http://news.vinaros.net     Any XXI, informant des de 1996

Col.laboren:
   Espuny Abogados, Renault Dacia, Editorial Antinea, Cristalería Miralles, Ajuntament de Vinaròs, Dicocar, Sigev i
Espectacles Maestrat

 3-9-2017

Les Notícies Fora Dubtes Agenda

Inés Teruel Llinares: graduarse en Química en Polonia
Emili Fonollosa
La vinarocense Inés Teruel Llinares, quiso darle un giro al final de su carrera de Grado de Química y por ello apostó por dejar las aulas de la Universidad de Barcelona e irse a Polonia, donde recientemente acabó el último curso. Inés se empeñó en vivir una experiencia estudiantil en el extranjero, aunque no pudo escoger su país preferido. En el momento de solicitar el Eramus, debía escoger cinco países, ordenados por preferencia. Su primera opción fue Suecia, pero en aquel momento su nivel de inglés no era el requerido (B2) y este requisito es fundamental, así que fue saltando por prioridad y el único país en el que aceptaban su nivel era Polonia. “En un principio no me gustó la idea porque mi orden de preferencia lo puse según el orden en el que me gustaban los temas del Trabajo Fin de Grado (TFG) en las respectivas universidades y Polonia era mi última opción, pero ahora que estoy aquí no me arrepiento de nada y sin duda ahora sería mi primera opción” como nos relataba desde ese país, vía correo electrónico, antes de acabar el curso y volver a casa. Inés estaba en Szczecin, a solo dos horas de Berlín, en autobús, “lo cual es perfecto para viajar a cualquier punto de Europa”. En Polonia, mientras preparaba el TFG, cursaba optativas, una de cosmética y otra de análisis de comida contaminada. “Mi TFG consiste en sintetizar unos compuestos químicos llamado benzofuranos, son anticancerígenos y estamos intentando sintetizarlos sin usar reactivos que afecten al cuerpo humano, sería como un proceso de ``química verde’’ (sostenible)”. Este trabajo lo llevaba a cabo con una estudiante de doctorado de su facultad allí en Polonia y supervisado por otra profesora. Una vez ha acabado su estancia en Polonia, concretamente en la universidad de nombre muy complicado de escribir (Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie), pretende realizar un master en la Universidad de Barcelona y “si pudiera ser al finalizar el máster iniciarme con el doctorado en química analítica, al igual que el máster”. A Inés no le ha resultado complicado amoldarse en Polonia, “no es nada difícil, porque aquí somos muchos españoles, pero los polacos no son tan abiertos como nosotros. Una de las cosas más buenas que tiene esta Universidad es que a cada erasmus le asignan un ``buddy’’ . Un buddy es una persona polaca que vive aquí, sabe inglés perfectamente y se encarga de mí en todos los aspectos… me vino a buscar el primer día que llegué y si tengo cualquier problema siempre recurro a ella, es de gran ayuda” también contaba desde Polonia.
Mireu més a Lo Más News.

Veterana turista
Bartomeu Roig

La estampa se ha convertido en usual. Cuando el vecino de un pueblo llega a cumplir los 100 años, su domicilio se llena de gente, flores y hasta algún objeto de recuerdo por parte de su ayuntamiento. En el caso de Peñíscola, ocurrió hace unas pocas semanas, cuando Agustina Bayarri Martorell completó el tercer dígito en su casillero de edad. Pero lo que no es tan usual es que este reconocimiento se haga a un turista. Esto fue lo que precisamente pasó esta misma semana, cuando se hizo una celebración por los 102 años de Sabina Martín, considerada como una de las visitantes más veteranas de la localidad, y que mantiene una fidelidad indestructible al destino. Su hijo, Teófilo Manchado, explica que su relación con la ciudad «es muy estrecha». «Disfrutamos mucho aquí, y pasamos más de un mes para desconectar del ajetreo de Madrid, de donde venimos». Llegaron por primera vez hace más de 35 años, y siguen fieles a la cita. «Al principio, estábamos en apartamentos, y en los últimos años ya nos alojamos en hoteles». Últimamente están en La Cabaña. «Allí nos sentimos como en casa, y nos facilitan mucho para que la estancia de mi madre sea lo más cómoda posible», añade. A pesar de su longevidad, sigue fiel a costumbres muy parecidas a las de los demás veraneantes. Está con sus familiares en la terraza, y va con regularidad a la playa. «La llevo en su silla de ruedas a la zona de toldos que hay frente al hotel», cuenta. Y cada 29 de agosto, «siempre en Peñíscola», cumple un año más. Vea
más en Lo Más News.

El jaciment preiber de Sant Jaume, anterior a l’Edat del Ferro
J. Joaquim Buj

La vintena campanya arqueològica del jaciment preiber de Sant Jaume- Mas d’en Serrà, a Alcanar, ha posat al descobert unes estructures al mur d’un dels àmbits més petits excavats que demostren una ocupació anterior. Fins ara, les excavacions dutes a terme tots aquests anys corresponen a un assentament de la primera edat del ferro, període que precedeix a l’ibèric, fa més de 2.500 anys. «Ha estat la sorpresa d’enguany, encara no sabem a què corresponen aquestes estructures ni a l’època exacta, però el que està clar és que són anteriors», manifesta al Diari el director de la campanya David Garcia. «És una nova línia d’investigació que hem obert per als pròxims anys, però fins que no arribem a la roca mare, no sabrem del cert de què es tracta», indiquen des del Grup de Recerca en Arquelogia Protohistòrica (GRAP) de la Universitat de Barcelona. Una altra de les descobertes d’enguany han estat les restes d’una vaixella en una de les habitacions de l’àmbit domèstic. S’hi ha trobat una gran tassa, gerres i àmfores en bon estat de conservació. El centenar de visitants que van assistir a la jornada de portes obertes van tenir la sort de contemplar-les in situ, poc abans que l’equip d’arqueòlegs retiressin les restes per emportar-se-les al laboratori. El jaciment de Sant Jaume destaca per la gran quantitat de ceràmica preibera i el miler de pondus (pesos de teler) trobats durant totes les campanyes d’excavació. Segons David Garcia, «és una autèntica caixa de sorpreses i cada temporada trobem algun indici que ens fa replantejar les nostres tesis. Així, l’any passat ens va aparèixer un forn de grans dimensions fora muralla, prèviament també havíem trobat una safata molt gran. Sospitem que tot plegat podria ser per a cuinar i servir grans àpats que oferia el cabdill als seus convidats». I és que com Garcia remarca, una i altra vegada, Sant Jaume «ni és poblat ni és iber». Es tractaria d’una gran residència fortificada (s’hi ha trobat les dues primeres torres d’aquesta època al territori català) on viuria el cabdill amb la seua família.
Mireu més a Lo Más News.

Organització, gestió i informació
J.Ferré Verge

És un fet contrastat que, en tota organització, sempre s’aprecien més errades des de dintre que des de fora. Sovint, des de fora, sé té una falsa sensació d’eficàcia quan en realitat no és així. Ho estic dient per la gestió dels recents atemptats. Després dels actes terroristes de Barcelona, Cambrils i Alcanar Platja, hi va haver una sensació generalitzada de que els Mossos d’Esquadra havien actuat amb una eficiència digna d’elogi. Però segons una font que va col•laborar colze amb colze amb la policia autonòmica i els cossos d’emergència, des de dintre es van poder constatar mancances importants. Un exemple? La segona explosió del xalet d’Alcanar Platja va agafar tothom per sorpresa. Però on hi va haver manca de eficàcia o bé descoordinació va ser abans de que succeïssin els fets esmentats. Segons el Periódico de Catalunya, què ja ho venia dient des del dia següent dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el comandament dels Mossos d’Esquadra van rebre el passat mes de maig un avis d’alguna agència d’intel•ligència dels Estats Units sobre un hipotètic atemptat a Barcelona, especialment a les Rambles. El punt culminant d’aquesta informació va arribar el 31-08-2017 quan el Periódico va publicar la suposada nota que havia rebut la policia catalana juntament amb un ampli reportatge signant per l’Enric Hernández, director del diari, en un gest inusual, ja que poques vegades el director d’una publicació signa contingut més enllà d’un article d’opinió. Des del meu punt de vista és un gest de responsabilitat de voler assumir les crítiques que, amb tota seguretat, pressentia que anaven a rebre. La gran errada que va cometre El Periódico va ser voler presentar la informació que havien obtingut de l’avís als Mossos sobre l’atemptat de Barcelona en forma de document remès per la CIA. Sobre aquest punt no sé si algú li va colar un gol al director o comptava amb el seu beneplàcit. El que va quedar clar és que va ser el blanc de totes les crítiques, fins i tot de Julián Assange, fundador de Wikileaks. Comprendreu que era del tot impossible llegir els milers de comentaris que va tenir l’edició digital del reportatge (més de 4.000), però ràpidament intuïes la seva procedència. Des dels sectors més independentistes (que fa temps que li tenen ganes a El Periódico) se van acarnissar amb el tema de la reproducció de la nota, mentre que una bona part de la resta d’usuaris criticaven obertament la forma en que les màxims responsables dels Mossos havien gestionat l'afer de l’alerta terrorista.
Lleglu la part que falta a
Lo Más News.

Vea actualidad reciente en Lo Más News

Seguiu l´actualitat per la nostra web, facebook  i twitter i amb vídeos pel youtube

La secció Agenda s´actualitza constantment amb l´anunci d´activitats previstes a les nostres comarquesFora Dubtes

Envieu-nos a news@vinaros.net nous subscriptors, comentaris, dubtes, preguntes, respostes, etc.

Alguns comentaris a la notícia i vídeo "Homenatge a Cheyenne a l'Ajuntament, campiona del món": Lourdes Cervera: Moltes felicitas campeona. Fina Cartoixà: Una gran satisfacció tindre una Campiona de Vinaròs, Molttes felicitats.  Josefa Mariano:  Moltes Felicitats. Costi Nichita: Me encanta después que he traído dos títulos de CAMPEÓN DEL MUNDO a Vinaròs parece que se abre camino a más títulos mundiales para Vinaròss, muchas felicidades campeona!! Miguel Gasulla:  Lastima que no se le de la repercusion que merece. Seleccionada entre las mejores de España, para competir por el oro con las mejores del Mundo, tras unos combates, de infarto, hoy es la ganadora, la número 1.

Comentaris a la notícia "Saqueo" de balizas en la costa sur.-  Salvador Quinzá:  ¿No se vigila esta zona? Antonio Vericat:  ¿Y que tiene que estar un guardia en cada baliza 24 horas?

Isidro Gutiérrez, S.Carles.- Y cuando despertamos, todo estaba politizado.  Jordi Évole, genial como siempre. www.elperiodico.com/es/opinion/20170827/y-cuando-despertamos-todo-estaba-politizado-6248977?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=cm

ACRA - Asociación de vecinos y cívica Raimundo d’Alós.-  Martes 29 de agosto de 2017. A las 19 horas las puertas del ayuntamiento de Vinaròs están cerradas a pesar de que debe reunirse el Consejo de Redacción del semanario Vinaròs. Vea Lo Más News.

Resum de comentaris anteriors

Encarant l'últim cap de setmana d'agost, el dissabte 26 d'agost per la vesprada, la colla de Nanos i Gegants de Vinaròs vam organitzar la primera trobada de Nanos participant en ella, les colles d'Alcanar, Alcora, Almassora, Amposta i el grup de Dansants de Castelló, ens anima a crear nous projectes i a tenir ben vius als Nanos i Gegants, i sobretot, volem donar les gràcies al regidor de Turisme (Domènech Fontanet), a la brigada municipal i a la policia local per la seua feina. Mireu més a Lo Más News.

Ante la aparición en algunos medios de comunicación de una publicación realizada por la jefa de los celadores del departamento de salud de Vinaròs y candidata de Som Vinaròs (Podemos) en la que propone “plata o plomo” para todos los votantes del Partido Popular, desde la Asociación de vecinos y cívica Raimundo d’Alós exigimos una disculpa pública. Más en Lo Más News.

Comunidad de Propietarios Urbanización El Pinar de Alcossebre.- Mientras el Ayuntamiento de Alcalá de Xivert hace oidos sordos a veinte años de quejas de los vecinos de la Urbanización El Pinar de Alcossebre, relativas a la conclusión de la misma, y donde hoy ha transcurrido la 5 Etapa de la Vuelta Ciclista a España, el concejal de Urbanismo Sr. Colom ha estado disfrutando de la zona VIP, léalo en Lo Más News

Asociación de vecinos y cívica Raimundo d'Alós.- Tras padecer por segunda semana consecutiva la censura del alcalde de Vinaròs a nuestro artículo de opinión remitimos NOTA DE PRENSA para su difusión. Léalo en Lo Más News.

Isidro Gutiérrez. S.Carles.- Estas son mis condolecías a las víctimas del ataque terrorista en Barcelona y Cambrils. He seleccionado el Introitus del Réquiem de Mozart el cual reza así: Dales el descanso eterno, Señor, y que la luz perpetua los ilumine. Mereces un himno, Dios, en Sion y te ofrecerán votos en Jerusalén. Atiende mi oración, todos los cuerpos van a tí. https://www.youtube.com/watch?v=dSpClBy79aI  Paz, amor y convivencia entre todos.Agenda

La secció Agenda s´actualitza constantment amb l´anunci d´activitats previstes a les nostres comarques, es renova diàriament amb les activitats d´entitats i ajuntaments. Consulteu-ne més  a www.devinaros.com/devinaros/home/  http://comunitatvalenciana.com/donde-ir  http://twicopy.com/iVinarosinfo

Mireu les portades de la premsa comarcal a la secció Premsa, i la previsió de l´oratge a la secció El Temps


Si quiere consultarnos o comentar cualquier tema  en directo, puede hacerlo a través de las redes sociales facebook y twitter o por correo electrónico news@vinaros.net

Esta revista no es ´profesional´ , no cuenta con ingresos económicos y ningún  colaborador recibe gratificación. Las empresas arriba citadas colaboran desinteresadamente, como todos los que aportan su ayuda, en soporte técnico, espacio en servidor, conexión internet, dominio, envío de emails e  invitación gastronómica anual

1996-2017 Vinaròs News www.vinarosnews.net