Loading

Lo Más News del 13 al 20 de desembre de 2016

 
Nadales al carrer per la Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs

Temporal marítim, a la costa de Vinaròs

Escollides les bandes del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’.

Accidentes en  Sant Francesc, CV-135 y Pius XII. Se desprende parte del techado de un supermercado, vea P.Local.

El Ayuntamiento de Vinaròs está mejorando las dotaciones de la zona turística sur. La concejalía de Obras y Servicios acabar de instalar un parque infantil y también ha actuado en los espacios para contenedores. Estas mejoras se realizan después de las peticiones vecinales formuladas en las reuniones sectoriales de meses atrás. “Nuestra intención a través de estas reuniones vecinales es ir poco a poco llegando a zonas con las solicitudes que nos transmiten los ciudadanos, que son quienes mejor conocen las deficiencias y necesidades que requieren” dijo el concejal  Guillem Alsina. Alsina, en cuanto al parque infantil, comentó que “nos explicaron que había niños que para jugar en un parque tenían que desplazarse hasta el casco urbano”.

El parque está en la zona conocida como Cala Puntal, en unos terrenos propiedad del consistorio y consta de tres elementos como un tobogán, un columpio y un muelle. Se ha hecho una inversión de 14.000 euros más el coste que supone realizar la solera de hormigón. En la costa norte, Alsina explicó que desde el Ayuntamiento de Vinaròs también se está buscando desde hace tiempo un terreno donde ubicar un parque infantil pero ningún solar municipal se adapta a los requisitos para su construcción. “Continuaremos buscando y preguntando a propietarios si nos pueden ceder un terreno para realizarlo”, concluyó. Més a Vinaròs Mail, 18-12-16


El Servol, torna a baixar per Vallibona (Sento Cuartiella). La neu comença a assomar-se tímidament pel terme de Vallibona (Carlos Pablo)

La zombi més valenciana comptarà per primera vegada amb una falla inspirada en les seues aventures. La falla El Campanar de Benicarló ha decidit que tot el seu monument infantil gire al voltant del joc de cartes valencià La Fallera Calavera, un fenomen que ja va tindre protagonisme este estiu en la Gran Fira de València i, per Tots Sants, en el Museu Valencià d’Etnologia. Més de 20 personatges i objectes directament sorgits de la baralla formaran un conjunt fidelment inspirat en la carta Falla descomunal, ben coneguda pels jugadors de La Fallera Calavera. El monument, que tindrà una alçada aproximada de 2 metres i mig, corre a càrrec de l’artista benicarlando Daniel Ballester. Amb 25 anys d’experiència, Ballester va ser precisament qui va proposar construir una falla de La Fallera Calavera, en observar membres de la comissió divertint-se amb el joc de zombis valencians. La falla El Campanar va respondre positivament al suggeriment. Els visitants del monument podran trobar personatges com la Delicà de Gandia, la Dama d’Elx, les monleonetes o el capità Moro, però en versió zombi. I tot això damunt d’una gran paella, element vertebrador del joc de cartes en què s’inspira. Des de la comissió asseguren que el monument, que es plantarà el 12 de març, disposarà d’un innovador sistema de codis QR que permetrà als visitants interactuar amb el mòbil per aprofundir en la història de La Fallera Calavera.  Més a Vinaròs Mail, 18-12-16

4 xiques triatletes del Club JijiJaja Vinaròs han sigut federades i formaran l'equip femení JijiJaja Vinaròs. Pròximament també, direm els noms dels components dels diversos equips masculins que hem format per a la primera competició per equips del 2017. Gràcies Mireia Guardino, Ariana Reverter, Carla Ronchera i Gisela Sanz per fer possible la creació del primer equip de Triatló femení. Sou les pioneres!

Benicarló ha conseguido este año 198.341 euros en subvenciones de la Generalitat para facilitar la contratación de personas con dificultades de acceder al mercado laboral, por tan solo 70.000 euros que ha logrado Vinaròs. El portavoz del PP de Vinaròs, Juan Amat dio  a conocer este dato. Amat recordó que ambas localidades tienen una cantidad de población muy similar, con más paro en Vinaròs, con 1050 personas sin empleo por las 874 de Benicarló. "El Ayuntamiento de Vinaròs no se entera ni de las posibilidades que ofrece la Conselleria”. El portavoz popular explicó que esta diferencia económica es debida a que Vinaròs tan solo obtuvo una ayuda del Emcord –para la contratación de personas en desempleo de larga duración- de 40.000 euros mientras que Benicarló obtuvo 116.729 euros, mientras que en otro programa también destinado a personas en paro de larga duración “Vinaròs podía haberla pedido porque cumplía los requisitos pero no lo hizo y Benicarló obtuvo 59.112 euros”.

Abans del partit entre l'Alcanar i el R. Bítem, la junta de l'Alcanar va fer un homenatge a dos jugadors mítics del club, de la dècada dels 60 i principis dels 70. José León, que a més fou president també del club, i Miquel Jiménez, que va venir de Sitges amb un altre mític, Gonzalvo (qepe). Tots dos es van casar a Alcanar i tot i viure a Vinaròs, sempre seran recordats per l'afició canareua, mireu-ho a Ebredigital.cat.

A pesar del mat tiempo, Criant en Tribu organizó un taller de manualidades navideñas, al que también acudió Papá Noel para una primera recogida de cartas.

A l’aulari del Col·legi Rural Agrupat (CRA) “Araboga” de La Jana pares voluntaris, acudeixen a participar en unes activitats molt engrescadores per als escolars. Les “activitats educatives d’èxit”, que es com les anomenen, es divideixen en dos grups: tertúlies literàries, per als de Cinquè i Sisè (emprant el llibre d’”El Quixot”) i grups interactius, de Primer a Quart. La relació amb tota la comunitat educativa s’obre molt, a les tertúlies surten temes molt actuals, de solidaritat, vandalisme, medicina convencional-alternativa, etc. i cadascú aporta les seues idees. La tutora de cada aula programa les activitats i les mares i pares es posen en grupets d’alumnes , havent-se reunit abans amb la mestra per coordinar com ho faran. Cada xiquet passa per quatre activitats diferents al llarg de les dues sessions d´una tarda lectiva. A més, està previst que aquestes idees es traspassen també a la resta d’aularis del CRA, que són les escoles de Cervera del Maestre i Canet lo Roig. Més a Vinaròs Mail, 18-12-16

 
Exposició de diorames, 17-12-16
 

Socialistes de Vinaròs. Jordi Romeu, qui ha estat al capdavant d’aquesta agrupació durant 4 anys, ha donat pas a Eduard Barberà com a nou secretari general en una àmplia executiva de 18 membres, (7 dones i 11 homes). En paraules del nou secretari general, Eduard Barberà “Ara toca mirar cap al futur, ja que estem davant d'un dels moments més complicats per aquest partit a nivell estatal”. Barberà afegia que “militar al PSPV-PSOE pot ser no està de moda, però nosaltres tenim una història, una història on Vinaròs, avui per avui, és un exemple de qui ha provocat els majors avenços, començant per Ramon Bofill, continuant per Jordi Romeu i ara mateix amb Guillem Alsina al capdavant i el seu grup municipal.”  PRESIDENT: Lluis Felip Miralles SECRETARI GENERAL: Edu Barberà VICESECRETARIA GENERAL: Fernando Juan SECRETARI D'ORGANITZACIÓ I ACCIÓ ELECTORAL: Luís Sanchez VICESECRETARIA D'ORGANITZACIÓ (DINAMITZACIÓ, MILITANCIA I EDUCACIÓ) : Sefa Miralles SEC. ADMINISTRACIÓ: Maria Cano SEC. COMUNICACIÓ: Pau Romeu SEC. POLÍTICA INSTITUCIONAL: Jordi Martí SEC. DESENVOLUPAMENT LOCAL, OCUPACIÓ I ECONOMIA: Agustí Guimerà SEC. CULTURA I FESTES: Ana Rosa Escuín SEC. SERVEIS A LA CIUTADANIA I ESPORTS : José Chaler SEC. JOVENTUT: OSCAR CATALÀ SEC. POLÍTICA MUNICIPAL: Guillem Alsina SEC. AGRICULTURA: Pepe Fort VOCAL : Begoña López VOCAL : Maria Angeles Bofill VOCAL: Marc Albella VOCAL: Luisa Falcó.

APNAL-Ecologistas en Acción colocó veinticuatro nidales [para especies insectívoras y beneficiosas (carboneros, herrerillos, autillos y murciélagos)] en terrenos públicos del entorno del Puig de la Misericordia de Vinaròs. La actuación se enmarca dentro de las actividades de la “campaña de concienciación, protección, ubicación y potenciación de especies beneficiosas (aves y murciélagos)” que se viene desarrollando Ecologistas en Acción Vinaròs durante todo el año 2016 y que ha realizado numerosas actuaciones (charlas, construcción y talleres de cajas nido, colocación de nidales, realización de censos urbanos de especies beneficiosas, etc.) en diferentes puntos de la comarca del Baix Maestrat. La actividad realizada en la sierra de la Ermita de Vinaròs, contó con la autorización y colaboración del Ayuntamiento de Vinaròs, y potenciará la lucha biológica, contra insectos y roedores, en un ambiente forestal. Las cajas nido construidas e instaladas pretende facilitar la cría de especies de aves forestales, como los carboneros y herrerillos, cuya base alimenticia está formada por multitud de especies de insectos forestales. Las veintiuna cajas nido se instalaron en pinos carrascos (Pinus halepensis) y carrascas fundamentalmente, especies habituales presentes en el entorno y potenciar la cría de aves rapaces nocturnas.

El regidor d'Esports de Benicarló, Carlos Flos, ha confirmat que aquesta setmana començaran les obres de reforma de la pista exterior annexa del Pavelló Poliesportiu, que consistiran bàsicament a sanejar les columnes perimetrals i renovar el paviment. A més, es marcaran les línies per a una pista de bàsquet i s'habilitarà una nova pista transversal de futbol sala amb les mesures reglamentàries, una demanda de fa temps de les entitats esportives. Paral·lelament, s'incorporaran dos cistelles més de bàsquet i s'adquiriran porteries portàtils per al Pavelló i per a la pista esportiva del Passeig Marítim. A més, també es renovarà el tatami. D'altra banda, s'ha tancat també el calendari d'actuació per a la implantació de la senyalització de les rutes i senders saludables pel terme de Benicarló, un projecte de la Regidoria d'Esports per a promocionar el patrimoni local, realitzat en col·laboració amb Centre Hípic Benicarló, Deportes Balaguer, Club Triatló Basiliscus i Centre Excursionista Xiruca. El pressupost total de les inversions per a 2016 suma quasi 60.000 euros.

Tras la negativa de la administración autonómica frente a la petición del municipio de permitir que el Ayuntamiento siga asumiendo los costes del transporte sanitario, en las condiciones en las que lo venía haciendo en los últimos años; el alcalde de Peñíscola, Andrés Martínez, insiste en exigir que el gobierno valenciano ubique una ambulancia de Soporte Vital Básico en la localidad. Después del encuentro en Valencia hace apenas 20 días en la Dirección General de Asistencia Sanitaria, tras el cual el munícipe no obtuvo solución alguna, Martínez solicitaba un encuentro con el Delegado del Gobierno Valenciano en la provincia, Adolf Sanmartín, con quien ha mantenido hoy una cita con el objetivo de insistir en urgir una solución a la problemática que supone para la localidad prescindir de este servicio. “La Conselleria nos niega hasta ahora una base de ambulancia en la localidad, no nos permite mantener el servicio que venimos prestando desde el Ayuntamiento 24h en el municipio y no podemos depender de otros pueblos a los que les triplicamos la población buena parte del año. Exigimos una solución”, le ha trasladado a Sanmartín que, según el propio alcalde, se ha mostrado receptivo y comprometido con trasladar a la Conselleria nuevamente la inquietud.

Les emprenedores Margarita Curto i Nguitouka Plüger Guiti han obtingut el Premi a l'Emprenedoria 2016 amb el projecte Poni Club Natura, un espai d'oci dedicat al món eqüestre dels ponis, ubicat a les instal·lacions d'Equitor de Jesús (Tortosa). El projecte guanyador s'adreça principalment a les famílies amb xiquets i xiquetes de 3 a 14 anys i promou la introducció al món eqüestre a través dels ponis amb l'objectiu que els més petits aprenguin les tècniques de muntar i a tenir cura dels animals. A la vegada, aquesta iniciativa vol donar a conèixer i compartir els beneficis físics, psicològics, educatius i socials del contacte de xiquets i xiquetes amb els ponis, especialment aquells amb necessitats especials, minusvalidesa, risc d'exclusió social, TDA o síndrome d'hiperactivitat.

Prop de 500 persones es van donar cita al pavelló poliesportiu de Sta. Magdalena, per a gaudir del magnífic espectacle que van oferir, Pep Gimeno “Botifarra”, l'Agrupació Musical de Sta. Magdalena i els alumnes de la seua escola i el Grup Coral de l'Institut Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona. Sota el títol, Ja ve Nadal, Botifarra va mostrar al nombrós públic assistent un variat repertori de nadales pròpies valencianes, explicant les anècdotes que envolten a cadascun dels personatges, que han transmès de forma oral aquest patrimoni musical valencià. D'altra banda, l'Agrupació Musical, l'Escola de Música i el Grup Coral d'Ulldecona es van sumar a aquest espectacle interpretant juntament amb Botifarra un bon nombre de nadales,


Lliurament de la panera de Terres de Cruïlla als participants que han fet més itineraris el 2016: Mireia Bel Garrit i Miquel Reverter Bullón. Properament en podreu veure reportatge a TV Ulldecona.

S’inicien les obres de millora de Morella la Vella. La Conselleria de Cultura inicia una primera fase de les obres reclamades pel consistori, per millorar les instal·lacions d’este Patrimoni Mundial declarat per la UNESCO. Per la seua part l’Ajuntament de Morella també està fent diverses actuacions, entre elles, la millora de la pista que dona accés. Morella La Vella és un paratge sorprenent amb una important riquesa de flora i fauna i unes vistes paisatgístiques destacades dins de la comarca dels Ports. Però a més, i com a punt més important, allí es troben diversos abrics de pintures rupestres, declarats Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco, sent propietat tot el lloc de la Generalitat Valenciana. Des de fa mesos, l’Ajuntament de Morella i la Conselleria de Cultura, han mantingut diverses reunions de treball amb l’objectiu que este patrimoni estiga en les millors condicions possibles i obert al públic, amb un servei de qualitat i d’una manera estable. Esta primera fase de les actuacions es centra majoritàriament en temes de manteniment de les instal·lacions de subministrament d’aigua i electricitat, serveis públics i reparacions de les cobertes amb filtracions d’aigua.

La caminada solidària organitzada pel Campus Terres de l’Ebre de la URV a Tortosa en benefici de la Marató de TV3 ha comptat amb 350 persones, a les quals cal sumar les que han assistit als actes celebrats al pavelló de Remolins. En total mig miler de persones i s’han aconseguit recaptar uns 750 euros, a través de la venda solidària de gorres, mocadors, i globus entre altres articles. Uns diners que es destinaran a la investigació de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. L’ictus és una de les tres malalties més letals del món, juntament amb el càncer i les malalties cardiovasculars. I es també una malaltia molt estesa, ja que es calcula que una de cada sis persones pateix un ictus al llarg de la seua vida. A Catalunya se’n detecten 14.000 casos a l’any. La caminada ha sortit del parc Teodor González ha estat amenitzada per Lo Golafre, la Colla Jove, la Tuna Folk i els Gegants de Tortosa.

 
El Catedràtic d’Economia de la Universitat de València Joan Ramón Sanchis Palacio, presentà el seu últim llibre ” La desfeta del sistema financer Valencià” a la biblioteca Municipal de Vinaròs, sota l'organització de l'Associació Cultural Jaume I.


El CEIP Assumpció acaba d'editar i repartir entre el seu alumnat i famílies l'edició 41 de la "Xerinola", revista escolar trimestral que es porta elaborant ja des de l'any 2003. Podeu mirar-la també online a la web del col.legi: www.assumpcio.es

L'esportista vinarossenca Blanca Gil Sorlí, que va ser considerada la millor jugadora de waterpolo del món, acaba de ser mare per segona vegada, Christian  es diu el seu segon fill, ha pesat 3,780 kg.  Enhorabona!

La película chilena "Neruda", de Pablo Larraín, en cuya parte técnica ha participado el vinarocense Arturo Salom, no ha pasado el corte de la Academia de Hollywood para los Óscar en la categoría de Película de habla no inglesa, aunque era una de las favoritas de este año. No es la única favorita que se ha quedado fuera de la selección, también lo era "Julieta", de Pedro Almodóvar. Estas ausencias y otras dejan mucha vía libre para la gran favorita, Toni Erdmann, de Maren Ade. Recuerda el reportaje que dedicamos en su día a Arturo Salom.

Vinaròs, ciutat de graffitis, com els de la plaça "del llagostí", mireu-los al bloc larteurbano.com

Alicia Fuster Camos vivió su exaltación como Fallera Mayor de Benicarló. La lluvia, como paso por la mañana, quiso dar un descanso, por lo que también se pudo hacer el desfile desde la Casa Consistorial, donde la alcaldesa Xaro Miralles recibió a las falleras. Habían ido subiendo al escenario las falleres de su Corte de Honor: María José Marí Martí (Els Cremats), Miriam Hidalgo Moros (Els Conquistaors), Marjorie Sanahuja Domingo (La Carrasca), Sara Cherta Pons (Mercat Vell), Cinta Forés Llorach (La Paperina), Marta Andrés Febrer (Benicarló). Vea Benicarló al Día. Exaltación de la Fallera Mayor Infantil de Benicarló 2017, Nadia Beltrán Blasco (Falla L´Embut), siendo la última la nueva fallera mayor infantil recibida por la alcaldesa Xaro Miralles Ferrando. La Corte de Honor Infantil está formada por: Yanira Jiménez Santos (Amics del Foc), Sara Bort Gavaldá (Els Cremats), Ingrid Andrés Bayarri (La Barraca), Raquel Companys Fuster (Els Conquistaors), Ariadna Ciercoles Bonet (La Carrasca), Paula Giner Alsina (El Grill, Nayla Llorach Blasco (La Paperina), Patricia Saura Añó (El Caduf) y Andrea Miquel Marín (Benicarló). Vea Benicarló al Día.


Festival de Nadal de La Alianza, con participación de la orquesta infantil y alumnos de iniciación de la escuela de música

Protesta en Gandía contra la concesión de recogida de animales a una empresa de Vinarós.  Unas 200 personas protestaron  en la plaza Major de la contrata de recogida de animales que ha tramitado el gobierno (PSPV y Més Gandia) y que ha ganado una empresa de Vinaròs. Los manifestantes entraron al pleno e increparon a las autoridades, a las que llegaron a llamar «asesinos». Léalo en Las Provincias, R.E. 

I Trobada nadalenca de treballadors d'ajuntaments del Baix Maestrat, organitzada per Traiguera i l'any vinent, a Xert.

En el partido benéfico celebrado en Vinaròs entre leyendas del Villarreal CF y del Vinaròs CF se disfrutó de un tremendo espectáculo por un módico precio que fue a beneficio de Creixem, la asociación que se dedica a la atención temprana y desarrollo infantil para niños y niñas con algún trastorno en su desarrollo o con riesgo de padecerlo. Participaron varios exjugadores del Villarreal CF como Marcos Senna, Héctor Font, Javi Calleja, César Arzo, Igor Tasevski, Moisés García, Javi Venta, Carlos Isach, Xisco Nadal o Javi Cornago, como informa la web del Villarreal CF.

El portavoz del Partido Popular de Vinaròs, Juan Amat, desvela a los vinarocenses aquello que “el equipo de gobierno más preocupado por las fotos que en los problemas reales de los vinarocenses ha ocultado y que no es otra cosa que Vinaròs se queda sin taller de empleo”. Amat ha recordado que “quien creó la concejalía de Empleo en Vinaròs fue un gobierno del PP y el resultado, aunque siempre mejorable, es positivo porque se lograron 2 talleres de empleo en años consecutivos con una inversión que superó los 500.000 euros en un momento en el que se concedían menos talleres de empleo que ahora”. En este sentido los populares han afirmado que “ahora el tripartito pide los talleres de empleo y nos los puntúan tan bajo que ni recurriendo esa puntuación tenemos posibilidad de lograr que se conceda el taller de empleo”.

Festival nadalenc "Consolació Express" a l'Auditori de Vinaròs, mireu-ho a Canal 56

Mireu les portades del 7 Dies Benicarló i Vinaròs i el diariet de Vinaròs.  Un Nadal solidari i esportiu, a la portada de La Veu de Benicarló, secció Premsa.

El Quiroterapeuta Juan Ángel Miralles Hallado, impartía una muy interesante conferencia cuyo acertado título fue “Las razones del dolor”. No es la primera vez que Juan Ángel imparte esta clase de conferencias, y por supuesto esperamos que no sea la última. Si bien el tema que nos concierne, podríamos decir que es uno de estos denominados “tabú”, nuestro conferenciante acompañado de unas transparencias del todo explicativas, nos tuvo “con el alma en vilo” 105 minutos. A pesar de esto, la verdad es que a muchos de nosotros se nos hizo el tiempo corto. Finalizaba su conferencia con estas interesantes palabras; “Deberíamos dejar el mundo al menos un poco mejor que como nos lo han dejado”, y, “Aprender es siempre un regalo aunque el maestro sea el dolor”. Por cierto, que interesante fue también el turno de “preguntas”, todas ellas muy interesantes.


J.Angel Miralles, "Las razones del dolor", 15-12-16

La morellana Ivana Gasulla acaba de recibir una prestigiosa beca del Consejo Europeo de Investigación (ERC). Dos millones de euros para diseñar y probar la próxima generación de comunicaciones inalámbricas: del 5G al internet de las cosas, la tecnología que hará posible las transmisiones de la próxima década verá la luz en su laboratorio, según publica El Confidencial, preguntándose: ¿Acabará trabajando para un gigante de las telecomunicaciones? "Me gusta desarrollar algo nuevo, no me gustan los trabajos monótonos", asegura. Lea El confidencial.com.

La Comissió Organitzadora del Carnaval presenta el nuevo logotipo oficial que a partir de ahora representará al Carnaval de Vinaròs, ha sido diseñado por Pruñonosa Studio.

La junta del Consell Municipal d’Esports de Vinaròs, formada por técnicos y representantes de asociaciones y clubs deportivos, ha debatido en una reunión la mejor ubicación sobre la piscina municipal cubierta. El resultado de la votación individual de sus miembros ha sido favorable a su instalación en la ciudad deportiva, con siete personas a favor, postura diferente a la mostrada por los integrantes del equipo de gobierno de Tots i totes som Vinaròs y Compromís, que optan por la avenida Leopoldo Querol. En el encuentro también se cuestionó que el proyecto de la piscina no disponga de 300 asientos en sus gradas, uno de los requisitos para poder celebrar competiciones oficiales autonómicas. El proyecto actual de la piscina contempla unas gradas -desmontables cuando no haya competición- con capacidad para 200 personas, aunque se indicó que se valoraría la posibilidad de ampliar esta zona. Lo cierto es que la división entre los que prefieren la ubicación en la ciudad deportiva y los que optan por construirla en los terrenos de la avenida Leopoldo Querol es cada vez más evidente. En el terreno político, el PSPV ha manifestado su preferencia por la primera, frente a la postura de sus socios de gobierno, aunque matizando que acataría la decisión mayoritaria que acabe tomando ejecutivo local. Por parte de la oposición, tanto el Partido Popular como el PVI también prefieren este emplazamiento. Más en Vinaròs Mail 15-12-16.

Els col·laboradors de Crònica de Vinaròs es van reunir en un sopar de Nadal on també van celebrar els 25 anys de la revista. Al voltant d'un bon àpat, preparat per Montse, de La Cullera, van passar uns bons moments recordant anècdotes d'aquests 5 lustres, en una vetllada molt agradable i amb sorpreses. A l'editora del mensual, Anna Fibla Pauner, li van regalar unes precioses flors i una original caixa on apareixen totes les capçaleres de Crònica de Vinaròs. Aprofitem aquestes línies per agrair a tots els vinarossencs la confiança que han dipositat en Crònica de Vinaròs a l'hora d'informar-se durant aquests 25 anys. Bon Nadal i feliç 2017!

Nueve alcaldes del Baix Maestrat, han mostrado su apoyo a la Asociación Ateneu de Daño Cerebral Adquirido con la renovación del convenio anual de colaboración. La firma del documento se ha llevado a cabo en la Antigua Escuela de la Mar Irta de Benicarló, sede comarcal del servicio que presta esta entidad desde hace 8 años y para lo cual recibe un aporte económico de los diferentes consistorios que participan en el programa. La Asociación atiende a 28 personas de los municipios del norte de Castellón, que de este modo tienen apoyo psicosocial y servicios de fisioterapia y logopeda, así como acceso a talleres y a transporte adaptado. “Creemos que es un proyecto que debemos seguir financiando, pues contribuye a mejorar la calidad de vida de estas personas”, ha explicado el alcalde vinarocense Enric Pla. Además de Vinaròs, el resto de municipios presentes en el acto han sido: Benicarló, Peñíscola, Alcalà de Xivert, Càlig, Sant Mateu, Sant Jordi, Cervera y Catí. Rogelio Tena, vicepresidente del Ateneu Castelló ha agradecido la implicación de los municipios.

El salón de recepciones del Palacio Provincial ha acogido la clausura de la III edición de la Challenge XC Maratón Diputació de Castelló después de que más de 2.000 participantes hayan participado en alguna de las cinco pruebas celebradas dentro del circuito. La propuesta deportiva, que ha llenado de actividad Vall d'Alba, Borriol, Onda y los municipios de Ares, Benassal, Catí y Culla bajo la prueba 'Alt Maestrat' ha generado unos ingresos en la provincia superiores a los 150.000 euros.

Tras unas negociaciones que han durado más de dos años, el Ayuntamiento de Peñíscola ha confirmado que a partir del próximo mes se pone en marcha la Unidad de Hospitalización Domiciliaria (UHD) en el municipio, un servicio que permitirá que las personas con tratamientos crónicos puedan ser atendidas en sus casas, sin necesidad de ingreso. Tuvo lugar la entrega al Departamento de Salud de Vinaròs del vehículo que ha financiado el consistorio.

L'Ajuntament de Vinaròs ha avançat la campanya de control de la processionària del pi, donat que les condicions climàtiques han estat propicies per al desenvolupament de l'eruga. Des de principis de desembre els treballadors de la empresa Lokímica, adjudicatària del servei de desratització, desinsectació i desinfecció en el municipi de Vinaròs,, estan revisant i tractant els parcs i zones de responsabilitat municipal. La campanya inclou el tractament dels pins dels terrenys de titularitat pública i la inspecció de les parcel·les de propietat privada que, per les seves característiques, es considera que tenen un risc potencial. Per al control de la processionària s'han utilitzat mètodes biològics, amb l'ús d'insecticides autoritzats. Els propietaris de terrasses, zones verdes de domini particular, establiments, solars i altres terrenys de propietat privada, tenen la obligació de mantenir-los en les degudes condicionst. El regidor Jordi Moliner ha indicat que l'eruga ja ha començat a baixar dels pins, i per este motiu s'han hagut d'avançar els treballs de control d'aquesta plaga.

La Guardia Civil ha imputado a un varón de 19 años, como supuesto autor de los delitos de robo con violencia e intimidación y contra la libertad sexual. La actuación cuando se cometió un robo con violencia e intimidación en una vivienda de Benicarló, donde se sustrajeron numerosas joyas y dinero en efectivo, y posteriormente la víctima sufrió abusos sexuales, teniendo que ser ingresada en un centro hospitalario. Inmediatamente se inició una investigación, que dio como resultado tras siete meses de gestiones, la identificación, localización y posterior imputación del supuesto autor del hecho, el cual se encontraba ingresado en un centro penitenciario. El supuesto autor posee varios antecedentes por hechos de características similares.

L'Ajuntament de Benicarló ha dut a terme els treballs d'instal·lació de parallamps en dos edificis municipals. D'una banda, al campanar s'ha retirat el parallamps existent i s'ha substituït per un de major cobertura, en compliment de la normativa vigent. Paral·lelament, s'ha construït una nova baixant de connexió a terra que comunica el parallamps amb l'elèctrode de terra. I d'altra banda, a l'edifici que acull l'Auditori Pedro Mercader i el Conservatori Mestre Feliu s'han retirat els tres parallamps existents per un de nou de major cobertura. També s'ha construït una nova baixat de connexió a terra i s'ha incorporat un sistema de protecció interna contra sobretensions en les instal·lacions elèctriques del bar-cafeteria, Auditori i Conservatori. Els treballs els ha dut a terme l'empresa Quibac SA «Ingesco». Els treballs han suposat una inversió d'11.335 euros.

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre (APCTTE) va celebrar la seva V Gala Taurina al Deltebre, on va reunir a més de 300 persones aficionades. En la gala es van atorgar tretze premis i cinc reconeixements. Alcanar es va emportar tres premis, el del millor correbou al carrer per a la ramaderia Fernando Marcilla i la Comissió de Bous d’Alcanar; i el premi al millor conjunt de tardes de vaques per a la Comissió de Bous d’Alcanar. Tradició Canareva va aconseguir el segon premi al millor bou embolat. Mercè Fischer, regidora de Festes, ha explicat que el premi a les tardes de bous és el més important de la gala perquè fa una valoració del conjunt dels dies de bous. “En altres ocasions havíem quedat finalistes, i ara per fi ho hem aconseguit. El premi és un reconeixement al treball fet per la Comissió de Bous, que any rere any s’esforça per poder oferir als aficionats la millor de les nostres festes”, ha afegit la regidora.

La Muixeranga de Vinaròs va realitzar el dinar de socis com cada final de temporada. Amb una torrada, unes figures i una bona tarde en colla, la Muixeranga Vinarossenca despedía la temporada entre figures humanes i somriures dels xiquets i xiquetes de la colla, a més dels no tant menuts. Amb la clausura de la temporada, provablement una de les més actives dels últims anys podem donar gràcies d’haver aconseguit grans gestes que esperem engrandir l’any vinent. El fet més remarcable es probablement la celebració de la Nostra 1a Trobada de Muixerangues de la Història de la Ciutat de Vinaròs, però innumerables actuacions, ciutats i pobles avalen l’èxit de la colla.

Ximo Puig, aprovechó la visita del Ministro de Fomento, Íñigo de la Serna, para pedir la cesión de la antigua Nacional 340, en Peñíscola, Vinaròs y Benicarló. Puig también reclamó agilidad en las obras en la autovía en el tramo de La Jana-Vilanova y en las de la Nacional 232 en el Puerto de Querol.

La policia local de Vinaròs estrena vehicle (foto del twitter @PoliciaVinaros)

L'Ajuntament de Vinaròs ha dut a terme la compra d'un nou automòbil que servirà per renovar la flota de tres vehicles i set motocicletes amb què compta actualment la Policia Local. Amb aquesta nova adquisició s'ha substituït un dels cotxes patrulla, el qual ja tenia 8 anys d'antiguitat. Aquest vehicle s'assignarà ara a la brigada d'Obres i Serveis. "Esta adquisició ha suposat una inversió de 20.300 euros, sent la millor oferta econòmica que es va rebre amb les característiques tècniques i extres requerits", ha explicat l'alcalde Enric Pla. Per la seua banda, Juan M. Doménech, intendent principal i cap de la Policia Local, ha explicat que "este nou vehicle, per la seua menor grandària i consum, serà de gran utilitat per al treball diari dels agents".

Campanya DGT Alcoholydrogas, policia local Vinaròs, 14-12-16.- 47 proves a conductors 1 positiu alcohol 4, drogues 1 diligències per conduir sense carnet.

Screen Man, última obra de la companyia El Teatre de l'Home Dibuixat, del vinarossenc Tian Gombau,  ja parla la llengua de Molière. En un any de vida, l'espectacle ja ha estat representat en les versions en català, castellà, anglès, anglès amb traducció succesiva al coreà, euskera i francès. Pomodoro no deixa mai de caminar cap als seus somnis. L'home dibuixat tampoc. Ara s'ha estrenat a l'illa de Còrsega.

L'alcalde Enric Pla va assistir aquest 14 de desembre a València a la signatura del Pacte per la Salut Mental, un esdeveniment on també va estar present la consellera de Sanitat, Carmen Montón, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el mateix president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així com representants de diversos ajuntaments i entitats. A través d'aquest acord es posa en marxa un pla ampli de caràcter autonòmic que busca no només millorar l'atenció en la salut mental, sinó també recuperar la dignitat d'aquests malalts. Vinaròs ja ha presentat les seves demandes respecte a aquest tema per millorar el servei que s'ofereix als pacients a l'Hospital Comarcal. "El Servei de Salut Mental de l'Hospital de Vinaròs no disposa d'una unitat d'ingressos aïllada i això complica molt alguns casos, que han de derivar-se a Castelló o a altres localitats. És una necessitat que tenim i així li ho hem fet saber a les conselleries. Esperem que amb aquest pla milloren estes circumstàncies", ha assenyalat Pla.

L'alcalde Enric Pla, juntament amb la regidora d'Ocupació María Cano i el regidor de Noves Tecnologies Hugo Romero, han assistit a la inauguració de la nova botiga de Worten España al Portal Mediterráneo Vinaròs, sent esta la primera de la companyia en tota la província de Castelló. Pla ha destacat la importància d'aquesta inversió per a la localitat a nivell econòmic i per al foment de l'ocupació, ja que fins al moment esta obertura ja ha suposat la generació de 15 llocs de treball directes. Los 100 primeros clientes han podido sumarse al evento Hola Worten que ha repartido premios durante la primera hora del día. La benicarlanda Talia Roig se ha llevado el máximo premio de 1000 euros en compras y se mostró ayer “muy emocionada porque nunca me había tocado nada”.

L'Ajuntament de Vinaròs contractarà al llarg d'aquest mes, a tres informadors turístics, gràcies a la concessió d'una subvenció de 40.000 euros rebuts a través de les ajudes que ofereix el programa EMCORP. Maria Cano, regidora d'Ocupació, explica que amb aquesta suma es podrà donar feina temporalment a tres persones desocupades de llarga durada, que treballaran del 30 de desembre de 2016 fins al 30 de juny de 2017 amb una jornada laboral de 35 hores setmanals. Per poder optar a estes places, les persones interessades han d'estar inscrites a l'oficina del SERVEF en qualsevol de les següents ocupacions: Tècnic d'Informació Turística (26301020), Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques (26301039) o Tècnic en Agències de Viatges (44211080 ). Un altre dels requisits és que hagin participat en un programa personalitzat d'inserció laboral i que hagin estat com a demandants d'ocupació en el propi SERVEF durant almenys 360 dies en un període de 540 dies.

Acord Ciutadà de Vinaròs considera que tiene más puntos a favor la ubicación de la piscina municipal en la ciudad deportiva y ha criticado la gestión que está realizando el equipo de gobierno en este tema, especialmente la postura del PSPV, que indicó en su momento que prefiere la ciudad deportiva pero que acataría la decisión mayoritaria del equipo de gobierno, que opta por la zona de la avenida Leopoldo Querol. El portavoz de la coalición, Lluis Batalla, considera que de ubicarse en la avenida Leopoldo Querol se ocasionará un problema laboral, ya que tendría que cerrar la actual piscina privada al estar muy próxima con 25 personas en plantilla, habría en la zona una falta de aparcamientos, además de que el equipo de gobierno no ha presentado ningún informe sobre la contaminación que ocasionaría en un entorno donde también está prevista la construcción del segundo centro de salud. “La biomasa en este proyecto, si se ubica tan cerca del mar, es una cuestión de imagen, sólo para quedar bien, porque la fuerza que puede tener es mucho menor que si se ubica en una zona de montaña. Por lo tanto, lo que producirá la energía no será la biomasa sino el gasoil, lo que producirá emisiones al lado de un centro de salud”, señaló Batalla.

La última película de Iciar Bollain, "El Olivo", rodada en el Baix Maestrat, siguen cosechando éxitos. Ahora, ha logrado dos nominaciones en los premios Forqué: Al premio al Cine y Educación en Valores y Anna Castillo a Mejor Interpretación Femenina. La gala tendrá lugar el 14 de enero de 2017 en el teatro de la Maestranza de Sevilla y será retransmitida por RTVE Vea todos los nominados.

La Coral Polifònica Benicarlanda implica i anima l'alumnat de l'IES Ramón Cid a participar en Com Sona l'ESO. "Apaga la luz y verás".

Los concejales de Vinaròs, Jordi Moliner, y Alcanar, Jordi Monfort, se reunieron con el presidente de la Sociedad de Cazadores, el agente rural y el agente forestal, para tratar  la plaga de conejos. Los conejos producen daños en los cultivos de cítricos y otros; los terrenos que tienen coto pueden ser controlados cinegéticamente, pero el problema radica en los terrenos libres de coto, y ante la superpoblación existente de estos animales en estas zonas, se espera obtener el permiso para poder realizar batidas, además de solicitar mejoras en los vallados de vías de tren y carreteras. "Precisamente para controlar la plaga en estos terrenos hemos solicitado a los técnicos municipales y la agente forestal realizar unos informes y posteriormente solicitaremos a Adif y el Ministerio de Fomento que arreglen los vallados correspondientes en la vía y la autopista para que al menos los conejos no puedan acceder a las carreteras" dijo Moliner.

Peñíscola acogerá el rodaje de "El Ministerio del Tiempo". Uno de los actores protagonistas, Nacho Fresneda, explicó en la información recogida en los Telediarios de TVE que irán «a Peñíscola». Gente del equipo ha estado en el municipio para sondear localizaciones y las mismas fuentes señalan que El Ministerio del Tiempo «es todo un referente a nivel nacional, tanto en crítica como audiencia, y es un auténtico orgullo poder alojar este rodaje». A falta de conocer los detalles, se vuelve a consolidar la condición de Peñíscola como ciudad-plató, que en los últimos años ha sido el escenario de la serie de Telecinco Chiringuito de Pepe y, sobre todo, la superproducción mundial de la HBO Juego de Tronos, con la aparición de diversas secuencias del casco histórico en su sexta temporada. A raíz de estos rodajes, desde el consistorio ya se ha elaborado un producto turístico que da a conocer a los visitantes los escenarios utilizados. Más en Vinaròs Mail 15-12-16

3 perros extraviados, incendio de matorral, alteración del orden con amenazas: parte de policía local.

L'Ajuntament de Vinaròs, juntament amb els consistoris de Benicarló, Borriana, Castelló de la Plana, Onda i Vila-real, han renovat amb la Diputació de Castelló i el Col·legi d'Advocats de Castelló el conveni de col·laboració per a la prestació durant l'any 2017 del servei d'assessorament i mediació en les reclamacions hipotecàries. L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha explicat que amb això el que es busca és "salvaguardar el dret bàsic de tots els ciutadans a tenir accés a un habitatge". D'aquesta manera, s'ofereix un assessorament jurídic adequat i gratuït a aquelles persones amb deutes de préstecs hipotecaris que no poden afrontar, facilitant la mediació amb les seues respectives entitats creditores.

La Regidoria de Turisme de Benicarló ha presentat un vídeo promocional sobre Benicarló que se centra especialment en la festa de les Falles però que vol ser una finestra oberta a totes les potencialitats turístiques del municipi. «Aquest no és un vídeo per als fallers -ha remarcat la regidora de Turisme, Rosana Marzá-, sinó un vídeo turístic que pretén mostrar com són de particulars les Falles de Benicarló, que convida a la gent a vindre i a viure l'experiència mediterrània i fallera que els oferim i que disfruten de la resta de recursos que els oferim». En aquest sentit, la regidora ha destacat que «el Pla Estratègic de Turisme que s'està elaborant identifica les Falles com un dels principals esdeveniments turístics de Benicarló, un element singular que ens diferencia de la resta de destinacions i que hem d'aprofitar des del punt de vista turístic». El regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, ha qualificat de «regal» aquest vídeo promocional i ha afegit que «els fallers podem estar contents perquè per primera vegada -en referència al Pla Estratègic de Turisme-, la festa de les falles està contemplada com a paquet turístic. És la primera vegada en molts anys que l'Ajuntament aposta tan fort per aquesta festa». El seu realitzador, Jordi Marzà, de l'empresa Mediarec, ha reconegut que ha estat un treball intens (19 hores de gravació per a 2,5 minuts que dura el vídeo) i ha subratllat que «hem treballat per a fer una eina de treball que ens ajude a promocionar el millor de Benicarló».

 
Falles de Benicarló i més. Mireu també versió en castellà, en anglés  i en francés 

Per tercer any consecutiu, la Mancomunitat Taula del Sénia amb la col·laboració dels Ajuntaments i també de Terres de Cruïlla (que agrupa Centres d’Estudis de la zona), ha organitzat les JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI, que promou el CONSELL D’EUROPA entre els seus 47 Estats membres. A més de la Mancomunitat, Ajuntaments i Entitats, havent parlat amb Terres de Cruïlla (que agrupa Centres d’Estudi) es va fer un Programa conjunt de tots, augmentant les activitats fins a 33. Partint dels arbres en el seu sentit més ampli, les activitats eren molt variades: itineraris a peu (però també en cotxe i en bicicleta) per paisatges i arbres monumentals de totes les espècies, passejades poètic-musicals, o fotogràfiques, o retrobant els misteris, la màgia, les llegendes..., també alguna xerrada, taller infantil, etc., però destacant en conjunt la importància dels arbres com a valor patrimonial lligat a la història. d’una comunitat. Finalment s’han fet 29 activitats, suspenent-se algunes per la pluja, i el total de participants ha segut de 1.538 persones, destacant que algunes d’elles s’han dut a terme en dos o més pobles.

Les regidories de Festes i Cultura de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre han presentat la programació nadalenca: http://news.vinaros.net/v10/index.php?sec=agenda

Els familiars dels malalts de cistinosi s’uneixen per donar visibilitat a una malaltia que afecta a 1 de cada 200.000 persones L’objectiu de l’entitat, amb seu als Muntells, és lluitar per aconseguir millorar els tractaments actuals i trobar una cura definitiva La cistinosi és una malaltia genètica rara que només afecta a una de cada 200.000 persones. És un defecte metabòlic que es caracteritza per una acumulació anormal de cistina -un aminoàcid- que danya les cèl·lules de diversos òrgans del cos, com els ronyons, els ulls, els músculs, el pàncreas i el cervell. Afecta diferents òrgans en funció de l’edat del pacient. Així, per exemple, en l’edat infantil ataca sobretot les còrnies i els ronyons, que excreten amb l’orina grans quantitats de sodi, potassi, fòsfor, bicarbonat i altres substàncies, unes pèrdues de minerals que s’han de compensar per garantir el bon funcionament de l’organisme. A banda d’això, en la majoria de casos cal efectuar un transplantament renal en les dos primeres dècades de la vida del pacient. Actualment, existeix un tractament pal·liatiu contra la cistinosi fet amb una base de sofre complex i difícil de seguir.

Les Terres de l'Ebre són una de les 100 millors destinacions sostenibles del món. Així ho va decidir recentment l'associació internacional Global GreenDestinations, en reconeixement a la seva gran biodiversitat, als seus valors mediambientals i a un model de turisme sostenible. Un reconeixement que coincideix amb el primer aniversari de la marca Terres de l'Ebre Reserva de la Biosfera amb un centenar d’empreses acreditades. El sector turístic i el teixit empresarial de la Reserva de la Biosfera ho han celebrat en una trobada organitzada conjuntament pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), ens gestor de la Reserva. L'acte ha tingut lloc al restaurant Antic Molí d'Ulldecona, el qual recentment ha estat guardonat amb una estrella Michelin i el seu xef, Vicent Guimerà, ha estat elegit Cuiner de l'any 2016.

El exceso de jabalíes se ha convertido en una auténtica preocupación también en el Bajo Aragón, como firma Soledad Parés en el diario lacomarca.net. Los afectados reclaman una mayor atención por parte del Gobierno de Aragón para evitar situaciones como las que se están viviendo este año: accidentes prácticamente a diario y campos arrasados, con la consiguiente peligrosidad para la población. Tras el anuncio de la Cooperativa de Pueyos de mandar un escrito al Gobierno de Aragón para solicitar formalmente más batidas para el año que viene, también desde el Sindicato Central de la Cuenca del Guadalope han decidido ponerse en contacto con el ejecutivo autonómico. «Los jabalíes son una auténtica plaga y esto cada vez irá a más. Hay más que el año pasado y, al no tener ningún depredador, esto cada vez irá a más. La única forma de controlarlo será mediante una caza controlada, por eso es necesario que el Gobierno de Aragón intervenga», aseguró Miguel Ángel Vaquero, miembro del sindicato.  Los mayores daños los han sufrido las fincas que están al lado de carreteras nacionales y comarcales, como  la N-211 o la N-232.

Durant este desembre la Policia Local de Vinaròs, en col·laboració amb la regidoria de Comerç, ha dut a terme la campanya informativa "Per un comerç segur". A llarg d’una setmana els agents han donat una sèrie de consells de seguretat als comerciants, alguns d'ells dirigits a la seua actuació davant de possibles fets delictius en els seus locals i altres enfocats cap a la seua prevenció. "S'ha parlat de la seguretat en el propi establiment, de la gestió de fons econòmics i dels productes exposats a la venda", ha explicat Juan M. Doménech, intendent principal - Cap de la Policia Local. Per la seua banda, Domènec Fontanet, regidor de Turisme i Comerç, ha donat suport a aquesta iniciativa i ha explicat que "també s'han repartit tríptics informatius als comerciants".

L'Ajuntament d'Amposta ha adjudicat, aquest tram final de l'any, fins a 15 projectes per un import total d'1,8 milions d'euros. D'aquests, 1,4 milions d'euros revertirà al municipi. I és que 12 projectes han sigut adjudicats a empreses d'Amposta. "Totes elles han fet un gran esforç per ser competitives", assenyala l'alcalde, Adam Tomàs, "i això s'ha traduït amb el fet que els diners que invertirem amb projectes importants per la ciutat, generin riquesa també a Amposta". Tomàs també ha assenyalat que a una de les licitacions que no s'han adjudicat a Amposta, no s'hi va presentar cap empresa del municipi. I les altres dos es tracta de la compra de lluminàries i de paviment asfàltic, productes dels quals no hi ha oferta a la ciutat.

La Diputación de Castellón responderá a las demandas históricas de Benassal y Vilafranca y garantizará el suministro de agua. El presidente del Gobierno Provincial, Javier Moliner, ha plasmado en un convenio con el Ayuntamiento de Benassal el compromiso adquirido. El acuerdo llevará a la administración provincial a destinar 10.000 euros a la adquisición de terrenos de titularidad privada para acometer la ejecución de un nuevo sondeo de aguas subterráneas en la zona de Les Llargueres, una vez el actual abastecimiento que ofrece el pozo ubicado en la misma zona resulta insuficiente tal y como han constatado desde ambos consistorios. Cabe señalar que los Ayuntamientos de Benassal y Vilafranca se abastecen, además de una serie de captaciones de agua individuales, del sondeo de aguas subterráneas situado en Les Largueres, constituyendo incluso un consorcio para su explotación que ahora sumará un nuevo sondeo proyectado por la propia Oficina Técnica de la Diputación.

Al consistori de Morella s'han reunit responsables de Diputació, tècnics de Conselleria de Medi ambient i responsables polítics i tècnics dels municipis que disposen en el seu terme de paratges naturals municipals (PNM), com Forcall o Vilafranca, a més de Morella. Per part de la Diputació han assistit el diputat de Política Forestal, Antonio Cases i la tècnic de medi ambient. En la trobada entre les tres entitats implicades en la conservació i millora del patrimoni natural s'ha manifestat la voluntat d'impulsar els PNM mitjançant la realització de diferents accions d'interès, com la difusió de la marca o el suport als ajuntaments en la promoció i conservació d'aquests recursos naturals d'enorme valor paisatgístic i social.

Campeonato comarcal de ajedrez del Baix Maestrat: el resultado entre "Chapu" Gutiérrez y "YeYé" Martínez decidiría el campeón del torneo. A priori Yeye tenía todo el viento a su favor. Su mayor ranking, su medio punto de ventaja (unas tablas le servían), así como su mayor solvencia de juego en las anteriores partidas. Pero estaba claro que Chapu no se lo iba a poner fácil. Y así fue, Chapu salió con ligera ventaja de la apertura, que no supo mantener y terminó siendo derrotado en un difícil y complicado medio juego. Figueredo por su parte finalizó subcampeón del torneo al vencer al joven y cada vez más duro jugador, Diego Zafra. En relación a los galardonados del torneo, quedó finalmente de la siguiente forma: Clasificación General: 1º Ye Yé Martínez (Vinaròs) 6.5 puntos 2º Juan José Figueredo (Vinaròs) 5.5 puntos 3º Chapu Gutiérrez (Benicarló). Categoría Sub-16: 1º Pau Morales (Vinaròs) Categoría Sub-12: 1º Rubén Vinuesa (Vinaròs) Categoría Sub-10 1º Andrés Fernández (Alcalá). Agradecer a la Penya Barça de Vinaròs y al Círculo Mercantil y Cultural su desinteresada colaboración.

L'Ajuntament de la Jana ha presentat una proposta al Consorci de Residus per a modificar la taxa de tractament de residus per a les cases de turisme rural i que s'elimine la quantitat addicional que es paga, que és de quatre euros per plaça sumats a la taxa general. Àlex Vilanova, portaveu de l'equip de govern, ha explicat: “En la última Junta de Govern del Consorci de Residus de la Zona 1 ja vam exposar que consideràvem que les cases rurals tenien una doble imposició, ja que per un costat paguen la taxa anual de 78,19€ que paguen totes les vivendes, quantitat a la qual s'afegeix una taxa complementària de quatre euros per cada plaça disponible i això no és just, ni des del punt de vista econòmic, ni molt menys des del punt de vista mediambiental”.

 
Comercio Calle Mayor Diciembre 2016, Fernando Romillo


Nova concentració en contra de la violència de gènere, de "Mi mano es tu apoyo" (Pedro Vidal)

L'empresa Conceptes de Vinaròs fa quatre plànols temàtics de Vinaròs a l’any. Canaval, Semana Santa, Estiu i Nadal,  a més dos del Maestrat. Enguany, està en projecte fer un de Falles i un del Delta. Són planols del lloc, amb textes explicatius, que inclouen  informació per arribar, actes culturals, programacions, història, etc…. Es reparteixen als comerços anunciants, oficines de turisme, etc…

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha anunciat que l'Ajuntament de Benicarló ha rebut una subvenció de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a un nou programa de foment de l'ocupació. L'import de la subvenció, 116.729,52 euros, es destinarà a contractar vuit persones que es troben en situació de desocupació de llarga durada, concretament quatre peons de construcció i quatre oficials paletes, que realitzaran tasques a la Brigada d'Obres i Serveis. La contractació, que tindrà una durada de sis mesos, haurà de ser efectiva abans del 31 de desembre, de manera que la selecció es farà de manera immediata. Les persones interessades hauran d'estar inscrites al Servef com a demandants d'ocupació durant almenys 360 dies en un període de 540 dies. Román Sánchez ha destacat que es tracta d'«una quantitat molt important que ens permetrà continuar invertint en programes d'ocupació» i ha recordat que «aquesta subvenció se suma a una altra de 81.600 euros que vam rebre fa unes setmanes i que destinarem a contractar quatre persones». «I si a això afegim la subvenció de 200.000 euros que hem rebut a través de la Regidoria de Benestar Social per a posar en marxa programes d'ocupació per a persones en risc d'exclusió social, sumem ja 400.000 euros».

L'alcalde de Vinaròs Enric Pla, juntament amb el regidor Marc Albella, van mantenir una reunió amb el diputat de Cultura Vicent Sales sobre el poblat iber del Puig. "Se'ns va mostrar la pàgina web que servirà per dinamitzar turística i educativament aquests jaciments. En aquesta pàgina hi haurà fotografies en 360 graus i un nou mapa en 3D que permetrà fer una visita virtual a cada jaciment ", ha explicat Albella. Un altre dels temes abordats va ser el de la senyalització turística que es col·locarà en els camins comarcals i a les carreteres d'àmbit nacional per facilitar la visita. "Vinaròs, Benicarló i Alcalà de Xivert serem les primeres poblacions que entrarem a formar part d’este programa de difusió conjunt de la Diputació", ha afegit Pla, qui ha avançat que també es faran díptics informatius amb tecnologia QR. L'Ajuntament de Vinaròs destina anualment una aportació econòmica de més de 6.000 euros per a excavacions arqueològiques. La regidoria de Medi Ambient, encapçalada per Jordi Moliner, també col·labora amb les tasques de neteja i desbrossament.

L'òptic-optometrista Ricardo Caro ha impartit una xerrada a Castellfort per informar els pares, mares i professors sobre com afecten els trastorns visuals al desenvolupament psico-motor i intel·lectual dels xiquets i xiquetes en la seua etapa de creixement. L'especialista ha indicat com la detecció de les dificultats de visió dels xiquets i xiquetes pot determinar el seu desenvolupament futur. Ha reivindicat el paper dels òptics-optometristes en el procés educatiu i ha incidit en la importància de comptar amb la seva opinió.

Un any més, Aviva Benicarló ha engegat la campanya «La carta als Reis, en valencià», amb l'objectiu que els xiquets i xiquetes utilitzen el valencià en una situació tan quotidiana en aquestes dates com escriure la carta als Reis.

Dos jugadores del United Vinaros participaron en unos entrenamientos con el Villarreal CF. Felicidades a Ian Vidal y Dani Genov por esta espectacular experiencia. Además, Ian Vidal ha sido convocado para la selección Sub-12 de la Selección Valenciana, para realizar unos entrenamientos.

Atendido anciano con grave desnutrición e hipotermia, avistamientos de un jabalí, accidente en C/ J. Fuster. Vea P.Local.

Cruz Roja Asamblea Local de Vinaròs, desea agradecer el donativo de 1.000 € realizado por la Concejala de Deportes de nuestro Ayuntamiento Begona López, recaudados en la organización solidaria de la carrera popular, cuyos beneficios irán destinados a la adquisición de unos lotes de navidad, para las familias mas vulnerables de nuestra ciudad. La concejala de Educación y Deportes, junto con el técnico del Consejo Municipal de Deportes, Ignacio Chaler, han entregado a la Cruz Roja de Vinaròs los 1.000 euros recaudados durante la caminata popular y carrera “Vol del Puig”. 

El Partido Popular de Vinaròs ha denunciado, a través de su portavoz adjunto, Lluís Gandía, la “ocultación que el Alcalde y director del Setmanari Vinaròs, Enric Pla, realiza sobre la imputación de la concejala de Política Social, Mamen Ruiz, que deberá declarar ante el juzgado en calidad de investigada el próximo mes de enero”. Gandía ha resaltado que “desde el principio de la legislatura el tripartito ha utilizado la censura en el Diariet para evitar que los vinarocenses estén informados sobre el desgobierno en el que vive la ciudad y con la imputación de la concejala de Som Vinaròs – Podemos han llegado a su punto máximo”. Desde las filas populares se recuerda que “hemos esperado tres semanas antes de denunciar lo que es un hecho fácilmente demostrable y es que aquellos que hablan de forma reiterada de transparencia después esconden la noticia de la imputación de una de sus concejalas”.

La plataforma URV Emprén per iniciativa del campus Terres de l’Ebre de la URV, ha impulsat una jornada que, amb el títol Potenciem l’entorn rural amb iniciatives emprenedores, s’ha marcat l’objectiu d’afavorir la creació de projectes d’emprenedoria lligats a l’entorn rural. La jornada, celebrada al campus Terres de l’Ebre, ha comptat amb una vintena d’inscrits de les quatre comarques de l’Ebre i com a conclusió principal s’ha posat de manifest la necessitat de coordinar els diferents projectes d’emprenedoria existents al territori.

Torna una nova edició del BiblioEstudi a la Biblioteca Municipal de Vinaròs. Benicarló tanca l'any esportiu amb la tradicional Sant Silvestre i el Cross d'Atletisme. Un parc d'atraccions al Parc dels Xiribecs i la Caseta de Nadal a la plaça del Mercat, estrelles del Nadal a Amposta. Mireu AGENDA.

Signat al Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia a l’Ermita de Vinaròs, el nou contracte amb l’adjudicatari que va guanyar la licitació per a gestionar el bar – restaurant que es troba ubicat en aquest lloc. L’alcalde Enric Pla ha explicat que “avui és un dia important perquè s’obre una nova etapa que té com a objectiu donar el millor servei possible als ciutadans i visitants que acudisquen a menjar o a prendre alguna cosa en un lloc tan especial com este”. Fernando Ruiz, l’empresari que dirigirà el bar-restaurant, compta amb diversos anys d’experiència en el món de l’hostaleria i ha assegurat que “La Tapería de l’Ermita”, com es dirà este local a partir d’ara, obrirà les portes el proper cap de setmana. “Hem posat tot el nostre esforç en este negoci i esperem que a la gent li agrade. Oferirem una àmplia varietat de tapes, unes 65, i menús entre setmana de 7,50 euros per a treballadors i un altre de 13 euros. A més, tenim planejat fer moltes activitats culturals, com caps de setmana temàtics, concerts i activitats per a nens “, ha detallat Ruiz.

La regidora de Participació Ciutadana de Benicarló, Susana Pérez, ha anunciat que la valoració prèvia realitzada per la Comissió Tècnica ha seleccionat un total de 30 propostes de les 85 que es van presentar en la primera fase de procés de participació dels pressupostos participatius. La majoria de les propostes fan referència a aspectes urbanístics, com ara l'ampliació de la vorera del jardí de la placeta dels Bous, la millora de la il·luminació de la plaça de la Constitució, la millora de l'accessibilitat en tota la ciutat, millora de la senyalització o creació de zones per a l'aparcament i circulació de bicicletes. En altres àmbits, també s'han seleccionat propostes relacionades amb l'emprenedoria empresarial, els parcs infantils o les zones d'oci per a gent jove. Segons ha reconegut la regidora, «en general les propostes s'han presentat d'una manera molt ben detallada, la qual cosa hem d'agrair a la ciutadania». Pérez ha volgut deixar clar que algunes de les 50 propostes denegades encara es troben en procés de revisió i altres s'han hagut de rebutjar per no complir els requisits necessaris.

Continuen els treballs del IVC+R en la porta dels Apòstols (S. XIV) de la Basílica Arxiprestal Santa María la Major de Morella amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat. Després de les primeres anàlisis científiques sobre els conjunts escultòrics en pedra policromada realitzats en el passat mes de juny, durant el mes d'octubre es va continuar la labor amb l'ús d'una tecnologia molt avançada i la col·laboració de l'Institut Nacional d'Òptica i Electrònica de Bucarest, un dels més importants d'Europa en aquest camp, i la Universitat Pablo de Olavide. Així doncs, en la jornada d'avui els científics tornen a desplaçar-se fins a Morella per a continuar amb els estudis de camp. Mitjançant aquests treballs s'obtindrà una valuosíssima informació de com es van construir aquests elements del destacat patrimoni del gòtic valencià de la Arxiprestal de Santa María La Major de Morella, i indicaran les pautes a seguir per a dur a terme una futura restauració. S’estan fent treballs d’anàlisis amb làser i també es vol veure el comportament dels materials i les diferents tècniques de conservació i consolidació amb les importants variacions tèrmiques de Morella. Es per això que es deixaran durant els propers mesos diversos testigs.

A Alcanar es van desplaçar els equips de base del Club Handbol Vinaròs en categoria Infantil i Cadet per disputar els seus partits de Lliga contra l'Handbol Betxí. L'equip infantil continua millorant el seu joc d'equip, una feina que poc a poc es va notant de la mà del seu entrenador Jonny, i que fa que aquests petits jugadors s'esforcin al màxim. No van poder aconseguir la victòria però el resultat final de 10 a 15 va ser una millora respecte a partits anteriors, estem segurs que a poc a poc aniran millorant. En quant a l'equip Cadet, continua amb la seva ratxa triomfal guanyant partits i a més d'una forma magistral amb molt bon handbol i amb moltes ganes, es nota la mà del seu jove entrenador Fariñas, a aquest pas lluitaran per les places d'ascens de nivell en la seva categoria. També volem agrair a l'alcalde d'Alcanar Alfons Montserrat i al regidor d'esports Jordi Bort l'amabilitat.

El sector turístic de les Terres de l'Ebre es va reunir a Ulldecona per celebrar que el territori ha estat escollit aquest 2016 com una de les cent millors destinacions turístiques sostenibles del planeta. L'acte va congregar més de 160 empreses i institucions ebrenques al restaurant L'Antic Molí, que té una estrella Michelin, i hi va participar el catedràtic de geografia de la Universitat Complutense de Madrid, Miguel Ángel Troitiño, que va animar el sector i les administracions a treballar correctament la diversitat de les Terres de l'Ebre per reforçar aquest model de turisme responsable que ja va acumulant reconeixements. El nou distintiu coincideix amb el primer aniversari de la marca Terres de l'Ebre-Reserva de la Biosfera, que ja ha acreditat un centenar d'empreses i institucions. Totes tenen ara també el segell de la Global Green Destination. Llegiu-ho a El Punt, ACN.

La Sección primera de la Audiencia Provincial de Castellón ha condenado a seis años de prisión a un hombre que intentó violar a una joven en una playa de Vinaròs y, posteriormente, agredió y amenazó a los dos agentes de la Guardia Civil que fueron a detenerlo. Además, el penado no podrá acercarse a menos de 500 metros de la víctima, a la que deberá indemnizar con 6.600 euros. Los hechos sucedieron en mayo de 2015 en una cala de la costa sur cercana a la Colonia Europa de Vinaròs, cuando el acusado se abalanzó sobre la mujer con un cuchillo, se lo acercó al abdomen y amenazó con violarla. El hombre forcejeó con la víctima, la llevó debajo de un puente, la tiró al suelo y se tumbó encima de ella. La mujer intentó quitárselo de encima diciéndole que se pusieran de rodillas, a lo que el acusado accedió, pero siempre agarrándola del brazo. En ese momento, la víctima le dijo que tenía que irse con su madre, que se estaba muriendo, y el acusado se quedó quieto, por lo que ella pudo huir. La joven sufrió policontusiones y ansiedad postraumática.


Magnífica felicitació nadalenca de l' Aula Teatre de Vinaròs

L’Ajuntament d’Alcanar ja ha adjudicat les obres de construcció de les 14 parades del mercat municipal, aquesta darrera fase s’iniciarà properament i durarà quatre mesos. Quan finalitzi aquesta actuació, l’edifici quedarà totalment renovat i l’Ajuntament ja podrà iniciar el procés de licitació de les parades. La Junta de Govern Local del passat 10 de novembre va aprovar l’adjudicació de la segona fase de les obres de reforma del mercat municipal d’Alcanar, que consisteix en la construcció de 14 parades. L’import base de licitació de les obres era de 182.966,39 €, finalment, i després d’estudiar totes les propostes presentades a licitació, l’empresa adjudicatària ha estat CONSTRUCCIONS FERRÉ per un import de 171.860 €. Per a l’execució d’aquests treballs d’equipament interior del mercat, l’Ajuntament disposa d’una subvenció de 128.355,86€ provinent del Pla d’Obres i Serveis de la Diputació de Tarragona. ‎

La Guardia Civil ha detenido a un varón como supuesto autor de dos delitos de robo con fuerza en Alcalá de Xivert. En diciembre una persona denunció que había sufrido un robo en su vivienda, sustrayéndole entre otros enseres diversas joyas de oro. Así mismo, se recibió días más tarde otra denuncia relativa a un robo con fuerza en el interior de un bar de la misma localidad. Habían accedido al establecimiento tras forzar la reja de la entrada, ocasionando muchos desperfectos y llevándose el dinero de la caja registradora. Por todo esto, los agentes iniciaron una investigación para esclarecer el hecho, gracias a las cuales lograron identificar, localizar y detener al supuesto autor de los dos robos, tratándose de un varón de 25 años de edad y vecino de Alcalá.

Accidente en Pl. Constitución, C/ Ministro Bayarri y Avda. Marqués de Benicarló. Desprendimiento de cascotes. Vea P.Local.

Se llenó el “Auditori Carles Santos” de la “Fundació Caixa Vinaròs” con el dúo de saxofonistas, Josep Lluís Galiana Gallach y por Ferran Besalduch López y de descendencia sanmatevana. Para el concierto interpretaron Josep Lluis la versión de los saxos tenor y barítono, y en alguna de las cinco piezas que interpretaron, incluso combinó uno con el otro. Ferran interpretó su música con el mayor y mas grande y pesado de los saxos, el saxo bajo, y cambió a veces con el mas pequeño de la familia, con el saxo sopranino de apenas 40 centímetros de largo. Nuestra sorpresa antes del inicio del concierto, fue notar que no existía ningún programa del mismo, se nos repartió a todos los asistentes, un folio en que para que tengan en cuenta de que fue el concierto, traduzco su inicio. “Este concierto no tiene programa. Lo que se tocará ahora nunca se ha tocado ni se volverá a tocar. Las improvisaciones libres son creaciones musicales nunca anotadas en partituras, tan solo inspiradas, en este momento y aquí, por los gustos sonoros de sus músicos, aprovechando todas sus habilidades i toda expresividad musical de su instrumento, en una creación siempre imprevisible”.

Ambient nadalenc al mercat de Vinaròs

La Conselleria de Justícia ampliarà en 2017 l'oferta formativa de cursos de coneixements de valencià dirigida al funcionariat judicial amb la incorporació de les seus judicials d'Alzira, Benidorm, Vinaròs i Torrevieja a l'oferta formativa. L'augment d'un 51% de l'alumnat inscrit als cursos de coneixements de valencià permetrà formar durant l'any que ve 494 empleades i empleats que treballen a l'Administració de Justícia enfront dels 326 que han participat en els cursos formatius durant l'any 2016. El secretari autonòmic de Justícia Ferran Puchades, ha destacat "l'interés del personal dels òrgans judicials per millorar la seua competència lingüística en valencià com s'ha demostrat amb l'augment de la demanda" i ha recordat que "en 2015 el nou equip de la Conselleria va apostar per recuperar l'oferta de cursos formatius en matèria lingüística que l'anterior Govern va deixar d'impartir en 2009 per manca de pressupost".

Més de trenta Alcaldes i Alcaldesses socialistes, entre els quals es trobaven set de la comarca Ports-Maestrat (Benicarló, Càlig, Cinctorres, Morella, Rossell, Sant Mateu i Traiguera) han viatjat a Brussel·les. Una cita que ha tingut com a objectiu conèixer de primera mà els diferents fons de finançament que el Parlament Europeu destina al desenvolupament local. Es pretén facilitar i apropar les ferramentes necessàries per a que les entitats locals de la Comunitat Valenciana puguen acollir-se a les convocatòries dels programes de finançament europeu per a fer un millor ús de totes les oportunitats per a la millora de l’ocupació. Van plantejar temes relacionats amb els cítrics (reforç efectiu dels controls fitosanitaris a les fronteres de la UE), l’oli i les oliveres mil·lenàries, la ramaderia, el medi ambient, la despoblació i altres temes relacionats amb la comarca. També es van reunir amb Ramon Jáuregui, portaveu de la Delegació Socialista al Parlament Europeu. Van reivindicar, entre d’altres temes, el corredor mediterrani. El dimarts per la tarda es van reunir amb el President de la Generalitat, Ximo Puig.

El vinarossenc José Antonio Esteller caçà a Santa Magdalena un porc senglar de 105 quilos

Los concejales de Agricultura de Vinaròs, Jordi Moliner, y Alcanar, Jordi Monfort, se reunieron con el presidente de la Sociedad de Cazadores, el agente rural y el agente forestal, para tratar diversos temas, entre los que destacan las actuaciones a realizar para actuar con eficacia contra el aumento de la presencia de jabalíes. Dos de los temas que más preocupan son precisamente las plagas de conejos y la presencia cada vez más abundante de jabalís en el término municipal. En Vinaròs, hay zonas como la de Soterranyes, la parte alta del Riu Sénia y las proximidades entre Vinaròs y Sant Jordi en las que se han detectado bastantes ejemplares. Además de provocar accidentes, otro de los problemas que ocasionan los jabalís son los daños en cultivos y la rotura de riegos por goteo. Por ello, en esta reunión se acordó "solicitar a la Conselleria de Medioambiente de la Generalitat Valenciana que emprendan medidas al respecto y que nos den permiso para realizar batidas en distintos puntos del término municipal", señaló Moliner.

El programa Mistela i Política, de Ràdio Benicarló, ha emés una edició especial amb motiu de la Fira i Festa de Sant Antoni que ha traslladat als oients les sensacions i el sentir d'aquest emblemàtic esdeveniment marcat en roig al calendari dels benicarlandos. Jenifer Díaz, Ana Ayza, Pedro Torrent i Jaume Ramia s'han encarregat de presentar i dirigir el programa que ha comptat amb la producció de Sunny López i la realització i control tècnic de Joan Peiró. L'edició especial de Mistela i Política ha transmés als oients el batec de totes les vessants de la festa. Però no només això. Els micròfons han recollit les opinions de majorals, polítics, empresaris, emprenedors, festers, loeros, llauradors i públic que ha acudit a l'esdeveniment. Ràdio Benicarló ha mobilitzat un equip format per sis persones.

Benicarló celebró la XXX Fira de Sant Antoni Abat; la dama de la Confraria, Inma Ortí cortaba la cinta al inicio de la Avenida Cataluña, acompañada de la alcaldesa Xaro Miralles y el presidente de la entidad, Víctor Galán, tras la bendición realizada por Mosén Carlos. A continuación la comitiva giró visita a los expositores de todo tipo, desde vehículos agrícolas, automóviles y furgonetas, pasando por los variados productos artesanales, los animales expuestos en la pista anexa cubierta o el pabellón 2. Por la noche tuvo lugar la tradicional cena. Hubo actuación del Grup de Danses La Sotà, la partida de pilota valenciana, o la exhibición de doma. Más en La Calamanda i Benicarló en Día.

 

Una Noche Más -El videoclip de ComalcOOL. Este vídeoclip ha sido ideado por Francisco López "Chile", un gran grafitero de Vinaròs, de donde son originarios los ComalcOOL. La pretensión era dibujar sobre personas y objetos, con la finalidad de lograr un efecto de grafiti en movimiento. Rodado por Víctor Marqués y editado por Miguel Ángel "Llantias" en noviembre de 2016. La canción titulada "Una noche más" forma parte del último trabajo de la banda que se ha propuesto editar solo singles a partir de ahora.

El PP de Benicarló ha denunciado que todavía no hayan comenzado las clases de la Universidad Popular, así como el excesivo retraso en el pago de los convenios a las asociaciones culturales o las horas extras de algunos funcionarios, entre otros. Para la concejala popular, Nieves Eugenio, todo ello es una muestra más de la falta de gestión del equipo de gobierno. Eugenio ha destacado que “en 25 años de Universidad Popular nunca se había comenzado tan tarde. Los cursos siempre se iniciaban en noviembre y en esta ocasión el curso 2016-17 comenzará en enero del 2017. Durante 2 meses los más de 500 alumnos de la Universidad Popular han estado sin poder ir a clase”. Nieves Eugenio ha criticado que “a pocos días para el 2017, hay asociaciones que todavía no han cobrado el convenio de 2015”.

ERC Ulldecona demana a l'equip de govern que tingui en compte l'estat del Castell. Esquerra demana que es tingui en compte l'estat d'alguns elements del recinte del Castell així com que es valori la possibilitat de tornar a il·luminar els elements principals del conjunt medieval. En temes d'enllumenat públic Esquerra també demana una revisió de l'estat d'alguns carrers de diversos sectors del poble que en les darreres setmanes han quedat a fosques.

La tercera edición de la Fira Nadalenca de Alcalà de Xivert quedó clausurada, tras dos jornadas en las que se ha ofrecido un amplio panorama de la oferta comercial del municipio. Además de vender productos relacionados con estas fechas, como juguetes y regalos para todos los gustos, la iniciativa impulsada desde el Ayuntamiento de la localidad ha servido para dar a conocer la nueva marca de pastas típicas, que con el nombre de Pastes de sempre, pone en valor el recetario más tradicional de los hornos y las panaderías. Las entidades también han tenido un papel relevante en esta feria, con los puestos de la asociación de amas de casa, el colectivo Xivert Històric, los detalles decorativos elaborados por las bolilleras, o la asociación local contra el cáncer.

Presidida per l'alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, i la regidora de Benestar Social, María Núria Ferreres, membres de l'Associació de Jubilats s'han donat cita en el dinar de germanor celebrat amb motiu de la jornada dedicada a Santa Ana i Sant Joaquín. Més de cent vint comensals han participat en la reunió gastronòmica que ha tingut lloc en el menjador de la cafeteria del centre cívic, edifici que allotja també les instal·lacions de la Llar del Jubilat.

ACORD CIUTADÀ reclama la constitució del Consell Local de Medi Ambient de manera immediata Lluís Batalla: “Tornem a reclamar un nou Reglament de Medi Ambient, davant el silenci de qui governa. Fins quan es seguirà utilitzant les paraules “sostenibilitat”, i “medi ambient” com un maquillatge polític?”

El vinarocense de 16 años Alex Barrachina Long, que reside en el estado norteamericano de Massachusetts, acaba de ganar con la banda de música de la que forma parte el campeonato nacional de Estados Unidos de bandas de música de institutos. Este año la final de la competición fue en el mítico estadio de los Jets, en New Jersey. En Estados Unidos, las bandas de música de los institutos tienen un gran relieve dado que además de ofrecer conciertos, participan animando los partidos de fútbol americano y se organizan en competiciones entre ellas, de las cuales salen las que intervienen en la final nacional.  Para este campeonato nacional es necesario realizar una gran cantidad de ensayos, así lo ha estado haciendo Alex y sus compañeros desde este verano a una media de 15-20 horas semanales. La banda de Dartmouth llegó a la final después de actuar en diferentes lugares de Nueva Inglaterra, que engloba estados como Massachusetts, Connecticut, News Hampshire, Maine, Vermont…Alex, con su banda, se llevó la victoria de toda Nueva Inglaterra obteniendo la clasificación para la final. Dartmouth es una ciudad ubicada en el condado de Bristol en el estado estadounidense de Massachusetts, a unos tres cuartos de hora de coche al sur de Boston. Es poco más grande que Vinaròs, 34.000 habitantes. La familia Barrachina vive allí desde el año 2011, aunque regresan de vacaciones cada año a Vinaròs. Alex no ha podido tener mejor regalo para su reciente cumpleaños como este gran triunfo, aderezado con la obtención estos días también del carnet de conducir (en Estados Unidos la edad mínima es dos años inferiores a España).


Alex, a la foto de l'esquerra, és el segon per l'esquerra

Migjorn.- Quan el debat o la disputa de la construcció del tercer fil o la plataforma d’ample europeu és un fet entre la Generalitat Valenciana i el Govern de Madrid. Quan se demana la construcció de l’AVE entre València, Castelló i Alacant. Quant entre les promeses d’uns i les exigències d’altres veiem que no se’n recorden d’aquest trosset de cel nostre, penses que quelcom està fallant. Quan veus que el Ministeri de Foment per minvar els accidents en la N-340 s’ha inventat el tema de les ONZE rotondes des d’Alcanar fins a l’Hospitalet, amb doble ratlla continua i velocitat màxima de 80 Km/h. Pujar cap a Barcelona quasi ens obligarà a agafar l’AP-7 i PAGAR. Fa mala olor. La N-232 havia de ser la A-68. Un altra promesa incomplerta que allunya als veïns de terres endins d’aquest poble que havia de ser el punt de sortida de la mateixa. La N-238 mort a l’AP-7 i tot i ser una carretera nacional a trossos no es mereix ni el títol de comarcal i així és un dels punts més perillosos d’Espanya (informe RACE).

La Policía Local de Vinaròs ha podido identificar al hombre, enfermo de alzhéimer, que se presentó en las dependencias policiales desorientado, y localizar a sus familiares. Los agentes han agradecido la colaboración ciudadana, a través de la difusión en las redes sociales de la fotografía del hombre perdido. Y es que este no llevaba ninguna documentación ni articulaba palabra.

La Mancomunitat Els Ports ha dado a conocer la nueva marca turística de la comarca. Ésta nace con el eslogan “Els Ports és Autèntic”, que engloba once versiones más que servirán para potenciar los diferentes ejes turísticos de la zona. Esta descomposición del logo principal lo hará versátil y supone una original apuesta por potenciar el turismo de la zona. En el acto de presentación de la marca ha estado presente el President de la Generalitat, Ximo Puig. La empresa que ha diseñado la nueva marca turística es la morellana Arc Estudi Disseny, con la colaboración de Joan Rojeski. La marca está formada por triángulos de diferentes tamaños y colores, que representan un territorio singular, de interior, un paisaje montañoso, formado por pueblos de diferente dimensión. La unión de esos triángulos, del trabajo conjunto de todas las localidades forma un fin común, representado por una “P” de Els Ports.

El corredor y el AVE, vinarossencs a Amposta, rastrillo solidario, el Cross, el col·legi de la Consolació, etc. a la portada del 7 dies.

El Gobierno Provincial reforzará el próximo año su Plan Wifi-135 mediante una inversión cercana al medio millón de euros Pauner: “La conexión gratuita a la banda ancha se ha convertido en una herramienta muy útil para dinamizar nuestros pueblos”

Al casc antic de Benicarló, se celebrà el Mercat de Nadal,  organitzat per la regidoria de Comerç de l´Ajuntament, amb la col·laboració amb entitats de la ciutat. La Regina de les Festes i la seua Cort d´Honor han assistit, acompanyades de l´alcaldessa Xaro Miralles i la regidora de Comerç Rosana Marzá. Les parades d´aquest mercat nadalenc s´han instal·lat a la Plaça de Sant Bertomeu i als carrers Major y Sant Joan.

Telefónica está invirtiendo 2,7 millones de euros en Benicarló para llevar la fibra óptica hasta los hogares y establecimientos comerciales. Así, en colaboración con el Ayuntamiento, la compañía ha desarrollado un plan de despliegue que incluye una inyección de inversiones y cableado programadas en diferentes etapas. La previsión de la compañía es alcanzar a final de este año las 13.200 unidades inmobiliarias que puedan tener acceso a cobertura de fibra óptica. El objetivo es dotar a los ciudadanos, hosteleros y empresarios de Benicarló de la mejor tecnología. A los particulares, el acceso a la fibra óptica les permitirá construir un hogar digital avanzado. La apuesta de Telefónica por Benicarló ha permitido que el 93% de la población tenga acceso a cobertura 4G.

El Ayuntamiento de Vinaròs aprobó por unanimidad, en pleno extraordinario, la creación de la comisión de investigación que había solicitado el Partido Popular para esclarecer los gastos derivados de los viajes realizados por dos concejales y varios técnicos con motivo de la subvención del programa Path to a job, financiado por el Programa Erasmus+ de la Unión Europea para la integración de jóvenes con dificultades de acceso al empleo.

Vinarosenques, mares i filles amb les Sweet California a la Fnac de València

Dipòsit auxiliar al Pou de la Misericòrdia. CEE Baix Maestrat. Més enllumenat i asfaltat de vials XXXV Cross de Vinaròs ‘Path to a Job’. Sebastià Miralles, etc. a la portada del diariet de Vinaròs.   Benicarló encén el Nadal. Associació Contra el Càncer Mabel reina en la rítmica española Sopar de Quintos del '58, al 7 Dies Benicarló.

Arran de les pluges i la pedra que van caure a la comarca el passat 26 de novembre, la Cooperativa Agrícola Benihort ha elaborat un informe de les pèrdues econòmiques que han patit les explotacions agrícoles dels seus socis, que sumen 1.067.932 euros, entre hortalisses i cítrics. Comptant les pèrdues que han patit els agricultors que no són socis, les pèrdues pugen més d'1,5 milions d'euros. Així ho ha confirmat el regidor d'Agricultura, Domingo Roca, que ha assenyalat, a més, que «les xifres augmentaran notablement en els propers dies, quan es podran comprovar els efectes a més llarg termini que ha tingut l'anomenat pixat sobre els cítrics». Segons l'informe, els danys s'han concentrat en la zona dels Clotals i les més properes als termes de Càlig i Vinaròs, a més de les partides del Puig, Carrasca, Covatelles, Vallesa, Aiguadoliva, Surrac i Riu. Les produccions més afectades són les de coliflor, col, enciams, escarola i carxofa, amb un total de 561.032 euros.

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha dirigit una carta a la Subdirecció General de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat Valenciana sol·licitant que els taxis de la localitat puguen operar a l'Aeroport de Castelló. Es tracta d'una reivindicació que també han expressat alcaldes d'altres municipis com Orpesa. Tot i que Alcalà-Alcossebre és el municipi turístic més proper a l'Aeroport de Castelló, no està inclòs en l'Àrea de Prestació Conjunta, el que impedeix que els taxis del municipi puguen prestar servei a les instal·lacions aeroportuàries amb la mateixa freqüència que els de Castelló ciutat -que sí estan integrats-. L'Ajuntament ja va recollir aquestes demandes, per part del col·lectiu de taxistes, l'any passat i es van traslladar a la Subdirecció General i es va atorgar permís perquè poguèssen realitzar un nombre fix de viatges, que no cobreix la demanda existent.

La Diputación de Castellón está trabajando en un ambicioso plan estratégico de promoción turística para poner en valor y divulgar el excelso patrimonio arqueológico. Y hacerlo tal y como ha destacado el vicepresidente primero y diputado de Cultura, Vicent Sales, en coordinación con los diferentes ayuntamientos de la provincia que “esconden en sus términos municipales una parte del legado e identidad de nuestra tierra”. Desde la administración provincial se ha trabajado en la recuperación patrimonial de espacios como los Cabañiles de Zucaina, el Tossal de la Vila de la Serra d'en Garcerán, el calvario de Montán, el Puig de la Misericordia de Vinaròs, los Morrones de Cortes de Arenoso o el tossal del Mortorum de Cabanes.

Molts protagonistes i moltes activitats en els pròxims dies i setmanes a Vinaròs i Benicarló, mireu Agenda.


Incendi d'un contenidor, davant d'un supermercat al carrer Soro de Vinaròs, apagat per la policia local i bombers.

Conducción temeraria, accidente en la C/ Dr Fleming, vea P.Local.

Lliurament a la Casa dels Xuklis, de l'Hospital Vall d'Hebrón, de Barcelona,  del recaptat en la fira solidària de Santa Catalina, del CEIP  Assumpció. Es van aconseguir 750 euros a més de 1.165 euros de les lletres artístiques elaborades per una mare d'alumne, Hakima.

En una resposta donada pel Govern Central a una pregunta escrita presentada des del Senat pel senador territorial de Compromís, Carles Mulet, sobre quines previsions a curt, mitjà i llarg termini existeixen tant per a la N232 com per a la A68, es deixa clar que les úniques previsions del Govern "són les reflectides en els pressupostos generals de l'Estat, destacant que en 24 de juny del 2016 es va licitar el contracte d'obres per al condicionament de la carretera N-232 en el tram Barranc de la Bota-Masia Torreta per import de 68,8 milions d'euros". Més enllà d'aquesta inversió, i de la conversió en la reclamada A68, res. Mulet exposava en l'argumentari de la seua pregunta, que les obres de millora de la N232 que discorre en territori aragonès es troben paralitzades des del 1994 en bona part del tram, amb actuacions puntuals i limitades.

L’Ajuntament d'Alcanar ha renovat una part de l’enllumenat de Nadal amb motius nous, fet que comportarà una nova imatge als carrers més cèntrics d’Alcanar i les Cases durant les pròximes festes. En concret, s’han adquirit noves llums que lluiran als carrers Ramon i Cajal, Felip Pedrell i Trafalgar. D’altra banda, la plaça Major i la plaça Sant Pere estrenaran un gran arbre de Nadal fet de llums.

18 de desembre: Mostra d'Entitats Socials de Benicarló, MIREU AGENDA.

Les alumnes de Patchlupe Merceria i la seua professora Lupe Z Lluch han colaborat en la realització d'un arbre de Nadal solidari. S'havien de fer fulles i enviar-les acompanyades d'un donatiu per a la Fundació Vicente Ferrer. L'arbre ha estat exposat a Sitges on es va fer l'entrega dels dines recapdats: 7.400€. Moltes gracies a totes les que han colaborat. Més fotos al facebook Patchlupe Merceria.

Mestres, pares i mares del CEIP E. M. Ródenas de Benicarló: vam tenir l’oportunitat de participar i conèixer, una volta més, quins són els darrers avanços científics en matèria educativa a nivell internacional, a la “V Trobada Internacional de Comunitats d’Aprenentatge”. Cal recordar que, des del curs passat, el CEIP E. M. Ródenas passa a funcionar també com a Comunitat d’Aprenentatge, després que la comunitat educativa així ho decidira, apostant d’aquesta manera per una educació amb una doble finalitat: oferir la major qualitat educativa basada en les evidències científiques i possibilitar una transformació social que eduque en valors. Quasi 1000 persones ens trobarem a les Escoles Professionals de Sant Josep (jesuitas) a València per tal de gaudir d’intervencions tals com les de Sandra Racionero (Ramón i Cajal Research Fellow. Universitat Loyola Andalucia) i Rocío García Carrión (Ikerbasque Research Fellow. Universitat de Deusto).

Las gimnastas del Mabel Benicarló salieron al tapiz del palacio de los Deportes de Murcia y brillaron. Así es el resumen de tres días de competición, días intensos llenos de emociones, nervios y alegrías que reflejan el trabajo de esta temporada. Trabajo hecho con ilusión, sacrificio, constancia y amor, mucho amor a este deporte que les une y les hace caminar hasta un mismo objetivo: lograr la cima y coronarse como reinas. Y lo consiguieron. María Añó, Noa Ros, Sofía Zanón, Marta Soliva, Sara González, Miriam Guerra y Victoria Plaza y su equipo técnico, Manola Belda y Blanca López se proclamaron campeonas de España de conjuntos en la categoría reina. Léalo en Benicarló al Día.

El senador per Castelló de Compromís i vinarossenc Jordi Navarrete juntament amb el regidor de Agricultura, Pesca, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Vinaròs , també membre de Compromís van tindre una reunió, a la seu de la Confraria de pescadors Sant Pere de Vinaròs, amb el patró major de la confraria Javier Borras, vicepresident Rafael Flores i amb el patró major d’arts menors Juan López.

El Consell Comarcal del Montsià va celebrar el Dia de la Comarca, dedicat a Alcanar. Els convidats d'aquest any han estat Joan Baptista Beltran Reverter i Julio Allepuz, autors del llibre "El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil (1936-1939)". En el seu parlament, Alfons Montserrat va destacar que "la implicació, el compromís, la curiositat, el treball i la voluntat de conèixer i aprendre són característiques que fan avançar les nostres societats i precisament avui ens acompanyen dos persones que representen aquests valors, Joan Baptista Beltran i Julio Allepuz".  Beltran explica que "l''objectiu del treball, a més de mostrar i donar a conèixer les imatges dels bitllets i altres elements monetaris, ha estat difondre els fets i els motius que van impulsar els municipis de la nostra comarca a emetre moneda fraccionària durant els anys convulsos de la Guerra Civil".

El grupo parlamentario del Partido Popular en las Corts Valencianes ha reclamado el inicio de las obras del nuevo centro de salud de Alcalà de Xivert, a través de la presentación de una Proposición No de Ley y de una enmienda a los presupuestos autonómicos 2017. Desde el Partido Popular, se cuantifica en 300.000 euros la inversión inicial que debería aparecer en el presupuesto de la Generalitat Valenciana para que den comienzo las obras.

S’han donat a conèixer els cartells guanyadors en les diverses categories, sent el realitzat per Iván Rodríguez Piquer titulat ‘De sis en sis’ el que anunciarà les festes del Anunci 2017 de Morella que tindran lloc el 27 d’agost. Les festes del Anunci, preludi al Sexenni, estan declarades Festes d’interès Turístic Nacional, i tindran lloc l’últim cap de setmana d’agost de l’any vinent. CARTELL DELS ALUMNES DE CEIP MARE DE DÉU DE VALLIVANA: Titulat VENT DE COLORS que ha estat realitzat per ANDRA IONA TUDOR, JOAN PASIES TOSCA, CARLOS ORTÍ GARCIA I CARMEN PALMER. CARTELL DELS ALUMNES IES ELS PORTS: desert. CARTELL ARTISTA MORELLANA: Titualt MORELLA FESTIVA, MORELLA EXPLOSIVA, de MARTA BOIX CARBÓ. El jurat també ha volgut fer una menció especial a l’únic cartell pintat a mà del morellà MANUEL OLIVARES.

Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

En actualización permanente también las portadas de la prensa en la sección Premsa

Esta revista no es profesional, no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, contratación del servicio de envíos de emails, patrocinio del concurso e invitación gastronómica anual.

Vinaròs News s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)

 ©1996-2016 VinaròsNews
http://news.vinaros.net     news@vinaros.net

Hosting Maestrat Net S.L