Loading

Recordeu l' anterior Lo Más News: del 14 al 21 de març de 2017 i els anteriors

Lo Más News, del 21 al 28 de març de 2017

 
Curs de l'EPA sobre pastissos moderns, clàssics i d'aniversari, pel cuiner i formador Joan Viana, 27-3-17


Un preciós arc de Sant Martí aquest dilluns 27 sobre Vinaròs

El vinarocense Miguel Ángel Martínez Boti vivió de cerca el atentado de Londres dado que trabaja a muy corta distancia de donde se produjo, como nos cuenta en Vinaròs Mail 26-3-17. Al día siguiente, comentaba que "hay helicópteros, periodistas y una gran cantidad de gente caminando, muy superior a lo habitual, dado que la mayor parte de calles de esta zona están cerradas”. Por la mañana, en el Ministerio de Business guardaron un minuto de silencio por las víctimas. Ese minuto fue la única variación de la jornada laboral de Miguel Angel con respecto a cualquier otro día, “en la oficina ha sido un día normal” concluía.


Fotos de M.Angel, al día siguiente del atentado, en la zona donde se produjo. Más en Vinaròs Mail 26-3-17

Varón agresivo rompe una puerta. Varón ebrio con heridas. Accidente en la C/ Tossal de les Figueres. Vea P.Local.

Vinaròs, amb la colla de nanos i gegants, única població valenciana present en la trobada del Gegant del Pi a Barcelona, aquest diumenge 26

La Sección Primera de la Audiencia de Castellón ha condenado a seis años y tres meses de prisión a dos hombres que atracaron un banco en Vinaròs, en el que usaron a uno de los rehenes como escudo humano para intentar huir. La sentencia, fruto de una conformidad entre las defensas y la Fiscalía, les considera culpables de los delitos de robo con violencia e intimidación en grado de tentativa, detención ilegal y tenencia ilícita de armas. Los hechos ocurrieron en febrero de 2016 cuando los dos acusados entraron en un banco de Vinaròs, armados con una pistola y un revólver, y tapados con gorras y bragas de cuello, y se apoderaron de 520 euros. Mientras esperaban que se abriera la caja fuerte, encerraron a los clientes y trabajadores en el despacho del director. Cuando vieron el despliegue policial en la puerta de la sucursal, tomaron como rehén a una de las personas encerradas, a la que encañonaron y usaron como escudo humano para salir del establecimiento y huir. Ya en la calle, los condenados caminaron unos 40 metros pero, al verse rodeados de Policía, dejaron las armas y fueron detenidos.

El Gobierno de España va a ampliar las frecuencias de cercanías entre Vinaròs y Castellón. Así lo ha anunciado el ministro de Fomento, Íñigo De la Serna en su visita a Castellón ya que ha explicado que aprovechando que se va a revisar las Obligaciones del Servicio Público se negociará una ampliación de las frecuencias para 2018. El ministro ha explicado que "tenemos que llegar a un acuerdo para ver si es posible entre todos reforzar esas circulaciones que ahora mismo se producen de Cercanías en la zona norte de Castellón hacia Tarragona" y ha advertido que hay margen de mejora por lo que se deben establecer reuniones con la Generalitat Valenciana. Un anuncio que ha sido valorado de forma positiva por el responsable del PP en la zona norte, Andrés Martínez, quien considera que "el Gobierno debe responder a esta necesidad del norte de la provincia" para conectar Vinaròs con Castellón a través de varias frecuencias.

La campaña “Especies Beneficiosas y Cajas Nido” de APNAL-Ecologistes en Acció ya ha instalado en Benicarló   cuarenta y cinco cajas nido para vencejos comunes (Apus apus). Su número aumentará en las próximas semanas con la instalación de más nidales en la plaza Telers y antes de que retorne la especie de sus áreas de invernada e instale sus zonas de cría en el casco urbano.” El caso urbano de la ciudad de Benicarló se erige como una zona piloto importante para el mantenimiento y recuperación de las colonias de cría de vencejos comunes en el litoral del Baix Maestrat tras las múltiples acciones de colocación de cajas nido realizadas por miembros de APNAL-Ecologistas en Acción y con la colaboración del Ayuntamiento, propietarios de inmuebles privados y el colegio público Fransec Catalán. A las cajas instaladas en 2016 (23 unidades) en diferentes lugares de la ciudad (plaza Telers, c/ Sta. Cándida, Avda. Rei d’en Jaume y Auditorio), se les unen veintidós más, tras la colocación, los días 13 y 22 de marzo, de cuatro cajas nido en la c/ César Cataldo nº 60 (zona privada) y dieciocho cajas nido en el colegio público Fransec Catalán, respectivamente.

El Ayuntamiento de Peñíscola ha aprobado una moción reclamando una mayor implicación en la lucha contra la venta ilegal en la calle. La moción insta al presidente del Gobierno, Mariano Rajoy; y al jefe del Consell, Ximo Puig, a que promuevan «la tramitación de una legislación más enérgica que persiga esta actividad ilegal y permita su erradicación». En cuanto a la lucha de las fuerzas de seguridad, aluden al Ministerio del Interior, a la Delegación del Gobierno en la Comunitat Valenciana y la Subdelegación del Gobierno en Castellón «para que se incremente la acción policial contra las mafias organizadas de tráfico de personas y de productos ilegales». El portavoz del equipo de gobierno local, Romualdo Forner, explicó que la iniciativa «tiene como origen el compromiso asumido en un consejo sectorial de comercio para generar una reclamación en defensa de los intereses del sector en contra de todas estas prácticas ilegales». Más en Vinaròs Mail, 26-3-17.

Amb la millora de la il·luminació, la col·locació de noves porteries de futbol sala i la reposició de la tanca metàl·lica perimetral per donar més seguretat als usuaris, finalitzen els treballs de millora de la zona esportiva de Pío XII a Vinaròs. Guillem Alsina, regidor d'Obres i Serveis de l'Ajuntament, ha explicat que aquesta actuació parteix d'una proposta que es va rebre per part de diversos nens de la zona, els quals reclamaven un espai per poder practicar esport. "Convidem als vinarossencs i les vinarossenques a gaudir d'aquest espai i demanem també que tinguen respecte i civisme, ja que és tasca de tots i totes ajudar a mantenir aquestes instal·lacions en les millors condicions", ha afegit Alsina. Han suposat una inversió d'uns 2.000 euros per a la Regidoria d'Obres i Serveis i han estat portats a terme, per la Brigada Municipal.

Eva Guerrero inauguró su palmarés en este 2017 al imponerse en el torneo Ciudad de Vinaròs, Grado 2, ante la rusa Anastasia Kharitonova, mientras que en categoría masculina, Carlos Sánchez Jover cayó en la final ante el belga Zizou Bergs. De muy buen se puede calificar la actuación de los tenistas españolas en esta primera prueba del circuito ITF Junior que se disputa en España este año, ya que a semifinales también llegó Paula Arias Manjón, otra gran promesa del tenis nacional. Carlos López Montagud acabó su participación en cuartos. En dobles, Eva Guerrero y Paula Arias no pudieron hacerse con el título al perder en la final ante el dúo Malene Helgo y Lara Salden, por 6-2 y 6-1, véalo en mujerydeporte.

Un velero quedó embarrancado en la playa del Morrongo de Benicarló, al parecer por un fallo del motor y debido a la fuerte marejada que había en la zona.

La Guardia Civil ha detenido a un varón como supuesto autor de un delito de robo. La actuación se inició cuando los guardias civiles tuvieron conocimiento de que se había producido un robo en el interior de un bar de Benicarló, donde se habían forzado las máquinas tragaperras que había en el interior del local para sustraer la recaudación de las mismas, llegando a hacerse con un botín de más de 1.800 euros y dejando las máquinas gravemente dañadas. Se inició una investigación para esclarecer el hecho, gracias a la cual los agentes descubrieron que había sido el propio dueño del bar el que había forzado y robado las máquinas. Por todo ello, el propietario del local, un varón de 39 años de edad, fue detenido como supuesto autor de un delito de robo con fuerza.

La presentació del llibre ‘Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló’, de Juan Luis Porcar, donarà inici a les Jornades de Memòria Històrica, a Benicarló, mireu AGENDA.


CEIP Assumpció, l'AMPA organitzà amb èxit el I Taller Multicultural, dedicat al Marroc

El pleno del Ayuntamiento de Vinaròs ha aprobado instar al Consell a poner en marcha aunque sea de forma experimental el Sistema de Depósito de Devolución y Retorno de envases (SDDR) y trasladar a la Conselleria de Medioambiente la predisposición por parte del consistorio vinarocense a ser incluidos en cualquier programa piloto para el estudio o la implantación de este sistema. El concejal de Medioambiente, Jordi Moliner (Compromís) explicó que la intención es posicionar a Vinaròs como ciudad piloto en caso de que se lleve a cabo la implantación de este sistema y consideró que poner en marcha este sistema “es complementario al que tenemos actualmente con Ecoembes, que tan solo recoge un 30% de los envases reciclables, y de esta manera podríamos alcanzar al 50% del reciclaje”. Lluis Gandia, del PP, señaló que “es una irresponsabilidad querer ser pueblo piloto de un proyecto que aún no está definido” y que “no queremos ser los conejitos de india”. Gandia aseguró que con la implantación de este sistema se perjudica al ciudadano, a los bares y restaurantes y no se beneficia al medioambiente “porque una máquina de SDDR cuesta 18.000 euros que para recuperarlos hay que recibir 900.000 envases, y si un bar no puede gastarse esta cantidad, la ley le obligará a almacenar los bricks y botellas hasta que pase el camión de recogida”, explicó.

La cuarta edición de la Volta a Peu de la Dona, también abierta ahora a los hombres, se celebró este domingo por la mañana a las 10.00 horas, con salida y meta en la Plaza de la Constitución de Benicarló, donde tomaron la salida más de mil participantes, de los cuales 260 hicieron el recorrido corriendo, para lo cual llevaban un chip que fue marcando el tiempo de llegada a la meta. Marta Lluch fue la ganadora y Daniel Ramia en el apartado masculino. El recorrido, de cinco mil metros, fue prácticamente urbano, estando todo el circuito cerrado por la Policía Local durante el tiempo necesario. Los primeros en tomar la salida fueron los participantes que optaron por correr y unos minutos más tarde, la gran mayoría, que realizó la carrera andando, con distintos ritmos de marcha. MIREU BENICARLÓ AL DÍA.

Ramon Salas i Eugenio Ribera seran els dos nous noms dels carrers d'Amposta Ruiz de Alda i Garcia Morato, dos noms que recordaven  figures franquistes. El ple ordinari del mes de març, que tindrà lloc aquest dilluns 27, portarà a aprovació el canvi de denominació d'aquests dos carrers després que la Comissió del Nomenclàtor, creada recentment, així fet aquestes dues propostes. "Vam crear aquesta comissió perquè fossin membres experts qui escollisin els noms, no només dels que haguem de canviar, sinó també dels que, en un futur, puguem triar per a nous carrers, espais públics o edificis municipals", ha assenyalat l'alcalde, Adam Tomàs, "una comissió que ha optat, també seguint el criteri de l'equip de govern, per posar el nom de carrers a persones que ha fet coses rellevants de la ciutat".

A Granollers, Lliga Catalana de Bàsquet en Cadira de Rodes. Bàsquet Bamesad va disputar dos partits amb un equip renovat del qual per a molts dels seus jugadors va significar el debut a la competició oficial, presentant així, la plantilla més novell de la Lliga. El primer partit va ser contra el BCSR Granollers. Un matx disputat i igualat on Bàsquet Bamesad va plantejar una defensa sòlida que va obligar a l’equip rival a realitzar llançaments de fora la zona. La primera part va ser dominada pel BCSR Granollers què, tot i que Bamesad va impedir tots els contraatacs i va forçar a jugar atacs llargs, van estar encertats en el llançament exterior. Als dos últims quarts l’equip Vinarossenc va agafar la batuta del partit augmentant l’agressivitat defensiva i la circulació de pilota en atac aconseguint oportunitats de tir clares que no van acabar d’entrar.

Las asociaciones de vecinos Migjorn y Avenord reunieron frente a la oficina de Correos de Vinaròs a medio centenar de personas que se concentraron para protagonizar una cacerolada y pitada, por el anunciado recorte del reporto postal en zonas del extrarradio de la ciudad. En este acto de protestas estuvieron también representantes de varios grupos políticos, como PP, PSPV-PSOE y Acord Ciutadà. El presidente de Migjorn Fernando Llambrich entró a la oficina de Correos para hacer entrega de una carta al responsable de reparto expresando su disconformidad con la medida adoptada por Correos. Esta carta fue leída también ante todos los participantes en esta concentración.

 
Cacerolada davant de Correus, 25-3-16
 

Fragment de la carta lliurada a Correus per Migjorn i Avenord.- Ens sentim menyspreats per la voluntat d’una empresa que a costa de veïns indefensos ens lleva un servei públic privatitzat en el seu dia. Com ve sent norma en empreses privatitzades, per augmentar beneficis redueixen personal, lleven llocs de treball i no els importa baixar la qualitat del servei. Tot va en detriment dels drets dels veïns que som el que a la fi també ho pagarem tot. Però, el negoci és el negoci. Ens diuen que la Llei els empara, però si és un servei d’utilitat pública, tampoc ens ho poden llevar d’aquesta manera. Avui ens hem reunit aquí davant per exposar-los el que potser siga un fet continuat, donat que protestem per com ens han tractat i com ens han menyspreat. De moment, avui “casserolada”, demà farem el que els veïns demanen, no ens conformem, no volem ser ciutadans de segona, volem gaudir dels mateixos drets que la resta del poble.

Finalizada la misa en la Arciprestal, se procedió a la entrega de los premios de los carteles de esta Semana Santa 2017, aprovechando la estancia en Vinaròs del ganador del primer y segundo premio, Javier Chaler Villanueva, que se desplazó  desde Cuenca. El tercer clasificado fue José Luis Aparicio. El ganador del concurso hizo un besapiés a la imagen del “Cristo de la Paz”, depositando una rosa roja.

 
Setmana Santa 2017, lliurament premis concurs cartells, 25-3-17

Las sesiones plenarias ordinarias del Ayuntamiento de Peñíscola conservarán su periodicidad habitual, tras rechazarse una propuesta planteada por el edil de La Roca, Víctor Blasco, que pidió que dejaran de ser bimensuales para que pasaran a ser cada mes. Argumentó que con la actual planificación «se acumulan muchos puntos, y los plenos se alargan hasta la medianoche con frecuencia». Además, sugirió que al duplicar la periodicidad, también debería recibir «una mayor retribución». Los ediles de la oposición cobran en función de la asistencia a los plenos y comisiones. La medida no salió adelante, por los votos del PP, Ciudadanos y el concejal no adscrito José Sánchez; y el PSOE, por su parte, se abstuvo.

La apuesta de Peñíscola por el marketing digital no es algo nuevo, desde el año 2012 en que el destino trazase su plan estratégico en este sentido, incluyendo perfiles a las redes sociales con más seguidores, rediseñando su imagen de marca y renovando sus plataformas online, el área de Turismo en colaboración con el departamento de comunicación del Ayuntamiento de la localidad no han cesado en su empeño de incorporar las nuevas tendencias en promoción de destinos online. Tras varios años de trabajo con especialistas en medios sociales, este año se ha intensificado la organización de blogtrips y encuentros promovidos por la administración local fuera de la temporada turística “con el objetivo de seguir incentivando la creación de nuevos relatos sobre el destino, también fuera del verano, de la mano de viajeros experimentados e interesados por los productos turísticos que oferta Peñíscola y, al mismo tiempo, recibir su feedback para poder mejorar las capacidades del propio destino turístico”, ha explicado el concejal del área, Rafael Suescun.

La perillositat de la N-340, a la portada de La Veu de Benicarló:

Xiqüelos i xiqüeles del Delta, actuant a Castelló aquest dissabte 25 en la II trobada de Muixerangues

En el pleno de Vinaròs, el gobierno local volvió a votar en contra de la urgencia de la moción sobre Correos presentada por el PP de Vinaròs, como ya ocurriera en anterior plenario. El PP pedía que los servicios jurídicos emitieran un informe para valorar si es posible aun recurrir la decisión de Correos. El edil popular Juan Amat recordó que el Ayuntamiento no presentó este recurso cuando tenía dos meses para hacerlo. El alcalde indicó que la moción presentada por el PP era “una estrategia para tapar sus vergüenzas y señalar al equipo de gobierno”, pues en el inicio de la misma se reprobaba “la dejadez del gobierno municipal”. También señaló Pla que el informe que solicitaba la moción “ya está hecho y por tanto, la moción es innecesaria”. 

Reunió a Benicarló d'alcaldes i regidors de la comarca amb el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent i la directora general de l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), Júlia Company, a més dell senador Jordi Navarrete. El conseller i la directora han informat de la imminent convocatòria que destinarà 2.215.000 € a millorar, modernitzar i dotar de noves infraestructures i serveis als polígons i àrees empresarials de les comarques dels Ports, Alt i Baix Maestrat. La convocatòria d'ajudes donarà suport a accions com la implantació de fibra òptica i altres telecomunicacions, la millora del transport públic (carril bici, passarel·les de vianants, etc.), l'ampliació o creació de depuradores, les millores d'enllumenat públic, generació d'energia renovable i zones verdes, la implantació d'ecoparcs, així com la millora de subministraments d'aigua i gas. La regidora d’Hisenda, Maria Cano, ha explicat que s’està treballant ja en el projecte a presentar amb el regidor i els tècnics d’Urbanisme. La inversió mínima de la proposta serà de 50.000 euros. Aquesta convocatòria es complementa amb el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat Valenciana, presentat el passat mes de gener, i que ajudarà a promocionar del sòl industrial disponible en tota la Comunitat Valenciana. A més, l’alcalde de Vinaròs va plantejat-li al conseller alguns problemes que penalitzen el desenvolupament industrial de la comarca i també la qüestió de les Soterranyes. “El conseller ens ha oferit una reunió de treball per a dates pròximes”, ha agregat Pla.


Tots els alumnes d'Infantil i Pirmària dels aularis de Cervera del Maestre, Canet lo Roig i la Jana, del CRA Araboga aprenen agricultura amb l'hortet que tenen plantat en cada centre. Els cartells on posa que tenen plantat estan en els tres llengües que es treballen, cada grup d'alumnes té una missió concreta a l'hora de cuidar tot i quan ha crescut s'ho enduen els fruits aconseguits

Noces d’argent de la mona Micaela i el mono badaloní de l’anís (Micaela’s Silver Wedding) a Sant Carles de la Ràpita, al matí, i a la tarda, a Amposta amb un Coso Iris des del pont penjant d’Amposta fins a Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre. En la desfilada festiva hi van participar la comparsa de carnaval de l’Associació de Veïns del Grau, la Colla de Gegants, Capgrossos i Diables d’Amposta i el Grup Batukeem, entre altres. La mona anava dalt d’una carrossa acompanyada pel seu “pare”, el dissenyador gràfic Òscar Vives, els seus padrins i diverses dames d’honor. A la plaça de Lo Pati es van instal·lar un escenari on hi van tenir lloc diverses actuacions musicals o performàtiques a càrrec d’alguns dels grups participants en la desfilada, i també d’altres formacions i artistes com l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta (Etca), Mamba Pimka, la rondalla dels Alfacs, la soprano Maripau Medina o els bouetes que van fer un elogi a la mona a l’interior de Lo Pati.

El Partido Popular de Vinaròs, a través de su portavoz adjunto Lluís Gandía, ha afirmado que “la sobreactuación de Compromís sobre los trenes de Cercanías no hará olvidar a los vinarocenses su silencio y dejadez sobre este tema en la última década”. Gandía ha recordado que “cuando en el año 2007 el Partido Popular inició la reivindicación estuvimos solos porque en aquel momento la gente de Compromís se puso de lado y no se sumó a la petición que realizamos y las diferentes propuestas”. "La gente del PP hemos sido reivindicativos con todos los gobiernos, fueran del color político que fueran, porque los Cercanías son una necesidad para toda una comarca que necesita mejoras en las comunicaciones”. "En 2012, con un gobierno popular en el gobierno central, se incrementó de 3 a 4 frecuencias diarias la conexión con Regionales entre Vinaròs y Castellón, un hecho que los gobiernos socialistas nos habían negado siempre y que pese a ser insuficiente demostró una sensibilidad diferente para atender las demandas de nuestra comarca". Gandía lamentaba que “el senador de Compromís quiere ahora parecer el más reivindicativo”.

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha demanat a Gandia, que "deixe de focalitzar les seues crítiques en Compromís, ja que ni aquest senador ni la coalició són culpables de la nefasta situació en les comunicacions que pateix el Maestrat per via fèrria". El senador per Castelló va reclamar personalment al ministre "solucions" a l'amuntegament de persones dels diumenges en els combois, l'elevat cost dels actuals i la falta de trens, el que complica socialment la vida a pacients d'hospital, treballadors i estudiants que es desplacen entre els municipis del Maestrat i Castelló. Per Navarrete "això ho hem reclamat des d'ajuntaments, i allè on hi érem, als governs del PP i del PSOE, tot i que el silenci en les files populars ha durat fins que vam presentar la moció de creació d'un nucli de rodalies a Castelló i l'extensió de les rodalies fins a Vinaròs i Tortosa, on el PP va votar en contra. En contra senyor Gandia", li ha recordat. Els senadors de Compromís han exigit al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que aclarisca si va mentir en el Senat el passat 21 de febrer, quan va negar fins a en dues ocasions al senador, Jordi Navarrete, la possibilitat que el Maestrat tinguera trens de rodalies per no ser prioritaris, per existir moltes altres prioritats i múltiples peticions per valor de 20.000 milions d'euros.

 
Ple ordinari, vivendes d'EIGE

Cicle de Concerts de Primavera a Vinaròs, mireu AGENDA.

La Barcelona PID Foundation, surgida en el Hospital Vall d’Hebrón, ha creado una beca a la que ha puesto el nombre de Juan Gauxax, un niño vinarocense fallecido a muy temprana edad.  El doctor Jacques Riviere ha podido realizar una estancia en el Centro Hospitalario Universitario (CHU) Sainte-Justine gracias a esta beca de la BCN-PID Foundation. El CHU Sainte-Justine es uno de los centros hospitalarios materno-infantiles más importantes de Canadá. El Dr. Riviere decía que “durante dos meses he podido tener la suerte de realizar una estancia en este servicio donde he profundizado mis conocimientos adquiridos a lo largo de mi formación de médico residente en mi centro”. El equipo del Dr. Haddad también realiza una gran labor en investigación aplicando sus hallazgos en el día día de los pacientes”. La beca “Juan Gauxax” se va a convocar anualmente y está destinada a personas licenciadas en medicina, biología, inmunología u otras ciencias relacionadas con la salud. Como ya informamos, en los pasados carnavales de Vinaròs se siguieron recaudando ayudas para la campaña que lleva el nombre del hermano de Juan, Dídac y también hubo venta de chapas cuya recaudación se destinará al centro Creixem.

Presidenta de la Asociación de Comerciantes de Vinaròs (ACV), María Ángeles Pereda: "Creo que es el hecho que ha motivado el cierre de algunos comercios, ya que, dependiendo del tipo de producto, no ha sido factible la deslocalización. Otros, en cambio, han optado por situarse en diferentes puntos de la localidad, aminorando los costes», señala. En cuanto a los cambios de hábitos de los consumidores, defiende el valor añadido que aportan las tiendas de proximidad. Aunque no hay una solución mágica, Pereda destaca la importancia de «trabajar cada día, dando el mejor servicio posible". Más en Vinaròs Mail, 23-3-17.

Desde la “Capilla del Carme” de Vinaròs se acudió a la “platja dels pinets”, saliendo desde la capilla, con el estandarte de la “Cofradía del Crist dels Mariners”, con su Hermano Mayor Agustín Gombau a la cabeza, y con el acompañamiento de mossen Cristóbal Zurita Esteller, párroco de la Parroquia de Santan Magdalena, y que también se encarga de la capilla, llevando la bella imagen de la “Serena Majestat del Crist dels Mariners”. Acompañados por la “Banda de tambores y bombos” de la Cofradía, y con los faroles que portaban las personas, se llegó a la “Platja dels Pinets”, lugar donde tuvo lugar el emocionante recuerdo a las 7 últimas palabras que Jesucristo pronunció antes de morir en la cruz.. La mayoría de los que allí nos reunimos, recordamos a nuestro querido “Pepito”, el cual desde hace muchos años, y con su voz particular, participada en estas lecturas, y que falleció el pasado año. Zurita entregó un clavel del ramo que portaba el “Crist dels Mariners”, para sus tres hijos presentes de Pepito; Bea, Migue y Julio, y para su madre Juli, dándoles ánimos para ella. Se recitaron las “Letanías de la sangre”, y al llegar de nuevo en la “Capilla del Carme” y se procedió a la bendición de los “rollos”.

Fomento ha adjudicado las obras de acondicionamiento del Puerto de Querol, en la N-232, p.p.k.k. 46,300 al 54,900, Tramo Barranco de La Bota-Masía de La Torreta, en Morella, a la UTE a Pavasal Empresa Constructora, S.A., Construcciones Sarrión, S.L. y Nortúnel, S.A. por 39.891.904,36 euros (IVA incluido) por ser la oferta más ventajosa entre las 26 recibidas. Fomento licitó las obras por un presupuesto de 64.875.432 euros (IVA incluido). Las obras se han adjudicado por un 38% menos de lo previsto. Los 7,75 km de longitud de su trazado cruza los montes de Vallivana. La sección tipo de la calzada principal se compone de carriles de 3,5 m variando de una sección con 3 carriles a 2 carriles, según la disposición del carril adicional para vehículos lentos, arcenes de 1,5 m y bermas de 1,0 m en desmonte y 1,3 m en terraplén. El proyecto incluye un único enlace en Vallibona, que conectará con la antigua nacional, que funcionará como vía de servicio, y con la carretera autonómica CV-111. Se construirán doce estructuras, de las cuales ocho son viaductos, un paso superior, dos pasos inferiores y un falso túnel.

 
CEIP Assumpció, el pescador Agustín Ferrá va ensenyar als alumnes de Primer com és la pesca a Vinaròs

Acord Ciutadà, Vinaròs.- Al plenari del mes de març vam treure el tema del PAI MATXACO per les darrers actuacions de l'equip de govern clarament dubtoses pel que fa als drets dels veïns i veïnes, i també per l'arbitrarietat amb que s'actua des de la casa del poble. Per què no es va convocar als veïns afectats a la reunió del 9 de març? Els pretesos retranqueos,immediats o futurs, de la part posterior de les cases del carrer l'Àngel, afecten al seu veïnat. Pretenien que convidant als regidors a la reunió li donés a aquesta una certa legalitat? Per què en aquesta reunió on es diu que tanca la fase d'Ordenació de la zona, no es convoca als veïns? Per què nomes es dóna a Església i Constructores un termini de 30 dies per al.legar, i a ningú més? Estem davant d'una gravíssima irregularitat política, cívica i administrativa. Ens podran dir, com van a dir al plenari, que “s'ha parlat amb tots”, cert, però després de que estes persones sapiguesin de pura casualitat que s'havia fet una reunió amb constructors i església. Així no es fan les coses.

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han reclamat que els informes tècnics encarregats a l'Institut Tecnològic de Massachusetts (ITM) per analitzar el complex fenòmen de la sismicitat a l'entorn de la planta "no demoren més el desmantellament del projecte Castor" que en l'actualitat es troba en hibernació. La coalició ha recordat que "si bé amb la paralització de l'activitat han desaparegut els tremolors i la mobilització ciutadana hostil cap a aquest magatzem de gas, seria intolerable ara una nova pròrroga en la publicació d'aquest informe, totalment prescindible, que es va contractar després de dos informes d'organismes oficials de l'Estat que assenyalaven inequívocament a la injecció de gas com el causant de l'activació de la falla i els terratrèmols que es van viure al sud del delta de l'Ebre". L'informe de l'ITM s'hauria d'haver fet públic abans de 2017 i un nou termini, que tampoc el donen per definitiu, assenyala que veurà la llum a l'estiu "previsiblement". Els senadors han constatat, després de la lectura de diverses respostes del Govern a preguntes de setembre de 2016, que la informació que faciliten torna a ser incompleta i imprecisa i sembla facilitada per donar temps que es completen informes que aclarisquen dubtes.

El Govern, l’Ajuntament de Freginals, familiars i representants dels cossos d’emergències han homenatjat  les 13 víctimes de l’accident d’autocar del 20 de març de 2016. L’acte, que ha reunit més de 300 persones, s’ha celebrat a l’alçada del quilòmetre 333 de l’autopista AP-7, just on es va produir l’accident. En aquest punt s’ha construït un monòlit al damunt del qual s’ha instal·lat un arbre de ferro forjat amb tretze rames que acaben amb una flor, una per cada jove que va perdre la vida, i una placa on es poden llegir els seus noms, mireu Canal 21 Ebre.

La serie de TVE 'El Ministerio del Tiempo' recalará de nuevo en Peñíscola para grabar entre el 3 y el 7 de abril un capítulo completo de la nueva temporada, para lo que se ha abierto un casting dirigido a 'figuración, hombres y mujeres de 25 a 68 años, con pelo natural y sin cortes modernos, talla estándar, sin tatuajes, ni pelo rapado', según se anuncia en la página de la empresa encargada de la figuración. La empresa, que necesita alrededor de 40 figurantes para el capítulo que grabarán en Peñíscola, especifica que a la elección sólo optarán 'gente de la zona o que se desplace por sus medios'. El nuevo capítulo se rodará en varias localizaciones, entre ellas el Castillo del Papa Luna y la Playa Norte. Por otro, se ha hecho otra llamada, en la que se piden mujeres de 18 a 35 años para rodar en la playa imágenes que correspondan a la actualidad. Vea más en EL MUNDO, EUROPA PRESS.

El blues i la música religiosa protagonitzen la programació turística per Setmana Santa, MIREU AGENDA.


Eixida de l' aulari de La Jana a Sant Pere, amb la col·laboració de la guàrdia civil de Sant Mateu que ha tallat la N-232 per poder creuar-la sense perill. Els de segon i tercer cicle de Primària van pujar fins al cim de la serra.

Las calles del Casco Antiguo de Peñíscola, así como los alrededores de la ciudadela son ya escenarios habituales para los turistas asiáticos que, semana tras semana, llegan a la ciudad. No es extraño ya encontrarse con los flashes de las cámaras de estos grupos de japoneses o chinos que, a lo largo de todo el año, paran en Peñíscola dentro de la ruta que realizan para visitar la Península Ibérica. Kuoni, uno de los touroperadores de referencia dentro del mercado asiático, a través de Gulliver´s Travel Associated que operaba en Europa estos grupos, incluyó hace casi diez años esta visita en el tour entre Barcelona y Valencia con éxito, ya que los grupos se suceden a lo largo de los doce meses del año, como mínimo, en una ocasión por semana. Los grupos, de aproximadamente cuarenta turistas, se multiplican en la temporada alta hasta sumar cinco llegadas semanales en los meses de máxima ocupación. El total de llegadas, concretamente desde Japón, en 2013 superaba las 3500, siendo el año de mayor afluencia desde el inicio de estas operativas por todo el país, tras la celebración en 2012 de la exposición internacional de bonsai Sakka Ten en la localidad castellonense.  También Corea del Sur y Taiwan envían grupos de turistas en ruta que eligen Peñíscola como visita ineludible dentro de su viaje por España. En estos países se han difundido campañas publicitarias de marcas como LG o Samsung, que han contado con el escenario de excepción de la Ciudad en el Mar.

Derriban la casa del musicólogo Vicent García Julbe El inmueble tenía un expediente de ruina y sólo se ha conservado la pared lateral que da al pasaje de la Arciprestal. García Julbe nació en 1903 en Vinaròs, donde falleció en 1997. Fue canónigo prefecto de música sacra de la catedral de Tortosa y es hijo predilecto de la ciudad. Empezó sus estudios de solfeo y violín en la Academia de Música del Círculo Católico de su ciudad natal con el Reverendo Antolí. A los once años, ingresó en el Seminario de Tortosa, donde José María Peris Polo tuteló su formación religiosa musical que completaría más tarde con Cumelles Ribó y Vicente Ripollés. Con motivo del concierto homenaje que le ofreció la coral Vicent Ripollés de Castelló el 10 de marzo de 1984, la Coral Vinarossenca pasó a llamarse coral García Julbe. El 15 de agosto de 1999, a iniciativa de la asociación cultural Amics de Vinaròs, se descubrió una placa conmemorativa en la casa donde nació, obra del escultor Agustí Roso, la cual ha sido retirada por la brigada municipal y que se instalará en el edificio que ahí se construya. Más en Vinaròs Mail, 23-3-17.

S'ha llançat a Vinaròs la nova edició del programa de voluntariat pel valencià que organitza l'Escola Valenciana, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vinaròs. MIREU AGENDA.

Els col·legis públics de Vinaròs Manuel Foguet i Sant Sebastià van participar en la ITworldEdu de Barcelona, jornades dedicades a tecnologia i educació

L'església de la parròquia Santa Magdalena de Vinaròs es quedà menuda aquest dimarts 21 en l'emocionat acodiament del professor de l'IES Leopoldo Querol i secretari del centre Manuel Rubert Ferrer, la mort sobtada del qual, a l'edat de 58 anys, ha produït una gran commoció, especialment en el món de l'ensenyament al Baix Maestrat. Descanse en pau.

La regidora de Benestar Social de Benicarló Marta Escudero, ha presentat la Mostra d'Entitats Socials, vegeu Agenda.

El XI Certamen Internacional de Bandes de Música 'Vila de la Sénia', ja té jurat. Alcanar organitza un cicle de conferències sobre la criança respectuosa que inclou cinc ponents de renom internacional. El Concurs Local de Primavera de Dibuix i Pintura de Benicarló arriba ja a la 24a edició. MIREU AGENDA.

El CEIP Assumpció de Vinaròs va participar a Catarroja en la I Trobada de Centres Innovadors de la Comunitat Valenciana i Múrcia, organitzada per la Fundació Trilema

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha remès cartes al ministre de Foment, Iñigo de la Serna, i a la Direcció General de Transport Terrestre, exigint al govern central que es pose solució a la deficient connexió per tren entre la comarca del Baix Maestrat i Castelló. Juan exposa davant els responsables del Ministeri que "són molts els veïns que han de desplaçar-se a diari fins a Castelló, per qüestions diverses, com visites mèdiques, gestions administratives, treball o estudis pel que ha de millorar-se la línia Vinaròs-Castelló, amb parades a Benicarló-Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Orpesa i Benicàssim i una freqüència, com a mínim, igual que la uneix Castelló amb València". A la carta, se sol·licita que "es millore la connexió ferroviària, primant els criteris socials sobre els econòmics i que es tinguen en compte les peticions dels municipis implicats i se'ls mantinga informats perquè participen traslladant les necessitats dels veïns".

El Hospital de Vinaròs ha aplicado por primera vez el protocolo ECMO para tratar a un paciente ingresado en la UCI que presentaba una patología con pronóstico grave y que precisó esta técnica de forma urgente. Para ello, se movilizó desde el Hospital La Fe de Valencia al equipo de especialistas en asistencia circulatoria/respiratoria con Membrana de Oxigenación Extracorpórea (ECMO), que atendieron al paciente, en coordinación con los profesionales de diversas unidades asistenciales de Vinaròs. La técnica ECMO es un método de asistencia circulatoria diseñado para proporcionar soporte cardíaco y/o pulmonar a corto plazo a pacientes con fallo cardíaco, respiratorio o cardiorespiratorio grave, potencialmente reversible, y en los que el tratamiento habitual ha fracasado. El sistema consiste en extraer la sangre del organismo por una cánula a través de una bomba que la impulsa a una membrana donde es oxigenada. Desde ahí, la sangre retorna al paciente a través de una segunda cánula, con el objetivo de mantener la estabilidad hemodinámica del paciente hasta la recuperación del órgano afectado o hasta la implantación de otro tipo de asistencia sanitaria a largo plazo. Dada la complejidad del sistema, su administración precisa del desplazamiento del equipo especializado desde La Fe que, en todo momento, contó con el soporte de los profesionales sanitarios del Hospital de Vinaròs.

El senador de Compromís per Castelló i ponent de la moció al Senat que va reclamar al Govern central la creació d’un nucli de rodalies a Castelló i la declaración de Servei Públic que haguera permès l’arribada de trens de rodalies fins Vinaròs i Tortosa, Jordi Navarrete, ha titllat de “valenta” la postura d’un alcalde del Maestrat del PP de reclamar al ministre Íñigo de la Serna més trens per a la zona i considerar “tercermundista” l’actual servei, com venint defensant des de Compromís des de fa anys. “Que els alcaldes del Maestrat es descaren al seu partit d’esta manera és un bon símptoma, després d’anys callats i on ningú aixeca la veu davant la injusticia en les comunicacions i mobilitat que patim els valencians del nord”, ha indicat Navarrete.

L'alcalde de Morella i president de l'escorxador "Carns de Morella" ha demanat a Les Corts "el suport, l'ajuda i el suport unànime de tots els grups parlamentaris per donar suport al sector ramader a la zones rurals de l'interior de la Comunitat que, com Morella, basen gairebé tota la seva economia en el sector primari ". Rhamsés Ripollés ha reivindicat així que el sector ramader i els seus derivats "són un dels principals motors econòmics de la comarca" i, per això, ha defensat "l'esforç que van realitzar els veïns, el teixit associatiu morellà i l'Ajuntament per posar en marxa aquest escorxador que donava resposta a les reivindicacions d'uns veïns abandonats per la Generalitat i que estaven en clar risc de desaparició per falta d'ajudes ". "Sóm la comarca amb major nombre d'explotacions ramaderes, moltes de les quals de petites dimensions i que no poden competir amb grans camps i empresaris", ha recordat l'alcalde abans de recordar que, fins a la construcció de l'escorxador de Morella "els ramaders i el sector vinculat havien de desplaçar-se durant més de dues hores i fins a 130 km per poder dur a terme la matança dels animals, posant en risc totes les activitats de venda de proximitat amb la qual subsisteixen gran part dels veïns".

Signat els convenis dels Plans d'Ocupació Comarcals, impulsats per la Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals. A cada comarca, un grup de 5 persones (4 peons i un responsable) que fins ara es trobaven en situació d'atur seran contractades, seleccionades i dirigides per la Diputació de Tarragona per posar-se al servei dels projectes que els Consells Comarcals, atenent a les necessitats dels municipis, hauran triat per ser executats. Cadascun d'aquests Plans d'Ocupació Comarcals tindrà una durada de 6 mesos. Durant aquest període, els beneficiaris també rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Les actuacions previstes a la comarca del Montsià són la neteja i desbrossament de diferents camins, carreteres i espais  d'Ulldecona, la Sénia, Amposta i Masdenverge.

El Consell Municipal d'Esports (CME) de Vinaròs ha anunciat un canvi d'imatge, amb la presentació d'un nou logotip identificatiu i una nova senyalització a les instal·lacions esportives i punts d'informació. La regidora d'Esports, Begoña López, ha informat que aquesta nova imatge serà present a partir d'ara en totes les activitats realitzades pel CME, de manera que el logotip es pot veure ja en tots els cartells de la Campanya d'Esport Popular 2017. Ignacio Chaler, tècnic municipal d'esports, ha explicat que s'ha apostat per una proposta gràfica més moderna i acolorida, que simbolitza tots els tipus d'esport que poden realitzar-se en les instal·lacions del CME: la "C" en blau, representa els esports aquàtics, la "M" verda els esports en el medi natural i la "e" ataronjada els esports de pista i platja. Finalment, el punt fa referència a una pilota en moviment.

#FòrumJove2017,  entre el 29 de març i l'1 d'abril al pavelló firal d'Amposta, mireu AGENDA.

L'IES Joan Coromines visita el MUVIM Un grup d'alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat de l'IES Joan Coromines, acompanyats pels membres del Departament de Filosofia, van viatjar a València el passat dia 21 per visitar el MUVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat). En l'esmentat equipament cultural, situat al cor de la capital del Túria, els alumnes van poder gaudir de la mostra L'aventura del pensament, l'exposició permanent i de referència del MUVIM. Es tracta d'un “viatge” interactiu per la història del pensament, de l'edat mitjana al món contemporani, construït a partir d'imatges, música, objectes, instal·lacions i fins i tot dramatitzacions dels moments més rellevants d'aquesta història. Així mateix, l'alumnat va poder gaudir també de la mostra Tot Centelles, una selecció de les imatges que el fotògraf valencià Agustí Centelles.

7 Dies Benicarló, mireu a la portada.-  La Cremà. Ofrena a la Verge de la Mar. Especial Falles 2017 als col·legis i l'Oacse. Mostra d'Entitats Socials. Mireu PREMSA.

Els 10 alumnes-treballadors del taller d'ocupació Taula del Sénia han estat treballant en el condicionament i neteja de camins en diverses zones de Benicarló, fruit de l'acord de la Mancomunitat de la Taula del Sénia amb els 15 ajuntament valencians que en formen part. Els treballs s'han centrat en nou punts de la ciutat, on s'han dut a terme tasques de desbrossament, poda, sanejament i eliminació de residus vegetals. En la basseta del Bovalar, una de les zones on era més necessària l'actuació, s'ha netejat tot el perímetre de la bassa i la parcel·la paral·lela, i s'han podat i sanejat tots els exemplars de margalló. A més, s'han recollit residus vegetals i brossa. En la rambla d'Alcalà també s'han fet treballs de desbrossament i eliminació de canyes, mentre que en la zona enjardinada del Barranquet, a banda del desbrossament, s'han podat les moreres i les oliveres. En la carretera de Peníscola, s'han eliminat les herbes i canyes a banda i banda del vial, i en la parcel·la d'oliveres de l'avinguda del Maestrat també s'ha desbrossat i s'han podat els arbres. Aprofitant la presència dels alumnes-treballadors del taller d'ocupació, s'ha netejat també la zona exterior de la sortida d'emergència del Pavelló Poliesportiu Municipal. Per últim, també s'han dut a terme treballs de desbrossament, eliminació de canyes i poda en les platges del Gurugú i la Mar Xica.

Una delegación de la asociación de Los Pueblos más Bonitos de España viajará a Bruselas para advertir ante el Parlamento Europeo sobre la despoblación rural y se solicitarán medidas inmediatas para remediar la situación. Será este 28 de marzo cuando Francisco Mestre, presidente de la asociación, acompañado del alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, defenderán en el Parlamento Europeo la importancia de sensibilizar a los miembros de la cámara del verdadero tesoro que son los pequeños pueblos, ya que mantienen la esencia de nuestras tradiciones y patrimonio. “Advertir de la despoblación de nuestros pueblos y urgir a que se tomen medidas”, es para el presidente Mestre “uno de las preocupaciones más acuciantes de nuestros municipios, y necesita de una política global desde el Parlamento Europeo, que permita colocar esta problemática en el listado de prioridades de Desarrollo Local y Regional de la Unión Europea”.

Calendari Esportiu i les principals novetats de la Campanya d’Esport Popular 2017, mireu Agenda.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vinaròs, Marc Albella, ha presentat el nou fons bibliogràfic en honor a Agustí Comes, que ja ha quedat inaugurat oficialment a la Biblioteca Municipal perquè tot el públic interessat en el món del cinema pugue fer ús del material que el compon. "La creació d'aquest fons ha estat possible gràcies a la donació desinteressada que va fer la seua neboda Carmen Lázaro, de més de 1.400 exemplars que formaven part de la biblioteca personal d'Agustí Comes, una persona d'especial rellevància dins el món cultural vinarossenc i gran amant del món del cinema ", ha explicat Albella, que ha agraït en reiterades ocasions la cessió d'aquestes obres. En aquest nou fons, especialitzat en el setè art, els usuaris de la Biblioteca trobaran a partir d'avui des de monografies sobre la història del cinema, la crítica, la producció, el cinema en diversos països, directors, actors i gèneres, fins a revistes especialitzades com Dirigido, Cinema 2002, Casablanca: papeles de cine i Nuestro Cine. Albella també ha recordat que més de 100 llibres d'aquesta donació són obres anteriors a 1958, les quals, per el seu valor patrimonial, han passat a ampliar el fons antic de la Biblioteca.

L'Ajuntament de Benicarló ha mobilitzat màquines i un equip d'operaris que treballen intensament a les platges del Morrongo, la Caracola i la Mar Xica amb l'objectiu de recuperar les platges del litoral amb la vista posada en la Setmana Santa. El fort temporal marítim del passat mes de gener va provocar importants danys a tot el litoral, i especialment a les platges. Això, però, no serà un inconvenient per a la imatge de Benicarló de cara la Setmana Santa, que marca l'inici de la temporada turística. De fet, i gràcies als treballs que s'han portat a terme, les tres platges de Benicarló, a falta d'alguns treballs d'anivellament, presentaven aquest mateix matí un aspecte pràcticament normal. El regidor d'Obres i Serveis, Ilde Añó, ha explicat que «les màquines de l'Ajuntament han treballat al Morrongo per tal de despedregar la platja i anivellar la sorra, que presentava una superfície molt irregular». Màquines excavadores de la Conselleria de Medi Ambient han realitzat diferents treballs a les platges de la Caracola i la Mar Xica. Mentrestant, un equip d'operaris de la Brigada d'Obres s'ha ocupat de retirar totes les restes que la tempesta va deixar a les platges. Una vegada finalitzats aquests treballs, només quedarà pendent la recuperació de la passarel·la de fusta de la costa Nord, en la qual ja ha començat a treballar la Direcció Provincial de Costes, i la reparació de tot el mobiliari de platges, que anirà a càrrec de la Generalitat.


Setmana Santa Vinaròs, 2, per Mariano Castejón, març 2017, un altre
:
vídeo més curt

El área de Participación Ciudadana del Ayuntamiento de Peñíscola, en coordinación con el resto de áreas de gestión municipales, ha propuesto la creación del Consejo General Consultivo de la Ciudadanía. Éste responde a la necesidad de generar un espacio de debate y participación sobre cuestiones de interés general, que afectan o interesan a los distintos colectivos. “La agilidad que presentan los consejos sectoriales que ya funcionan es precisamente lo que les hace útiles, con cada sector tratamos los temas de su interés y que requieren coordinación entre entidades; sin embargo, contar con un órgano que aglutine las distintas áreas será de utilidad para tratar temas de interés general y es una necesidad que cubrimos con la creación de este nuevo Consejo ciudadano” ha explicado la concejala del área, Raquel París. Temas como la elaboración de los Presupuestos Participativos, información frente a nuevas normativas y leyes o la coordinación frente a situaciones de emergencia, se tratarán en este foro que estará integrado por entidades, asociaciones vecinales y representantes de todos los ámbitos de la sociedad civil en la localidad.

Presenten un llibre que aborda la fibromiàlgia des d’una perspectiva biològica, psicològica i social L’obra titulada Compartir experiencias, combatir el dolor. Una visión de la fibromialgia desde el ámbito bio-psico-social, està coordinada per Pilar Montesó, professora del campus Terres de l’Ebre de la URV i autora de diversos estudis sobre aquesta síndrome; i Lluís Rosselló, reumatòleg i cap clínic de la Unitat de Reumatologia i Fibromialgia de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida. L’objectiu de donar a conèixer les últimes investigacions que s’han dut a terme tan a nivell nacional com internacional sobre aquesta malaltia i ha estat editada per Publicacions URV.

Muchos papás han tenido su regalito gracias al trabajo de sus peques en el Taller de Manualidades para el Día del Padre organizado por Criant en Tribu.

El concejal de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Benicarló Juanjo Cornelles ha criticado "la nula información que desde el departamento de Turismo se está dando a través de la web municipal” y ha defendido que “la información en el medio digital debe estar actualizada o no ofrecerse, sino, de lo contrario, podemos llevar a confusiones a los turistas”. “Desde Cs hemos preguntado al Equipo de Gobierno sobre este asunto en las comisiones correspondientes y le hemos pedido que eliminen el enlace, si no piensan ofrecer información actual y de calidad a los visitantes”, ha señalado Cornelles. Según ha informado la responsable del área al representante de Ciudadanos, el responsable de gestionar el departamento “ya no está”. En este sentido, el edil ha recordado que “ya va siendo hora de que el departamento de turismo tome decisiones y empiece a funcionar como es debido”.

Els alumnes/treballadors del Taller d'Ocupació la Mancomunitat de la Taula del Sénia, de la qual forma part Càlig, estan aquests dies realitzant treballs de millora i manteniment en la localitat, amb l'objectiu de millorar diversos entorns, que es trobaven en situació de deterioració. Segons ha detallat l'alcaldessa calijona, Ernestina Borràs, “gràcies a aquest taller ja s'ha condicionat tot l'entorn del camp de futbol i els operaris estan treballant ara mateix en l'adequació de tot el paratge de l'ermita dels Socors, que té un gran valor paisatgístic”. Borràs recorda que aquest taller està subvencionat pel SERVEF i està format per un total de 10 treballadors, dos professors i una directora. L'objectiu de l´esmentat taller és condicionar els camins i àrees dels 15 pobles valencians, que formen part de la Mancomunitat.

Amb el lema "Posa el teu mòbil on més es necessita", l'Ajuntament de Canet lo Roig s'ha implicat activament en la campanya promoguda per Creu Roja i la Fundació Entreculturas destinada a recaptar fons per a finançar programes humanitaris de diversa índole. Així, les dependències del consistori s'han convertit en punt de recollida de mòbils usats que es dipositen en un contenidor especial habilitat per a tal fi. María Ángeles Pallarés, alcaldessa de Canet, ha explicat que la iniciativa té un doble objectiu, "en col·laborar amb la campanya 'dóna el teu mòbil', no solament estem promovent una actitud respectuosa amb el medi ambient afavorint la reutilització i reciclat dels mòbils que ja no s'usen, sinó que, al mateix temps, ajudem a desenvolupar projectes educatius, de desenvolupament i d'integració, allí on més es necessita". Els terminals rebutjats tenen diferent tractament en funció del seu estat. Si són obsolets o inservibles, es reciclen seguint les pautes de protecció mediambiental i tractament de residus. En el cas que el mòbil encara funcione o es puga reparar, es recupera per a la seua reutilització. "D'aquest procés -ha assenyalat Pallarés- s'encarrega una empresa especialitzada que lliura una quantitat econòmica pels mòbils a les organitzacions humanitàries".

Turisme Vinaròs ha participat del 17 al 19 de març en la fira de turisme i vacances Sevatur 2017, que s'ha dut a terme al Palau de Congressos del Kursaal, a Sant Sebastià, per promocionar Vinaròs com una destinació ideal per al turisme gastronòmic i familiar. La valoració que es fa des de la Regidoria de Turisme és molt positiva, ja que durant els dies de la fira, hi ha hagut una gran afluència de persones que s'han apropat a l'estand informatiu de la localitat per demanar informació. S'ha tractat, majoritàriament, de públic d'origen basc i del sud de França, interessat en conèixer millor l'oferta turística que ofereix la població. Els visitants s'han mostrat especialment interessats en el turisme de sol i platja, buscant el sol i el bon temps en es platges i cales, la bona gastronomia, així com excursions per l’entorn de Vinaròs. A més, en aquesta edició s'ha organitzat per primera vegada un sorteig de dos caps de setmana gastronòmics a Vinaròs, que inclouen allotjament, menjar i una visita guiada, una iniciativa amb la qual també es busca incrementar el nombre de seguidors a les xarxes socials de Turisme Vinaròs. El nom dels guanyadors es donarà a conèixer la propera setmana.

Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló tornen amb força, amb algunes novetats respecte de l'anterior edició i amb l'objectiu de situar la ciutat com a capital i referent creatiu del territori. VEA AGENDA.

El regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, i el regidor de Policia i Seguretat i Medi Ambient de Benicarló, Ximo Bueno, han fet balanç de les Falles de 2017, que s'han confirmat com unes de les més participatives de la història. Els carrers, els casals i els establiments hostalers de Benicarló han presentat uns nivells d'ocupació, que en paraules del regidor de Festes i Falles, «certifiquen que aquestes Falles han estat un èxit per a tots i han aconseguit que tot el poble isca al carrer». Añó ha atribuït l'elevada participació de benicarlandos i turistes en tots els actes programats i la multitudinària presència de gent al carrer al fet que «les Falles s'han concentrat entres els dies 15 i 19». El regidor ha explicat que «ha quedat demostrat que si les Falles són curtes, s'incrementa l'afluència de gent i i es produeixen menys incidents». En aquest sentit, Añó ha apuntat que les Falles «haurien de plantejar-se aquest mateix calendari de cara als propers anys», i ha compromès la intenció de l'Ajuntament per a fer-ho realitat. El regidor ha conclòs que el balanç general de la festa demostra que «les comissions falleres estan fent les coses bé», i les ha animat a continuar «per la via d'enguany». Pel que fa a les incidències, les xifres de la Policia Local demostren un descens global del 50% respecte a les registrades l'any passat. El regidor de Policia i Seguretat, Ximo Bueno, ha destacat «la coordinació de la Policia Local, Autonòmica i Guàrdia Civil» i ha felicitat «a la ciutadania i a les comissions falleres».

CIPFP BENICARLÓ.- QUATRE dels nostres alumnes, beneficiaris d'una beca per fer les pràctiques formatives a diferents països europeus: Alba Martínez, alumna de Gestió Allotjaments Turístics a IRLANDA/REGNE UNIT Kassandra Collado del cicle de Serveis en Restauració i Verónica García del cicle de Cuina i Gastronomia-matí a ITÀLIA i Maël Ochovo alumne del cicle de Cuina i Gastronomia-tarda a FRANÇA. La competència en llengües estrangeres, la iniciativa i l'entusiame per gaudir d'aquestes mobilitats, imprescindible. L'ENHORABONA als quatre i al Departament de Llengües Estrangeres, amb Xavi Salán com a cap de departament, per preparar-los i animar-los a participar en aquestes mobilitats.Som #CIPFP #Benicarló i apostem per la internacionalització de l'alumnat i professorat. Som d'#FP i centre ERASMUS des del 2010.

Accidentes en Av Iecla, la Av Felipe Klein,  C/ Industria, vea P.Local.

Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

En actualización permanente también las portadas de la prensa en la sección Premsa

Esta revista no es profesional, no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, contratación del servicio de envíos de emails, patrocinio del concurso e invitación gastronómica anual.

Vinaròs News s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)

 ©1996-2017 VinaròsNews
http://news.vinaros.net     news@vinaros.net

Hosting Maestrat Net S.L