Loading

Lo Más News, del 21 al 28 de novembre de 2016

 
"Mi mano es tu Apoyo" organizó una nueva conferencia, esta vez : Sara Navarro (psicoterapeuta especialista en familia e infancia, el título fue: "Menores victimas de la violencia de género".

L’escriptor vinarossenc Joan Elíes Adell, delegat de la Generalitat de Çatalunya a L’Alguer (illa de Sardenya), únic lloc d’Itàlia on es parla el català, és protagonista d’un llarg reportatge a plana sencera que publica el prestigiós rotatiu nordamericà New Yor Times. El diari publica aquest reportatge sobre l’Alguer, signat pel seu corresponsal a Madrid Raphael Minder, on es  descriu la ciutat com ‘el darrer bastió de la llengua catalana a Itàlia’ i explica els esforços que s’hi fan per conservar-la i la personalitat pròpies. Minder destaca la situació del català a L’Alguer com molt difícil i entrevista també una periodista, Sara Alivesi, i un lingüista, Francesco Ballone. Tots tres asseguren que es fa poc esforç institucional per preservar la llengua i per això demanen més atenció i interès pel que és un patrimoni únic. Tal i com destaca el diari digital Vilaweb, la nota positiva la posa la cantant Claudia Crabuzza, els avis de la qual parlaven català però els pares de la qual ja li van parlar en italià. Ara ella ha recuperat la llengua i ha gravat un disc en català que ha tingut molt bona recepció a Itàlia: ‘jo sabia que tenia el català dins meu i que valia la pena l’esforç de redescobrir-lo’. El reportatge en paper també està a ledició online del diari. Reviseu l’entrevista que li vam fer a l’edició 469-Agost de 2015

La Asociación Comarcal de Enfermos Mentales y Familiares (ACEMYF) hizo un bolo benéfico para recaudar fondos para dicha asociación. Se realizó en el Hotel & Spa Plaza Suite de Peñíscola, en él actuaron artistas como Juan, bailador flamenco, junto con una bailadora de sevillanas, el Grupo Dancing Drinc y animó el baile una profesora de línea, Raquel. También hubo animación musical.

La Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, concedeix subvencions destinades a escoles de música i escoles de música i dansa dependents de corporacions locals o d’entitats privades sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2016, convocades per Resolució de 17 d’agost de 2016, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, mireu-ho directament al DOGV.


Tempestes d'aigua i granís a les nostres comarques aquest dissabte 26, fotos de Sant Jordi i Càlig

El número 39.271 del cupón de la ONCE ha resultado premiado en Vinaròs. El número, vendido en la parada situada en la Torre dels Mariners de la localidad, está muy bien repartido según señaló su vendedora, Isabel Albiol, que ayer tenía mucha gente en la parada, recibiendo felicitaciones de los vecinos y comprando nuevos boletos. Los agraciados podrían ser más de 20 personas, a los que les ha tocado 25.000 euros por cupón, según señaló la vendedora, que estaba muy contenta y destacó que tan solo lleva cinco meses vendiendo el cupón de la ONCE.

La undécima edición de la Nit de la Cultura organizada por la Asociación Cultural Amics de Vinaròs entregó el pasado viernes por la noche en el transcurso de una cena el premio del VIII Certamen de Acuarela Puig Roda -que se otorga gracias al patrocinio de la Diputación- y el VIII Premio de Investigación Histórica Borràs Jarque, que cuenta con la colaboración del Ayuntamiento. La obra "Tráfic marítim y dinámica vitivinícola al Vinaròs del segle XIX" de Adolf Sanmartín Besalduch ha resultado ganadora del premio de investigación histórica Borràs Jarque, mientras que el pintor Wladimir López de Zamora recibió el premio del certamen de acuarela Gabriel Puig Roda con su obra "Fade out lines". En el transcurso del acto, se presentaba también el Calendari de Ciutadanes de Vinarossenques en el que, a través de doce mujeres, la asociación cultural rinde homenaje a todas las mujeres de la localidad. En el acto estuvieron presentes el diputado autonómico Juan Bautista Juan y el alcalde de Vinaròs, Enric Pla, entre otras autoridades municipales.

 
Nit de la Cultura premis, 25-11-16

 
Nit de la Cultura, calendari dones vinarossenques, 25-11-16, mireu un  vídeo de Fernando Romillo

El Club Handbol Vinaròs es va desplaçar a Barcelona per presenciar en directe el partit de Champions entre el F.C. Barcelona i el Silkerborg danés. Varem anar amb jugadors del nostre Club, alguns pares que no es van voler perdre aquest bell espectacle i també molta gent d´Alcanar i de la veïna Alcala de Xivert, en total vam haver de fletar 2 autobusos per donar resposta a totes les sol·licituds. Va ser un espectacle increïble amb jugadors d'un nivell impressionant, esperem que els nostres joves jugadors hagin pres nota. Des d'aquestes línies volem agrair a la Penya Barça Vinaròs tota la seva col·laboració desinteressada i David Barrufet, actualment responsable màxim de la secció d'handbol del F.C. Barcelona.


Fira Solidària al CEIP Assumpció, recollits 750 euros de la venda de detallsf ets pels alumnes i 1.1165 euros amb les lletres decorades elaborades per una mare. Tot destinat per a La casa dels Xuklis, residència per a xiquets malalts amb llarg tractament, més videos de la celebració de S.Catalina: www.youtube.com/vinarosnews

En l'Assemblea nacional dels Pobles més Bonics d'Espanya destacà l'elecció de Morella i Albarracín com a seu de l'Assemblea internacional dels Pobles més Bonics del Món del proper any 2017 L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va assistir a l'assemblea celebrada aquest cap de setmana en Tejeda (Gran Canària), en la qual un dels punts destacats de la mateixa va ser que es van donar a conèixer i es va donar la benvinguda als 13 pobles d'Espanya que s'incorporen a la llista dels 44 pobles que ja figuraven en la llista de la xarxa dels Pobles més Bonics d'Espanya. Una xarxa que, entre altres aspectes, posa en coneixement de tot el món els meravellosos pobles que trobem en la geografia espanyola, i realitza una molt satisfactòria promoció de les zones preferentment rurals i els xicotets municipis.

 
La Banda Municipal d'Alcanar, durant el concert de S.Cecília, estrenà un nou pasdoble del seu jove músic J.Antonio Serrano, titulat  "Enrique Luciano".

Els territoris allunyats dels centres econòmics i de decisió, com ara de Barcelona o de València, ho tenen més complicat per a desenvolupar-se i avançar en tots els camps, però no és impossible sempre i quan treballen conjuntament: “els àmbits no centrals no ho poden fer sols, la solució passa pel treball cooperatiu”. Aquesta és una de les màximes que ha defensat un dels ponents de la XIII Trobada d’entitats i associacions culturals de l’antiga Diòcesi de Tortosa, que s’ha celebrat aquest dissabte a la seu de l’Observatori de l’Ebre de Roquetes. El catedràtic d’economia i director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, és qui ha defensat que les Terres de l’Ebre i els territoris veïns necessiten projectes en què treballen tots junts (ajuntaments, universitats, institucions, entitats...) no sols en l’àmbit local sinó també interregional i que per això s’han de superar les dinàmiques territorials de fragmentació i de treball individual predominant des de sempre en aquesta zona. Duro ha posat dos exemples reeixits d’aquest treball cooperatiu com són la Taula del Sénia, en què interaccionen institucions a banda i banda del riu Sénia.

 
Banda municipal d'Alcanar, Himne a S.Cecília,  26-11-16

Agentes de la Oficina de Análisis Fiscal de la Guardia Civil de Tarragona, en colaboración con la Policía Local de Sant Carles de la Ràpita, han procedido a la detención de cuatro personas por presuntos delitos contra la salud pública y de pertenencia a organización criminal. La investigación se inició en el mes de octubre, cuando un grupo de ciudadanos de la localidad se quejaban del deterioro que estaba sufriendo la zona a consecuencia del aumento detectado en la venta de drogas al menudeo, por dicho motivo se iniciaron diversas gestiones al objeto de detectar la ubicación de estos puntos y así poderlos desmantelar. A consecuencia de los dispositivos establecidos, se detectó un punto de venta de drogas en una vivienda, comprobando como el domicilio se visitaba asiduamente por personas consumidoras de sustancias estupefacientes. Los detenidos de nacionalidad española y vecinos de Amposta y Sant Carles de la Ràpita, tienen antecedentes por los mismos hechos, perteneciendo a un clan que operaba anteriormente en la localidad de Amposta.


Banda juvenil municipal d'Alcanar, "Ximo", 26-11-16

La Casa de Cultura de la Sénia ha acollit el darrer dels actes organitzats dins del IV Festival de Músiques en Terres de Cruïlla, el concert “Ovidi Simfònic”, un concert-homenatge al cantant valencià que fa 21 anys que va morir i que ha servit també per a celebrar Santa Cecília a la població montsianenca. En l’espectacle multidisciplinari es van poder escoltar les cançons de l’artista d’Alcoi en un format únic, amb les veus de la Coral Sant Jordi de Barcelona i la música de banda simfònica de l’Agrupació Musical Senienca, que van estar acompanyats per dos entitats locals més, la Coral Polifònica de Joventuts Musicals i les Bandes Infantil i juvenil de l’Agrupació Musical Senienca.

La coral García Julbe celebró la festividad de Santa Cecilia. La coral tuvo un “refuerzo” con un antiguo componente José Galve. La misa estuvo oficiada por el párroco de la “Parroquia de Santa Magdalena” Cristóbal Zurita Esteller. La coral interpretó piezas de: Fauré, Leonard Cohen, Heinrich Schütz, Rossend Aymí i Escolà, Rimski-Korsakow, W. A. Mozart y se finalizó con la obra de mossen Vicente García Julbe “Descansen en pau”, obra dedicada a los difuntos de la coral. Estuvo dirigida por Rossend Aymí i Escolà y acompañó al órgano Enric Melià i Fortuna. Al finalizar el concierto, la coral se desplazó a la “sede”, donde se sirvió una cena en frío, este año por deferencia de la coralista Mª Carmen Miralles Solanilla. Hay que felicitar al “joven coralista” José Galve, por las jotas que dedicó a todos los presentes tras la cena.

Conveni de col·laboració entre Fundació La Caixa i Fundació Privada Gentis per a impulsar un projecte dirigit a millorar l'ocupabilitat de les dones rurals d'Alcanar. Carme Navarro ha mostrat la seva satisfacció pel fet que "s'hagi escollit Alcanar per participar en aquestes actuacions de caràcter social", també ha volgut destacar la feina ja feta al municipi per part de Fundació Gentis amb joves en risc d'exclusió social, "farem tot allò que estigui a la nostra disponibilitat per seguir avançant", ha declarat. 'Fem ocupació per a dones' comptarà amb un finançament de 24.000E per part de l'Obra Social 'La Caixa', de fet, és una de les iniciatives guanyadores de la convocatòria Acció social en l'àmbit rural 2016 per a persones en situació vulnerable. En la primera fase es buscaran les usuàries interessades que encaixin en la iniciativa, després es dissenyarà l'actuació concreta per a cadascuna d'elles i es portarà a terme la formació en competències tècniques específiques

Ajedrez. Sant Carles de la Ràpita. En el campeonato Sub 12 "A" la victoria fue para el CE Ruy López A empatado a puntos con el CE Amposta, siendo la tercera plaza para el CE Riu Senia de Benicarló quien superó en el desempate al Peó vuit de Roquetes. En el campeonato Sub12 el equipo B de Vinaròs logró la primera posición. En los campeonatos individuales sub14 cerrados en dos categorías, en la absoluta, el vinarocense Diego Zafra se alzó con el triunfo del torneo.

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre segueix demanant a la Generalitat Valenciana que s'inste a l'empresa concessionària del port esportiu Les Fonts al fet que s'adeqüe i pose en valor aquest espai, les competències del qual recauen en l'administració autonòmica. El regidor d'Urbanisme, José Colom, va tenir l’oportunitat de traslladar aquesta petició a la subdirectora general de Ports, Aeroports i Costes, Pilar Álvarez, que la setmana passada visitava la zona. A la trobada van estar presents també representants de les associacions de veïns i usuaris del port esportiu Les Fonts que insisteixen que es done una solució a la paralització que pateixen les obres d'adequació pendents, per tal de posar en valor la zona.

Peñíscola cierra las Fiestas de Invierno con una fideuà popular durante la tregua que la lluvia ha dado a los festejos en este fin de semana. Tras dos noches de celebración de madrugada con encierro de vaquillas nocturno incluido, la programación ha continuado a lo largo del domingo entre chuvascos intermitentes que han permitido repartir alrededor de 500 raciones de fideuà a 1 euro, a beneficio de la Asociación Local en lucha Contra el Cáncer. Actividades infantiles y las paellas del sábado han tenido que suspenderse a causa de la climatología.

Iluminación navideña. Alumnos del colegio Manuel Foguet, junto las reinas y damas de fiestas, fueron los encargados de encender el gran abeto navideño de leds en la plaza Parroquial,  coincidiendo con la campaña comercial del viernes negro, por lo que la plaza parroquial estaba llena de gente.   Este año se han instado más de 1.600 metros de manguera de guirnalda led y 64 arcos con motivos navideños.


Encesa dels llums de Nadal, 25-11-16

Una construcción con forma de barco pirata es el nuevo aliciente que se está ultimando en la arena de la playa Sur de Peñíscola. La iniciativa forma parte de las actuaciones previstas en el plan de competitividad turística que comparten Peñíscola y Benicarló, y tiene como detalle significativo que la estructura de los juegos resulta accesible para personas discapacitadas. El concejal de Turismo, Rafael Suescun, señaló que esta apuesta supone «un nuevo impulso para esta playa, después de haber logrado el verano pasado la bandera azul por primera vez».


Distincions per a María Añó, del Club Mabel Benicarló i l'àrbitre vinarossenc de ciclisme José Manuel Borrás, en la XX Gala de l'Esport de Castelló. A les fotos, Borràs, amb  el vilarrealenc Sebastián Mora, campió d'Europa i del món de pista i amb la familiar de Pepe Chiva, que posa nom al trofeu a la trajectòria esportiva (Chiva va ser President de l'Asociació de Periodistes Esportius de Castelló). També veiem María Añó i el ciclista benicarlando José Julián Balaguer, un altre guardonat.


Recollida d'aliments per a Cáritas, a Alcanar

En el concurso de loas de S.Catalina, que organiza la Agrupació de Pastissers, los ganadores, alumnos de 1º y 2º de Primaria, fueron Varvara Frolova del Jaume I, Paula Beltrán de la Divina Providencia y Martí García de la Asunción. En alumnos de 3º y 4º de Primaria, los premiados fueron Aitana Beltrán de la Misericordia, Blanca Chaler de la Consolación e Iris Altabella de la Asunción. Mientras que en 5º y 6º de Primaria, los ganadores fueron Elena Torres de la Asunción, Carla Figueredo del San Sebastián y Jaume Eroles del San Sebastián. Al finalizar la entrega de premio, se dio paso al concurso de comer pastissets de merengue.

El CEIP Marqués de Benicarló va celebrar Santa Caterina i Sant Nicolau. Començà amb un acte a l'esglèsia de Santa Maria per als alumnes de religió, desprès, xocolatada. Més tard, jocs i tallers organitzats per nivells, amb la col·laboració dels xiquets i xiquetes de 6è curs. Amb la companyia de les famílies dels alumnes, es van repartir els premis del XXVIII concurs de dibuix de Sta Caterina i es van sortejar els tres pollastres i una  cistella de Nadal.


Santa Caterina,a l'aulari del CRA Araboga de La Jana, mireu un altre vídeo

L'IES Ramon Cid de Benicarló ha participat en diferents activitats per a la conscienciació contra la violència de gènere i per la igualtat. Un grup d'alumnes va realitzar un “mannequin” simulant escenes amb les que s'hauria d'acabar per a després mostrar com haurien de ser per a aconseguir un tracte igualitari. Han participat en un concurs de microrrelats. Els arbres del pati han sigut decorats. S'ha dut a terme el projecte “Sabates roges”, penjant 39 parells de sabates de color roig, simbolitzant les dones víctimes. Al costat de les sabates hi ha el nom de cadascuna de les dones assassinades. Durant el pati del dia 25, s'ha llegit un manifest i ha hagut una xicoteta actuació musical. Alumnes i professors ha creat un gran llaç humà de color morat

El Ayuntamiento de Vinaròs ha desestimado la solicitud de una nueva prórroga de dos años de la suspensión de la programación del sector SUR09, situado en el entorno del Matadero y el hospital, presentada por la mercantil Tenedores de Inversiones y participaciones S.L. Este PAI contempla el suelo necesario para futuras ampliaciones del centro hospitalario. El punto salió adelante con los votos a favor del equipo de gobierno y la abstención de la oposición. El edil de urbanismo, Jan Valls, explicó que no hay causa justificada para conceder esta nueva prórroga solicitada por la mercantil. “La legislatura pasada ya se iniciaron los trámites para resolver la condición de urbanizador, pero tras presentar alegaciones la empresa se le concedieron dos años de prórroga y hoy denegamos una segunda solicitud de suspensión por dos años más”, explicó Valls. “Creemos que el urbanizador está allí sin realizar ningún trámite y sólo intenta sacar el máximo redito económico precisamente por su condición de urbanizador. Hace muchos años que este PAI está adjudicado y la condición de urbanizador se ha ido subrogando entre varias mercantiles, que han obtenido beneficio económico”.


Ple ordinari, 24-11-16

Visita a l'asil, jocs tradicionals i repartiment de pastissets donats per l'AMPA, en la jornada prèvia de S.Catalina i S.Nicolau al CEIP Assumpció.

 
CEIP Assumpció, S.Catalina, jocs tradicionals, 24-11-16

 
CEIP Assumpció, S.Catalina, visita a l'asil, 24-11-16

Camión de basura informa  enganchado en el alumbrado de Navidad. Agredido por un compañero de trabajo,  vea P.Local.

El grupo musical de Vinaròs Comal Cool ha grabado un videoclip con el conocido grafitero vinarocense Francisco López “Chile”. La canción que le da nombre es “Te Maquillas, una noche más” y está rodado por Víctor Marqués. “Será un videoclip novedoso y muy impactante, algo que nunca se había hecho antes, al menos de forma similar” han dicho a VINARÒS NEWS.  El montaje  ha ido a cargo de Miguel Ángel Pedrosa -El Llantias-, integrante del grupo. Chile ha comentado que “le hemos puesto entre todos muchas ganas e imaginación y con un presupuesto de 40 euros y unas cuantas horas de trabajo hemos creado algo que pensamos que la gente va a disfrutar tanto como nosotros haciéndolo”. El vídeo está en estos momentos en su fase de edición y próximamente verá la luz pública.

El Hospital comarcal de Vinaròs ha conmemorado el Día Contra la Violencia de Género con una acción de sensibilización a través de la instalación de una mesa informativa en el vestíbulo principal y la colocación de frases de apoyo a las víctimas de la violencia en unos paraguas que decorarán la entrada del hospital hasta el mes de diciembre. Esta campaña, que ha contado con el apoyo del Centro de Salud Pública de Benicarló, forma parte del plan de acción para luchar contra la violencia de género en la Comunitat Valenciana, donde, de enero a septiembre de 2016, se registraron 1.766 casos positivos sobre un total de 65.286 mujeres que accedieron a cumplimentar el cuestionario de cribado en sus centros de referencia.

La Guardia Civil ha detenido a una mujer de 36 años como supuesta autora de un delito de homicidio por imprudencia grave y contra la seguridad del tráfico (circular con un vehículo careciendo de permiso de conducción y efectuarlo bajo los efectos de bebidas alcohólicas) La actuación de la Guardia Civil se inició el pasado 30 de Octubre, a raíz de un accidente de tráfico ocurrido en la AP-7, punto Kilométrico 350,100, consistente en una salida de vía y choque con la bionda metálica ,resultando una persona fallecida (un niño de cuatro meses hijo de la conductora) y una herida grave (la conductora). La mujer, M.J.B.V.,es  vecina de Ulldecona y de 36 años y tuvo que ser excarcelada por los bomberos. Más en MEDITERRÁNEO.

La subdirectora general de Puertos, Aeropuertos y Costas de la Generalitat Valenciana, María Pilar Álvarez Montero, visitó este 24 de noviembre la zona portuaria de Vinaròs, acompañada del alcalde Enric Pla. El objetivo era realizar un recorrido para conocer de primera mano el estado en el que se encuentra este espacio y las construcciones que se ubican dentro del perímetro, así como las necesidades y demandas locales.

La portavoz adjunta del PP de Vinaròs, Carla Miralles, ha manifestado que “hace dos semanas el tripartito en las comisiones informativas dijeron que se estaba trabajando en la programación de Navidad sin dar detalles ni posibilidad de colaboración y después vemos como tres concejales con dedicación presentan la programación”. Miralles ha agradecido “a las entidades y asociaciones de Vinaròs su participación puesto que sin su esfuerzo y trabajo el programa de actividades quedaría vacío de contenido por la falta de iniciativa de un tripartito que a pesar de llevar solo un año y medio ya está agotado”.

MOVIMENT VEÏNAL TRANSVERSAL PER LA GRATUITAT DE L’AP-7.- Avui hem tornat a tallar la carretera, l’antiga N-340 al Km.1046, al costat de Benicarló, tot i que ha estat de forma molt simbòlica. Hem estat sols un minut al mig i 44 a la vora de la mateixa. No hem volgut continuar tallant aquesta via comarcal que no te res a vore amb la nostra reivindicació AP-7 GRATUÏTA, JA!. Cal reiterar que el Sr. Subdelegat del Govern de Castelló (PP) ens relega contínuament a aquest indret i fins ara no hem volgut fer us d’aquesta prerrogativa. Avui hem decidit anar-hi però, amb la nostra màxima de no fer res que pugues causar algun perjudici als veïns. La pancarta de PROU, AP-7 GRATUÏTA, JA!, l’ha vist molta gent que passava pel davant.


CEIP Assumpció, concert de percussió corporal, 23-11-16

El Ayuntamiento de Peñíscola ha acordado la clausura definitiva del cámping Papa del Mar, situado junto al camino de la Ratlla del Terme al «considerar probado que se ha ejercido la actividad sin la preceptiva licencia, con peligro para la seguridad de las personas». Asimismo, se considera que los hechos constituyen «una infracción muy grave» y se ha impuesto una sanción de 300.000 euros. La resolución tiene su origen en un expediente sancionador abierto el 20 de agosto del 2015, por carecer de la licencia ambiental. Desde la propiedad del establecimiento, ocupado fundamentalmente por construcciones de tipo bungalow, se realizaron alegaciones y trámites legales. Desde la propiedad del negocio, Juan Pascual Sorlí asegura que el cámping sigue abierto. «La resolución del juzgado está recurrida en el Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), por lo que estamos a la espera, y nosotros no hemos recibido la notificación de la orden de cierre».

Vinaròs estarà present al VI Festival Enogastronòmic Saborea Lanzarote.

Dins de les activitats organitzades per l'Ajuntament de Vinaròs contra la violència de gènere hem compta amb la presència dels professors i escriptors Pilar Bellés Pitarch i Carlos Sarmiento Lama que han impartit la conferència "Conseqüències de fer servir la violència per educar" sobre la seva novel·la basada en un fet real "¿Sabes cómo se siente un niño maltratado?" L'acte va ser presentat per la regidora Mari Carmen Ruiz que va oferir unes sàvies reflexions sobre la necessitat d'evitar la violència en l'educació. Els autors van estar fa poc al País Basc seguint la seva gira de conferències per tot Espanya contra el maltractament infantil i per educar els nostres fills sense utilitzar la violència. La novel·la té dues parts. La primera es basa en les històries de Jaume que va ser un nen educat a força de cops fa trenta anys. La segona part de la novel·la tracta de les històries que viu el Jaume adult com a professor i pare.

Morella, sexta maravilla rural de España 2016.- Tejeda (Gran Canaria), Setenil de las Bodegas (Cádiz), Frigiliana (Málaga), Hervás (Extremadura), Sigüenza (Guadalajara), Morella (Castellón) y Ochagavía (Navarra) son las 7 Maravillas Rurales de España 2016, según los más de 35.000 votos recogidos en la votación para elegir la Maravilla Rural del año, elaborada por el buscador de alojamientos rurales Toprural.  La entrega de premios se ha celebrado este jueves en el Florida Retiro Park de Madrid a la que han asistido representantes de 13 municipios candidatos a las 7 Maravillas Rurales. Vea Europa Press.

 
Presentación del libro de Maria Pilar Bellés Pitarch y Carlos Sarmiento Lama, "¿Sabes cómo se siente un niño maltratado?" y conferencia sobre usar la violencia para educar
 

La Guardia Civil ha detenido a una persona, como supuesta autora de un delito de simulación de delito. La actuación se inició con motivo de una denuncia presentada en el Cuartel de la Guardia Civil de Benicarló, donde una persona informaba que le habían realizado varias extracciones fraudulentas en su cuenta bancaria. Los guardias civiles iniciaron una investigación para esclarecer el hecho, dando como resultado que tras diversas contradicciones en la denuncia la misma formaba parte de un plan ideado por la supuesta víctima para cobrar el dinero extraído. Por todo ello se procedió a la detención una mujer, de 50 años.

Cursa de les roques de Benet,a Horta de Sant Joan, amb participació vinarossenca com Carmen Flores

La directora territorial de Sanitat, Azucena Martí anunció que se reformarán y ampliarán otros ocho centros sanitarios de los diferentes departamentos de la salud de la provincia. Del Departamento de Salud de Vinaròs se ampliará el centro de salud de Morella (275.000 euros) y se harán reformas en centros de atención primaria (30.000 euros) y el propio hospital de la capital del Baix Maestrat (1.015.000 euros).

Accidentes en la CV-135,  N340 y Av  Juan Sebastián, vea P.Local.

Club Baloncesto Benicarló L'Estel del Collet'. Ángel Esteban. Club Mallols, mireu la portada de 7 Dies de Benicarló-El Dissabte.


Cristina Amela, psicóloga y psicoterapeuta,  conferencia: "Prevención de violencia de género en adolescentes", organizada por "Mi manos es tu apoyo"

La regidora de Benicarló Marta Escudero, ha entregat els diplomes als 26 alumnes procedents del Marroc, Ucraïna, Senegal, Algèria i Colòmbia que han participat enguany en l'Escola d'Acollida, un programa voluntari de comprensió i formació que garanteix a les persones nouvingudes el coneixement dels valors i regles de convivència democràtica per tal que puguen millorar la qualitat de la seua integració. Durant el curs, els alumnes reben formació en legislació, estructura política, cultura, geografia i història i els idiomes oficials de la Comunitat Valenciana, així com les implicacions de la diversitat cultural i els valors i regles de la convivència. Escudero ha explicat que d'aquesta manera «es pretén dotar d'autonomia personal als nous ciutadans per tal que puguen exercir plenament la seua ciutadania dins la societat valenciana i benicarlanda».

A Benicarló la Consellera d'Agricultura clausurà el congrés d'oliveres milenaries del Territori Sénia.

Pel que fa a la nova collita d'enguany, 2016, cal destacar que malgrat la gran sequera de l’estiu, la pluja de la tardor ha salvat part de la collita, quedant una producció de 7.000 botelles de 0,5 L. entre totes les 10 marques que elaboren l’oli certificat sols d’oliveres mil·lenàries de la varietat Farga i d’una qualitat superior al Verge Extra.

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha dit a Benicarló que la Comunitat Valenciana, a més de l'oli, compta amb una gran diversitat de productes, com la carxofa, de la que a Benicarló hi ha un Consell Regulador de Denominació d'Origen, i que a causa de la seua ubicació es podrien buscar sinergies entre ambdós productes per a potenciar la difusió dels seus valors entre els consumidors. Ha recordat que des de la conselleria es mantenen les ajudes als cultius de carxofa amb DO Benicarló, de la qual, només en quatre poblacions, Benicarló, Càlig, Peníscola i Vinaròs, es comercialitzen una mitjana de 800 tones d'esta DOP.

L'Ajuntament de Vinaròs ha presentat la programació d'activitats nadalenques entre el 25 de novembre i el 7 de gener, mireu AGENDA.

El CEXF va organitzar una caminada que eixia de Morella i arribava a Vallibona. El desnivell positiu va ser al voltant de 400m i la distància recorreguda 20km amunt o avall. La major part del camí era cap avall. En arribar al peiró de Santa Elena van continuar fins a la font Donzella. Llegiu-ho a cexafaroques.blogspot.com.es

Activitats  a Benicarló amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, mireu AGENDA.

Concentració a Castelló per una AP-7 gratuïta.

Fira Solidària al CEIP Assumpció per ajudar La Casa dels Xuklis, on resideixen xiquets amb malalties amb llargs tractaments.

El projecte ‘Teixint Participació’ presentat per l’Ajuntament de Benicarló, en coordinació entre l'Àrea de Benestar Social i la Regidoria de Participació Ciutadana, ha rebut de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació una subvenció de 5.000 euros, la quantitat màxima a la qual optava en la seua modalitat. La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha mostrat la seua «satisfacció perquè aquesta subvenció suposa un reconeixement al treball dels tècnics municipals i sobretot dels ciutadans i ciutadanes de Benicarló que han dedicat moltes hores del seu temps de manera totalment altruista».

L’Ajuntament d’Alcanar manté i reforça la seva línia d’ajuts a entitats i a la ciutadania. En el 2016 es mantenen les subvencions de l’any anterior i s’incorporen les beques a esportistes i els ajuts al transport escolar post obligatori. La nova línia d’ajuts té un pressupost de 12.000E i donarà suport al col·lectiu estudiantil que continua el seu procés acadèmic fora del terme municipal. L’import de la beca serà el resultat de multiplicar per 1€ la distància de separació en quilòmetres del lloc on es realitzen els estudis respecte a Alcanar. La subvenció concedida no podrà ser inferior a 30E ni superar els 200E per alumne, sempre que no s’excedeixi de la partida pressupostària total. Es manté la línia de subvencions a entitats culturals, socials, esportives i a la gent gran, amb un import total de 35.652E, així com la convocatòria d’ajuts per a l’adquisició de llibres escolars, amb 12.000E, i els ajuts per l’assistència a llar d’infants, amb 50.000E.

La consellera de Justicia, Administración Pública, Reformas Democráticas y Libertades Públicas, Gabriela Bravo, ha anunciado  que el Consell está estudiando la posibilidad de ampliar el Palacio de Justicia de Vinaròs para integrar el órgano judicial que actualmente está fuera de la sede y poder instalar la Oficina de Asistencia a las Víctimas del Delito, y ha señalado que "es lamentable que un edificio nuevo se quedara pequeño tan pronto", según CADENASER.COM. 

L'alumnat de 1r i 2n d'ESO de l'IES Joan Coromines va visitar el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, on va tenir l'oportunitat d'assistir a l'adaptació de l'òpera El superbarber de Sevilla. Més tard, va poder conéixer de primera mà l'obra del poeta Joan Brossa. Un itinerari guiat per diferents espais els va apropar a poemes urbans i botigues.

L’A.C. Ball de Dimonis de Vinaròs va participar a la Tercera Edició del FESTIVITAS BESTIARUM , a Badalona . Aquest Fes- tival esdevé la gran festa de la cloenda de la temporada d’actuacions del Bestiari Festiu d’arreu del país i commemora el 24 de Novembre , Dia Europeu del Bestiari Festiu . El FESTIVITAS BESTIARUM va començar al matí amb una Ballada de Cortesia , seguit d’una Cercavila del Bestiari fins a la plaça de la Vila. Van participar onze figures de Bestiari : -Blai el devastador de terres , de la Colla Draconaires de Santa Coloma de Gramenet . -Soterranyes el drac tricèfal de l’A.C. Ball de Dimonis de Vinaròs. -Drac de Castelló de la Plana. -Dragall de Castellgalí , - Dracs Fumera , Can Sofre , Trempada i Dragolins de Badalona Bèsties de Foc , -Dracs de l’Agrupació del Bestiari Festiu Popular de Catalunya.

Al col·legi Consolació, vam compartir el nostre esmorzar solidari. A l´hora del pati, els alumnes que vam voler col·laborar amb la nostra ONGD DELWENDE “Al servei de la vida” ens menjàvem una magdalena i una xocolatina i amb aquest senzill acte sabíem que estàvem ajudant la gran família Consolació. Els diners que vam arreplegar entre tots aniran destinats al centre per a xiquets orfes de Ougadougou, a Burkina Faso. Tenim el goig de poder ser Consolació per als que més ho necessiten. Des d´aquí us convidem a conèixer DELWENDE.

.Arribada de la Fibra Òptica a Morella L'empresa Telefònica inicia els treballs d'instal·lació de la xarxa principal d'alimentació en els pròxims dies Responsables de l'empresa van informar al consistori que en la primera meitat de l'any 2017 es realitzaria la instal·lació del cablejat necessari per a fer arribar la Fibra a tots els habitatges de Morella, començant el primer pas, que es tracta de la instal·lació del primer fil general d'alimentació, abans que finalitze el 2016.

Es va celebrar a la localitat d'Ontinyent el IV Memorial Javier Penalba campionat de tennis taula adaptat. Cocemfe va desplaçar-se amb els seus jugadors a disputar aquest event. En la categoria Adaptada down vam tindre la representació d'Álvaro Urgellés, Eric Llátser i Jonatan Guardino, van disputar la fase de grups, davant contrincants d'alt nivell, amb un bon joc i punts molt disputats per part dels nostres jugadors. En la categoria Adaptada ens van representar Adrián Vicente, David Ruiz, Omar Sánchez i Lluna García. En la categoria d'Habilitats la representació va ser per part de Sergi Ayza i Christian Santiago. En la categoria de Competició ens va acompanyar Miguel Ángel Arango i Damien Di Maio.

La Coral Polifònica Benicarlanda ha celebrat el seu 65é aniversari amb un concert especial de cançons de cinema i amb unes paelles de germanor. El passat dia 12 de novembre, les seccions de la Coral Polifònica Benicarlanda van oferir el concert de Santa Cecília que enguany estava dedicat íntegrament a bandes sonores del cinema i la televisió i que comptava amb la col·laboració del Ballet Lupe. L’espectacle, amb el títol “Sons de Cinema” es va representar a l’auditori del Col·legi Nostra Senyora de la Consolació en dos sessions i va tenir l’acompanyament musical d’una banda formada per Ricard Marza, Vlad Bodu, Juanvi Lladosa i Adrià Arín. Francisco Jaraba va ser l’encarregat del guió que va escenificar Mara López. D’altra banda,  coralistes i familiars de la Bovalar, Petiquillo, Kylix i Polifònica es van reunir per a gaudir d’un dinar de germanor amb jocs i karaoke.

Els veïns de Benicarló han presentat un total de 75 propostes als pressupostos municipals, que s'han concentrat sobretot en les àrees d'Urbanisme i Obres i Serveis, amb 18 propostes cadascuna. També les àrees de Turisme (15 propostes), Cultura (13 propostes) i Benestar Social (12 propostes) han centrat bona part de les propostes, seguides d'Educació (10 propostes), Joventut (9 propostes) o Esports (9 propostes). Pel que fa a l'abast territorial, de les 75 propostes presentades, la majoria fan referència al terme municipal, més concretament al casc urbà. El perfil del ciutadà que ha fet les propostes ha estat majoritàriament en representació d'algun col·lectiu, associació o entitat. A partir d'ara, s'obri la segona fase del procés.

Aquesta setmana han començat les obres d'instal·lació d'un ascensor i l'adequació de la instal·lació elèctrica al bar-cafeteria de l'ermita de Sant Gregori de Benicarló. Les dos actuacions tenen un pressupost total de 43.129,07 euros. Les obres consisteixen en l'adequació i legalització de la instal·lació elèctrica en baixa tensió, a més de la instal·lació d'un aparell elevador.

La Fira de Mostres d'Amposta arribarà, del 3 al 6 de desembre, a la seua 56a edició. MIREU AGENDA.

CEIP Marqués de Benicarló.- Els alumnes d'infantil 4 anys vam gaudir de la festa de la tardor, l'objectiu de la qual era aprendre diferents fruits de la tardor i hàbits saludables d'alimentació. Després d'observar diferents fruits de la tardor, d'aprendre el seu nom i de classificar-los en secs o carnosos, com a colofó vam decidir escriure una llista per anar al Mercat Central de Benicarló a comprar els fruits per a la nostra festa. Vam visitar el mercat. La tardor vesteix els arbres dels carrers i parcs de Benicarló de tot un ventall de colors ocres, grocs i marrons. Desprès de la castanyada, els alumnes d'infantil del nostre col·legi observen els canvis de la natura., surten a buscar fulles caigudes, miren, toquen, juguen i aprenen...

El presupuesto de Peñíscola para el próximo año contempla un gran incremento del endeudamiento, debido al pago de dos cuantiosas sentencias urbanísticas que tienen su origen en los años 80. Este 2016 finalizará con 4,6 millones de euros que se deben a los bancos, mientras que el 2017 esta cantidad se dispara a 11.689.270,02 euros. Como las cuentas locales aprobadas el pasado jueves ascienden a 14 millones, la deuda alcanzará una cifra del 83,48%. El Ayuntamiento se adhirió el pasado año a un fondo estatal dedicado al pago de sentencias, lo que ha permitido saldar indemnizaciones pendientes por los casos de la familia Llopis, con 3.120.000 euros; y Levasa, que ascendía a 4.055.329,64 euros. En ambos casos, el origen radica en expropiaciones realizadas desde la corporación local irregularmente. El consistorio, tras aceptar las condiciones marcadas desde el Gobierno, recibió el dinero para saldar estos casos este año.

Especialistes sobre la Guerra Civil posen en comú les especificitats del conflicte en diferents territoris dels Països Catalans.  El campus Terres de la URV ha acollit una taula rodona sobre aquest tema que s’ha complementat amb una visita guiada a diversos espais de la Batalla de l’Ebre. Hi ha intervingut l’historiador Pelai Pagès, de la Universitat de Barcelona. David Ginard, de la Universitat de les Illes Balears. Vicent Grau, de la Universitat Jaume I de Castelló, qui ha realitzat la seua tesi doctoral sobre la Segona República i la Guerra Civil a Castelló. I  Josep Sánchez Cervelló, autor de nombrosos llibres i estudis sobre la guerra civil a les Terres de l’Ebre, i qui en aquests moments està duent a terme les tasques de geolocalització de fosses comunes a les Terres de l’Ebre i al Priorat.

Ha finalitzat amb èxit al Vinalab el Programa d'Emprenedoria Juvenil de la Comunitat Valenciana (PEJCV), organitzat per la Cambra de Comerç de Castelló amb finançament de la Unió Europea i el suport dels ajuntaments de Vinaròs i Benicarló, mitjançant les seues Agències de Desenvolupament Local (ADLs). El programa formatiu s'ha dut a terme entre el 3 d'octubre i el 17 de novembre. Els 14 joves participants han realitzat 7 sessions teòriques en grup.

L'Ajuntament de Vinaròs ha presentat dos nous vehicles que permetran millorar els serveis a càrrec de la municipalitat: un cotxe elèctric i una desbrossadora. El regidor d'Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha explicat que el cotxe, amb una capacitat de càrrega de 770 quilos, és el primer vehicle elèctric amb zero emissions que treballarà per al consistori i estarà assignat a platges durant l'estiu i a treballs de jardineria el resta de l'any. "Amb això s'inicia una nova línia de baixes emissions, que és la que es vol seguir de cara a futures adquisicions de vehicles per part de l’Ajuntament", ha agregat Alsina, que ha explicat que aquesta era una de les millores valorades amb 10 punts dins el contracte amb l'empresa licitadora. Després de finalitzar un altre contracte també s'ha pogut recuperar i adaptar el tractor de platges.

EN MI PIEL, “jornada de sensibilización humana”: 

Primera fira del comerç, la moda i la gastronomia de Benicarló.

Peñíscola mejora y amplía el sistema de recogida de basuras y crea un servicio específico para hoteles. En los próximos 6 meses el municipio contará con la totalidad de los contenedores y la flota de vehículos de recogida renovados, además de con nuevos contenedores accesibles, más puntos de recogida selectiva y 3 centros de aporte de gran capacidad - La recogida pasará a ser diaria en todas las zonas, incluidas las que ahora contaban con recogida en días alternos. - Los vecinos dispondrán de una nueva APP móvil a través de la cual podrán advertir, sugerir o comunicar a la empresa incidencias en el servicio

2º control provincial a la piscina municipal de Castelló amb 170 nadadors de tota la Comunitat Valenciana i alguns equips de Catalunya. La participació del Club Natació Vinaròs va ser de 19 nadadors, 7 xiques i 12 xics Els resultats van ser bons en general.

Un dels tres projectes d'innovació que duem a terme al CEIP Marqués de Benicarló aquest curs 16-17, és el dels Matejocs. Que consisteix en que, des d'Infantil fins a 3r curs de Primària, els alumnes dediquen una de les sis sessions de l'assignatura de matemàtiques que tenen a la setmana a fer Jocs lògics-matemàtics en equip. L'objectiu és treballar d'una forma diferent l'observació, la memòria, l'atenció, el raonament lògic i l'estratègic, la velocitat i els reflexos, el càlcul mental, i també, el llenguatge oral i el vocabulari. Els xiquets i xiquetes aprenen moltes coses mentre juguen: aprenen a compartir, a guanyar i a perdre, a ajudar als altres, en definitiva a conviure. Res millor que aprendre jugant!

L'IES Joan Coromines de Benicarló visita el Museu de Ciències Naturals i el Parc de Recerca Bomèdica de Barcelona.  vam visitar una exposició sobre l'Spinosaurus, on es descrivien amb tot luxe de detalls les característiques d'aquest dinosaure així com tot el procés per extraure'l de la terra i els estudis encetats a partir d'aquell moment. Vam visitar el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Vam ser rebuts pels investigadors benicarlandos María Lluch Senar i Francesc Muyas Remolar, juntament amb dos companys d'ells, també investigadors, Sergio i Carlos. Ens van explicar de manera molt didàctica les investigacions i projectes en què treballen: María treballe en la modificació de bacteris per tractar malalties com alguns tipus de pneumònia i el càncer de pulmó i Francesc en la seqüenciació i búsqueda de mutacions cancerígenes en l'ADN de les cèl·lules.

El COPATE ha presentat al Consell Comarcal del Baix Ebre, la campanya de prevenció de residus que comença a a les comarques del Baix Ebre i Montsià.

Accidente sin heridos en antigua N-340.

La Càtedra d’Economia Local i Regional (CELIR) del Campus Terres de l’Ebre de la URV ha presentat a la sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del tercer trimestre de 2016. Per desè trimestre consecutiu ha crescut l’ocupació al territori, tot i que a un ritme més lent que a la resta de Catalunya, i comparativament també ha crescut una mica menys que el trimestre anterior. Cal destacar que el col·lectiu d’aturats de llarga durada (més de 2 anys) és el que ha experimentat una major davallada.

Més d'un centenar de dones d'una vintena d'associacions de la comarca han participat en el I Congrés de Dones del Baix Ebre, organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre i que s'ha centrat en el paper de la dona de la comarca en el món laboral dels segles XIX i XX. Històries amb noms i cognoms de dones treballadores d'oficis molts dels quals ja desapareguts, explicades per les representants de cadascuna de les associacions participants, han emocionat l'auditori i han donat com a fruit 'Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre', una exposició que s'ha presentat en el congrés i que es podrà visitar a la seu del Consell Comarcal del 22 de novembre al 15 de gener.

Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

En actualización permanente también las portadas de la prensa en la sección Premsa

Esta revista no es profesional, no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, contratación del servicio de envíos de emails, patrocinio del concurso e invitación gastronómica anual.

Vinaròs News s'edita en règim de drets Creative Commons, (Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 3.0 Unported.)

 ©1996-2016 VinaròsNews
http://news.vinaros.net     news@vinaros.net

Hosting Maestrat Net S.L