Loading

Recordeu l' anterior Lo Más News: de l'11 al 18 de juliol de 2017  i  els anteriors

Lo Más News, del 18 al 25 de juliol de 2017


El vinarossenc Tian Gombau, pregoner de festes 2017, acaba la gira per Corea.- "He actuat a vora 50 països de 4 continents. Participant en quatre festivals a Corea del Sud, puc dir que és un dels públics més receptiu i càlid que he trobat pel món. Dóna goig presentar espectacles amb ells. Després, anem al festival a Bucheon. Marxem cap a l'illa de Jeju".

El Ayuntamiento de Vinaròs y el Consell Municipal d’Esports (CME) han informado que debido a actos vandálicos que han sido realizados de forma reiterada, se ha procedido a cerrar el recinto del Skatepark “hasta nueva orden”. El motivo, según el comunicado del consistorio, es que estos actos vandálicos han sido realizados “de forma reiterada”. La medida ha generado comentarios a favor y en contra. Los hay que consideran que el ayuntamiento con esta decisión “da por sentado que todos los usuarios que van allí a practicar deporte son unos vándalos”, cuando lo que se debería haber hecho “es un control de los que acuden allí a hacer otras cosas”. En esta línea van otro tipo de comentarios, apuntando que al Ayuntamiento “se le ha ido la mano prohibiendo porque unos pocos no son todos”. También hay gente que considera la medida desmesurada, poniendo ejemplos como se “si mañana se rompe un banco del gosparc se va a cerrar” o “si se cerrarán las calles cuando haya baches”. Por el contrario, también hay comentarios favorables a la medida “porque hay que saber cuidar lo ajeno cuando es de todos” o que “hay gente que no sabe comportarse”. Más en Vinaròs Mail, 23-7-17.

En aquesta imatge que hem fet del Sol a l'hora de la seua posta, es poden observar les seues taques (Fonollosa),  una altra foto a Vinaròs Mail, 23-7-17.

Si Joaquim Paladella, alcalde de Batea,  ha donat un cop de puny a la taula i ha dit prou és perquè les seves peticions no han estat ateses. Per això demana la visita del President de la Generalitat Carles Puigdemont i del Subdelegat del Govern Jordi Sierra. Accions com el de l’alcalde de Batea les haurien de fer la majoria d’alcaldes de les nostres comarques amb la col·laboració dels diputats territorials, directors de serveis de la Generalitat, etc. Però desgraciadament la majoria dels nostres polítics estan més per conservar el seu privilegi (i això passa per no emprenyar massa els de dalt) que no defensar el seu propi territori. Un clar exemple l’hem viscut fa poc a Tortosa al renunciar a un nou hospital i al tercer institut. Tot i que pugui sonar una mica esbojarrat: Independència sí, però de les Terres de l’Ebre. Ànims amic Joaquim, la raó està amb tu!   Llegiu la primera part d'aquest text de J.Ferré Verge a Vinaròs Mail, 23-7-17.

S'han presentat a l'Ajuntament de Vinaròs dues ajudes vigents que, gràcies a la col·laboració amb Cambra de Comerç, estan a disposició de la ciutadania a la localitat i busquen incentivar l'ocupació i la competitivitat en les empreses locals. Una d'elles, ha explicat la regidora d'Ocupació, Maria Cano, és la convocatòria de subvencions econòmiques per al foment de l'ocupació en 2017, dins el Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020. "Poden accedir a elles tant els joves aturats i emprenedors que hagin finalitzat la fase d'orientació vocacional del Pla de Capacitació del Programa Integral de Qualificació i Ocupació, com aquelles empreses que contracten joves aturats", ha assenyalat Cano. Des Cambra de Comerç, Vanesa Bermúdez, ha afegit que per a les contractacions laborals d'aquests joves, a temps complet durant almenys sis mesos, les empreses podran rebre fins a 4.950 euros d'ajuda. El regidor de Turisme i Comerç, Domènec Fontanet, ha explicat que "l'Agència Valenciana del Turisme i el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana han posat en marxa un Programa de Competitivitat Turística del que forma part Vinaròs i que "és una gran oportunitat per a les empreses locals del sector". Aquest programa, ha detallat Teresa Prim, representant de Cambra de Comerç de Castelló, ofereix diagnòstics individualitzats per a l'empresa turística sobre aspectes estratègics del seu negoci i un estudi amb solucions de millora.

 
Noves ajudes per a empresaris i autònoms, 24-7-17

Jueves 27 julio, 16:30 h.: visita gastronómica puerto y mercado de Vinaròs: http://news.vinaros.net/v10/index.php?sec=agenda

 
La Jove Orquestra de la societat musical La Alianza, sota la direcció de J.Ramon Renovell, oferí: Concert in Re maggiore Antonio Vivaldi. Concert en Fa maggiore Antonio Vivaldi. Classical Music Mashup Grant Woolard Happy Pharrell

Més de 50 artistes portaran a Terres de l'Ebre el millor de l'avantguarda artística i musical, mireu AGENDA.

 
Festa de Santa Magdalena

La Guardia Civil ha detenido a cuatro personas, como supuestos autores de un delito de tenencia ilícita de armas. Los agentes observaron la presencia de un turismo sospechoso estacionado en un parking de Benicarló. Los Guardias Civiles tras proceder a la identificación de sus ocupantes y realizar una inspección del vehículo, hallaron tres pistolas, sin estar autorizados para su tenencia, ni poder demostrar su legal procedencia, aplicándose inmediatamente el Plan Integral de Control de Amas de Fuego. La Guardia Civil procedió a la detención de cuatro varones de entre 27 y 33 años de edad,, a los mismos ya le constaban numerosos antecedentes, entre ellos tenencia lícita de armas, cultivo de droga, robos con violencia e intimidación y detención ilegal. Continuando con las investigaciones los agentes comprobaron que una de las armas se encontraba denunciada como sustraída en el año 2005 a un componente de la Policía Local de Constantí (Tarragona), las otras dos pistolas se están realizando las gestiones oportunas para averiguar su procedencia. Las diligencias instruidas han sido entregadas en el Juzgado de Instrucción número 2 de Vinaròs.

Els 10 voluntaris dels camps de treball de discapacitat i persones majors han conegut les instal·lacions on duran a terme el seu projecte de voluntariat social. La regidora de Joventut, Susana Pérez, i la presidenta de l'OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Filo Agut, han donat la benvinguda oficialment al grup de joves, que han fet la primera presa de contacte amb els usuaris del Centre Geriàtric i de la Residència Sant Francesc, amb qui treballaran durant dos setmanes donant suport a les activitats diàries que es realitzen en els dos centres. Els joves provenen de diferents punts d'Espanya (Ceuta, Astúries, País Basc, Castella-Lleó o Comunitat Valenciana) i dedicaran el seu treball al col·lectiu de la tercera edat i les persones amb discapacitat ,amb l'objectiu que aquest projecte de voluntariat esdevinga una experiència intergeneracional i convivencial. La majoria són joves que volen orientar la seua carrera professional o els seus estudis al camp de la dependència o la diversitat funcional, i per això els centres han organitzat un programa d'activitats bolcades en la gent gran i en les persones amb greus problemes funcionals: activitats d'oci i temps lliure, tallers de cuina, d'estimulació cognitiva, de gimnàstica grupal, gimcanes o activitats aquàtiques. Paral·lelament a les activitats diàries, també es faran algunes sortides, com una visita al Bioparc amb els usuaris de la residència Sant Francesc i una jornada de convivència amb la gent gran, programada per al dia 26, on el treball social adoptarà un to lúdic i festiu.

La Regidoria d'Esports  de Benicarló continua amb el seu programa d'inversions anuals en les instal·lacions esportives i ha instal·lat un nou joc de cistelles de bàsquet a l'annex exterior del Pavelló Poliesportiu, amb possibilitat d'adaptar-se per a minibàsquet. L'actuació permetrà que els nous equipaments puguen utilitzar-se tant als campus esportius d'estiu que actualment utilitzen el Pavelló, com per a la propera temporada d'hivern. A més, amb aquesta actuació es dóna més i millor servei als equips de les categories inferiors del Club de Bàsquet Benicarló, col·legis i grups d'activitats de l'esport escolar municipal. El regidor d'Esports, Carlos Flos, ha assenyalat que «amb la instal·lació del nou equipament, s'amplien les actuacions al annex exterior de Pavelló, que ja es van començar l'any passat amb la renovació del paviment i el sanejament de les columnes perimetrals». Flos ha destacat que «a partir d'ara, l'espai esportiu disposa de tres camps transversals amb marcacions de mini-handbol, de bàsquet i una quarta marcació longitudinal de futbol sala/handbol». El pressupost ha estat de 6.999,34 euros.

Dos personas jóvenes han sido rescatadas en estado semiinconsciente de un incendio en una vivienda de la localidad castellonense de Benicarló, según han indicado a Europa Press fuentes del Consorcio Provincial de Bomberos. Los hechos se han producido cuando ha empezado a salir humo de una vivienda en el cuarto piso de un edificio de Benicarló. Hasta el lugar se han movilizado efectivos de bomberos de dicha localidad, pertenecientes al parque Baix Maestrat, léalo en elmundo.es. . 

Efectivos sanitarios han asistido esta mañana al portero de una discoteca de Benicarló, un hombre de 52 años, que presentaba varias contusiones tras ser agredido en el local. La Guardia Civil se ha hecho cargo de la investigación y descarta el uso de armas, según ha informado a Europa Press el Centro de Información y Coordinación de Urgencias (CICU), léalo en 20minutos.es.

Cau un tercer arbre a la plaça del mercat de Vinaròs, llegiu-ho a Vinaròs Mail, 23-7-17

El Partido Popular de Vinaròs ha exigido al tripartito, a través de su portavoz adjunto Lluís Gandía, una revisión y control de todo el arbolado del casco urbano con el objetivo de garantizar la seguridad de los vinarocenses tras una nueva caída de un árbol en la jornada de ayer sábado. Gandía ha recordado como “en junio de 2015, a los pocos días de llegar al gobierno, el tripartito anunció un control periódico de los árboles y palmeras de la ciudad para evitar caídas y en especial en las zonas cercanas a los parques infantiles, hoy ese anuncio se ha demostrado que fue una promesa más de las que nunca se han cumplido”. Por este motivo desde las filas populares se reclama al tripartito “que no deje pasar ni un solo día más y revise el estado de todos y cada uno de los árboles y palmeras del casco urbano, que se tome este tema como prioritario y se informe tanto a los partidos de la oposición como a la ciudadanía del estado real y el riesgo que pueda existir”.

Guillem Pujol y Judith Navarro ganadores de la XXV Travesía Peñíscola-Benicarló con 300 nadadores en los dos segmentos de la prueba, de toda la geografía nacional. Pujol logró rebajar el récord de la prueba en cinco minutos y eso que la mar estaba más que picada. A las ocho y media de la mañana, en la Playa Sur de Peñíscola, se daba la salida a la prueba, colocándose de salida el que después fue ganador de la prueba con un compañero de equipo realizando ambos la travesía juntos hasta que a falta de más de un kilómetro para el final se separaron, al perder contacto visual por el estado de la mar, para ganar Guillem Pujol con 22 segundos de ventaja respecto a su compañeros Adrián González. Ambos, tras llegar a la meta se mostraron satisfechos, entrando el resto de corredores hasta el último que necesitó de casi cuatro horas. En féminas Judith Navarro salió fuerte recorriendo los primeros tramos junto a los que iban en cabeza, pero un cambio de ritmo le hizo perder contacto realizando el resto de tramo en solitario, seguida de dos nadadoras del Castalia, Marta Galindo y Eva Vilar, vea mucho más en Benicarló al Día.

Les pràctiques “ODISSEU” consisteixen a incentivar mitjançant una contraprestació econòmica l’estada de joves universitaris en pràctiques a empreses situades a territoris rurals. Aquestes pràctiques les promou la Generalitat de Catalunya amb el suport dels fons europeus LEADER, ja que se subvenciona la meitat del cost, i es desenvolupen en el marc de Convenis de Cooperació educativa amb les universitats. D’aquesta manera, l’Ajuntament de la Sénia va incloure el seu perfil d’empresa col·laboradora i ha pogut seleccionar 5 estudiants universitaris del municipi, els/les quals realitzen 300 hores de suport als Serveis Socioculturals, als Serveis Tècnics i a les Oficines. És la primera vegada que es fa una experiència com aquesta i l’Ajuntament valora molt positivament haver pogut oferir aquesta oportunitat a 5 joves seniencs (adjuntem foto). Hem estat l’organisme de tot Catalunya que més alumnes ha demanat. Esperem l’any que ve poder repetir.

 
XI Trobada de vehicles clàssics, les Cases d'Alcanar, 23-7-17

Las tormentas han comenzado a circular por el norte de la provincia con una intensidad muy fuerte este domingo 23. En Morella han caído más de 25 litros por metro cuadrado en tan solo una hora y se ha originado una gran granizada, mientras en Cati se han registrado 12,4 litros por metro cuadrado, 13 en Vallibona y en Canet lo Roig 6,4 litros, vea vídeo de Catí,


Vallibona recordà el maquis "La Pastora" en la seua tercera festa (J.M.Serret)

Elena Solanas neboda neta de Florencio Pla davant la placa en conmemoració del centenari de la Pastora al passeig de Florencio Pla i explicant la LLEI 11/2017, del 4 de juliol, de reparació jurídica de les víctimes del franquisme on apareixen tant Florencio (Teresa) com la seua germana i àvia d'Elena a la Llista de procediments judicials militars que afecten a 66.590 persones físiques i 15 jurídiques: www.facebook.com/vicent.gualorti/videos/10211702461228843/   Josep Prades de l'associació Amics de Florencio explicant la seua versió dels fets ocorreguts en 1949 a l'assalt al mas de Cabanil de la Pobla de Benifassà amb resultat de maquis morts: www.facebook.com/vicent.gualorti/videos/10211702091059589/

El que en su momento el archivo municipal estuviera disgregado en un almacén “donde entraba y salía mucha gente” dificulta la investigación y fue entonces “cuando se pudo producir el mayor expolio del archivo” remarcó el edil de Vinaròs Albella. Albella apuntaba además que “cuando esto yo lo comuniqué a varias personas de confianza, al cabo de dos semanas se produjo una donación anónima, y al cabo de dos semanas más, otra, van surgiendo documentos y quien los da dice que “los tenía por casa, me los han dado…”. “Está claro por tanto que hay gente que tiene miedo de que si se formaliza la denuncia, pueda tener consecuencias “añadió Albella. El Ayuntamiento por tanto está decidido en seguir el procedimiento que indiquen los servicios jurídicos “si se demuestra que ha habido robos lo denunciaremos porque esto es patrimonio municipal”. El edil de Cultura además alaba la labor desarrollada por la asociación cultural “Amics de Vinaròs” que ha ido comprando algunos de los documentos “desaparecidos” y algunos ya han retornado al Ayuntamiento. De hecho, esta asociación ya había advertido anteriormente del expolio de patrimonio documental. Desde el Ayuntamiento se han comprometido a informar públicamente una vez se disponga ya del informe de los servicios jurídicos. Vea más en Vinaròs Mail, 23-7-17.

  
Donació d'"Amics de Vinaròs" a l'arxiu municipal, Helena Román-Marc Albella, mireu Vinaròs Mail, 23-7-17
 

Benicarló Reagge for Freedom ha omplit de bona energia al centre de la ciutat. Taller d’horts urbans, amb inclusió d’una part pràctica, taller de permacultura o de salut mental, s’han combinat amb altres zones, com la destinada a grafiti, la zona d’activitats o la zona infantil. Tot un bullici en moviment que ha dinamitzat el centre amb estands de productes ecològics, artesanals, vinils, perruqueria, llibretes fetes a mà o herbolaris, entre altres.  Totes les parades s’han situat en torn a un eix que culminava amb la barra per prendre un beure o menjar i l’escenari amb la gran bandera de fons en el qual, els grups van fer sonar a pols el cor de la ciutat amb el seu ritme inconfusible. La iniciativa, que se celebra per segon any consecutiu, està calant amb força a la comarca, i també entre turistes, que s’han apropat per assistir a alguns dels tallers d’agricultura ecològica.  mireu-ho complet a La Calamanda.

La concejalía de Gobernación del Ayuntamiento de Peñíscola ha hecho balance de la actuación policial del primer semestre del año destacando la atención a más de 8.000 avisos e intervenciones. Destacan los servicios humanitarios y auxilios, con un total de 855, alrededor del 10% del total de servicios efectuados; concretamente se trata de atenciones en accidentes, caídas, acompañamientos, enfermedades mentales, rescates, extravío de menores, ancianos o atenciones a senderistas. El segundo tipo de servicios, por volumen, son los referidos a la seguridad ciudadana con un total de 480, se trata de servicios efectuados en materia de violencia de género, agresiones, peleas o riñas; colaboración con Bomberos; robos, hurtos, daños a bienes inmuebles o desórdenes públicos. Por lo que respecta al tráfico y a la seguridad vial se han atendido 262 accidentes e infracciones. Destacan las 270 intervenciones en materia de venta ambulante no autorizada, popularmente conocida como “top manta”, como resultado de las cuales la Policía Local se ha incautado de más de 2000 artículos que han sido destruidos durante los primeros días del presente mes. La denuncia e incautación de material, atendiendo a los principios de proporcionalidad, congruencia y oportunidad, ha resultado en los decomisos referidos y un total de 22 denuncias. El control de las habituales zonas de concentración de venta no autorizada, en el Paseo Marítimo, ha provocado el desplazamiento de la actividad a las propias playas, más difíciles de controlar.

Hem rebut als tècnics de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que estan redactant el projecte de la residència de la tercera edat de Sant Mateu. Han realitzat diferents consultes a l’arquitecte municipal, han visitat els terrenys i han consultat amb l’alcaldessa Ana Besalduch la nostra opinió al voltant de les característiques que ha de tenir d’aquesta infraestructura. Des de l’Ajuntament de Sant Mateu valorem positivament tots els passos que està fent la Generalitat Valenciana per a dotar a la nostra població i a tota la comarca d’un servei molt necessari per als nostres majors. Una de les principals prioritats de l’Equip de Govern és que el nostre poble tinga un nivell d’equipaments de qualitat, un dels pilars bàsics per construir el Sant Mateu del futur.

Un altre camió es queda encastat al pontet sota la N-340a a Vinaròs

El estadio de Serrahima ha acogido la primera jornada del XCVII Campeonato de España absoluto Lo mas destacado, la victoria de la marchadora Julia Takacs, que se ha impuesto en los 10.000m marcha con un tiempo de 44,36,64. En la misma final, la atleta de Vinaròs Andrea Cabré paraba el cronómetro en 50,23,76 consiguiendo la sexta posición.

El poblado ibero del Puig de la Misericordia de Vinaròs ha acabado la nueva fase de excavaciones.  Hasta el día 21 de julio estaba previsto que se clasificara, al menos, todo el tramo norte de esta fortaleza, aunque quedará pendiente el resto para investigar. En las primeras jornadas lograron hallazgos propios de estos niveles, entre ellos, algunas cerámicas fragmentadas y fauna, que ayudan a conocer la dieta que tenían y los animales que cazaban los habitantes de este espacio. Como curiosidad, han localizado un depósito de ritual del cordero perteneciente al siglo VI aC, que estaba contra una de las paredes interiores. Asimismo, han modificado los carteles explicativos que contenían algunos errores de toponimia en el poblado. Después de completar estas fases, en este lugar aún quedará descubrir todo el sistema que tenía durante el siglo VI aC, del que en este momento solo se ha documentado su parte defensiva, las murallas exteriores, por lo que ahora resta conocer los ambientes domésticos, allí donde los pobladores hacían la vida. «Este es el trabajo más delicado» destaca el arqueólogo Arturo Oliver.


Òscar Senén, música de pel·lícula, Fundació Caixa Vinaròs, 21-7-17

 
Sergi Saladié, diputat per la CUP, Associació Jaume I, 21-7-17.

La Diputación llenará de ocio para los más pequeños 98 municipios de la provincia, vea la lista de los de las comarcas del norte, en AGENDA.

 
XXII Festa del Renaixement a Tortosa

El Partido Popular de Vinaròs ha lamentado que el Ayuntamiento “haya vendido el servicio de la incorporación de una Agente de igualdad como un nuevo servicio cuando la realidad es que sigue siendo el mismo que ya se prestaba desde hace años en las mismas condiciones a través de Infodona, servicio que el propio Consell de la Generalitat Valenciana eliminó a principios de año en toda la Comunidad Valenciana”. La portavoz adjunta, Carla Miralles, señalaba que “durante muchos años el servicio Infodona realizaba las mismas funciones, entre otras, que se realizarán en la actualidad por parte de la Agente de igualdad, con una salvedad, que anteriormente el servicio se prestaba a toda la población de la comarca, abarcando así a mucha más población y ahora solo se atenderá a los habitantes de Vinaròs”. La portavoz adjunta indicaba que “algunas de las explicaciones que realizó la concejal Mamen Ruiz en cuanto a la problemática referente a la violencia de género no se corresponden con la realidad, ya que no es cierto que en Vinaròs no se disponga de ningún servicio específico referente a este ámbito, al igual que tampoco es cierto que con anterioridad no se informara jurídicamente ni gestionaran ayudas a las víctimas de violencia de género y las referentes al fondo de garantía de pensiones alimenticias”.

Rescate de un niño caído al río Servol en Vinaròs

Los bomberos tuvieron que rescatar este viernes 21 por la tarde a un niño de unos 12 años que había caído en el lecho del río Cervol, a la altura de la carretera N-340a. Según fuentes policiales, los hechos sucedieron cuando dos niños querían bajar por el lateral del río Cervol y uno de ellos patinó y se precipitó cayendo en unos 3 o 4 metros de altura. Según estas mismas fuentes fue el padre del niño el que llamó a los agentes y se movilizó la Policía Local y los bomberos. La caída le produjo heridas en la pierna que ayer por la tarde debían valorar en el hospital comarcal de Vinaròs. La intervención de los bomberos fue fundamental para poder rescatar al niño con la grúa, ya que había caído en un lugar de difícil acceso.

La Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Vinaròs, juntament amb el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de Castelló -CEEI Castelló- i l'Ajuntament de Vila-real, han presentat la primera edició de la fira de transferència científica, tecnològica i d'innovació de la Comunitat Valenciana «Destaca en ruta», que tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre al passeig Colom de Vinaròs amb l'objectiu d'apropar a les comarques del nord de la província el coneixement i la tecnologia produïts i distribuïts per la Universitat i el sector empresarial. L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha començat explicant la importància que la innovació té per al futur dels nostres municipis i ha desitjat que la Fira Destaca sigue «un espai propici per a la reflexió, el diàleg i les oportunitats per seguir progressant en diversos àmbits i camps d'actuació. A més ha animat a totes aquelles persones interessades, empreses i institucions a visitar la Fira i seguir treballant en col·laboració per aconseguir grans resultats, a través de la formació i el suport als emprenedors». En aquesta línia, ha expressat, treballa la Regidoria de Participació Ciutadana i Noves tecnologies de l’Ajuntament, encapçalada per Hugo Romero, així com la d'Ocupació, a càrrec de Maria Cano, i l'Agència de Desenvolupament Local (ADL).


Presentació de la Fira Destacaenruta, 21-7-17

El presidente del Partido Popular de la provincia de Castellón, Miguel Barrachina, ha asegurado que “la autovía del Mediterráneo A7 entre Vilanova d’Alcolea y Traiguera acentuará las oportunidades para el turismo en el interior de Castellón”. Con una inversión de 394,7 millones de euros, la autovía cruzará toda la provincia de Castellón hasta el sur de Tarragona, y será una vía rápida y gratuita para pasajeros y mercancías por carretera. El presidente del PPCS ha asegurado, durante una reunión mantenida con alcaldes y portavoces en Traiguera, que “el compromiso del Gobierno de España con la provincia de Castellón es indiscutible”. Así, hay que señalar obras como la variante de la N-340 entre Peñíscola y Vinaròs; el AVE a Castellón que conecta la capital de la provincia con Madrid en dos horas y 20 minutos y mejora, además, las frecuencias y el gran anuncio del ministro de Fomento de más de 1.100 millones para el tercer hilo; el eje ferroviario entre Sagunto-Segorbe-Teruel; la N-232 hasta Morella y la autovía del Mediterráneo A7 desde Vilanova d’Alcolea a Traiguera.


Fira d'artesania i disseny

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa va fer presència al carrer, just davant el monument franquista que, lamentablement també presideix, la festa del Renaixement. Amb clau d'humor i amb mirada renaixentista la Comissió va mostrat una vegada més el seu rebuig a la permanència del monument franquista al mig del riu Ebre al seu pas per Tortosa i va denunciar que el govern municipal, lluny d'adquirir un compromís per retirar-lo de la via pública, el salvaguarda i el vigila per tal que no es puga visualitzar cap missatge que en demane la seua retirada. Un personatge fantàstic, una pitonissa del s XVl, va predir l'esdevenidor de la Tortosa del s XX i XXl. Amb ironia i amb un missatge implícit va vaticinar l'època trista del franquisme i del feixisme,i sortosament va acabar amb un molt bon presagi per a la ciutat.

Este viernes 21 fue otro día de tormentas, como en Els Ports, que dejaron cantidades cercanas a los 20 litros por metro cuadrado en varios municipios, como Morella, donde se registraron 18,2 litros en apenas una hora. La tormenta dejó lluvias y granizo en municipios como Forcall o la Todolella. El agua caída puede ser muy beneficiosa para sectores económicos como el de la trufa, pues muchos buscadores ya temían por la campaña debido a la larga sequía de los últimos meses. En municipios del Alt Maestrat, como Albocàsser o Tírig, las lluvias también fueron fuertes.

Al Mercat de Vinaròs, es pot veure una mostra de detalls de disfresses del Carnaval

L'empresa Montero Energy Corporation renuncia a desenvolupar els 3 projectes de recerca d'hidrocarburs (Arquimedes, Aristòtil i Pitàgores) que afectaven a 42 municipis del nord de la província de Castelló. La Plataforma Anti-fracking (PAF) va rebre una comunicació de la Conselleria de Medi ambient anunciant que el grup aragonès SAMCA, propietari del 60% de l'accionariat de Montero Energy, ha renunciat als plans exploratoris per a la recerca d'hidrocarburs en les comarques dels Ports i el Maestrat. Al novembre del 2015 la Conselleria ja va anunciar que Montero havia canviat la documentació inicial i renunciava a la utilització de la tècnica del fracking. Ara, aquest anunci suposa la renúncia total als seus plans en la província de Castelló. La PAF, que va ser creada a les acaballes del 2012 amb la finalitat d'evitar el risc que suposen les explotacions d'hidrocarburs per a la salut de les persones i el medi ambient, valora molt positivament aquesta notícia. El secretario de Medio Ambiente y Sostenibilidad del PSPV Samuel Falomir, ha mostrado su “satisfacción y alegría”, "es el triunfo de la ciudadanía, que desde el primer momento, en 2012, se movilizó para oponerse a un proyecto sin sentido con el que se hubiera puesto en grave peligro la integridad paisajística y medioambiental de nuestras comarcas del norte, y también la integridad física de las personas que allí viven”.


Ha aparegut una tonyina morta a la platja dels Cossis de 2'30 metres i prop de 200 kg. Ha estat retirada per l'empresa encarregada de la neteja de platges i la brigada municipal

Fuego afectando a matorral y cultivo, vea P.Local. 

 
La xilella fastidiosa, per Ferran Gregori (La Unió). Més de 150 persones han assistit a la xerrada informativa que s'ha dut a terme al Vinalab, a càrrec de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders i organitzada per la Regidoria de Medi Ambient i Agricultura de l'Ajuntament de Vinaròs. 20-7-17

L'alcaldessa, Xaro Miralles, i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, han escenificat l'obertura de les portes de l'antiga capella franciscana, acompanyats també del subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, el vicepresident de la Diputació, Andrés Martínez, i el regidor de Cultura, Josep Barberà, en un acte carregat de simbolisme en el qual també ha participat una nodrida representació de tots els grups polítics així com membres de corporacions anteriors que han treballat en el procés de recuperació del conjunt històric i cultural de l'antic Convent de Sant Francesc. Després de l'inici dels treballs al Convent, fa 27 anys, la inauguració de la capella significa la consolidació definitiva del Mucbe com un dels espais museístics més importants. Ha estat un llarg trajecte que, tal com ha recordat Xaro Miralles, «culmina avui amb la inauguració de la capella i la recuperació integral de tots els espais del Mucbe, que per fi, llueix tot l'esplendor que va tindre als segles XVII i XVIII». Miralles ha subratllat que el treball portat a terme a la capella i al conjunt del Mucbe «conforma un procés de restauració modèlic». La restauració de la capella, amb una inversió total de 824.997,93 euros, ha estat cofinançada amb l'aportació de l'Ajuntament (373.617,59 euros) i la inversió de 245.330 euros del Ministeri de Foment a través de l'1,5% cultural, a banda de les aportacions d'empresess. Moragues, ha destacat que «la rehabilitació de la capella per a la cultura és un motiu de profunda satisfacció per a tots els benicarlandos» després de les múltiples vicissituds històriques, entre les quals es compten dos devastadors incendis. Moragues ha dit també que el conjunt del Mucbe « és a partir d'ara un important recurs turístic».

 
Banda infantil de La Alianza, dirigida per Sergio Tortajada, 19-7-17

 
Exposició sobre Marilyn Monroe a Conceptes, 19-7-17

La concejalía de Turismo del Ayuntamiento de Peñíscola presentaba el pasado mes de junio su geoportal. En total, más de 10.000 usuarios han accedido a los contenidos de esta herramienta, destacando los 3.171 que han elegido los mapas realizados con tecnología Google My Maps. Es significativo el número de páginas vistas de la página web que centraliza todos los mapas online, que ha registrado un total de 4.938; así como el número de tours virtuales con vistas 360 grados de los recursos turísticos geolocalizados, con un total de 6.276. Los stoyrmaps, mapas creados para mostrar las experiencias turísticas, han tenido un total de 752 visitas y completan la oferta de herramientas con las que cuenta el Geoportal, tecnología a la que el usuario puede acceder desde la propia web de turismo de Peñíscola, desde la página web del geoportal, desde la web de Peñíscola de cine, desde Google Maps, desde los Storymaps y desde la propia plataforma de Tour Virtual.

La Nit en Vetla i Aquarun 2017, a la portada del 7 Dies Benicarló-El Dissabte. La xylella, l'Aquarun, el Carme, tennis taula, el 10K, etc, a la portada del 7 Dies Vinaròs. La festa del Carme, Amics de Vinaròs, reunions veïnals... a la portada del diariet, mireu PREMSA.

Los tres departamentos de salud de la provincia de Castellón y el Consorcio Hospital Provincial de Castellón (CHPC) han llegado a un acuerdo con las dos universidades con facultades de Medicina, la Universitat Jaume I y la Universidad CEU Cardenal Herrera. El pacto ha versado sobre el establecemiento de un calendario de prácticas conjunto para el alumnado para el curso 2017-2018. En una reunión sobre el tema estuvieron presentes su gerente, Miguel Alcalde, el director médico del Hospital Universitari La Plana, Ramón Limón, la gerente del Departament de Vinaròs, Ana Arizón, el gerente del CHPC, Joaquín Sanchís, además de los decanos de Medicina la UJI, Rafael Ballester, y CEU-UCH, Alicia López, así como sus equipos de docencia. Vea más en castelloninformacion.com.

Hay vigilantes que velan por los animales varados en la arena de las playas, como las tortugas. Normalmente, llegan a las orillas para depositar huevos, por lo que es importante detectar el rastro que han ido dejando y no pisar por encima. La concienciación sobre estos casos resulta vital para salvar especies y conocer mejor las causas de su inusual presencia en la costa. Vea el resto del texto en Vinaròs Mail, 20-7-17.

La charla del diputado de la CUP Sergi Saladié está dando que hablar. El presidente de la Asociación Cultural Jaume I, Joan Francesc Sanç. explicó que “es cierto que el Ayuntamiento de Vinaròs sólo colabora cediendo el salón de actos”, y matizó que la entidad que preside ha realizado ya más de 40 charlas en la biblioteca pública durante diferentes legislaturas, “también cuando gobernaba el PP” y que en el cartel anunciador “siempre hemos puesto al Ayuntamiento como patrocinador aunque tan solo colabore cediendo el espacio donde se desarrolla el evento”. La charla tendrá lugar este viernes a las 19 horas en el salón de actos de la Biblioteca Municipal. Desde el PP de Vinaròs se exige que se retire el logo del Ayuntamiento del cartel anunciador, se deje de promocionar este evento a través de los medios del Ayuntamiento y se niegue la cesión gratuita de las instalaciones municipales "para un acto como éste, político y partidista". Llegu més a Vinaròs Mail, 20-7-17.  

Entre les voluntàries que participaven per primera vegada a l’anellatge de flamencs al Delta de l'Ebre estava Pilar Latorre, natural de Saragossa, però resident des de fa molts d’anys a Sant Carles de la Ràpita. «En ser la primera vegada, tinc por de fer-los mal; tot i això, és una experiència molt bonica i la repetiré», comenta. Un dels moments més captivadors de la nit és quan ja comença a clarejar, els diversos grups de voluntaris ja han envoltat els polls de flamencs i els encaminen cap al corral situat a la platja. «És un instant molt bonic», coincideixen a dir Pilar Latorre i Yolanda, de Barcelona, resident a Torredembarra. La torrenca d’adopció ja ha vingut cinc vegades a anellar al Delta, però va debutar a la llacuna de Fuente de Piedra, l’any 2004. «És una experiència que recomano fer, almenys una vegada a la vida», afirma Yolanda. Un altre dels voluntaris que repeteix és Àngel Salvador, de Tortosa, hi participa per segon any com a secretari de mesures i ho domina a la perfecció, davant l’admiració dels altres membres del seu grup. «He d’estar pendent de les dues mesures que em diuen i anar-les apuntant. Enguany tots tenen unes mesures equitatives, tots mesuren més o menys el mateix». Per a Salvador, «és gratificant perquè pots tocar-los i veure’ls més de prop». Mireu més text i fotos (Joaquim Buj-Joan Gil) a Vinaròs Mail, 20-7-17.

 
Cent cinquanta-novè tall de carretera. Les Cases 20/7/2017, vídeo Lluís Comí

El Partido Popular de Benicarló se ha sumado a las críticas al equipo de gobierno de la ciudad por la puesta en marcha de la zona de autocaravanas del Barranquet. El servicio se regulará a través de la Ordenanza aprobada inicialmente en el pleno ordinario de junio, y contra la que votaron los populares, además de haber advertido ya en noviembre de los problemas que podría acarrear. El portavoz del PP, Juan Antonio Mañá, también ha criticado que se esté utilizando la zona sin regulación, pues la Ordenanza se encuentra en periodo de alegaciones, y ha asegurado que también les han llegado numerosas críticas vecinales por el uso que se está haciendo de este espacio cercano al humedal. El PP votó en contra de la Ordenanza municipal reguladora del estacionamiento de autocaravanas en espacios de dominio público local en el pleno del pasado 29 de junio, sin embargo, la Ordenanza salió adelante con la aprobación del equipo de gobierno. Tal y como recuerda Mañá, “ya denunciamos anteriormente esta decisión y votamos en contra de la Ordenanza en el Pleno de junio y advertimos de los problemas que podía acarrear esta decisión.

Los diputados autonómicos de Podemos Antonio Estañ y Sandra Mínguez han criticado que la Conselleria de Educación "está optando en ocasiones por hacer reparaciones en los barracones en lugar de construir nuevas instalaciones", y en este sentido ha citado casos como el alicantino Cañada de Fenollar; el CEIP Gran Alacant de Santa Pola o el futuro Colegio Jaime I, de Vinaròs, que parece que continuará en barracones hasta 2020. LÉALO EN LA VANGUARDIA, EFE

A Vinaròs, primera de les vuit reunions veïnals programades. El regidor de Participació Ciutadana, Hugo Romero, explica que més de 60 persones van acudir a la cita, que va ser molt participativa amb un total de 26 torns de paraula sobre principalment amb l'enllumenat, l’asfaltat i la senyalització de carrers, així com amb la neteja de platges i solars abandonats.  L'Ajuntament va plantejar una ordre del dia amb diversos temes a tractar a peu de carrer, informant als presents de futures actuacions, de com s'han resolt les demandes anteriors, de quina és la situació del servei de Correus, de la propera creació dels consells de barri i de la nova edició dels pressupostos participatius per 2018. "Aquesta primera assemblea de la temporada ha anat molt bé, amb els veïns de la zona dels Cossis, Boverals, Saldonar i Ameradors", ha valorat Romero, qui va moderar aquesta assemblea juntament amb l'Alcalde Enric Pla i altres quatre regidors de l'equip de govern: Domènec Fontanet, de Turisme; David Adell, de Recursos Humans; Jordi Moliner, de Medi Ambient i Jan Valls, d'Urbanisme.

La portaveu municipal socialista a l'Ajuntament de Peníscola, Isabel Esbrí, ha manifestat que a l'alcalde Andrés Martínez li hauria de donar vergonya pel que va passar el passat 18 de juliol quan amb motiu de la visita d'una unitat del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, molts veïns del poble i turistes donaven sang a la planta baixa de l'sociocultural. Segons ha explicat, "Peníscola va oferir una imatge lamentable perquè l'alcalde no se li va ocórrer pitjor idea d'ubicar a l'equip sanitari en una sala totalment insalubre". Explica que "el sòl era ple de taques de cubalibre i coca-cola, enganxós, oferint un aspecte molt trist". Esbrí comenta que, l'equip sanitari va quedar desagradablement sorprès per les nefastes condicions en què l'alcalde de Peníscola va fer treballar. I és que, segons argumenta, els treballadors del Centre de Transfusions es van veure obligats a ficar part del material sobre un sòl molt brut, el que va motivar que mostressen la seua sorpresa pel fet que la sala portara molts dies sense agranar ".

La Guardia Ciil tuvo conocimiento de que se estaba produciendo un robo en una vivienda situada en Benicarló, donde el propietario del inmueble sorprendió a un varón en su jardín tras saltar un muro de gran altura, con un destornillador y un martillo en la mano, iniciando su huida rápidamente al ser descubierto. Por dicho motivo los agentes iniciaron una investigación para esclarecer el hecho, procediendo a la identificación, localización y detención de un varón de 37 años de edad, como supuesto autor de un delito de robo en grado de tentativa mediante escalo.

El Mucbe ha estat declarat oficialment museu de la Comunitat Valenciana. Així ho certifica la resolució firmada pel conseller d'Educació, Investigació Cultura i Esport, Vicent Marzà, que es publica avui mateix al DOGV i que certifica que el Mucbe reuneix tots els requisits establits en la Llei 4/1998 del patrimoni cultural valencià i en l'Ordre de 6 de febrer de 1991 per la qual es regula el reconeixement de museus i col·leccions museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana. La declaració implicarà el posicionament de Benicarló en el mapa museístic de la Comunitat Valenciana de forma definitiva i suposarà l'entrada en la xarxa dels museus més reconeguts. També permetrà intercanviar fons i exposicions amb agilitat i difondre i posicionar el museu per part de les administracions superiors. Per últim, permetrà al Mucbe accedir a les ajudes per a museus que convoca la Conselleria de Cultura i, el que és més important: a efectes legals, el Mucbe podrà custodiar totes les troballes arqueològiques de la zona, de manera que podrà consolidar-se com un territori iber. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha qualificat de «gran notícia per a Benicarló» aquest reconeixement i ha assenyalat que «aquesta declaració ens permetrà consolidar i promocionar el gran projecte cultural significa el Mucbe». L'alcaldessa ha destacat que «és un premi a l'esforç que s'ha dut a terme en aquestos 12 anys de funcionament del Mucbe i un reconeixement a una trajectòria consolidada i a una gran implicació per part de l'Ajuntament».

El Ayuntamiento de Peñíscola en pleno acuerda ofrecer a la Generalitat su colaboración para la limpieza de la balsa del puerto. A propuesta del equipo de gobierno y con el apoyo del grupo municipal socialista, el consistorio elevará la moción aprobada a la Generalitat Valenciana, competente en este recinto y responsable de la limpieza del mismo, que incluye la propuesta de la firma de un convenio por el cual la Brigada Municipal de Obras y Servicios se prestará a colaborar con la limpieza de este entorno - El acuerdo incluiría una revisión de las tasas de ocupación del puerto que cobra la Generalitat al Ayuntamiento para el desarrollo de eventos socioculturales como la sardinada popular o las actividades infantiles de las Fiestas Patronales

Tras la exposición pública, iniciada en el mes de marzo del presente año, de la modificación de la ordenanza de ocupación de vía pública de Peñíscola ; el pleno ordinario ha aprobado definitivamente el cambio propuesto al texto inicialmente impulsado por el área de Urbanismo y que se aprobó en el mes de mayo de 2016. La modificación “da respuesta a la necesidad de atender las especificidades y la realidad de la vía pública en casos en los que el texto de partida no ofrecía soluciones concretas, como es el caso de la calle Jaume I, que cuenta con anchura variable a lo largo de su trazado”, ha explicado Romualdo Forner, edil de Urbanismo en el consistorio. La aplicación de la citada ordenanza “ha evidenciado algunas situaciones que requieren de mayor detalle y especificación, dada la generalidad de la norma” ha ampliado Forner, detallando que la anchura variable del vial condiciona la anchura del espacio habilitado para el paso. A la vista de los informes técnicos, el equipo de gobierno proponía la solución de exigir en estos casos “el nivel practicable de accesibilidad, lo cual supone una anchura mínima peatonal de 1,20 metros” cuestión que contempla la Orden de 9 de junio de 2004 de la Conselleria de Vivienda. La única alegación recibida a lo largo del periodo de exposición pública de la citada modificación ha sido la de la agrupación de electores de La Roca, alegando nulidad del acuerdo plenario por defecto de forma e ilegalidad en el fondo. A este respecto, el secretario municipal ha informado que no hay nulidad posible por haberse llevado a cabo correctamente el trámite.

Des de l’Ajuntament de la Sénia ja s’han iniciat les obres de la construcció del vial peatonal comercial que unirà les botigues de mobles del municipi ubicades a les afores, per tal de facilitar l’accés dels clients a les tendes i millorar-ne la comoditat i seguretat, minimitzant l'ús de vehicles. Aquest projecte es realitza conjuntament amb la Federació de Comerç del Moble de la Sénia (FECOMS), i forma part de les accions incloses dins del projecte global “La Sénia: País del Moble”, que pretèn desenvolupar encara més la zona comercial del moble més gran de Catalunya, amb accions promocionals i campanyes de comunicació. (adjuntem plànol del complex comercial).

El model de DTI CV - Destinació Turística Intel·ligent de la Comunitat Valenciana -, un projecte que coordina l'Agència Valenciana del Turisme a través de l'Institut de Tecnologies Turístiques (Inva · tur), s’implantarà a les localitats castellonenques de Vinaròs i Benicarló, municipis pilot per a la posada en marxa d’aquest pla. Per implantar el model DTI, tots dos ajuntaments tindran accés a les ferramentes d’auto diagnòstic, els indicadors de gestió, el quadre de comandament de RRSS i de reputació en línia de l’ Inva · tur. El regidor de Turisme de Vinaròs, Domènec Fontanet, ha explicat que aquesta és una gran notícia per al municipi, que s'emmarca dins dels directrius del pla estratègic de Turisme de la localitat, el qual serà presentat pròximament. “Com un dels municipis que formaran part d'aquest projecte, esperem ser una bona referència per a la implantació d'aquest model en altres territoris turístics de la Comunitat Valenciana ", ha afegit. Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que impulsar aquesta estratègia és una de les prioritats de l'actual política turística del Govern valencià. "El model DTI CV, recollit en el Llibre Blanc del Turisme de la Comunitat Valenciana, és l'aval per al desenvolupament sostenible de les destinacions turístiques, fer-les accessibles i que la interacció del visitant amb l'entorn sigue sempre beneficiosa".

Vinaròs ja disposa d'una agent d'Igualtat, Sandra Vejarano, qui des de la Regidoria de Política Social, Igualtat i Discapacitat, s'encarregarà de millorar l'atenció a la dona en el municipi a través del nou servei d'igualtat. La regidora de l'àrea, Mamen Ruiz, així ho ha remarcat aquest mateix matí en roda de premsa, explicant que "l'anterior servei d'Info Dona era comarcal i ara serà municipal, de manera que podrem millorar-lo i adaptar-lo a les necessitats i demandes de la localitat ". En aquest sentit, les funcions de l'agent d'igualtat, que atendrà a la ciutadania que ho requereixi en l'edifici de Serveis Socials ubicat a la Plaça Sant Antoni amb cita prèvia en horari de 9:00 a 14:00 hores de dilluns a divendres, se centraran en l'atenció a dones víctimes de la violència de gènere.


La regidora Mamen Ruiz anuncia asessorament a les dones per Sandra Vejarano, 19-9-17


Obertura Festival de Vinaròs, amb perfomance de Sara González i exposició de diversos artistes a Espai Mariola Nos

 
Donació d'"Amics de Vinaròs" a l'arxiu municipal, J.L.Pascual, E.Pla, M.Albella, 19-7-17

El Ayuntamiento de Alcalà de Xivert dio a conocer la prohibición temporal del baño en la playa de Las Fuentes de Alcossebre. por los malos resultados de los análisis, efectuados desde la Dirección General del Agua de la Generalitat, que motivan el cierre automático cuando se sobrepasan una serie de parámetros. Es la segunda vez que ocurre en el mismo mes y, como en la ocasión anterior, indican que la razón está en la «contaminación de corta duración, al detectarse vertidos de origen desconocido». Desde el consistorio añadieron que el origen no procede de la red de saneamiento municipal «y se han encargado nuevos análisis para confirmar el resultado». La bandera roja ondeará en este punto costero hasta que no haya resultados de analíticas que garanticen que el estado del agua es el adecuado para el baño. El día 6 de julio ocurrió un caso similar. El resto de playas de Alcossebre funcionan con total normalidad. Peñíscola también tuvo que cerrar unas horas la playa Norte la semana pasada. Según han informado desde la Conselleria de Sanidad al diario Mediterráneo, una avería en un restaurante de la zona está detrás del problema. «Tienen una fosa que bombea al alcantarillado y la bomba se había averiado», señalan. Tras detectarse la generación de los vertidos, «se han tomado medidas para que esto no vuelva a suceder».

Accidente en C/ Del Dr Fléming.

Benicarló posa en marxa 4 beques de formació per col·lectius vulnerables, vea AGENDA.

La mestra del CEIP Misericòrdia de Vinaròs Sílvia Parra ha estat la guanyadora del sorteig d`una guitarra que es va fer com acció solidària en favor de la Casa dels Xuclis, habitatges de Barcelona on resideixen xiquets amb malaties de llarg tractament

La plaza de toros de Vinaròs volverá a programar una corrida de toros en agosto, como avanza Aplausos.es. El festejo, que tendrá carácter mixto, se celebrará el lunes 14 de agosto a las 18:30 horas. Frente a toros de Castillejo de Huebra, harán el paseíllo el rejoneador Manuel Manzanares, y los diestros David Fandila “El Fandi” y el castellonense Vicente Soler, triunfador en esta plaza en la corrida de agosto del año pasado.

El projecte “Els ateneus en l'àmbit rural. El Centre obrer, el Club Moderno de la Sénia i l'associacionisme a la comarca del Montsià (1915-2017)”, presentat per la professora de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Victòria Almuni i per la investigadora Eva Garcia, ha guanyat la quarta edició de la Beca de Recerca Històrica Terra d'Ateneus, convocada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC). La Beca està dotada amb 3.000 euros i amb la publicació del treball per l'Editorial Afers. El jurat ha decidit becar el projecte d'Almuni i de Garcia per "la recerca de dos ateneus contraposats socialment en una població de poca demografia amb fonts documentals, gràfiques i orals". El veredicte també destaca que el treball "abasta una relació local amb un intent de vertebració comarcal i la voluntat de documentar la història arribant a l'actualitat, amb l'estudi de la recuperació després d'haver estat expropiada durant el franquisme". Les dos investigadores tenen de temps fins al juny de 2018 per enllestir el seu estudi.

La campanya mediambiental ‘Benicarló la mar de bonica’ que ha posat en marxa la Regidoria de Medi Ambient engloba una bateria d'accions que es desenvoluparan al llarg de 2017 i es dirigeixen tant al públic en general com a col·lectius concrets del municipi, com escolars, dones o persones jubilades. L'objectiu final de la iniciativa és promoure la sensibilització sobre els problemes mediambientals que afecten a Benicarló. L'alcaldessa, Xaro Miralles, ha presentat aquest matí les línies mestres de la campanya i ha explicat «que pretén promoure, sobre tot, la importància del reciclatge i la seua repercussió en la protecció del medi ambient». Miralles ha incidit també en «el greu problema que suposa per a la imatge de la ciutat l'abandonament de voluminosos al carrer, com mobles, electrodomèstics i matalassos», i ha recordat que existeix un número de telèfon (964 46 12 53) que s'encarrega de la recepció d'avisos diàriament i de la recollida d'aquest tipus d'estris els dilluns i divendres. L'alcaldessa ha fet una crida per tal que els ciutadans «facen ús d'aquest servei gratuït i no abandonen els voluminosos al carrer». Miralles ha anunciat també que la licitació del contracte de recollida d'escombraries que s'està redactant actualment al Departament de Medi Ambient «contempla que el servei de recollida de voluminosos funcione diàriament en comptes de dos dies a la setmana».

La colla de Nanos i Gegants de Vinaròs en les festes S.Joan i S.Pere 2017 Amb el volteig de campanes, el coet inaugural i la cercavila de festes dels Nanos i Gegants van començar deu dies de festes molt enèrgics i on la colla va participar activament. Vam iniciar el recorregut festiu amb la cercavila de la dama anant els nostres joglars a casa seua i acompanyant-la fins l’Ajuntament. Vam continuar amb la cercavila de festes amb els Nanos i Gegants i amb el sopar de germanor donant així començament a la fira i festes Sant Joan i Sant Pere 2017. Després, van seguir els nostres músics amb la participació en la processó de Sant Joan acompanyant a les dames, autoritats i majorals i amb les cercaviles de dolçaina i tabal pel centre de la ciutat. Vam acabar amb un cap de setmana intens, el dissabte 1 de juliol, amb la XXVII trobada de Nanos i Gegants.

La Junta de Govern Local d'Alcanar ha aprovat l'adjudicació de les obres del projecte d'urbanització del c/ del Roser d’Alcanar, a favor de l'empresa COVAN OBRES PÚBLIQUES SL del Deltebre. L'obra s’ha adjudicat a la baixa per un import de 83.248 euros (IVA inclòs), per ser l'oferta més avantatjosa d’entre les 17 empreses que han concorregut al concurs. L’Ajuntament d’Alcanar rebrà una subvenció de 79.085,06 euros per part del Programa d’Actuació Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, xifra que equival al 95% del cost previst del projecte. El 5% restant, 4.162,4 euros, anirà a càrrec de l’Ajuntament d’Alcanar. El consistori té previst iniciar les obres el pròxim mes de setembre per evitar les molèsties ocasionades per la pols i el soroll, tal com es va decidir en una reunió entre els veïns i les regidories d'Urbanisme i Participació Ciutadana. El carrer del Roser està ubicat en el barri del Rocall i és molt freqüentat pels vianants. És un vial urbanitzat que disposa de tots els serveis urbanístics, però es troba en un estat de conservació deficient a conseqüència de la seva antiguitat. Ivette Fibla, regidora de l’àrea, explica que “aquesta obra forma part del procés d’actualització dels carrers del nucli històric, com Caballé o Sant Francesc, i està previst que s’allargui tres mesos”. “L’objectiu és renovar tots els serveis, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat i d’adaptar-los als estàndards i normatives actuals”, afegeix la regidora.

El Programa Formatiu de Qualificació Bàsica: Operacions de gravació i tractament de dades i documents 2016-17, organitzat per Creu Roja amb el suport de la Regidoria de Política Social, Igualtat i Discapacitat de l'Ajuntament de Vinaròs, ha finalitzat una nova edició a Vinaròs. Un total de 14 alumnes, d'entre 16 i 21 anys han participat en aquest curs, que s'ha dut a terme a les instal·lacions del Vinalab. Per a aquest programa s'ha comptat amb la presència de diversos professionals com Santiago Matamoros, de la Guàrdia Civil, que va impartir diverses xerrades sobre ciberassetjament, violència de gènere i consum de drogues; també Carmen Cerdá, de Creu Roja, va parlar als estudiants sobre superació i motivació. D'altra banda s'ha estat en contacte amb empreses de la zona de diversos sectors per completar la formació pràctica. Com a resultat, diverses alumnes s'han presentat a la prova d'accés a cicles formatiu de grau mitjà per poder continuar els seus estudis, una alumna s'ha presentat a les proves lliures per obtenir el títol de graduat en ESO i un altre dels alumnes s'ha incorporat al mercat laboral en el sector de l'hostaleria. Altres alumnes han decidit continuar estudiant.

Carla Masip, finalitza en una excel.lent 6a posició a la seva primera participació internacional. Participar als Campionats d’Europa 2017 semblava poc més que un sommi quan es va iniciar la temporada atlètica, al setembre de 2016; en aquella mateixa temporada ja es va quedar a un segon i mig d’aconseguir la mínima de participació per al 800 del Mundial júnior, però un segon en atletisme sembla tot un món. Aquesta nova temporada, en una categoria superior, la convocatòria internacional era el Campionat d’Europa, que quedava com una il.lusió més que un objectiu prioritari. La selecció espanyola va desplaçar més de 60 atletes –la participació més alta que mai ha fet- fins a la localitat polonesa de Bydgoszczc, una ciutat que viu de forma especial l’atletisme, acostumada a organitzar events internacionals amb certa freqüència, i que a més ho fa de forma excel.lent; un gran estadi, una magnífica organització, animació, espectacle, múltiples serveis, i preus populars per assegurar una bona assistència de públic, van aconseguir que els que vam tenir la sort de viatjar fins allí recordem el campionat com un gran esdeveniment. una excel.lent marca de 4’21”63 li valia la 6a posició que superava de llarg les previsions més optimistes i que va celebrar llargament damunt la pista ; el sommi de Carla s’havia fet realitat.

El portavoz adjunto del PP de Vinaròs, Lluís Gandía ha recordado que “el tripartito que ahora habla de nuevo de transparencia y diálogo con los vecinos es el mismo tripartito que el pasado año ocultó en todas y cada una de las reuniones vecinales el expediente de Correos con lo que impidió la movilización ciudadana”. Por este motivo desde las filas populares se señala que “el tripartito se presentará ante los vinarocenses en un momento en que éstos siguen sin recibir las cartas en su casa pese al anuncio realizado hace ya más de un mes por el Alcalde”. Gandía afirmaba que “la participación es dialogar y ceder y en los dos años de tripartito se ha demostrado en múltiples ocasiones que ni dialogan ni ceden en nada”. Finalizaban los populares recordando al concejal de Gobierno Abierto que “antes de anunciar los Consejos de Barrios su obligación es convocar los plenos ciudadanos que debían convocarse cada tres meses y llevan más de un año sin convocar ninguno”.

Caixa Rural Benicarló.- Els treballadors de les 38 caixes rurals d'Espanya, han canviat este dimecres 19 de juliol en la seua vestimenta formal per una samarreta verda, el seu nostre color corporatiu, amb la imatge de l’equip ciclista “l Grup Caja Rural" i Seguros RGA. En total uns vuit mil8.000 empleats en tot el país, vesteixen han vestit aquestaixa samarreta durant la jornada laboral, amb un objectiu: expressar l'orgull que suposa formar part del món cooperatiu. L'any passat, Caixa Benicarló va col·laborar amb la Fundació ONCE i el seu programa ‘Trainers Paralímpics’ per a afavorir la inclusió de persones amb discapacitat a través de l'esport coincidint amb la inauguració dels Jocs Paralímpics. També amb el Banc d'Aliments, a través de la Fan Zone que Seguros RGA, les assegurances de la Caja Rural, va instal·lar en l'arribada de l'etapa de La Vuelta a en la nostra veïna població de Peníscola. En ella, gràcies a les pedalades solidàries de centenars de persones, es van aconseguir 650 quilos d'aliments per al banc d’Aliments de Castelló

L’Associació La Busca de Tortosa tornarà a participar amb les seves activitats a la Festa del Renaixement, mireu AGENDA.

El portavoz del gobierno municipal y edil de Urbanismo, Romualdo Forner, ha confirmado la presentación de una moción para el próximo pleno ordinario en la que se urge a la Generalitat Valenciana que cumpla con su compromiso de finalizar la obra de la depuradora de Peñíscola con la ejecución de la conexión definitiva de la nueva estación de bombeo, aun pendiente. El pasado mes, Forner mantuvo una reunión en las dependencias de la EPSAR, Entidad Pública de Saneamiento de Aguas Residuales y que gestiona todas las depuradoras de la Comunidad Valenciana, para nuevamente exigir a esta entidad dependiente de la Generalitat la ejecución de la obra. El edil ha reiterado que queda esta obra pendiente de ejecutar “a la que la EPSAR se comprometió por escrito ya en 2015, pero tras dos años de mandato, no han sido capaces ni siquiera de redactar el proyecto”. Forner ha indicado que exigen premura en la redacción del proyecto, licitación y ejecución de la obra, recordando que el puente con canalizaciones sobre el Ullal “debe soterrarse para conectar la antigua estación de bombeo con la nueva”.

Campionat Autonòmic Absolut i Junior d'estiu. a Alacant amb 238 nadadors de 30 clubs. El Club Natació Vinaròs, amb 9 nadadors va tenir una molt bona actuació amb 14 medalles individuals i una en relleus de 4x200 lliures masculins amb una marca de 7'50''76, que després d'una remuntada espectacular van quedar primers fen medalla d'or. Les medalles individuals les van aconseguir: Marc Vea, va fer medalla d'or en 50,100, 200 i 400 lliures. David Miranda, or en 400 estils i plata en 200 papallona. David León, or en 200 papallona, plata en 200 esquena i bronze en 100 esquena. Andreu Navarro que va fer medalla de plata en 1500 i 400 lliures i bronze en 200 lliures. Llum Serret, plata en 800 lliures i bronze en 200 lliures. En la classificació general, el club va quedar en quarta posició masculina i la setena en femenina.

Benicarló s'incorpora al programa ‘La Mar de Circ’ amb quatre espectacles de primer nivell: http://news.vinaros.net/v10/index.php?sec=agenda 

El delegado de Gobierno Juan Carlos Moragues ha destacado que Fomento ha finalizado este año infraestructuras por importe de más de 240 millones de euros y ha puesto marcha obras tan importantes como el Puerto de Querol, adjudicado la variante de Benissa o el inicio del trámite para la prolongación de la A-7 hasta Tarragona. “Que el Corredor es más que una realidad nadie puede negarlo, la inversión de Fomento en el Corredor Mediterráneo a su paso por la Comunitat supera los 3.642 millones de euros”.

Cap de setmana intens per a la Coral Polifònica benicarlanda. La seua secció juvenil, la Coral Kylix, actuava dins de la Nit Oberta que programava el MUCBE amb motiu de la celebració de la Nit en Vetlla. Els joves cantaires, mitjançant el guió Desendollats, van fer un tomb per diverses cançons amb un complet repertori que va entusiasmar al públic assistent, convertint el claustre de l’antic convent de franciscans en un lloc per somiar. Sorpresa per a qui desconeixia l’actuació i visitava el museu en esta nit especial. Admiració per les interpretacions del joves, que oferiren versions de conegudes peces del panorama musical actual. Ja dissabte a la vesprada, era la Coral Polifònica Benicarlanda qui prenia protagonisme al oferir el ja tradicional Cant a la Fresca a la placeta de Sant Joan. Un repertori en este cas fresc, molt adequat per l’estil d’este format. El public, fidel a la cita, va gaudir molt, premiant als cantaires amb forts aplaudiments. La propera cita amb la Coral Polifònica Benicarlanda serà el 20 d’agost, quan els cantaires pugen a l’escenari de l’Auditori Municipal per recórrer un repertori que portarà per nom “hARTmonies”.

El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en marxa el Servei d'Atenció Integral (SAI) per a persones LGTBI de la comarca, un nou servei per atendre, informar i assessorar les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir alguna discriminació o violència per raó de l'orientació sexual, la identitat de gènere o l'expressió de gènere. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i la directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, han signat un acord. Roig s'ha mostrat satisfet pel fet que la institució comarcal sigui pionera. El nou servei que es presta des del Consell Comarcal s'estructura en tres línies d'actuació. La primera consisteix a informar sobre els recursos que poden disposar les persones LGTBI i assessorar sobre activitats; la segona es destina a l'atenció d'incidències que es pot trobar el col·lectiu a l'hora d'accedir a recursos o serveis, que no constitueixin delicte penal, infracció administrativa o tracte de discriminació en l’àmbit laboral; i, finalment, la tercera línia gestiona i tramita les denúncies per possibles discriminacions que puguin patir les persones LGTBI (agressions, amenaces, insults, denegació d’accés o discriminacions dins les relacions laborals d’àmbit privat o públic).

Peñíscola, servicio de salvamento y socorrismo, se han llevado a cabo 1300 asistencias en tierra, entre las que se encuentran la resolución de consultas, curas por golpes, picaduras, lipotimias, alergias, fracturas, insolaciones o cortes. Además, la ambulancia de playas ha realizado un total de 14 servicios a lo largo del todo el mes. Los servicios de salvamento en el mar han sumado un total de 25 y éstos han incluido salvamentos con moto acuática y con embarcación neumática. Los rescates se han realizado también a bañistas con embarcación y a auxiliados con objetos flotantes. Un total de 6 personas han sido rescatadas en el mar con riesgo inminente de sufrir ahogamiento. Por lo que respecta al Punto Accesible, servicio que ofrece la Playa Norte para usuarios con movilidad reducida, el mes de junio ha registrado un total de 192 bañistas. El área de Playas ha reforzado este servicio con más personal, además de la implementación de mejoras esta anualidad como la ampliación de las zonas de sombra o la mejora de las pasarelas.

L'Ajuntament de la Sénia posa en funcionament la Finestreta Única Empresarial, que permet sol•licitar el permís sense necessitat que sigui de forma presencial. Quan s'inicia un nou projecte empresarial, demanar la llicència d'activitat és un d'aquells tràmiits burocràtics que s'ha de realitzar de forma obligatòria. Fins ara s'havia de fer de forma presencial a les oficines der consistori. El portal electrònic disposa d'un apartat, Canal Empresa on es pot trobar tota la informació relacionada amb les activitats que es portaran a terme durant el seu cicle de vida empresarial. Aquest canal està operatiu les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana, dóna la passihilitat de realitzar aquests tràmjts des d'on es vulgui quan es vulgui És l'espai virtual cles d'on es poden fer totes las gestions necessàries per desenvolupar l'activitat empresarial, amb independència de l'Administració responsable. vvvvv.lasenia.cat

Parte de policía local.-Un menor daña un vehículo, pelea entre dos jóvenes. 

Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

En actualización permanente también las portadas de la prensa en la sección Premsa

Esta revista no es profesional, no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, contratación del servicio de envíos de emails, patrocinio del concurso e invitación gastronómica anual.

Vinaròs News s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)

 ©1996-2017 VinaròsNews
http://news.vinaros.net     news@vinaros.net

Hosting Maestrat Net S.L