tenir una molt bona acollida per part del públic assistent. És per això que la repetirem almenys un cop al juliol i a l'agost, i també en el marc de la Festa del Renaixement.

Segons el portaveu d'Acord Ciutadà: “ Els arguments del preu per plaça que pagarà l'Ajuntament són una excusa per amagar la pèrdua d'aquella utilitat primera que tenia el parquing del convent, com era facilitar l'apropament al centre a peu. Hem passat en poc més de tres anys en tenir un aparcament a 150 metres de l'Ajuntament, a l'antic convent, a tenir-lo ara a 800 metres”. “Una vegada més, i ja són massa vegades, no se'ns ha fet partíceps de les negociacions fallides amb el propietari del solar on fins ara ha estat, el solar cantonada amb Raimundo d'Alòs.” La coalició ACORD CIUTADÀ remarca que no té cap dubte que l'equip de govern ha tornat a actuar a destemps.” Acord proposa.- Obrir la Plaça Parroquial a poder aparcar de manera limitada per fer gestions a l'Oficina PROP, durant l'horari d'atenció al Ciutadà. 2.- Davant del projecte de Borsa d'Espais per a Dependències Municipals que va presentar el Regidor d'Ordenació del Territori, Jan Valls, ACORD li va expressar que aquests nous espais municipals podrien estar prop dels grans espais d'aparcaments que ara té Vinaròs.

Accidente en la C/ De Manuel Alvar:Policía Local.


A la piscina Servol de Vinaròs, es va celebrar la segona jornada del II Festival Comarcal de Natació.

Toni Cortés, del Candil Bar & Drinks de Benicarló, ha obtenido el 1er puesto en el concurso de coctelería de la Comunidad Valenciana y Murcia. Representará a la Comunidad Valenciana y Murcia en el Concurso Nacional que se celebrará en Noviembre. Toni Cortés se alzó con el primer premio en el concurso de coctelería de la Comunidad Valenciana y Murcia con su cóctel llamado "Roig Mediterrani”, una mezcla de notas secas, dulces, amargas y cítricas. En este concurso organizado por la ABCV (Asociación de Barmans de la Comunidad Valenciana y Región de Murcia) cuenta con 3 categorías cuyas normas y modalidades varían cada año. En esta edición los concursantes tenían que competir en la modalidad de aperitivo y crear un cóctel que tuviese los matices de este tipo de cócteles, dispuso de 15 minutos para realizar las decoraciones del cóctel y después, ya en el escenario (donde un juez técnico vigila cada movimiento y penaliza los errores), contó con siete minutos para elaborar cinco cócteles, de los cuales cuatro van a los maestros degustadores y uno queda en exposición. La suma de las diferentes puntuaciones como el sabor, la decoración, la técnica y destreza han dado como vencedor al benicarlando de adopción Toni Cortés, propietario Candil Bar & Drinks de Benicarló, y que representará a la Comunidad Valenciana y Murcia en el Campeonato Nacional del próximo mes de Noviembre.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, acompanyada pel director general d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat, Carlos Domingo, i per les alcaldesses de Càlig i Benicarló, Ernestina Borrás i Xaro Miralles, respectivament ha visitat la CV-135 per a comprovar l'estat en què ha quedat el vial. Ernestina Borràs, alcaldessa de Càlig, ha agraït a la consellera i tot el seu equip “la gran implicació i celeritat que han tingut amb aquesta carretera, perquè en 2015 va ser la primera conselleria que vam visitar i ja es van comprometre a millorar aquesta carretera, que tants veïns, no solament de Càlig sinó de tota la comarca utilitzem per a acostar-nos a la costa”. Per a Salvador, aquestes obres de millora, que ha dut a terme la conselleria en la carretera que uneix Benicarló i Càlig, són un "exemple simbòlic i evident" de la nova política de la conselleria, ja que amb una inversió de més de 600.000 euros "ajudem a canviar i millorar la vida quotidiana de la gent". Les obres de millora de la seguretat vial de la CV-135 entre Càlig i Benicarló, han tingut un pressupost total de 675.000 euros, que s'han invertit en el reforç del ferm de la carretera en un trajecte de 4 quilòmetres, partint des de la Rotonda de Càlig, fins al polígon industrial "El Collet". També s´ha actuat en cunetes i millora de drenatge, així com la millora de la senyalització i abalisament.

El secretario de Infraestructuras del PSPV-PSOE en la provincia de Castellón, Sergio Bou, ha mostrado su satisfacción por el buen estado en el que ha quedado la CV-135. Unas obras que, según Bou, ponen de manifiesto que frente a la dejadez y el olvido con los que el Gobierno de España castiga sistemáticamente a la provincia de Castellón y más concretamente a su zona norte, la Generalitat que preside Ximo Puig, gracias a la acción decidida y solidaria de conselleras como María José Salvador, invierte en este territorio, y en una vía como la CV-135, en la que hacía mucha falta, porque sirve de nexo de unión entre el interior y la costa.

L'alcaldessa de Benicarló ha aprofitat la visita de la responsable d'Obres Públiques a Benicarló per a presentar-li la bateria de propostes i projectes que perfila l'Ajuntament en el marc de l'estratègia EDUSI (estratègia de desenvolupament urbà sostenible), i sobre tot, per a plantejar la necessitat de que la Conselleria s'implique en el finançament de les obres, subvencionades al 50% pels fons Feder de la Comunitat Europea, dels que la ciutat va resultar beneficiària a Octubre de 2016. El que pretén l'ajuntament és que les obres es financen a tres bandes (Fons Feder-Ajuntament- Conselleria), de manera que es redueixca la càrrega pressupostària que haurà de suportar el municipi. L'alcaldessa ha desvelat que els projectes en els que treballa l'ajuntament «contemplen el traçat d'una via verda litoral entre Aiguaoliva i Peníscola, la remodelació integral de l'Avinguda Marqués de Benicarló i part de l'entorn del port per a integrar-los a esta via, un pla de mobilitat i de regeneració del casc antic, i la reconversió del Passeig Ferreres Bretó en zona de vianants». Estos treballs, que seran subvencionats amb 5 milions d'Euros per la Unió Europea, requeriran d'una inversió similar per part de l'Ajuntament.


La Confraria de Sant Antoni de Benicarló s’ha reunit per disfrutar d’una gran paella per donar la benvinguda a les noves parelles de majorals. Les noves incorporacions a la festa seran: Encarni i Roberto, Bea i Gustavo i Carmen i Marcos, a tocant de la Dama 2018, Mar. També han participat la Dama 2017, Inma, i l’Homenatge 2017, format per Jaime i Maruja, així com les seues famílies.

Peñíscola ha sido escenario de un Fotowalk o recorrido fotográfico por sus escenarios de película en el que han participado alrededor de 40 fotógrafos profesionales y aficionados de la mano del reconocido fotógrafo de viajes Sergio Arias. Este iniciativa, impulsada por las áreas de Turismo y Comunicación del Ayuntamiento de Peñíscola ha tenido por objetivo que los fotógrafos redescubriesen los lugares más emblemáticos de la Ciudad en el Mar tratando de encontrar su decorado ideal para unas vacaciones de película. El resultado de la jornada en la que participaron fotógrafos locales, de la comarca, de Valencia y alrededores se plasmará en un concurso fotográfico y una exposición que podrá verse online desde los canales oficiales de Turismo de Peñíscola. "La experiencia ha sido para repetir, contar con un profesional que le saca partido a cada rincón y a un grupo tan implicado nos hace pensar en repetir la experiencia que no sólo nos ayuda a identificar qué es lo que más atrae a las cámaras, sino también suma prescriptores del destino que valoran su belleza, su luz y todo el universo que ha atraído a decenas de cineastas y artistas en las últimas décadas" ha valorado la reponsable de comunicación del destino y su oficina de rodajes, Laura Hidalgo.

Morella troba noves restes de dinosaure al jaciment del Mas de Romeu en molt bon estat de conservació. Aquestos fòssils pertanyen a un dinosaure de la família dels Sauròpodes d’uns 20 metres de llargària des del cap fins a la cua, un animal que faria uns vuit metres d’altura. Els experts daten les restes de 125 milions d’anys d’antiguitat i han trobat un total de 80 ossos. Amb aquesta troballa, el jaciment del Mas de Romeu se converteix en un dels més importants d’Europa per la quantitat de restes i pel seu estat de conservació. El paleontòleg morellà Jose Miguel Gasulla ha destacat que “hem trobat restes molt interessants que permeten veure i comparar totes les restes de la comarca i veure les similituds i diferències de la vida en aquesta zona”. Així, Gasulla comenta que “es podria tractar d’una espècie nova, encara que no està confirmat i falta aprofundir en l’estudi d’aquestes restes”. L’expert ha comentat que el dinosaure “té 125 milions d’anys, edat molt semblant a totes les restes que s’han trobat a la zona. La troballa pertany al Cretàcic inferior, més concretament al Barremià superior”. Cal destacar que els ossos d’aquesta troballa es podran quedar a Morella per a seguir treballant amb ells. Així, fruit d’aquesta troballa és accelerar els terminis i treballs necessaris per a habilitar un espai on els experts puguen continuar el seu treball a Morella i no hagen de desplaçar-se altres laboratoris o emplaçaments. 

Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

En actualización permanente también las portadas de la prensa en la sección Premsa

Esta revista no es profesional, no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, contratación del servicio de envíos de emails, patrocinio del concurso e invitación gastronómica anual.

Vinaròs News s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)

 ©1996-2017 VinaròsNews
http://news.vinaros.net     news@vinaros.net

Hosting Maestrat Net S.L