Des de desembre de 1996

-Direcció-coordinació: J.Emili Fonolllosa

-Direcció tècnica: Maestrat.Net-Benjamín Miralles

-Redactors:

Vinaròs: 
Juan José Benito, Emma Bas, E.Fonollosa.
Benicarló-Peníscola:
Natàlia Sanz, Bartomeu Roig, Noemí Oms, Vicent Ferrer.
Baix Maestrat:

Susanna Anglés, Cecília Roca.
Alt Maestrat-Els Ports:
Francis Puig, Maria Monferrer, Francesc Segura.
Baix Ebre-Montsià:
Joaquim Buj, Marc Antoni Soria, Sílvia Berbís.
Informació general:
Jordi Maura, Julián Zaragozá
 

-El Partenón: Antonio Burgos, Alícia Coscollano, Sebastià Redó, Adolfo Cabadés, Joan Ferré, Alfred Gómez, Susana Anglés, Vicent Sanz.

-Col.laborador gràfic: Toni Orts

-Humor: Joan Gost

Agraïments especials: 

Maestrat.Net, Foto Arts, Dicocar, Editorial Antinea, El Langostino de Oro, Ajuntament de Vinaròs.

Gràcies també per deixar-nos reproduir informacions, citant autor i font, a: 

Povet.com, 3x4.info, Vilaweb, La Vanguardia, Las Provincias, Levante de Castellón, El Punt, Europa Press, Diari de Tarragona, Mediterráneo, Las Provincias, Canal 56, CastellóNord TV, Ràdio Nueva, Ràdio i Televisió Ulldecona, Ser Maestrat, Cope Vinaròs, Vilaweb, Els Ports Ràdio, Alcanar Ràdio, El Mundo-Castellón al Día i La Veu de l'Ebre.

3.200 subscriptores del servicio de email en  España, Francia, Argentina, Estados Unidos, Alemania, Canadá, Suiza, Marruecos, Bélgica, Irlanda, Inglaterra, Corea del Sur, Cuba, Noruega, Suecia, Holanda, Andorra, Italia, Bolivia, Venezuela, Chile, Nicaragua, Puerto Rico, Brasil, Ecuador, Uruguay, Perú, Honduras, Panamá, República Dominicana, Polinesia Francesca, Filipinas, Australia y Japón.


¿QUÈ ÉS VINARÒS.NEWS?

-Vinaròs.News es una revista de información general editada exclusivamente por internet, a través de la web creada por Maestrat.Net, www.vinaros.net, mantenida por esta empresa, que cede gratuitamente un espacio para ser incluida. Tiene su propio dominio, en http://news.vinaros.net 

-La finalidad de esta publicación digital es difundir por todo el mundo las tierras del Maestrat y Els Ports, incluyendo también referencias a comarcas vecinas, dando a conocer la actualidad que se produce en sus diferentes poblaciones.

-La revista no tiene ningún ideario político, ni obedece a ninguna directriz que no sea la de dar la más completa e imparcial información de la actualidad.

-En esta publicación colabora un gran número de personas, profesionales o no del periodismo, sin que perciban por ello ninguna remuneración. Toda la labor se realiza fuera del horario profesional de cada redactor y colaborador.

-No se trata de ninguna empresa con afán de lucro, no hay ingresos económicos. No se admite la inclusión de lo que es propiamente "publicidad".

-Las empresas que prestan su colaboración, lo hacen por su propio ofrecimiento y ofrecen: soporte técnico, coste del dominio vinaros.net, patrocinio del concurso, cena anual a los colaboradores y pago parcial de los costes de conexión a internet, renovación de equipos y servicio contratado para envío de emails. Agradecemos su colaboración, incluyendo siempre una referencia a cada una de ellas.

-Esta revista nació a finales de 1.996 y es de periodicidad quincenal, siendo una experiencia pionera en la Comunidad Valenciana. Entre una edición y otra, se mandan correos electrónicos actualizando la información con el servicio Vinaròs.Mail. Cada dos lunes, hay nueva edición, enviándose los titulares por e-mail. El jueves, domingo y jueves siguientes, se envía Vinaròs.Mail. La suscripción para recibir los e-mails es gratuita y en estos momentos ya los reciben más de 2.500 personas de cerca de treinta y cinco países.

-Vinaròs.News no solamente contiene texto, sino también abundantes fotografías, además de fragmentos sonoros con las voces de los protagonistas de la información y breves videos.

-Además de informar sobre la actualidad, también ofrece las portadas de las publicaciones comarcales, enlaces con webs que considera de interés, una agenda de actos y una sección de consultas.

-Por considerarlo de gran interés para los lectores, también reproducimos informaciones de otras publicaciones (Levante, Mediterráneo,L’Ebre...), citando autor y procedencia y contándose con el consentimiento previo.

-Vinaròs.News no hace suyas las opiniones que se vierten en la sección El Partenón, que cuenta con colaboradores fijos y está abierta a la participación de los lectores.


Català-Castellà

Respectem escrupulosament la llengua en què estan escrits els textos dels nostres col.laboradors, no traduïm absolutament res d'una llengua a l'altra, ni tenim temps per a fer-ho ni ens pareixeria correcte manipular els textos d'aquestes persones que tenen la gentilesa de facilitar de forma totalment desinteressada.

Per què els textos del Montsià són majoritàriament en català i els de les terres valencians en castellà?
Vinaròs.News no és cap revista professional, pràcticament ningú no escriu ni fa absolutament res aposta per a la revista, es nodreix de textos publicats ja en  autèntics mitjans de comunicació. La realitat periodística de Catalunya és molt diferent a la de la C.Valenciana: del Sénia per avall no hi ha pràcticament cap diari o revista escrita que utilitze majoritàriament el valencià, al contrari del que succeeix més amunt del Sénia. Assumim les crítiques que ens arriben per aquesta dualitat català-castellà, tant d'aquells que lamenten la poca presència del català a les nostres pàgines com els lectors de diversos països que ens diuen que voldrien que estiguera tota en castellà per poder entendre-la bé.  Seria desitjable poder fer doble versió i fins i tot també en anglés, però el que coordina aquesta revista té obligacions professionals i familiars que atendre i per tant no pot dedicar-se a Vinaròs.News les 24 hores del dia.


Participació de les nostres comarques en la trobada de mitjans digitals organitzada per l´associació Tirant lo Blanc
VINARÒS.NEWS, juny 2.006        L´internauta parlà de Vinaròs.News

L´internauta parlà de Vinaròs.News Nelo Martínez de Pluràlia TV, Vicent Partal de Vilaweb, Miquel Boix de Diari Parlem i organitzador de la Trobada pel Tirant lo Blanc i José Luís Silvestre de Nostresport. El passat 30 de maig va tindre lloc a la ciutat de València una jornada sobre mitjans digitals organitzada per l’Associació Cultural Tirant lo Blanc.

Diversos especialistes del sector es donaren cita a la Sala Enric Valor de la Facultat de Filologia per a reflexionar al voltant de la situació actual i dels reptes que es presenten, com ens informen des de www.tirant.org Entre els presents va estar el nostre corresponsal Jordi Maura, qui explicà la seua experiència amb Taronja Digital i va aportar una perspectiva que completava el discurs general de la trobada. També va ser convidat Vinaròs.News, tot i no poder acudir-hi per motius laborals. El programa de Catalunya Ràdio, www.catradio.cat L´´internauta, que dirigeix el reconegut periodista valencià Vicent Partal, va dedicar el seu últim programa als mitjans de comunicació digitals del País Valencià arran d´aquesta trobada i en va parlar de Vinaròs.News. El Diari Parlem ha dit d´aquest programa.- Catalunya Ràdio ha tractat de manera destacada la jornada, fent més visible si cal l'absència d'un espai a la ràdio pública de les valencianes i els valencians. Al programa L'Internauta, dirigit pel director de Vilaweb i valencià Vicent Partal, han participat Miquel Boix de Diari parlem, i organitzador al Tirant lo Blanc, Nelo Martínez de Pluràlia TV, Emili Fonollosa de Vinaròs News i José Luís Silvestre de Nostresport. A més la Trobada ha tingut una gran repercussió a Europa Press, Escola Valenciana, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, Vilaweb, Nostresport, el Grup de Periodistes Digitals, Vinaròs News, entre d'altres, així com als organitzadors: Diari Parlem i Tirant lo Blanc. Amb la Torbada s'ha fet visible l'existència d'un sector del periodisme digital valencià en progressió i amb molts participants amb la voluntat de treballar en xarxa. Al cos de la notícia l'enllaç per a sentir el programa en-línia o descarregar-lo a l'ordinador. L'Internauta ha centrat el seu programa del dissabte 3 de juny a la I Trobada de Mitjans Digitals.

Ací podeu sentir o descarregar el progarma: http://www.catradio.cat/pcatradio/crItem.jsp?seccio=programa&idint=441

Va començar la primera taula redona amb la participació de José Luís Silvestre de Nostresport, Vicent Partal de Vilaweb, Miquel Boix de Diari Parlem i Nelo Martínez de la televisió digital Pluràlia TV. El representant de Nostresport va incidir en “la necessitat d’aportar valor” com a model per a construir projectes amb personalitat pròpia, com és el cas d’aquest diari que es defineix com a “poliesportiu” pel fet de centrar la seu atenció “a més d’en futbol i bàsquet en altres esports com l’handbol, futbet, etc.”. Vicent Partal per la seua part va obrir un debat de d’anàlisi al voltant d’una “subespècie periodística” que considera ha d’eliminar-se, encunyada amb el terme de “premsa groga” i que, segons Partal, no pot ser considerada com a periodisme pròpiament perquè el seu objectiu últim no és el d’informar veraçment. A banda va afirmar que “la competència no ha de ser observada com a tal sinó com a col•laboracions”, fet que fa possible l’hipertext.


Des de diferents països, demanen dades de descendents a través de Vinaròs.News
EMILI FONOLLOSA, novembre 2.004

El recent enterrament en Morella de cinc persones afusellades el 1.948 que estaven a fosses comunes, ha fet despertar l'interés des de llocs llunyans com la Polinèsia Francesa per trobar el rastre de descendents en una nova mostra de la utilitat que està tenint Internet a l'hora d'establir relacions entre qualsevol part del món. Una pàgina web dedicada a difondre les notícies del nord de la província de Castelló i sud de Tarragona, elaborada per aficionats a la xarxa des de Vinaròs està sent també punt de referència per a distintes persones que des de diferents continents volen saber més dels seus descendents ara que viuen a terres llunyanes.

Després de publicar aquesta web la informació del curiós recent enterrament, s'acaba de rebre un correu electrònic des de l'altra part del món, la Polinèsia Francesa. Michel Riba Adell, descendent de la capital dels Ports i que resideix a Tahití des de fa un bon nombre d'anys, s'ha interessat per conèixer detalls d'un d'ells. “M'interessaria saber qui era un d'ells, anomenat «Vicente Albalat Adell» diu. “Qui coneix el seu origen genealògic? Pot ser que era parent de la meua família (el meu iaio Julián Adell Martí i la seua esposa Antonia Adell Giner, natius de Morella)” afig. Temps arrere, Riba ja va aconseguir saber una miqueta més sobre els seus descendents en comunicar-se amb aquesta revista que li serveix d'unió virtual amb la seua terra natal, des de tants quilòmetres d'allunyament. Internet s'ha convertit en un dels mitjans més útils per a poder obtindre pistes de descendents familiars des de llocs molt allunyats com són els nous exemples que s'han donat últimament també des de des de Cuba i Argentina a través de persones que volen saber més sobre els seus familiars nascuts a Vinaròs i comarca. Recentment, van contactar amb aquesta pàgina des de Cuba; a L'Havana, resideix Salvador Fresquet Braña, 1er. Oficial de Pont de la Marina Mercant de Cuba, fill de Rafael Fresquet Perdomo, els pares del qual, els seus iaios paterns, Salvador Fresquet i Teresa Ferrer eren de Vinaròs. Aquest militar cubà ha demanat a través de la dita web, que es troba a l'adreça http://news.vinaros.net, que se li facilite una certificació de Naixement d'ambdós, que, van ser inscrits al Registre Civil de Vinaròs. Així mateix, li agradaria contactar amb cognoms Fresquet de Vinaròs i comarca. Ja han sigut diversos els lectors que li han contestat, prometent un que li farà arribar el certificat i altres, oferint dades sobre els Fresquet residents al Maestrat.

ARGENTINA

Abans d'aquesta comunicació, es va rebre una altra de Marta Albella, des d'Alta Gràcia (Còrdova), Argentina. Deia que després de descobrir la revista per Internet, va veure una referència a un cert José Sales Albella i que comptava la història dels seus avantpassats, “jo estic buscant familiars a Espanya; el meu besiaio va venir de la ciutat de Vinaròs fa moltíssims anys. Ací a Còrdova hi ha molts Albella, estan a Río II, Río IV, Còrdova Capital, Alta Gràcia... I també nhi ha a la província de Buenos Aires”. Marta diu estar molt entusiasmada a trobar familiars a Vinaròs i comarca perquè ´”sé que n'hi ha”.

COLÒMBIA

També hi ha qui pregunta dades curioses a través d'aquesta revista digital, que es diu Vinaròs.News, com la recent consulta d'una doctora de Bogotà, Colòmbia, que vol saber en quins hospitals espanyols pot especialitzar-se en cirurgia plàstica, maxil•lofacial i de la mà , “ací a Colòmbia no hi ha dita subespecializaciòn com a tal i tots han viatjat a França a realitzar-la, m'agradaria saber si a Espanya es pot fer” comenta. Un altre recent missatge curiós es va rebre des de Casablanca (El Marroc), amb un breu però molt “vinarossenc” comentari :”encantat de tindre un trosset de cel”. Des d'Europa també es reben correus electrònics encara que alguns no busquen arrels familiars, sinó informació sobre la comarca, com la de Carlos Querol, des de França, que va trobar la web buscant informació sobre el “maqui” de Vallibona La Pastora, després d'haver sentit un reportatge sobre la mateixa en Ràdio France Culture. Querol és un dels tants morellans i veïns d'aquestes comarques que anys arrere van deixar la seua terra per a buscar un futur pròsper en altres llocs. S'han produït molts altres casos de gent de molt diversos països que han comunicat amb Vinaròs per Internet, havent aconseguit en un bon nombre d'ocasions el seu desig de conèixer detalls de descendents i fins i tot contactar amb familiars de què fins i tot desconeixien el seu parador exacte.


Séptimo aniversario de la revista con cambio de imagen, gener 2004

La revista digital de la actualidad de las comarcas del norte de Castellón y poblaciones próximas del sur de Tarragona, Vinaròs.News, http://news.vinaros.net, que realizan un grupo de personas por afición a internet y el periodismo, cumple siete años lanzando ya cinco mil correos electrónicos semanales, renovando su diseño e incluyendo videoconferencia.

La empresa Maestrat.Net, una de las que colaboran desinteresadamente con la revista, ha tenido una vez más la gentileza de esforzarse por cambiar la apariencia de la misma que se mantenía desde el mayo de 2.001. Con el granate como color predominante, dejando el azul en segundo plano, se ha hecho una redistribución del menú inicial, una mejor organización de las ediciones anteriores y se ha mejorado la apariencia de cada sección, con pequeñas fotografías y la fecha de cada día. Después de la supresión de la sección de Esports, aunque los principales acontecimientos deportivos siguen teniendo reflejo y la creación de una sección con titulares de noticias y fotos que se renueva constantemente, Lo Más News, ahora se incluye la posibilidad de establecer videoconferencias con el coordinador de la revista para aclarar o comentar cualquier tema. Este refuerzo de las posibilidades multimedias de la revista también vendrá dado por un incremento de los breves videos que se ofrecen sobre algunas informaciones. El servicio de correo electrónico, que es lo que tiene más aceptación, ya llega a más de dos mil quinientos ordenadores de unos treinta y cinco diferentes países. De esta manera, cada semana se envían más de cinco mil correos con la actualización de la revista, lo cual no sería posible sin la colaboración de diferentes empresas que prestan su ayuda desinteresadamente. Como ya informamos, se ha hecho una pequeña reducción del contenido de cada sección, al tiempo que se intenta que los contenidos sean más actuales. De esta manera, las ediciones quincenales se centran en la actualidad solamente de la última semana y se actualizan durante los tres días siguientes a lanzarse.Vinaròs.News, ante el séptimo aniversario que celebra el próximo mes de diciembre, inicia una serie de variaciones progresivas, encaminadas a mejorar la disposición de secciones y centrarse en los contenidos de mayor interés general, intentado adaptarlo a las disponibilidades de tiempo libre de quienes la hacemos.

Entrevista en COPE Vinaròs (1,3 megas) 


Vinaròs.News lanza ya cinco mil correos electrónicos semanalmente   
EMILI FONOLLOSA, octubre 2003

Vinaròs.News, ante el séptimo aniversario que celebra el próximo mes de diciembre, inicia una serie de variaciones progresivas, encaminadas a mejorar la disposición de secciones y centrarse en los contenidos de mayor interés general, intentado adaptarlo a las disponibilidades de tiempo libre de quienes la hacemos.

De esta manera, se intentará que los contenidos sean más actuales, a cambio de una reducción de parte de los mismos, obligada al haberse convertido esta experiencia en algo que requiere una excesiva dedicación de tiempo a la que no podemos atender como quisiéramos. De esta manera, las ediciones quincenales se centrarán en la actualidad solamente de la última semana y se actualizarán durante dos días más, después de lanzarse, como ya se está haciendo en buena parte. Cada sección sufrirá una pequeña reducción de bloques de noticias, lo que permitirá que se cargue más deprisa. No habrá prácticamente ninguna información que no ataña directamente a nuestras comarcas. La información deportiva se integra en otras secciones, incluyendo solamente los acontecimientos más destacados y recientes. Asimismo, hemos creado la sección Lo Más News para intentar tener la portada actualizada día a día con titulares o fotografías de lo más reciente, a cambio de lo cual desaparece la sección “Més Notícies” de Vinaròs.Mail. En estos momentos, son ya 2.500 los subscriptores de nuestros envíos por correo electrónico, por lo que cada semana, enviamos cinco mil correos, que llegan a una treintena larga de países. La revista cambiará próximamente su diseño básico gracias a la colaboración de Maestrat.Net, aunque la nueva orientación ya hemos comenzado a practicarla desde esta edición. Los textos seguirán publicándose en la lengua en que nos lleguen, sea castellano, sea catalán, sin ninguna traducción, por falta de tiempo disponible. La extraordinaria disposición de las casi cuarenta personas aportan “material” para “llenar” la revista, junto con las empresas que nos ayudan a mantener el espacio web y sufragar gastos y las frecuentes muestras de agradecimiento de los lectores que nos llegan son motivos más que suficientes para la continuidad de esta experiencia, evitando que pueda desaparecer.
Los colaboradores asiduos celebrarán su habitual encuentro anual a principios de enero, como siempre, en el restaurante "El Langostino de Oro", una de las empresas que gentilmente colabora con la revista.

Les expèriencies a Benicarló i Vinaròs, presents en les jornades internautes d'Amposta

EMILI FONOLLOSA, setembre 2003

La revista Vinaròs.News i les experiències NetWeekend 2003 i Benicarló wireless, participen de forma activa en la 4 Trobada d’Internautes que se celebra a Amposta, capital del Montsià, els dies 26 de setembre i 3 d’octubre, sota l’organització del col·lectiu d’internautes, www.amposta.org/iia  de la capital de la comarca del Montsià  i L´ISE d´Amposta, www.xtec.es/iesmontsia

Tot i pertànyer a terres valencianes, l’esmentada revista ha estat en la primera jornada per incloure també continguts de les comarques del Montsià i Baix Ebre i ser una experiència que ha estat pionera tant a un costat com a l’altre del riu Sénia. Així mateix, també es donaran detalls en la segona jornada de la innovadora experiència del Netweekend 2003 que es va fer aquest estiu a Benicarló i les perspectives d’internet sense cables, fetes també en aquesta ciutat. Les jornades s’han estructurat al voltant d’un seguit de xerrades que es fan sobre experiències innovadores en aquestes comarques i més enllà en el món d`internet.

La programació, que ha coordinat Jesús Ferré i Fornós, màxim responsable d’organització i que es pot consultar a www.amposta.org/4trobada, es desenvolupa a l’ IES Montsià tots dos dies, entre les 21:30h i la mitjanit. Es començà amb la presentació del nou eBook "aMPosta XC, el llibre" per l'autor, Jesús Ferré i Fornós president d'Internautes d'Amposta i impulsor d'aMPosta, la xarxa ciutadana,

Tot seguit, va ser el temps dedicat a Vinaròs.News, amb la intervenció del seu coordinador Emili Fonollosa que parlà de com va sorgir l’experiència i quines característiques més destacades té, sobretot el seu servei per correu electrònic que arriba a més de 2.400 persones de més de trenta països. També es dissertà sobre internet i xiquets amb Jordi Perales i Pons, mestre, formador en Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Departament d'Ensenyament El nou Telecentre va ser el tema següent amb el regidor ampostí Francesc Josep Fosch i Farnós, regidor d'Interior. Fosch també es va voler referir a les intencions de l’Ajuntament de cablejar la ciutat amb fibra òptica, projecte en el qual també està implicada la Generalitat i el Ministeri de Ciència, tot i que encara no està signat.n El divendres 3, s’obrirà parlant de periodisme digital en l'àmbit local, amb  Jordi Duran Suàrez, periodista i filòleg, cofundador de Ribera on line i webmaster de Móra d'Ebre Internet.

Finalment, Manel Masià i Almudever, enginyer informàtic superior, Involucrat en la fundació de Novuolo (creació multimèdia i comunicació empresarial) se centrarà en el disseny Web a les Terres de l'Ebre. Es parlarà d’´Ebrencs, una comunitat virtual espontània pel seu impulsor´, Manel Zaera Idiarte, consultor de estudis informàtics de la Universitat Oberta de Catalunya. ´´ Implicació de l'Administració Local a les NNTT, així com d’una experiència de teletreballa a Santa Bàrbara.
L’última de les conferències estarà dedicada a les Jornades Tecnològiques NetWeekend 2003 i 2004 i Benicarló wireless pels impulsors del NetWeekend.org, president i el vice-president de la Asociación de Usuarios de Nuevas Tecnologías, Francisco Albiol programador i tècnic informàtic i Salva Gregori programador i administrador de sistemes.

Es compta amb la col.laboració de www.ajuntamentamposta.org ,www.ofitec.net  ,www.beep.es  , amposta.org i amposta.info.En aquestes jornades, es disposa de potent connexió a internet, adsl de 2 Mg i canó projector.

 

Internet, herramienta cada vez más usada en el Maestrat para conocer la actualidad de la comarca

GENER 2003

EMILI FONOLLOSA

Internet se ha convertido en la comarca del Maestrat en una herramienta muy útil entre los ciudadanos que cuentan con ordenador para conocer las características de estas tierras y el devenir día a día, gracias a las páginas webs que ofrecen la actualidad de cada una de las poblaciones.

El interés por internet como medio de comunicación va en aumento de forma destacada a pesar que el número de personas conectadas no crece como en otros momentos, a tenor de las estadísticas de uso de las webs dedicadas a la información. Al menos así se desprende de los datos sobre seguimiento de una de estas webs, denominada Vinaròs.News, http://news.vinaros.net donde unos aficionados al periodismo “cuelgan” periódicamente un resumen de los contenidos publicados en los distintos medios de comunicación. También goza de un gran seguimiento una web, http://www.povet.com , que viene a ser un diario en la red, con noticias día a día elaboradas por un amplio equipo de profesionales. En el encuentro para celebrar el sexto aniversario de la primera web citada, se informó que en el último año, de enero de 2002 a 2003, el número de visitas a la misma ha crecido de forma espectacular, incluso triplicándose las cifras. También ha crecido de forma destacada la cantidad de personas que reciben las actualizaciones por correo electrónico (en noviembre de 1998 eran 450 y cuatro años después, llegan a los 2.100, de casi treinta y cinco diferentes países). Se dieron a conocer distintas novedades ante 26 de las 40 personas que colaboran sin nada a cambio, aunque un buen número son profesionales del periodismo, para hacer posible esta revista digital “amateur”, experiencia que fue la primera de sus características en la Comunidad Valenciana (surgió a finales de 1996). La más importante es la incorporación de un destacado nuevo colaborador, que como todos demás también intervendrá de forma desinteresada, dado que Vinaròs.News no ofrece remuneraciones a nadie por carecer de ingresos y es posible gracias a la gentileza de Maestrat.net.

Se trata del periodista y escritor Javier Sierra, director de la revista Más Allá, autor de varios libros de éxito y habitual en diversos programas de radio y televisión, como experto en temas “misteriosos” que es. Va a tener a su cargo una sección denominada “Historias del Más Allá”. Sierra está muy vinculado a Vinaròs, porque aquí vivió durante su infancia y aquí se inicio en sus investigaciones sobre los OVNIS por las que se ha hecho muy popular. Asimismo, desde este mes, se mejoran los archivos sonoros que ya se ofrecían, al estar ahora en un formato más accesible, mp3. Se informó también de la automatización del servicio de envío por email, al haberse contratado los servicios de una empresa norteamericana, lo cual será costeado gracias a la colaboración de varias empresas que prestan su ayuda a Vinaròs.News. El encuentro de todos los que hacen posible la revista fue en el restaurante El Langostino de Oro, que anualmente ofrece una invitación gastronómica, como una forma más de colaboración. A esta amigable “trobada”, en la que el restaurador Salvador Alcaraz, justificó sobradamente la fama que tiene, acudieron colaboradores de Castellón, Peñíscola, Benicarló, Alcanar, Ulldecona, Catí y Vinaròs. Esta revista digital “amateur”, que ha servido para que gentes emigradas a otros países hayan contactado con familiares de los que habían perdido su referencia y además resulta de utilidad para medios profesionales, fue la primera de sus características en la Comunidad Valenciana (surgió a finales de 1996).


Octubre 2002.-La secció Associacions de VINARÒS.NEWS, amplia el seu apartat Al Dia des d'aquesta setmana, oferint puntualment cada set dies l'agenda d'activitats del Montsià de l'Oficina de Serveis a la Joventut del Consell Comarcal del Montsià, després de l'acord de col.laboració amb què s'ha arribat amb aquest organisme. Des d'ara, doncs, la totalitat d'actes de la comarca, reflectits a la nostra revista.


Vinaròs.News crea una pàgina dedicada a les associacions culturals de les nostres comarques

JULIO 2002

EMILI FONOLLOSA

La revista digital Vinaròs.News, http://news.vinaros.net, l'experiència d'informació comarcal a internet més veterana a la Comunitat Valenciana, acaba de crear una pàgina especial dedicada exclusivament a les associacions culturals que hi ha a una banda i l'altra del riu Sénia, arran de l'acord de col.laboració adoptat en la trobada d'associacions celebrada el passat mes de juny a Morella, dins del I Congrés de Cultura i Territori de la diòcesi de Tortosa.

Aprofitant l'ampli seguiment que té aquesta publicació electrònica, apareguda el desembre de 1.996 i que arriba per correu electrònic a més de 1.850 persones de quasi 35 diferents països, des de la revista s'ha volgut oferir un espai destacat perquè aquestes entitats pugueu tenir des d'ara un punt de trobada virtual, que complemente les trobades presencials que es volen fer des d'ara amb periodicitat anual (la pròxima serà a Calaceit). Amb la col.laboració de l'empresa Maestrat.Net S.L., www.maestrat.net, desinteressada totalment, com la resta dels qui fan possible Vinaròs.News, està a l'abast de tothom una informació referida a les entitats del Baix Maestrat, Alt Maestrat, els Ports, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Montsià, la Terra Alta i Matarranya. Així la pàgina especial, tot i que podrà variar segons el que aporten les entitats, s'estructura en un primer moment en set apartats. A "Una a Una" es detallen les dades principals de les associacions de les quals es va recollir informació per a l'esmentada trobada; "Al Dia" on s'inclouen les novetats que puguen anar enviant; "Com Som" és una anàlisi de l'enquesta passada a les entitats; a la secció "Els Ports" és fa un resum de les associacions d'aquesta comarca, mentre que "Trobada Morella" detalla amb text i imatges l'encontre fet a la històrica ciutat. També s'inclou la ponència llegida a la trobada sobre l'experiència a internet de l'Associació "Amics de Vallibona", www.vallibona.net .

A més, s'ha creat una llista de distribució, amb la qual les entitats que s'hi apunten podran comunicar-se entre ells, arribant els seus missatges a totes alhora. La portada de la nova pàgina destaca per una acurada composició fotogràfica on es barregen imatges dels castells de Morella i Peníscola, el pont d'Amposta, Tortosa i l'Ebre, el riu Matarranya i els camps d'arròs del Delta de l'Ebre. Es demana a les entitats encara no incloses que aporten les seues dades i activitats, escrivint a news@vinaros.net o bé mitjançant la llista de distribució. La nova web fou presentada de manera oficial aquest divendres al vespre, en el decurs de la taula rodona sobre associacions culturals de la comarca que es va celebrar dins dels actes del XXV Aplec dels Ports a Herbers, després del debat que es va fer entre alcaldes i regidors de la comarca. En la trobada de Morella del passat juny, estigueren representades més d'una vintena d'entitats de totes les comarques abans esmentades. Es va parlar de la possibilitat de l'intercanvi d'activitats, com puguen ser exposicions.


LOS COLABORADORES DE VINARÒS.NEWS CELEBRAN EL V ANIVERSARIO DE LA REVISTA DIGITAL 

Povet.com Redacción 12/01/02 

Los más de cincuenta colaboradores de la revista digital pionera en la Comunidad Valenciana Vinaròs.news celebraron el viernes el quinto aniversario de la revista que hoy llega a más de 1.750 lugares de más de 30 países. Fue, en diciembre de 1.996, una de las primeras iniciativas en la Comunidad Valenciana en ofrecer información local y comarcal a través de internet ya que sólo en aquella época la revista El Temps estaba digitalizada. Vinaròs.News comenzó ofreciendo noticias a través de una web que difundía la ciudad de Vinaròs. Hoy, posee un dominio propio news.vinaròs.net, tiene más de cincuenta colaboradores, una edición quincenal que ofrece información sobre Benicarló, Peñíscola, Vinaròs, el Maestrat y Els Ports y parte del sur de Tarragona. La revista incorpora también reportajes, columnas de opinión, las portadas de la prensa e incluso archivos sonoros y de vídeo. El responsable de la revista, Emili Fonollosa, mostró su satisfacción por el excelente funcionamiento de la revista. "Sigue aumentando el número de visitas y los lugares de difusión ya que en las últimas semanas está siendo consultada desde Australia". Fonollosa avanzó algunas novedades. Así, dentro de unos días, la sección "El Partenón" ofrecerá la posibilidad de recuperar viejos documentos sonoros como los plenos "más crispados" de Vinaròs o una curiosa entrevista que Fonollosa realizó al director valenciano Berlanga sobre el Festival de Cinema de Comèdia de Peñíscola en 1992, durante la celebración de la Expo de Sevilla. La revista se ha convertido en ejemplo y referente informativo de la que han surgido nuevas inciativas como Povet.com o Taronjadigital.com .


Vinaròs.News celebra su aniversario con un balance muy positivo
21. 000 accesos en dos días y 1.770 subscriptores de 35 países avalan su éxito
 

E.F. (12-1-02)

La revista digital Vinaròs.News, http://news.vinaros.net , que fue la primera experiencia en la Comunidad Valenciana de información por internet de tipo comarcal y sin ánimo lucrativo, celebró su quinto aniversario con un encuentro de 27 de los cerca de 50 de sus desinteresados colaboradores, en el que se valoró la gran acogida actual, cuando llega ya a 1.770 personas de 35 países por correo electrónico y registra numerosas consultas (como 21.300 accesos en los dos primeros días de su última edición quincenal). En el Restaurante El Langostino de Oro, que colabora ofreciendo una cena anual a los colaboradores, se reunieron más de la mitad de las personas e entidades que hacen posible la revista, todos de forma altruista. Se dieron cita colaboradores, redactores y patrocinadores de Vinaròs, Benicarló, Alcanar, Ulldecona, Catí y Castellón, mientras que los que no pudieron asistir por causas de fuerza mayor, enviaron saludos como el prestigioso columnista Antonio Burgos, desde Sevilla. Después de la exquisita cena preparada por el restaurador Salvador Alcaraz, uno de los más prestigiosos de Vinaròs y con un amplio currículum de premios, el coordinador de Vinaròs.News Emili Fonollosa agradeció la colaboración de todos, en especial de Maestrat.Net, que hace posible que la revista sea técnicamente posible. Asimismo, destacó que esta experiencia que se realiza por afición al periodismo y a internet (aunque muchos colaboradores son periodistas profesionales, que no reciben ninguna gratificación), debe aspirar a mantenerse en sus condiciones actuales, en que se ha convertido en un referente del Maestrat y els Ports, e incluso comarcas vecinas, tanto en España como en el resto del mundo. Asimismo, anunció la incorporación en la próxima edición de la sección "Sonidos para la historia", donde se podrán oír documentos sonoros de acontecimientos o hechos de interés sucedidos en años y décadas anteriores en estas comarcas. 

35 PAÍSES

En estos momentos, aunque la gran mayoría de los suscriptores del servicio de correo electrónico de Vinaròs.News residen en España, también los hay en los siguientes países: Francia, Argentina, Estados Unidos y Alemania (estos cuatro son los que cuentan con mayor número de inscritos, tras España), Canadá, Suiza, Marruecos, Bélgica, Irlanda, Inglaterra, Corea del Sur, Cuba, Noruega, Suecia, Holanda, Andorra, Italia, Bolivia, Venezuela, Chile, Nicaragua, Puerto Rico, Brasil, Ecuador, Uruguay, Perú, Honduras, Panamá, República Dominicana, Polinesia Francesca, Filipinas, Australia y Japón. Al llegar a tantos países, la revista ha propiciado contactos entre gentes de diferentes lugares que han podido conocer datos de sus raíces familiares, como ha ocurrido en varios casos entre Argentina y España.


Entrevista en el programa Arrels, de Canal 9, a nuestro coordinador


Vinaròs.News compleix cinc anys, arribant a més de 1.750 llocs de prop de trenta països

EMMA BAS

Internet, la inabarcable xarxa, pilar de la coneguda com a aldea global, compta des de fa cinc anys amb una web que ofereix informació de Vinaròs completada amb notícies de les comarques del Nord de Castelló i del Sud de Tarragona.  la inabarcable xarxa, pilar de la coneguda com a aldea global, compta des de fa cinc anys amb una web que ofereix informació de Vinaròs completada amb notícies de les comarques del Nord de Castelló i del Sud de Tarragona. 

Una iniciativa sense cap ànim de lucre mampresa amb un seguit d’inconvenients i moltes ganes i superació personal per Emili Fonollosa, un vinarossenc arrossegat per una passió, el periodisme, que el porta a lliurar puntualment per correu electrònic als més de mil set-cents abonats de prop de trenta països d’arreu del món amb què compta la revista digital les informacions que es produeixen a casa nostra.

Pregunta: com va nàixer Vinaròs News?

Dos joves informàtics, Víctor Casajuana i Miquel Àngel Salom em van oferir cap al desembre de 1.996 el llançar per internet les notícies que jo feia per a la premsa a la web que ells crearen per difondre la nostra ciutat, una de les primeres en aquestes comarques. Al cap d’uns mesos, un altre geni de la informàtica, Benjamí Miralles engegà la web de l’Ajuntament, www.vinaros.net i allí traslladàrem Vinaròs.News, la qual va anar creixent a poc a poc, ampliant continguts, millorant en tots els aspectes i augmentant el nombre de col.laboradors fins a més de cinquanta de l’actualitat, tots participant de forma altruista. Ara, vinaros.net la manté altruïstament l’empresa Maestrat.net, sense la qual no seria possible la revista, la qual fins i tot ja compta amb subdomini propi, news.vinaros.net.

P: quins eren els primers serveis que oferia la revista i quins amb els que compta avui en dia?

Vam començar oferint només notícies culturals, socials, festeres... excloent política i temes compromesos i tot sense fotos i exclusivament sobre Vinaròs. D’oferir mitja dotzena de notícies d’aquest caire sobre Vinaròs, sense periodicitat concreta ni nom específic, hem passat ara a un contingut molt més gran, quinzenalment, amb uns vint blocs d’informació de Vinaròs, de tots els àmbits, uns quinze de Benicarló i Peníscola, una vintena de tot el Maestrat i Els Ports i una mica del sud de Tarragona, uns deu reportatges, set blocs esportius, unes deu columnes d’opinió, culturals o socials, les portades de la premsa de la zona, els titulars dels diaris, etc. A més, estan les actualitzacions bisetmanals, enviades per email. Tot això va amb textos, fotografies (60 ó 70 cada edició) i fins i tot breus arxius de so i vídeo.

P: amb quins inconvenients s’enfronta cada dia que ha d’el.laborar Vinaròs News?

Els inconvenients se superen gràcies a tractar-se d’una tasca que es fa per la gran afició que tenim per internet i per difondre els nostres pobles arreu del món. De totes formes, ens aniria millor si la xarxa funcionara millor (major velocitat, per exemple), estiguera a uns nivells d’implantació semblant a d’altres països i es valoraren més les nombroses possibilitats que té internet.


Albert Pallarés

P: com es combina la globalització que proclama la xarxa amb una informació delimitada a un àmbit comarcal com el que ofereix Vinaròs News?

No sabem si el que fem nosaltres respon o no al sentit de la globalització, el que sí que tenim clar és que mitjançant internet volem que tothom que puga estar relacionat o interessat amb aquestes terres, d’una forma o altra, no trobe barreres per poder tenir al seu abast d’una forma còmoda qualsevol tipus de detall, sense que importe en quina part del món, en quin tipus de civilització o cultura està.

P: què motiva que una notícia de Vinaròs puga interessar un internauta de l’altra part de món?

No és fàcil atraure gent que no tingue cap tipus d’interés per les nostres terres, però es pot fer i podem dir que ho hem aconseguit sovint a través de la nostra revista. Són moltes les persones arreu del món que han descobert una nova manera d’establir comunicacions amb d’altra gent a través de la xarxa, tot i estar separats molt quilòmetres, això fa que ens interessem més per allò que fins ara havia passat desapercebut per a nosaltres, fa que visquem més el nostre dia a dia pensant més enllà del nostre poble, de la nostra comarca, del nostre país. És de destacar que mitjançant la nostra revista, persones de diversos països del món han pogut assabentar-se de detalls que desconeixien dels seus avantpassats que visqueren a Espanya.

P: celebrarem el desé aniversari de Vinaròs News?

No ho sé, en el món de la informàtica i internet no es poden fer pronòstics a cinc anys vista; cinc anys és moltíssim temps. M’és impossible imaginar com serà tot això d’aquí a cinc anys, tot i que estic convençut que internet s’haurà convertit en una eina fonamental en la pràctica totalitat de famílies. Tal vegada llavors, Vinaròs News no tinga ja raó d’existir o tal vegada se’ns hagen esgotat les forces per continuar perquè per davant d’això sempre han d’estar les responsabilitats professionals i familiars. Potser una possible sortida seria deixar-ho en mans de professionals i convertir-ho en una autèntica empresa periodística.


"Vinaròs.News, l'afició per la premsa a través d'Internet" (extracte de la ponència llegida en les I Jornades d'internet, celebrades a Benicarló el desembre de 2001)

EMILI FONOLLOSA

Era la tardor de 1.996, llavors això d’Internet encara sonava una mica estrany a molta gent. "Correu electrònic" tampoc no era una expressió molt coneguda i de les "noves tecnologies" encara se’n començava a parlar a poc a poc. Cinc anys fa d’això, un lustre, que per al món de la informàtica suposa moltíssim temps, com es pot veure des que llavors va nàixer Vinaròs.News fins el que es avui en dia aquesta forma de desenvolupar a través d’Internet l’afició per donar a conèixer a tothom les coses que passen pel nostre entorn.

Quan dos joves vinarossencs, Víctor Casajuana i Miquel Àngel Salom obriren una pàgina web en crear la seua botiga d’informàtica a Vinaròs, nasqué aquesta experiència periodística digital. Aquesta web ells la feien només com un servei per a la població, sense cap ànim comercial i era una forma d’oferir un servei per al poble. Van oferir-me la possibilitat de penjar a la web les informacions que jo elaborava per a diversos mitjans escrits i a partir d’aleshores ja quasi no ens hem aturat.

En un principi, ni teníem nom específic ni periodicitat concreta; a més, només incloíem informació local de caire social, cultura o festiva. Al cap d’uns mesos, vam tenir una aturada per no poder atendre bé la web però en reprendre la tasca, cap a l’abril de 1.997, la continuïtat ja no s’ha aturat cap vegada. Amb el pas del temps, vam anar incloent més informacions del poble. Pas important fou quan engegàrem la inclusió de fotografies. En aquells moments, les càmeres digitals estaven poc implantades, calia recórrer a escànners, els quals no tothom en tenia.

Quan els joves informàtics decidiren prescindir de la web per raons professionals, arribà el moment en què s’implicà un altre jove que és tot un geni en la informàtica i Internet, Benjamí Miralles. Amb ell, nasqué la web de l’Ajuntament de Vinaròs, www.vinaros.net i allí traslladàrem la revista. També marca l’evolució de Vinaròs.News el moment en què es decideix que no siga estrictament local, tot i estar allotjada a la web de l’Ajuntament, tot gràcies a l’absoluta i incondicional col.laboració dels corresponsals de premsa de Vinaròs i comarca, als quals devem bona part de com és avui en dia aquesta experiència a Internet.

Les millores en quantitat i qualitat d’informació van anar incorporant-se progressivament, augmentant seccions, nombre de notícies fotografies i fins i tot, per tal de què fóra multimèdia, decidírem també incloure sons i vídeos.

Des de ben prompte vam crear el servei que tal vegada més mal de caps dóna per la seua complexitat tècnica però que més agraeixen els lectors: els enviaments per email de les actualitzacions i els titulars de l’edició quinzenal. Dóna idea de la bona acceptació del servei l’augment any en any del nombre d’inscrits.- Novembre 1.998:450 persones. Novembre 1.999:750. Novembre 2.000: 1.350. Novembre 2.001.- 1700.

De l’última etapa de Vinaròs.News, cal marcar el mes de maig de 2001 quan es va fer un salt qualitatiu important. Gràcies a l’extraordinària col.laboració de l’empresa de serveis d’internet Maestrat.Net, una de les que desinteressadament col.laboren, es va canviar totalment el disseny de la revista, per tal de fer-la sobretot de més còmoda accessibilitat. A més, creàrem un subdomini propi, http://news.vinaros.net  I després d’aquest important salt, què ens espera?, creiem que sent una experiència que es fa per pura afició, sense cap ànim lucratiu ni d’altre tipus, només aspirem a poder continuar com fins ara, gaudint de la fidelitat de tots els qui la segueixen i intentant millorar en alguns dels molts aspectes que encara es poden fer millor, sempre i quan no suposen una gran càrrega d’esforç i temps a afegir a tot el que ja costa fer-la, sempre en el temps de lleure.

RECERCA DE FAMILIARS

 Cada vegada són més els que des de d’Amèrica i d’altres parts del món han contactat amb Vinaròs.News per conèixer el parador i el que ha sigut dels seus descendents familiars. Tant s'han estretit els llaços que un periòdic de la ciutat argentina de Río Cuarto, on van emigrar en el seu dies uns dos-cents vinarossencs a la recerca de fortuna, ha publicat un extens article sobre aquest tema, amb fotografies antigues de Vinaròs. També s'ha ocupat àmpliament de l'assumpte la revista que edita la Universitat de Río Cuarto, donant compte d'un treball històric realitzat pel vinarossenc Ramon Redó, en el qual detalla aquella emigració vinarossenc. Recentment, la professora d’aquesta universitat Cecilia Lládser, néta d'un vinarossenc,. escrivia a Vinaròs.News, dient:”Reiterar una vegada més el meu agraïment a tota la gent que treballa aportant distinta informació i sabers, als que col.laboren d'una o una altra forma,. perquè vostés fan possible, d'alguna manera reinterpretar la història, dels que van venir, dels nostres iaios, dels habitants de Vinaròs i de la seua comarca, donant-nos a tots nosaltres, el poder conformar un nosaltres molt especial“. Gràcies als seus contactes per email ha aconseguit saber una miqueta més sobre els seus parents. Des de Vinaròs, escrivia una “internauta“ també donant les gràcies perquè “finalment he trobat el que queda de la meua família Argentina i a partir d´ara i gràcies a vosaltres s´ha establert una comunicació que sense la vostra revista no s´hagués pogut portar a terme“. Des d'una població argentina, anomenada Jujuy, es demanaven detalls sobre un descendent i al poc de temps, un jove vinarossenc aficionat a la història i amb el mateix cognom que la demandant se'ls feia arribar. No solament arriben sol.licituds d'aquest tipus des del citat país, també hi ha qui demana informació sobre les condicions per a establir-se a Espanya, com un matrimoni de Mar del Plata format per una psicòloga i un economista, que volen venir a la península, atés que la nostra terra natal està travessant una crisi molt greu i hem elegit Espanya perquè va ser la terra dels nostres avantpassats. Curiosa és la sol.licitud arribada a Vinaròs.News des de Tahití, demanaven saber si un bisbe d'aquestes terres té relació familiar amb un resident espanyol en aquelles terres de la Polinèsia francesa. També s’han rebut consultes des d’Austràlia, Colòmbia, Canadà, Estats Units, Japó... Vinaròs.News, en aquest aspecte, se sent molt orgullós perquè a banda d’informar, té una vessant de servei social a la qual no aspirava quan s’engegà fa cinc anys.


Entrevista realizada por el portal POVET.COM (març 2001)

EMILI FONOLLOSA es el responsable del que ha sido el portal pionero de los internautas en las comarcas de Els Ports y Maestrat. 1996 fue la fecha de partida de Vinaros.News. Desde entonces, sin ánimo de lucro y por pura pasión a la navegación cibernética esta revista quincenal se ha convertido en referente y ejemplo informativo en la comarca.

Emili, ¿como empezó la aventura?

Fue a partir de una tienda de informática que se instaló en Vinaròs entre septiembre y octubre de1996. Sus propietarios decidieron crear una página web para hacer publicidad de la ciudad y me ofrecieron la posibilidad de colgar las noticias que se generaban en la ciudad y que yo mismo cubría. Al final ellos acabaron teniendo mucho trabajo y poco tiempo, por lo que finalmente nos trasladamos a la página del ayuntamiento y de la página a nivel técnico se hizo cargo de forma completamente altruista Benjamín Miralles. Fue a partir de este paso cuando la revista fue bautizada. Cabe resaltar que por aquel entonces tan solo la revista El Temps estaba digitalizada en toda la Comunidad Valenciana.

Muchos cambios desde entonces...

Así es. Cada vez es más extensa y poco a poco hemos ido incorporando fotografías, sonidos, videos y servicio de correo electrónico. La progresiva incorporación de corresponsales de las comarcas cercanas ha aumentado la cantidad de información de la revista, uno de los servicios que más agradecen los lectores. En estos momentos estamos preparando cambios en la sección de opinión y pensamos incluir una nueva sección literaria y otra de medicina. Para ello hemos fichado a Adolfo Cabadés, vicepresidente del Instituto Valenciano del Corazón, quien se encargará de una columna quincenal.

¿Qué objetivo tiene Vinaròs.news?

Al principio era promocionar Vinaròs por todo el mundo. Ahora el propósito es más comarcal. Estamos hablando de 4 ó 5 comarcas que realmente nos sentimos como una sola pues el ámbito geográfico va más allá del río Senia. A pesar de eso no hemos querido cambiar el nombre de la revista porque queremos continuar recordando cómo y donde nació y la ciudad sobre las que pueden encontrar más información. Pero tenemos muchos lectores de las comarcas del Ebro, por lo tanto también intentamos cubrir informativamente lo que pasa en esa zona.

Por cierto, hablando de lectores, ¿cuántos tenéis?

Eso es muy difícil de establecer. Las cifras que tenemos corresponden al correo electrónico, es decir a los suscriptores. En estos momentos tenemos 1580 y son de 30 países diferentes. Llegamos a los cinco continentes. Nos leen en Cuba, la India, China, Filipinas, Marruecos, y una curiosidad, también nos leen en el punto más austral del planeta, en Ushuaia.

Hay puntos muy lejanos... ¿cómo os han llegado a conocer?

La mayoría han contactado con nosotros buscando Vinaròs en la red lo que les remite a la web del ayuntamiento y allí nos puede encontrar a nosotros. También hay gente que recibe nuestra revista porque un amigo los ha suscrito. Te puedo contar una anécdota graciosa que es de un chico mexicano que vive en Boston y nos leía desde allí. El chico vino a ver a su prima que vive en Vinaròs y fue el quien puso informativamente al día a su familia.

¿Cuántos colaboradores tenéis en estos momentos?

Pues si contamos entre periodistas que nos suministran fotos, noticias, recomendaciones de webs y dibujos cómicos la cifra alcanza los 40. En esta cifra quedan incluidas las empresas comerciales que nos patrocinan, ofrecen subvención, nos ofrecen regalos para los sorteos, así como soporte técnico para hacer llegar las noticias e invitan a la merienda anual. Lo que intentamos es que nuestros colaboradores aprovechen el mismo material que realizan en su empleo y no tengan que trabajar más. No queremos que inviertan más tiempo y por supuesto que se tomen las mínimas molestias posibles. Son profesionales del periodismo y no reciben remuneración ninguna por su aportación.

En el tiempo que lleva en la red, Vinaròs.news se ha convertido en la herramienta básica para poner en contacto a mucha gente...

Pues mira justamente ahora estamos preparando un reportaje de investigación de raíces familiares, y es que mucha gente ha conseguido información de parientes lejanos o incluso han contactado con ellos gracias a nuestra revista. Esto nos llena de orgullo.

Me recuerda a "Sorpresa, Sorpresa"...

Sí, es verdad. Es una canalización de las relaciones humanas y las raíces familiares. La verdad es que somos todos como una gran familia, nos conocemos virtualmente.

Emili, sabiendo que no recibes remuneración, sólo para cubrir gastos, ¿qué es lo que te mueve a seguir adelante?

Sin duda, es la afición al periodismo... Lo único es que no tengo tiempo libre para dedicar a mi familia pero continuaré en esto mientras pueda.

¿Te das cuenta de que eres el responsable de alguna manera de la afición a Internet en la comarca?

La verdad es que cuando me dicen eso me cae la baba, me emociono mucho. Me alegro de que Vinaros.news halla sido el inicio de todo. Ahora hay otras iniciativas muy buenas como son la Taronja-Magazine y Povet.com.

¿Qué opinas de Internet?

Es un mundo infinito que tiene tantas posibilidades... Es el futuro, uno de los mejores inventos de la era moderna. A mí me ha cambiado la vida.


Vinaròs.News renueva su diseño y estrena dominio en internet (maig 2001)

E.F.

La revista digital Vinaròs.News, la primera en sus características en la Comunidad Valenciana cuando surgió a finales de 1.996, ha estrenado nueva imagen en la edición quincenal nº 114, el 21 de mayo.

La empresa dedicada a servicios de internet Maestrat.Net S.L., una de las que colaboran con esta web informativa no profesional, ha realizado desinteresadamente los cambios técnicos y el nuevo diseño que está "online" desde la edición quincenal número 114 en la nueva dirección http://news.vinaros.net . Además del cambio de dirección, aunque sigue incluyéndose en la web del Ayuntamiento, la mayor novedad es la facilidad de la navegabilidad por la web, con cómodos desplazamientos entre cada sección y sin grandes alardes gráficos para que sea más rápida la consulta de la revista. Se incorpora la posibilidad de recibir los titulares por teléfono wap, así como se pueden consultar directamente las noticias del día de la prensa referidas a Vinaròs y comarca. Por otro lado, se mejora la sección de portadas de la prensa local y comarcal, así como la posibilidad de consultar ediciones anteriores. Con todos estos cambios, Vinaròs.News, además de estrenar subdominio en internet; desde ahora cuenta también con correo electrónico propio, news@vinaros.net. Las diferentes secciones se continuan ofreciendo como hasta ahora, como la recientemente ampliada de opinión, ahora denominada El Partenón. Se mantiene el servicio bisemanal de titulares y noticias actualizadas por email, que ya es enviado a unas mil seiscientas cincuenta personas de casi una treintena de países. Vinaròs.News ofrece especialmente información del norte de la provincia de Castellón, aunque también incluye del sur de Tarragona. La revista es multimedia, ya que además de textos, hay imágenes e incluso sonidos y videos. Alrededor de cuarenta personas colaboran de una forma u otra en esta experiencia internáutica, todas de formas interesada y se cuenta con la ayuda de varias empresas para sufragar parcialmente los gastos de tarifa plana y línea RDSI y ofrecer ayuda de diferente tipo.


Vinaròs.News reunió a sus colaboradores al llegar a los mil subscriptores por correo electrónico. (julio 2.000)

Vinaròs.News, la revista digital de información comarcal, pionera en sus características en la Comunidad Valenciana, reunió el julio pasado a sus redactores y colaboradores al superar los mil subscriptores por correo electrónico y en lo que ha supuesto el primer encuentro de todos ellos después de estar en la red desde hace tres años y medio.

Esta publicación electrónica "amateur", en la que todos colaboran desinteresadamente, ya tiene más de mil veinticinco personas que reciben sus actualizaciones y resúmenes por correo electrónico, algunas situadas en lugares tan lejanos como Australia, Japón, China, Canadá, Filipinas e incluso la ciudad más austral del mundo, Ushuaia (Argentina). También hay lectores, entre otros países, en Cuba, islas Cayman, Marruecos, Israel y la práctica totalidad de Sudamérica.

En el Restaurante "El Langostino de Oro", se reunieron más de veinte de la treintena de colaboradores, entre los que están la práctica totalidad de periodistas que siguen la actualidad diaria de las comarcas del norte de Castellón, incluyendo también referencias al sur de Tarragona. Benjamín Miralles y Emili Fonollosa, coordinadores de Vinaròs.News, que se ubica en la web del Ayuntamiento de esta ciudad, www.vinaros.net, explicaron que la revista se ha convertido en el lugar de encuentro para todos los nacidos en estas tierras que se hallan en otras partes de España y del mundo.

©1996-2007 Vinaròs News

http://news.vinaros.net   http://www.vinaros.com    news@vinaros.net